Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715026 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #3390 Dátum: 2019. Május 01. 21:40 »
 :o

Miért kinek mit ígért?
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3391 Dátum: 2019. Május 01. 22:47 »
:o
Miért kinek mit ígért?
Nekünk méhészeknek paradigmaváltást ígért. Hát megtörtént. Megkaptuk a Mészáros vezetéséhez képest is profi antidemokráciát. Megígérte, hogy
1.
A gyantázott mézek ellen több nemzetet összefogó antidömping aláírásgyűjtés lesz. Erről még határozat is van.
2.
A méhlegelő gazdagítása ügyében határozott lépéseket ígért.
3.
A borászokhoz hasonló minőségi követelmények felállítását a mézár emeléséért.

Soroljam? Mit kaptunk helyette? Már leírtam. De te is tudod. A te és az ország méhállományának tavalyi tönkremenetelében az OMME érdekképviseleti munkájának súlyos hiányossága vastagon benne van.

Nézzük, hogy milyen hatása lesz a küldöttgyűlés létszámcsökkentésének. A tagdíjainkból fizetett emberek szavazni fognak, továbbá a Nemzeti Programból vastagabb és rendszeres hasznot húzók szintén meg fogják szavazni amit Bross Péter be fog terjeszteni. Nem azért, mert egyetértenek vele, hanem azért, mert nekik így is jó, sőt így a legjobb. Pláne megszavazzák, ha a méhészetükből származó jövedelem kisebb, mint amit a hűségért, megalkuvásért cserébe kapnak.

De elgondolkodtak ezek az emberek azon, hogy miért csökken a méhészetük jövedelmezősége és ebben mennyire ludas az OMME?

Te Texas el szoktál gondolkodni ezeken? Ugye nem. Bross neked és szerinted tökéletes.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3392 Dátum: 2019. Május 02. 06:06 »
Geddekas!
Lemásolod a 3 évvel ezelőtti írásaidat?
Nagyernyei Attila

« Válasz #3393 Dátum: 2019. Május 02. 07:26 »
Ezeken nem nekem kell főleg elgondolkodnom, hanem a küldötteknek, elnököknek.

Nekem alkalmazkodnom kell a megváltozott körülményekhez,
 ameddig lehet!

A küldöttek szerepe ha már csak 200 db is van felértékelődik!

Én nem tudok 200 tagdíjból fizetett OMME alkalmazottról,
szakiból is csak 20 van, az se mind küldött!

Ha hivatalosan írásban megjelentek ezek az ígéretek, akkor arról mindenképp elvárható egy beszámoló, hogy ha tett is a megvalósításárt valaki valamit az miért nem sikerült.

Ha nem lesz ilyen a ciklus végéig akkor ez számon kérhető,
ha nincs jó válasz,
akkor a szavazók úgy is büntetni fognak (lásd előző ciklus!). ;)
Szabó György

« Válasz #3394 Dátum: 2019. Május 02. 08:14 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:00 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3395 Dátum: 2019. Május 02. 09:06 »
Ezeken nem nekem kell főleg elgondolkodnom, hanem a küldötteknek, elnököknek.
Nekem alkalmazkodnom kell a megváltozott körülményekhez, ameddig lehet!

A küldöttek szerepe ha már csak 200 db is van felértékelődik!

Én nem tudok 200 tagdíjból fizetett OMME alkalmazottról,
szakiból is csak 20 van, az se mind küldött!

Ha hivatalosan írásban megjelentek ezek az ígéretek, akkor arról mindenképp elvárható egy beszámoló, hogy ha tett is a megvalósításárt valaki valamit az miért nem sikerült.

Ha nem lesz ilyen a ciklus végéig akkor ez számon kérhető,
ha nincs jó válasz,
akkor a szavazók úgy is büntetni fognak (lásd előző ciklus!). ;)
Te hangoztattad a demokrácia szükségességét, tehát nemcsak az elnöknek és a küldöttnek a dolga gondolkodni, hanem neked is. Sőt cselekedni is. Ki nem jöttél volna az Csuja által szervezett tüntetésre, pedig te is szenveded a növényvédőszereket. Miért nem jöttél? Mert megtiltotta mindenkinek Bross. És te is, meg Szabó Adrienn is hallgattatok és most is hallgattok rá. Miért ***** Fekete Józsit itt a fórumon. Mert Bross Péternek így tetszik.

