OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458265 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #255 Dátum: 2016. Október 13. 20:52 »

Idézet
Indítványozzátok, talán a jövőben a nem vezetőségi tagok folyamatos javaslatait fogják előtérbe helyezni, mint amerre a jelenlegi út vezet!
Magyarul írtad ezt a mondatot, de érthetetlen.

Leírom neked külön. De máskor fordíts több időt arra a mondatra, amelyet nem értesz. Velem is elő szokott fordulni, van amikor nem értem a szerző gondolatát első olvasatra, de most nem az én készülékemben van a hiba.

Tehát: indítványozzátok (tudod pl javasoljátok, hányjátok és vessétek) javaslataitokat a köz számára! Ekkor talán majd, ha sikerül meggyőzni őket, :a nem vezetőségi tagok folyamatos javaslatait fogják előtérbe helyezni. Például a tiéidet, javaslataidat, aki ma az OMME-t irányítja. Ide vezetett az az út, amelyet Te mutattál, de azt hiszik a vezetők, hogy ők irányítanak. Az egész egyesület körülötted forog. Veled kelnek, veled térnek nyugovóra. Úgy kell nekik, minek engedtek maguk közé.

"Hány kilométerre is van a legközelebbi méhes a telephelyedtől?"

Na most két gondolatom támadt:
 1. gondolat. Talán nem emlékszel. Öregszünk, csak rosszabb lesz :( Amikor még Skypen szoktunk beszélgetni, akkor neked is megmutattam képernyő megosztással térképen.Közvetlen mellettem 200+200. ;D A legközelebbi 1km.  47cs. 1,5 km 86NB. 1,6 km 19 H. 1,8km 500cs kb. vegyes (sármelléki lakós). 2km 500 cs kb. FélNB+24 H(tudod  SZOMSZÉD FALÚ TÁBLA) Talán nem sorolom csak az 5km-en belülieket. Somogybabod 2.500 cs. Karád úgy 1000. Nyugaton Gyugy keleti oldal, úgy 2 000. Látrány 72+384+78+102+12+12+54. Miért kérdezted?

2. gondolat: Rakodókasokat szeretnél kihelyezni? ::)

« Válasz #256 Dátum: 2016. Október 13. 21:32 »
A szavahihető forrásaid ( a 8 milliós nyereségesre , vagy a közhasznú lovag úrra gondolsz) akik egész nyáron ott turkáltak az OMME kaptárjaiba a vándortanyán!

5-6 e-mail ment az OMME Központba még augusztus folyamán, hogy intézkedjenek atka kérdésben!

A szavahihető forrásaid szabadságon voltak vagy éppen a saját állományukkal foglalkoztak, úgy mint Te!

Amikor rájöttek hogy elbaszták az OMME állományát, mindenki felelős volt csak ők nem!

Erről is beszámoltak a szavahihető forrásaid?

Én nem is akarok olyan lenni mint Te!  ;D

Ugy-e Te kuncogsz ha pusztulnak a méhek, mert azt jelenti hogy lesz piaca a méheidnek?

Nem láttam a nevedet a méhegészségügyi felelősök felsorolása között?

Te végzel ilyen közösségi munkát vagy csak a saját 600 családod körül forog a kis életed?
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 13. 21:38 írta Texas Ranger »
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #257 Dátum: 2016. Október 13. 22:26 »

Ugy-e Te kuncogsz ha pusztulnak a méhek...

Nem láttam a nevedet a méhegészségügyi felelősök felsorolása között?

Felénk nem pusztulnak. Én vizsgálatkor megdorgálom a méhészt, ha atka gyanú merül fel. Féltem a sajátjaimat. Többüknél ingyen irtom az atkát, amíg kezdők (vagy öregek). Errefelé csak eladni szoktak, venni nem kell nekik.

Nem láttad a nevemet? Magadtól kérdezed?

"Te végzel ilyen közösségi munkát vagy csak a saját 600 családod körül forog a kis életed?"
"Én megélek a méhészetemből és nem kell több száz családot tartanom. "

Nekem nem menne 1 családdal.

« Válasz #258 Dátum: 2016. Október 14. 07:05 »
Jobb embernek gondoltalak!

Mindegy!

Hallgass csak ezután is a szavahihető forrásaidra.

A 2011-es 6-os méheü ismeretek könyvben nem találtalak ezért kérdeztem, hogy elírták-e?
Az hogy a haveroknak mit segítesz.....  :D

Én mondtam már, hogy Neked és a környékbeli méhészeknek össze kell tenniük a kezüket a méhlegelőtök miatt!
Így könnyű okosnak és szépnek lenni!

Vannak alkalmazottaid? (Ha már nem megy 1 családdal.  ;D)
Szabó György

« Válasz #259 Dátum: 2016. Október 14. 07:35 »
Na látod van amit jól gondolsz.
A szavahihető források a társaid, majd Attila megírja, már kértem rá, de nem a MINDENKI  előtt, csak neked.

A méheüs ismeretekben olyan felelősök is szerepelnek, akik 6 éve elhunytak. Én kaptam "főnökömtől" listát, ahol olyan méhészek vannak állítólag a területemen, akik 10 éve elköltöztek, meghaltak. Hiába mondom, hogy a teljes lista az, amit leadok. Nálam rend van, nincs nem átvizsgált méhészet, szerencsénkre a nyúlós is elkerült mindannyiunkat.

De visszatérve az eredeti témához, inkább a kiútról beszéljünk. Ketté kellene választani az egyesületet. Mindenki abba megy, vagy marad(? ) amelyikben szeretne. Év végén válthat, mint a biztosítóknál. Legyen egy közös adminisztráció, (mint hajdan az MT) ami feltétele a támogatásoknak. Ameddig ez a módi marad, addig nem lesz béke.

