Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714972 megtekintés
*

nyuszt

• 131
Re:Gőzölgő
« Válasz #4020 Dátum: 2019. December 18. 21:41 »
Üdvözletem  ! Jól informált méhészektől kérnék felvilágosítást . Igaz az a hír , hogy 2020-tól a főállású őstermelőknek havonta 40 000 Ft járulékot kell majd fizetniük ?   Remélem , rosszul hallottam , vagy félre értettem valamit, nyugtasson meg valaki . Ez a teher  480 000 Ft évente, ha igaz.  Üdv : nyuszt

*

Bicska

• 601
« Válasz #4021 Dátum: 2019. December 18. 22:31 »
Szia! Eddig még nem hallottam róla, de holnap megyek könyvelőhöz, megkérdezem tőle.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #4022 Dátum: 2019. December 18. 22:39 »
Sajnálom Berci, hogy így döntöttél!
Senki nem kényszerített, hogy légy közöttünk, az is a te döntésed volt.
Annyit szeretnék közölni veled, hogy jelenleg 1361 tagunk van, és ez a szám folyamatosan változik, általában nő.
Köszönjük a hozzászólásaidat!
Boldog Karácsonyt!
Nagyernyei Attila
Klubvezető

No már most, igen az omme tagok 10-11%-a jelen van.
Országosan egyezzünk ki a legutóbbi 20000 körüli méhésszel.
Ebben az esetben a Magyar méhészek kb. 6%-a van itt jelen.
Ha viszont a facebookos tagokat nézzük ahol a tagok száma 16702.
Ennek már majdnem a 8%-a van itt jelen.
Ha neked ez nagy eredmény akkor nem ugyan az az értékítéletünk.
valószínű azonban a küldöttek, nagyobbik része, a kontroll csoport az mind itt van, és az is igaz, hogy elég ha csak ezek vannak itt jelen, már meg lehet Brosst választatni.

« Válasz #4023 Dátum: 2019. December 19. 03:49 »
Azt a számot azért vonja le a facebookos létszámból, akiket Ön, illetve akik Önt tiltották le...  :-X
Mindjárt más lesz a helyzet.
Itt vagdalózik ezernyi marhasággal, hogy mert 3 éve elhagyott méhészet lett megszüntetve meg ilyenek, ami egy az egyben egy f*****g.
Én se "pofázok" arról hogy maguk felé mik történnek Nógrágban, pedig sok kacifántos dolgot hallok ám...
Amiről nem tud az ember semmit, csak hall róla, abba ugye nem ajánlatos belekibickedni, hogy szépen fogalmazzak...
Én pont ezért nem szólok bele ebbe a nagy Bross-Takács-Tóth (bocs, ha valakit kihagytam) vitába, mert nem ismerem őket, nem is akarok ebbe belekevereni. Az hogy valaki erre mit és hogyan kürtöl/böfög szanaszét az éterben, az legyen az illető jellemrajzának a míves példája.
Ez ami a méhészpolitikában folyik jelenleg ocsmányabb, mint ami az országos politikában megy. Ez nagy szó pedig.
Viszont aki szarkeverő a neten, az remélem nem ennyire szar ember a valóságba, csak egy tipikus fotelhuszár, aki nagyon unatkozik...

A moderátortól elnézést kérek.

Üdvözletem!

