Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714941 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #3060 Dátum: 2018. Július 17. 09:53 »
Tudom, hogy nem mondtad, de ez akkor is odavezet. Nézd meg, hogy mennyien vannak, akik kisebb-nagyobb károkat szenvedtek el, mégis inkább hallgatnak, magukban duzzognak, majd végül lenyelik a veszteséget. Ha kompenzációt adnának, azzal egyenesen megvásárolnák a méhészek hallgatását. Sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy még inkább kikopnának az igazi, méhekért aggódó méhészek, és növekedne a kizárólag a profitot néző méhtartók száma. Ez jó lenne a gazdáknak, mert ezek a "méhészek" nem kellemetlenkednének, még inkább azt csinálhatnának a gazdák, amit akarnak. Valójában sokkal olcsóbb lenne egy kis alamizsnát kiszórni a méhészeknek, mint bevezetni a növénytermesztésben olyan átalakításokat, amelyeket a korábbi hozzászólásomban írtam. Pedig nem csak a méhészek, hanem az egész emberiség érdekében kellene meglépni ezeket vagy ezekhez hasonló lépéseket.

« Válasz #3061 Dátum: 2018. Július 17. 10:24 »
Annak a sokat emlegetett tüntetésnek most van itt az ideje. Utcára kellene tömegesen vonulni, nagy, plakátméretűre kinyomtatott méhhullák képeivel a kezekben.

Menjünk. Mikor? Hol?

« Válasz #3062 Dátum: 2018. Július 17. 11:20 »
Nem szabadna engedni, hogy több ezer hektáron ugyanazt a növényt vessék, a tájat mozaikossá kellene alakítani és pillangós növények ültetésével megtörni a búza, kukorica, repce és napraforgó ültetvényeket.
Akkor mi van Amerikában? Ott vannak olyan területek, hogy az ember órákig autózik folyamatosan egy kukoricatábla mellett, és ráadásul ott minden évben kukorica van ugyanabban a földben, nincs vetésforgó.
Itt az Únióban azért próbálják ezt megakadályozni, pl. zöldítés, itt-ott egy lucerna sáv.

« Válasz #3063 Dátum: 2018. Július 17. 12:02 »
Most értem haza a kárfelmérésről.A módosított eljárásrend szerint a méhkárbecslési jegyzőkönyv felvétele a hatóság számára  kötelező, kivéve abban az esetben, ha az elhullás csekély mértékű és a méhész nyilatkozik arról, hogy a vizsgálat eredményétől függetlenül nem kíván polgári peres úton eljárást kezdeményezni a károkozóval szemben. A kárfelvétel eredménye, a fiasítás nem pusztult, de a csalódok népességük 42 %-át elveszítették.Gyakorlatilag a népesség 2  1/2 NB fiók vagy kevesebb.Mindjárt szervezem a szállítást, mert sürgősen el kellene menni, hiszen minél tovább maradok, annál inkább csökken a népesség.
Azt gondolom hogy népesség csökkenést még lenyeli a méhész, gondozom őket még telelőképesek lehetnek.A méz kiesést már kevésbé, miért legyen nekem kevesebb mézem azért, mert valaki, valahol rosszul döntött, és ezzel nekem kárt okozott. A legnagyobb baj akkor lesz ha az ilyen helyen begyűjtött méz csökkent értékű, netán forgalomképtelen lesz a benne lévő szermaradvány miatt.Ez esetben a felvásárlók csökkent árat adnak vagy meg se veszik, az üvegező méhészek meg fokozódó hatósági ellenőrzést  kapnak.A méhész meg rádöbben, hogy valaki miatt, értéktelen, eladhatatlan terméket, napraforgómézet állított elő. A helyi állategészségügyhöz, ugyanabból a körzetből újabb méhmérgezéses bejelentés érkezett, újabb szemlék várhatók.

« Válasz #3064 Dátum: 2018. Július 17. 12:33 »
Annak a sokat emlegetett tüntetésnek most van itt az ideje. Utcára kellene tömegesen vonulni, nagy, plakátméretűre kinyomtatott méhhullák képeivel a kezekben.

Menjünk. Mikor? Hol?

Én nem akarok hülye ötleteket adni, de a héten két méhészeti program is lesz, ahol éppenséggel lehetne tüntetni.

A következő OMME elnökségi ülés július 19-én lesz, a rendes időben 10 h-kor, a Viola utcában. Ezen alkalommal az agrárminiszter is jelen kíván lenni az ülésen. Ha néhány száz méhész is be szeretne ülni az ülésre, nem hiszem, hogy zárttá lehetne nyilvánítani azt, legfeljebb képviselőket küld be a tömeg, akik majd beszámolnak a történésekről.

Gondolom, megfelelő médiaelőkészítést követően (televíziók, rádiók, bulvárlapok, stb.) a demonstráció súlyát már csak az a létszám határozhatja meg, amelyet az érdekképviseleti és kormányzati munkával elégedetlen méhészek felvonultatni képesek.

A másik rendezvény a NÉBIH központban, a Budaörsi úti házban lesz egy nappal az elnökségi ülést követően, július 20-án. Itt is képviselteti magát a kormányzat és az érdekképviseletünk is. A téma a repcén és a napraforgón bekövetkezett méhpusztulásokkal kapcsolatban folyó vizsgálat első eredményeinek megbeszélése. Itt nem tudom, hogy az agrárminiszter részt vesz-e, de egy párezres demonstráció a megfelelő tálalás mellett képes lenne felhívni a közvélemény figyelmét a helyzet tarthatatlan voltára és a méhészek elkeseredettségére.

