Ezeken nem nekem kell főleg elgondolkodnom, hanem a küldötteknek, elnököknek.
Nekem alkalmazkodnom kell a megváltozott körülményekhez, ameddig lehet!
A küldöttek szerepe ha már csak 200 db is van felértékelődik!
Én nem tudok 200 tagdíjból fizetett OMME alkalmazottról,
szakiból is csak 20 van, az se mind küldött!
Ha hivatalosan írásban megjelentek ezek az ígéretek, akkor arról mindenképp elvárható egy beszámoló, hogy ha tett is a megvalósításárt valaki valamit az miért nem sikerült.
Ha nem lesz ilyen a ciklus végéig akkor ez számon kérhető,
ha nincs jó válasz,
akkor a szavazók úgy is büntetni fognak (lásd előző ciklus!). 
Te hangoztattad a demokrácia szükségességét, tehát nemcsak az elnöknek és a küldöttnek a dolga gondolkodni, hanem neked is. Sőt cselekedni is. Ki nem jöttél volna az Csuja által szervezett tüntetésre, pedig te is szenveded a növényvédőszereket. Miért nem jöttél? Mert megtiltotta mindenkinek Bross. És te is, meg Szabó Adrienn is hallgattatok és most is hallgattok rá. Miért ***** Fekete Józsit itt a fórumon. Mert Bross Péternek így tetszik.
Tudom te is gondolkodsz azon, hogy a méhészet már csak mellékes jövedelem legyen számodra és ne fő jövedelem. Vajon miért jártál így? Nem a méhészeti tudásoddal van baj, ezt mind a ketten tudjuk, hanem a megváltozott körülményekkel, amihez az OMME vezérkara nem hajlandó alkalmazkodni, mert ott ül az a 20 ember a zsíros bödön mellett és jól elvan még rajta kívül néhány ember, akik mind vigyáznak arra, hogy ott legyenek minden szavazáskor és első sorban csápoljanak az épp aktuális főnök előtt, hogy részesedhessenek a potyából. Nyugi nem te vagy a haszonélvező, de te is hozzájárulsz ahhoz, hogy az érdekképviseleti munka ilyen alávalóan talpnyaló legyen, amilyen.
A francia méhészek képesek tüntetni és képesek kiharcolni változásokat, de Bross a méhészkedés feltételeinek javításáért az elnöksége során semmire nem volt képes. Ő csak arra képes, hogy az OMME zsírosbödöne tele legyen, azzal nem tud foglalkozni képesség hiányában, hogy a méhészek pénztárcája tele legyen a mézárbevételből. Lassan se méhünk, se méhlegelőnk, de lesz egy virágzó OMME-nk.
Ja. Emlékszel rá, hogy azt ígérte választások előtt Bross, hogy ingyen fogja vállalni az elnöki posztot és azt is csak egy ciklusra. Szerinted betartotta ezt az ígéretét? Mikor kezdi visszafizetni az OMME+-tól kölcsönvett pénzt?
Határozat született arról, hogy elindítja a kínai méz ellen az antidömping eljárást Bross. Ez a legelső OV-n és küldöttgyűlésen határozatba is lett foglalva. Ez a téma azóta soha nem került elő, se elnökségi üléseken, se más formában. Egyszer négyszemközt rákérdeztem, jobb ha nem írom le a válaszát, mert lehet, hogy nálad is kicsapná a biztosítékot.