« Válasz #4024 Dátum: 2019. December 19. 06:27 »
Ezt kérdezi Nyuszt:
".... Igaz az a hír , hogy 2020-tól a főállású őstermelőknek havonta 40 000 Ft járulékot kell majd fizetniük ?   Remélem , rosszul hallottam , vagy félre értettem valamit, nyugtasson meg valaki . Ez a teher  480 000 Ft évente, ha igaz."
Az összegről még kár találgatni.
Egy biztos őstermelők nem sokáig leszünk.
Ez így ebben a formában 2020 végén megszűnik!
Mivel az EU-ban ilyen nincs, nálunk sem lesz.
Gyakorlatilag úgy fogunk működni mint a vállalkozók.
Mivel mezőgazdasági vállalkozók leszünk, így valószínűsíthető, hogy más terheket is fognak ránk kiróni.
Talán nem közlök nagy titkot, de ahogy hallom több megyében is elég sok falugazdász felmondott.
Elég bizalmas info. szerint olyan nettó 190.000 Ft/hó a járandóságuk, a "régi" kollégáknak.
És ha valaki tudja, hogy ez mivel jár, akkor azt is tudja, hogy ez nagyon karcsú.
Volt aki pályázott, aztán beültették az irodába, megmutattak neki egy programot amit kezelnie kell....abban a pillanatban kijelentette, hogy bocsi rossz helyen vagyok.
A kamarai tagdíjakat duplájára emelik, simán érezhető, hogy gond van.
Máskor is hallottuk másoktól, hogy dübörög a gazdaság....
Már csak az a kérdés, hogy hol?
Nagyernyei Attila

« Válasz #4025 Dátum: 2019. December 19. 07:23 »

Viszont aki szarkeverő a neten, az remélem nem ennyire szar ember a valóságba, csak egy tipikus fotelhuszár, aki nagyon unatkozik...

Közben eltűnt innét a szarkeverő mekklúd hozzászólása, de szerencsére az a bizonyos tarsoly...hahahahah emberek, az jobb mint a Mikulás zsákja, mert ugye nekem megvan hihi. Itt van é!
(Ezért egy kis pihenőre kell vonulnod Kivancsi111!
Írogassatok máshol, ebből elég volt!
Nagyernyei Attila
Klubvezető!)

« Válasz #4026 Dátum: 2019. December 19. 08:45 »
"Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek." :-X

« Válasz #4027 Dátum: 2019. December 19. 09:20 »
Belphegor!
.....
"Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek!"

"Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek."
Nagyernyei Attila

"Jogi szempontból
A szabad felhasználású művekből a szerző engedélye nélkül is idézhetünk, azonban ennek is megvannak a maguk szabályai. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb törvényi rendelkezések az alábbiak:
"1999. évi LXXVI. törvény 33. § (1) A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan, és ahhoz a szerző engedélye nem szükséges. Csak a nyilvánosságra hozott művek használhatók fel szabadon e törvény rendelkezéseinek megfelelően
." "   ;D ;D ;D

« Válasz #4028 Dátum: 2019. December 19. 11:29 »
Érdekes a meglátásotok.
Míg az idézett szöveg személyeskedő, egy valakit nevez "sz*rkeverőnek", addig én általánoságban írtam ezt a trollokról.
Sajnálom ha magatokra ismertetek, én senkit sem neveztem meg...  ;D

« Válasz #4029 Dátum: 2019. December 19. 16:45 »

Míg az idézett szöveg személyeskedő, egy valakit nevez "sz*rkeverőnek", addig én általánoságban írtam ezt a trollokról.

Flag of Hungary.svg Magyar
Közmondás
a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát

Azt a számot azért vonja le a facebookos létszámból, akiket Ön, illetve akik Önt tiltották le...  :-X
....

« Válasz #4030 Dátum: 2019. December 19. 16:54 »

Flag of Hungary.svg Magyar
Közmondás
a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát

....

Ha már itt vagy,(de minek )  nem tudod ,regisztrált már a Nagyernyei a zöldre ?

« Válasz #4031 Dátum: 2019. December 19. 17:12 »
Nagyernyei Attila írta:
Sokan kérdezgetik, hogy miért idézgetek a Zöldről, miért nem írok oda?
Először is nem vagyok regisztrálva, másodszor pedig nem is engednének, ...

Regisztrálj! Engedni fogják. Viszont nem szeretik a hazudozást, és nem lesznek itt társaid akik nemhogy elnézik, hanem még támogatnak is ebben.