"Vannak alkalmazottaid? (Ha már nem megy 1 családdal."

Nincsenek. Próbálkoztam, de akinek esze volt, ma már hasonló állománya van, Aki meg hülye, azzal nem tudok dolgozni, ezért mindent egyedül csinálok a pergetés, és az őszi feletetésen kívül. Nekem már egy hónapja be vannak telelve a méhek, és csak "kíváncsiaknak" szoktam egy-egy kaptárat kibontani március végéig. 6 hónapig mást csinálok, pl. most már kereteket stb...

« Válasz #260 Dátum: 2016. Október 14. 08:13 »
Ezt írja kivancsi111!
"De visszatérve az eredeti témához, inkább a kiútról beszéljünk. Ketté kellene választani az egyesületet."
Előbb elszámoltatás, aztán mehetnek!
Ezzel egyetértek!
Ha mindenki azt csinál amit akar a méhészek vagyonával, utána meg javaslatot tesz a szétválásra, hát mit mondjak...
Tolna megyében ezt már lejátszottuk.
Elődeim is elveszítették a közhasznúságunkat, amit azóta már ismét visszakaptunk.
Azt gondolom tudod ők "melyik oldalon állnak?"
Jenő!
Két dologról beszélünk.
A tisztességről, és becsületről, az önzetlenségről, őszinte szókimondó stílusról.
Ha szakadunk, én ehhez az oldalhoz szeretnék csatlakozni.
Privátban leírtam neked a hazugságok egy részét, ami nem ide való.
Ki kéne állni a méhészek elé és egy teljes körű tájékoztatást adni, akkor rend lenne, és szakadjunk!
Kíváncsi lennék ki hova állna...
Nagyernyei Attila

« Válasz #261 Dátum: 2016. Október 14. 16:39 »
Jó volna ha nem lenne igazad!

Így is kicsi az érdekérvényesítő ereje az egyesületnek....(bár ha lenne tüntetés, nem Brüsszelbe.....a mérgek ellen....).

Ki kéne próbálni, hogy mind két fél leírja a dolgait az OMME lapba kinek mi fáj és mennyire, akár egy teljes lapszámot el tudnék képzelni ilyen ügyből kifolyólag. Fele-fele oldalszám.... Utána minden egyesületben méhészgyűlés, megbeszélés, küldött választás és OMME választás (bizalom erősítő, vagy leváltó, kinek milyen).

Aztán ha ezek után sem lesz béke..................akkor nagyon hülyék vagyunk!  :'(
Szabó György

« Válasz #262 Dátum: 2016. Október 14. 16:48 »
Bocsi mind-gyárt elhúzunk innen.

"mindent egyedül csinálok"

Az egyedül az teljesen egyedült jelent (1 db méhész / 600 méhcsalád)?  :o

Eddig a Rádi féle 2 fős méhész egység volt a csúcs ismereteim szerint. Tibi feleségét innen is üdvözlöm!
Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #263 Dátum: 2016. Október 16. 11:08 »
OMME elnöke beszámolója. Hoztam is meg nem is. Válaszoltam is meg nem is. Döntöttem is meg nem is. Ez jelllemzi a legkényesebb kérdésekben az álláspontját.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #264 Dátum: 2016. Október 16. 11:18 »
A huber próbál nagyon okosan nézni. Nem nagyon megy neki.

« Válasz #265 Dátum: 2016. Október 16. 12:41 »
 Emelkedik a hangulat. Ez az OV is estig fog tartani.

*

huber

• 144
« Válasz #266 Dátum: 2016. Október 16. 13:14 »
A huber próbál nagyon okosan nézni. Nem nagyon megy neki.
A stilusod nagyon hasonlit az útszéli korcsokéra. Vajon miért? Acsarkodsz ész nélkül és azt sem tudod kire.
Néhány napja vagyok itt a fórumon még egy értelmezhető mondatot nem sikerült kiszorítani magadból.
Nem hiszem, hogy eddig találkoztunk, de talán jobb is mert nagyon kísértést éreznék, hogy felrúgjalak mint a fagyott kutyaszart!

« Válasz #267 Dátum: 2016. Október 16. 13:29 »
Moderáld magad huber! Ez tiszta náci stílus.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #268 Dátum: 2016. Október 16. 13:59 »
Sebők Péter doktor úr nem tudott meggyőző választ adni arra a kérdésre, hogy a 2016-os tagdíját miért egy azaz 1 méhcsalád után fizette be az OMME kasszába. Annyit válaszolt, hogy 2016-ban 34 méhcsalád után fizetett. Ezt értem, de a választási kampányban 100méhcsaládot emleget.

Ha minden tag követné doktor úr példáját 58 millió Ft tagdíjbevételtől esne el az OMME. Ez nem veri ki a biztosítékot a tagságnál?

Úgy tudom, hogy a legalapvetőbb tagi kötelezettség a tagdíjfizetés. Ebben a választott tisztségviselőknek illik példát mutatnia. Ráadásul dr Sebők Pétert az elnökségi tagságáért havi 50 000 Ft tiszteletdíj illeti meg.

Illene a tisztségviselő i posztjáról lemondania.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #269 Dátum: 2016. Október 16. 14:11 »
Kevés az akácpollen, rossz a glükóz fruktóz arány, magas a szacharóz arány stb. Ezek nyomják le az akácméz árát. Ha teljesülne, akkor most 1350 Ft lehetnne az akácár. De ezen az áron nem lehet ma eladni. Ha veszik, akkor 1200 Ft.