Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715004 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #3405 Dátum: 2019. Május 05. 10:40 »
Én nem tudom mert itt a béka segge alatt az van, hogy mindegy, hogyan fogom a szúnyog lárvát, vagy hogyan utálják ki nekem, a szúnyoglárva az szúnyoglárva, a pénz meg pénz.
 Ugye nem gondolod te sem kedves Ranger, hogy elkülöníti a kétfajta pénzt és az egyiket a tesco-ba a másikat meg a hajléktalanokak adja.
 Érdekes azonban, ahogy másra próbáljátok kenni az omme teljes csődjét.
 No most az emlegetett elnökhelyettes akit annyira utálsz, már a kezdetektől ott van, mint ahogy itt is Nógrádban nagyrészt neki köszönhető az egyesület.
 De, ne nézzél már hülyének, azt hiszem nem tudom miért akarod onnan kiutálni?
 Nyilván beülnél, vagy beültetnétek oda valakit a Bross fan klubból és akkor nyugodtan lehetne szétkenni az egész semmit tevést. Én meg aszondom. Ha csak azért van ott, hogy hozzád hasonlók ne legyenek elnökhelyettesek, már megérte.

« Válasz #3406 Dátum: 2019. Május 05. 12:03 »
Erről beszéltem........... ;D

Szóval a kezdetektől ott van de nem felelős semmiért, csak az a feladata, hogy esetleg más oda ne kerüljön.........?

Jól értettem?  ;)

Én már eleget láttam ahhoz, hogy ne vágyak oda.
Más nevében meg nem nyilatkozom, mi a terve......

Azt viszont ne felejtsd, hogy választások útján lehet bekerülni / bent maradni, így az lesz a nyerő aki a küldöttek többségét meggyőzi a munkájával.....amit Te most folyamatosan szapulsz, vagy látnak másban annyit, hogy az előző helyett jobban csinálná!

Szóval csak így tovább, nekem csak hátra kell dőlnöm.........
Mint már írtam nem utálom, csak sajnálom.
Miattad.  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3407 Dátum: 2019. Május 05. 14:26 »
 Meg ne haragudj már rangerkám. Az ellen már én is aláírást gyűjtenék, hogy ha te oda kerülnél.
 Másrészt meg úgy megrendültünk tőled, itt palóc országban, hogy ma délután minden méhész kaptárvassal hajt végre harakirit.
No, most te nagy tudós vagy add már nekem elő, hogy mit tehet egy elnökhelyettes egy elnök ellen, ha nem ért vele egyet?
 Tudom, lemondhat. Azt is tudom ez neked tetszene, hát ezért nem szabad neki lemondani.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3408 Dátum: 2019. Május 05. 18:37 »
"Te Texas soknak tartottad Mészáros javadalmazását. Hát erre rálicitál örök kedvenced Bross Péter. Szóval mond meg lécci, hogy ki most a legdrágább elnökünk?"
1. Úgy felvenni pénzt az egyesület kasszájából, hogy arról szavazás nem volt.............
2. Annyi pénzt úgy felvenni amit még előtte senki sem mert, vagy jutott neki......
Ez kifogásolva is lett a 4 gödöllői küldött által.......
Tudod kötelező szavazás........(én voltam az elnök)
3. Ha a küldöttek a mostani elnöknek az alapszabály szerint megszavazták az a pénzt amit most megkap..........
és ezt engedélyezte kifizetni az ellenőrző bizottság.....
akkor miről beszélsz?

Megható ez a demokratikus gondolkodás. De hibás. Ahogy Mészáros esetében hiba esett a demokráciában, ugyanúgy Bross esetében is. 

Egyetértek, hogy
Idézet
A többi már csak matematika.......... :D
Szerintem nem matematika, hanem pénz, pénz, pénz. Amivel nem lenne baj, ha intenzív érdekvédelem lenne. Kinek az érdekét védi az a vezetés, ami asszisztál 400 000 méhcsalád pusztulásához és a szeme se rebben a történteken, hiszen 2017 januárjába bekalkulálta ezt a veszteséget. Remélem, hogy hamarosan jön a visszatért Napóleonnak a Watterlooi csatája és mehet Szardinia szigetére vagy Belízbe. Mind a kettő jó éghajlatáról és jó méhlegelőjéről is ismert. 

Idézet
Panaszkodni a küldötteknél, egyesületi elnököknél lehet, kell a közgyűlés alkalmával!
Te és Adri ügyeskedtétek össze, hogy a mostani küldöttek kik lehessenek. Ök meg hálásak és minden OMME előterjesztést csont nélkül megszavaztak.

Idézet
De csak demokratikusan!  ;)
Ja. Nézz fel lécci! Nem szakad a plafon?

Idézet
Mintha 2016-ban nem én szavaztam volna az egyesületünk nevében erről........... ;)
Mintha akkor se szavaztam volna meg, mert akkor se volt szabályos.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3409 Dátum: 2019. Május 05. 19:03 »
A sok vagy kevés az egy relatív dolog!