MindennapjainkHozzászólásElküldve: 2019.12.15. 09:17  ::)

« Válasz #4032 Dátum: 2019. December 19. 17:54 »
Látod Kivancsi111 mennyire nem ismersz amikor ezt írod:
"Regisztrálj! Engedni fogják. Viszont nem szeretik a hazudozást, és nem lesznek itt társaid akik nemhogy elnézik, hanem még támogatnak is ebben."
Rajtad, meg egy pár haverodon kívül ezt senki, soha nem állította még rólam.
Ha valami olyant írtam amiben tévedtem, azonnal bocsánatot kértem.
De neked nem kell!
Soha nem tévedsz, csak az a jó ahogy te csinálod, és mindig igazad van.
Ebben viszont marhára különbözünk
Van amikor tévedek, van amikor nincs igazam, és van jobb nálam.
Az én véleményem viszont az, hogy olyan ember még nem született aki hibátlan, és olyan sem akinél nincs okosabb.
Ezt hívják alázatnak, de te ezt úgysem érted.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4033 Dátum: 2019. December 19. 18:43 »
"Ha már itt vagy,(de minek )  nem tudod ,regisztrált már a Nagyernyei a zöldre ?"

;D

Hát hívd fel nyugodtan Attilát.
Kisebb dolgom is fontosabb, mint hogy beüljek veled és a barátaiddal a homokozóba egymás homokvárát szétrugdosni...

« Válasz #4034 Dátum: 2019. December 19. 18:43 »
Mindjárt más lesz a helyzet.
Itt vagdalózik ezernyi marhasággal, hogy mert 3 éve elhagyott méhészet lett megszüntetve meg ilyenek, ami egy az egyben egy f*****g.
Én se "pofázok" arról hogy maguk felé mik történnek Nógrágban, pedig sok kacifántos dolgot hallok ám...
Amiről nem tud az ember semmit, csak hall róla, abba ugye nem ajánlatos belekibickedni, hogy szépen fogalmazzak...
Én pont ezért nem szólok bele ebbe a nagy Bross-Takács-Tóth (bocs, ha valakit kihagytam) vitába, mert nem ismerem őket, nem is akarok ebbe belekevereni. Az hogy valaki erre mit és hogyan kürtöl/böfög szanaszét az éterben, az legyen az illető jellemrajzának a míves példája.
Ez ami a méhészpolitikában folyik jelenleg ocsmányabb, mint ami az országos politikában megy. Ez nagy szó pedig.

A moderátortól elnézést kérek.

Üdvözletem!
kedves kolléga, kurva nagy a hangod, mivel én nem tudom te ki vagy, engem viszont mindenütt ismernek.
 Valószínű azonban van annyi barátom mint neked.
Olyan ember vagyok amilyen, de nem ez az érdekes, meg nem is te, mert te annyit se számítasz mint a fing az ellenszélben, hanem, hogy ilyen szövegért a tisztelt fórumvezető úr bárkit letilt, de te úgy látszik csókos haverja vagy, mert neked még azt se mondta, hogy ejnye ejnye.
Viszont a letiltásokkal kapcsolatban, itt is megmondhatja bárki, hogy mikor személyeskedek én bárkivel.
Én mindig a véleményt támadom vagy azt amit leír valaki, és soha nem a személyét.
Viszont gyakran előfordul, hogy érvek híján elkezd velem személyeskedni. Nos én nem kívánok ezekkel vitatkozni, ezért egyszerűen eltűnnek a facen. Itt persze ezt nem lehet.
No most. Nem értem, hogy miért zavar az valakit, ha letiltom. Gondolom odaát te is ebbe a csoportba vagy, azért a nagy felháborodásod is.
Úgy se szeretett, azt se szerette amit írogatok, akkor meg nem vagyunk egymásra kiváncsiak és kész. Hagyjuk ennyibe. Mert én nem haragszom meg érte, ha valaki nem kíváncsi a véleményemre, letilt és kész.
Presser Gábor is megénekelte: " Nem szerethet mindenki".
Mindezek okán, ha már lehet itt a szart emlegetni, akkor én is kihasználnám.
Kedves kolléga, magasról szarlak le a véleményeddel együtt.