Tudom te is gondolkodsz azon, hogy a méhészet már csak mellékes jövedelem legyen számodra és ne fő jövedelem. Vajon miért jártál így? Nem a méhészeti tudásoddal van baj, ezt mind a ketten tudjuk, hanem a megváltozott körülményekkel, amihez az OMME vezérkara nem hajlandó alkalmazkodni, mert ott ül az a 20 ember a zsíros bödön mellett és jól elvan még rajta kívül néhány ember, akik mind vigyáznak arra, hogy ott legyenek minden szavazáskor és első sorban csápoljanak az épp aktuális főnök előtt, hogy részesedhessenek a potyából. Nyugi nem te vagy a haszonélvező, de te is hozzájárulsz ahhoz, hogy az érdekképviseleti munka ilyen alávalóan talpnyaló legyen, amilyen.

A francia méhészek képesek tüntetni és képesek kiharcolni változásokat, de Bross a méhészkedés feltételeinek javításáért az elnöksége során semmire nem volt képes. Ő csak arra képes, hogy az OMME zsírosbödöne tele legyen, azzal nem tud foglalkozni képesség hiányában, hogy a méhészek pénztárcája tele legyen a mézárbevételből. Lassan se méhünk, se méhlegelőnk, de lesz egy virágzó OMME-nk.

Ja. Emlékszel rá, hogy azt ígérte választások előtt Bross, hogy ingyen fogja vállalni az elnöki posztot és azt is csak egy ciklusra. Szerinted betartotta ezt az ígéretét? Mikor kezdi visszafizetni az OMME+-tól kölcsönvett pénzt?

Határozat született arról, hogy elindítja a kínai méz ellen az antidömping eljárást Bross. Ez a legelső OV-n és küldöttgyűlésen határozatba is lett foglalva. Ez a téma azóta soha nem került elő, se elnökségi üléseken, se más formában. Egyszer négyszemközt rákérdeztem, jobb ha nem írom le a válaszát, mert lehet, hogy nálad is kicsapná a biztosítékot.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Május 03. 21:29 írta Bicska »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3396 Dátum: 2019. Május 02. 09:46 »
Mikor kezdi visszafizetni az OMME+-tól kölcsönvett pénzt?

Amikor átveszi az OMME a méhegészségügyi hálózatot, az lesz a " jutalom falat" a jól dolgozó "hűséges" eüsöknek. De csak a hűségeseknek! ;D :-X

« Válasz #3397 Dátum: 2019. Május 02. 14:14 »
A bizonyos személy védelmet élvez!  ;)

Nem kedvelem, csak próbálom rá venni a saját hülyéit, hogy nem csak úgy általánosságban gyalázkodjanak, hanem mit mások nevesítsék meg és konkrét dolgokat kérjenek számon bárkin.

Nekem nem tilt meg senki semmit, eddig sem, de ezután sem fog.

Az ígérgetés csak akkor jó ha azt betartjuk.

Pl.:

Ha azt mondom valakinek, hogy vele az életben többet nem beszélek, akkor az legyen is úgy.........nem?  ;)

És ezt még lehet fokozni........ ;D
Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3398 Dátum: 2019. Május 02. 20:49 »
A bizonyos személy védelmet élvez!  ;)

Nem kedvelem, csak próbálom rá venni a saját hülyéit, hogy nem csak úgy általánosságban gyalázkodjanak, hanem mit mások nevesítsék meg és konkrét dolgokat kérjenek számon bárkin.
Nekem nem tilt meg senki semmit, eddig sem, de ezután sem fog. Az ígérgetés csak akkor jó ha azt betartjuk.

Pl.:Ha azt mondom valakinek, hogy vele az életben többet nem beszélek, akkor az legyen is úgy.........nem?  ;) És ezt még lehet fokozni........ ;D

Bross megígért sok mindent, hogy ingyen dolgozhasson. Aztán az volt az első ténykedése, hogy minden járandóságot élvezzen és a 600 000 Ft-os tiszteletdíjat is. Sőt mostmár ennél is többet kap.

Én olyat nem szívesen tennék, hogy valakivel soha többé ne álljak szóba. Minden ember ember és a harag azért van, hogy elmúljon.