Ha figyeltél volna akkor sem a pénz mennyisége volt inkább a probléma, hanem a ...
Igen, relatív dolog. A 400 000 elpusztult méhcsaládnak mennyi az értéke?
 400 000 x 30 000 Ft = 12 000 000 000 Ft
Ugye ez rettenetesen sok pénz még leírva is.
Ehhez képest igazán csak relatív kevés amit 2016 áprilisa óta legdrágább elnökünk felvett.

Egyáltalán nem sajnálnám tőle, ha ez a 400 000 méhcsalád annak ellenére pusztult volna el, hogy Bross Péter szervezett volna sok-sok (megyénkénti és fővárosi) tiltakozást, aláírásgyűjtést, sok-sok sajtótájékoztatót, akár meghívott volna olyan méhészszervezeteket, amelyik már kiharcolta, hogy országában szűnjön meg végleg a neo használata stb. De egy kapavágást nem tett. Azt az egyetlen nyamvadt "bocsánat, hogy élek" stílusú tiltakozást is akkor írta meg, amikor már mindent eldöntött a minisztérium és a hatóságok. Szégyen és gyalázat! Egy fillért se érdemelne legdrágább elnökünk.

De kedves Texas! Te kijöhettél volna tüntetni ezer dógod felől, amikor hívtalak, sőt tanítványaidat is hozhattad volna, de te is jobb szeretsz Adrival együtt csápolni Brossnak, pedig amíg Bross lesz az OMME elnöke, az OMME gazdag lesz és a méhészek szegények. Alacsony mézár és bőséges rovarirtás garantált lesz, hogy a multik és a nagykereskedők zsebe teljen, mi méhészek meg éljünk meg a kegyelemkenyéren.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

neo

• 1000
« Válasz #3410 Dátum: 2019. Május 05. 21:12 »
A 400 000 elpusztult méhcsaládnak mennyi az értéke?
 400 000 x 30 000 Ft = 12 000 000 000 Ft
 ....szűnjön meg végleg a neo használata stb.
Azért én nem írnám az NNI-k számlájára a 400 000 méhcsalád pusztulását. 2016-ban ennél nagyobb veszteségről szólt a fáma, pedig nem volt akkor engedélyezett NNI. Ezt inkább az atka kártételének tudom be. Ami persze nem menti fel az OMME tisztségviselőinek felelősségét. Ugyanis sokkal fontosabb lenne ebben a kérdéskörben hathatós intézkedéseket tenni. Nagyon népszerűtlen dolog lenne, de nincs más út, mert létkérdés. Jogszabályt kellene alkotni arról, hogy június 1 és 15 között nem lehet 100 atkánál több egy méhcsaládnál. Ahol több van, ott irtás. És szomszédjog. A szomszéd joga az ellenőrzésben részvétel. Egy darabig működik az, hogy kétévente feleződik az állomány az atka miatt, majd a következő évben visszaáll az eredeti helyzet. El fog jönni azonban az az idő is amikor évente feleződik. Na akkor már nem lehet majd visszafordítani a folyamatot, az magával visz mindent.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3411 Dátum: 2019. Május 06. 10:36 »
Neo.
 Most hülyéskedsz?
Június 1 és 15 között ki számolja meg az atkát?
 Meg a szomszédjog. Agymenés.
Ezektől még Csuja is jobbat tud.

« Válasz #3412 Dátum: 2019. Május 06. 10:49 »
Talán ez az első eset a Fekete-Fehér Méhészklub történetében, hogy egy privát üzenetet teszek közzé.
Ha gondoljátok, írjátok meg a véleményeteket, akár privátban is.
Köszönöm szépen!
Nagyernyei Attila
Klubvezető.
"Szia Attila!

Nem véletlenül írtam témaként a dühöt. Fokozhatnám úgy, hogy a düh mellett a hányinger is keringet. Tudom, hogy Te is nehezen viseled az agyatlan rosszindulatú, skizofrén jenőfőlék írásait. A jenőt nem véletlenül írtam kis betűvel. Vivaldi csak béka, jenő és csuja hidegvérű .....................(innen töröltem egy erős kifejezést) a mostanában használt patkány jelzőt nem illetik, mert a patkány inteligens állat.
Csak nagy nehézségek árán fékezem magam, kezemre ütök, ha agyam parancsot ad ezek írásainak olvasása után a hozzászólásra. Régen azt hittem, hogy ezek ketten csak másként gondolkodnak, ma már tudom, hogy beteg nem írom, hogy emberek.
Neked, sajnos fel kell velük venni a harcot, szívem szerint én is tenném, de félek, hogy csak olaj lenne a tűzre. Lásd Anti esetét.

Attila!

Nem hiszem, hogy ezek hozzászólásai előre viszik a Magyar Méhészek ügyét.
Nem hiszem, hogy ezek hozzászólásai nyugalmat hoznának a fórum, és a Magyar Méhészek közösségében.
Kérlek, hogy a saját, és a mi nyugalmunk érdekében zárd ki őket. A fórumot nem hiszem, hogy azért hoztad létre, hogy gyalázzuk egymást. A hibákat fel kell vetni, fel kell tárni, közre kell adni, no de nem ilyen módon.

Nem félek szembe menni velük, de mint Péter egyszer mondta,"takonnyal nem birkózok"

Ha gondolod, nevem elhagyásával tedd nyilvánossá privát üzenetemet, amihez hozzá járulok.

Jobb lenne mással foglalkozni, van munkám elég, de ezt tovább tűrni szó nélkül nem lehet."
« Utoljára szerkesztve: 2019. Május 06. 11:18 írta Nagyernyei Attila »

*

neo

• 1000
« Válasz #3413 Dátum: 2019. Május 06. 11:08 »
Neo.
 Most hülyéskedsz?
Június 1 és 15 között ki számolja meg az atkát?
 Meg a szomszédjog. Agymenés.
Ezektől még Csuja is jobbat tud.
Kezelés utáni eredményből kalkulálva. A szomszédjog pedig azért fontos, mert nincs az a hatóság, amelyik a dolog súlyához mért kellő szigorral lépne fel. Az intézkedéshez ott kell lenni a szomszédnak.
Tudom, hogy hasbaakasztó a dolog, csak azért írtam le, hogy tíz év múlva vissza lehessen keresni, hogy az atkakérdés úgynevezett kritikus szabályozási pontja valahol megtalálható legyen az interneten. A kritikus szabályozási pont azt jelenti, hogy ott még be lehet avatkozni egy folyamatban, az utána következő láncszemnél már nem, onnantól kontrollálhatatlanul  zajlanak a dolgok. Itt ugye a kritikus szabályozási pont az, hogy egy meghatározott atkaszám felett a rendszer nem engedi az adott méhészet létezését. A konkrét értékek, időpontok már részletkérdést jelentenek.
Van azonban olyan érzésem, hogy már lekéstük ezt a kritikus szabályozási pontot. Ezt az erejük teljében lévő hatóanyagok idejében sem biztos, hogy valódi kritikus szabályozási pontként lehetett volna alkalmazni. Ugyanis ahhoz az kell, hogy az elkopó szerek helyett mindig legyen új, bevethető szer. Ez a lehetőség persze nincs kizárva, csak egyelőre homályosan láthatók ezek a szerek. Most ugye az oxálsav utáni szerként ott van a lítium. Ha szermaradék tekintetben engedélyt kap, akkor egy kritikus szabályozási ponttal együtt alkalmazva tartós megoldást jelenthet. De csak azzal együtt. Hiszen a fiasítást károsítja, így csak fiasmentes időben alkalmazható. Ahogyan a rézre, kénre nincs rezisztencia, úgy erre sem valószínű, hogy lesz (ezt nem lehet lebontani). Úgy azonban nem lesz működőképes, hogy a nyári időszakban bármennyi atka lehessen egy-egy méhészetben. Az teszi kontrollálhatatlanná a helyzetet. Akkor már hiába akarunk ősszel kezelni, ha nincs mit kezelni.

« Válasz #3414 Dátum: 2019. Május 06. 12:15 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:00 írta kivancsi111 »

« Válasz #3415 Dátum: 2019. Május 06. 12:50 »
Ha ez egy rossz gagyi hazug tehetetlen fórum nem kell olvasni és hozzászólni elkell felejteni hogy létezik és imádni az igaz tiszta ződet. Aki meg olvassa úgy kell  neki megérdemli.  Vagy csinálni egy új galamblelkű fórumot. Ilyen egyszerű.

*

Berci

• 317
« Válasz #3416 Dátum: 2019. Május 06. 12:57 »
Azt gondolom, hogy már nincs lejjebb...és rám cáfolnak!

« Válasz #3417 Dátum: 2019. Május 06. 13:00 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:59 írta kivancsi111 »

« Válasz #3418 Dátum: 2019. Május 06. 13:03 »
Szépreményű ifjúkoromban egyszer társadalmi funkciót vállaltam.
Egyszer egy döntésünk nem tetszett egy illetőnek, aki bevetett minden rendelkezésére álló eszközt a befeketítésünkre, beleértve a megyei írott sajtót is.
Nagyon felháborodottan panaszoltam el az ügyet több ismerősnek, akik közül az egyik a  következőket mondta:
"Aki oroszlán lesz, az ne csodálkozzon, ha lőnek rá."
Őszült fejjel már tudom, hogy tökéletesen igaz volt.
Aki nem tudja elfogadni a kritikát, - időnként még a megalapozatlan, rosszindulatú kritikát is - az ne vállaljon közszerepet.

*

Berci

• 317
« Válasz #3419 Dátum: 2019. Május 06. 15:02 »

"Aki oroszlán lesz, az ne csodálkozzon, ha lőnek rá."

Felénk úgy járja, hogy " Aki qrvának áll, ne csodálkozzon, ha megb@sszák!"...