« Válasz #3399 Dátum: 2019. Május 02. 21:29 »
Nincs harag, csak tapasztalat!  ;)
Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3400 Dátum: 2019. Május 04. 22:54 »
Nincs harag, csak tapasztalat!  ;)

Ja. Bőségesen gyűltek a tapasztalatok. Addig nagyon jó volt a Csuja, amíg betolta a székbe Bross Pétert. Csakhogy Csuja elvárta, hogy Bross Péter ne csak az elnöki szék párnáival melengesse a saját felségét, hanem valódi harcos érdekvédelmet csináljon. Ehhez viszont már nem fült a foga az elnök úrnak, ezért aztán hadjáratot indított Csuja ellen és minden lehetséges eszközt és embert mozgósított ellene.

Most aztán, hogy a 400 000 méhcsalád elpusztult egyik évről a másikra a 2 millió hektáros  neonikotinoidos csávázás után, és az ágazat további hanyatlása várható, nem tehet érdekvédelmi babérkoszorút Bross Péter fejére senki. Te sem, pedig Hej de szeretnél!. A történtek után nem hiszi el senki, hogy ő lesz a méhészeti ágazat nagy megmentője és felvirágoztatója.

Te Texas soknak tartottad Mészáros javadalmazását. Hát erre rálicitál örök kedvenced Bross Péter. Szóval mond meg lécci, hogy ki most a legdrágább elnökünk?

« Válasz #3401 Dátum: 2019. Május 05. 08:37 »
Azért azt kijelenteni, hogy Csuja csinált elnököt Brossból nem gyenge.
Ez véleményem szerint akkor egy csapatmunka volt, aminek részese lehettél.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3402 Dátum: 2019. Május 05. 09:05 »
"Te Texas soknak tartottad Mészáros javadalmazását. Hát erre rálicitál örök kedvenced Bross Péter. Szóval mond meg lécci, hogy ki most a legdrágább elnökünk?"

1. Úgy felvenni pénzt az egyesület kasszájából, hogy arról szavazás nem volt.............
2. Annyi pénzt úgy felvenni amit még előtte senki sem mert, vagy jutott neki......

Ez kifogásolva is lett a 4 gödöllői küldött által.......
Tudod kötelező szavazás........(én voltam az elnök)

3. Ha a küldöttek a mostani elnöknek az alapszabály szerint megszavazták az a pénzt amit most megkap..........
és ezt engedélyezte kifizetni az ellenőrző bizottság.....
akkor miről beszélsz?

Az 1-2. pontban folytatott eljárás vagy a 3. pont a demokratikus.

A többi már csak matematika.......... :D
mint már korábban jeleztem (drágább kategóriába süllyesztették a küldöttek volt elnök urat).

Panaszkodni a küldötteknél, egyesületi elnököknél lehet, kell
a közgyűlés alkalmával!

De csak demokratikusan!  ;)

Mintha 2016-ban nem én szavaztam volna az egyesületünk nevében erről........... ;)
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3403 Dátum: 2019. Május 05. 10:06 »
Már megint ködösítesz Walker.
 A kérdés nem az volt, hogy ki mit mikor szavaz meg, hanem hogy te Walker Texas Ranger, soknak tartottad a Mészáros fizetését, pedig ő még csinált is valamit, a Brossét persze akinek a jobb keze vagy, mert *******, nem tartod soknak. Ezt a stílust mellőzd!
 Az igazság érzet nálad is csúcsra van járatva.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Május 05. 20:15 írta Bicska »

« Válasz #3404 Dátum: 2019. Május 05. 10:16 »
A sok vagy kevés az egy relatív dolog!

Ha figyeltél volna akkor sem a pénz mennyisége volt inkább a probléma, hanem a hozzájutás módja!

Most meg a küldöttek döntöttek!

Az élet nem az igazságról szól.......***** eddig nem jöttél rá?  ;)

Én nem vagyok senki jobb keze, de Te lehetsz valaki ***** még ha az igazság érzetedet ez bántja is, legalább is a Tieidet folyton gyalázó hozzászólásaid tekintetébe.  ;D Légyszíves, ne menj egy szint alá!
« Utoljára szerkesztve: 2019. Május 05. 20:17 írta Bicska »
Szabó György