Ha tüntet a méhésztársadalom, akkor viszont tüntessen okosan! Nem üres és bizonyítékokkal alá nem támasztott kampányszövegek kiabálására van szükség, hanem olyan higgadt tömegre, amelyik tudja, miért vonult az utcára. A transzparensekre pedig nem azt kellene írni, hogy le a neókkal, le a minisztériummal és le a hatóságokkal, hanem azt, hogy a méhészek követelik a mérgezések okainak felderítését és követelnek olyan hatósági és kormányzati intézkedéseket, melyek ezen anomáliák bekövetkezésének lehetőségét a minimálisra csökkentik, s követelik a teljes körű kártérítést.

Javasolnám viszont, ha tüntetés lesz, az ne egyszemélyes legyen. A legigazabb célok képviselete esetén is kár lenne nevetségessé tenni magunkat azzal, hogy Csuja László három-négy embert vezet az agrárkormányzat, a hatóságok, a mézkereskedők- és csomagolók, valamint a tulajdon érdekképviseletünk ellen. A súlytalan tiltakozás többet árt, mint használ. Hiteltelen. Ha Csuja miatt nincs tiltakozó létszám, álljon a demonstráció élére az, aki hiteles. Én szívesen felsorakoznék azok mögé, akik évek óta tiltakoznak a mérgezések, mászkálások miatt. Most kell megmutatni Nagyernyei Attilának és Csányi Antalnak, hogy a méhészek iránt elkötelezettek, nem az érdekképviselet elnökének a kiszolgálói.

*

wr

• 1013
« Válasz #3065 Dátum: 2018. Július 17. 12:46 »

Menjünk. Mikor? Hol?
Nem tudom, de minél előbb. A sok kicsi mindenkinek helyben van, nem kell utazni, de nem ver nagy port, a sajtót sem biztos hogy érdekli. Az egy naggyal lehet nagy port kavarni, még azon az áron is hogy sok méhész lusta, vagy csak nem szeret utazni így nem megy el.
Én már évek óta nem nézek és hallgatok híreket, de a családtagok igen, így itt ott néha belehallok ebbe abba. Ami szembetűnő az az, hogy ma már a TV-ben egyetlen hír sem kezdődik a döbbenetes vagy megdöbbentő szavak valamelyike nélkül. Ugyanezt kell kérem csinálni, máshogy esély sincs. Nem csak a károkozókat kell a tettükre rádöbbenteni, hanem minden jóérzésű ember szó szerint meg kell hogy döbbenjen a látottakon! Ezért írtam a méhhullás plakátokat, van bőven kép is videó amiből lehet ollózni, nagyíttatni. Kell néhány igazán "fanatikusan" méhészember az élre mint pl. a Dömötörfi.
Ha be van jelentve, utak lezárva, ott a közeg, a sajtó, lesz hírértéke.
Rá kell hogy ébredjen az ember, hogy ma a méheket végzi ki, holnapután meg önmagát. Csak azért, mert nincs az a luxus, nincs annyi milliárd ami elég lenne, még több és még több kell...

« Válasz #3066 Dátum: 2018. Július 17. 12:53 »
Most értem haza a kárfelmérésről.A módosított eljárásrend szerint a méhkárbecslési jegyzőkönyv felvétele a hatóság számára  kötelező, kivéve abban az esetben, ha az elhullás csekély mértékű és a méhész nyilatkozik arról, hogy a vizsgálat eredményétől függetlenül nem kíván polgári peres úton eljárást kezdeményezni a károkozóval szemben. A kárfelvétel eredménye, a fiasítás nem pusztult, de a csalódok népességük 42 %-át elveszítették.Gyakorlatilag a népesség 2  1/2 NB fiók vagy kevesebb.Mindjárt szervezem a szállítást, mert sürgősen el kellene menni, hiszen minél tovább maradok, annál inkább csökken a népesség.
Azt gondolom hogy népesség csökkenést még lenyeli a méhész, gondozom őket még telelőképesek lehetnek.A méz kiesést már kevésbé, miért legyen nekem kevesebb mézem azért, mert valaki, valahol rosszul döntött, és ezzel nekem kárt okozott. A legnagyobb baj akkor lesz ha az ilyen helyen begyűjtött méz csökkent értékű, netán forgalomképtelen lesz a benne lévő szermaradvány miatt.Ez esetben a felvásárlók csökkent árat adnak vagy meg se veszik, az üvegező méhészek meg fokozódó hatósági ellenőrzést  kapnak.A méhész meg rádöbben, hogy valaki miatt, értéktelen, eladhatatlan terméket, napraforgómézet állított elő. A helyi állategészségügyhöz, ugyanabból a körzetből újabb méhmérgezéses bejelentés érkezett, újabb szemlék várhatók.
Péter! Akkor ez azt jelenti, hogy bizonyítottan a valamilyen neo-tól pusztult el az állomány 42%-a? Le van ez írva konkrétan a vizsgálati erdményekben?

« Válasz #3067 Dátum: 2018. Július 17. 13:30 »
A prolikat nem érdeklik a méhek és a méhészek sem. Sőt, az sem, hogy mit zabálnak, csak az, hogy mennyit. Ezért ha a tv-t bambulják, akkor úgysem érdekli őket a téma. Megkapják a napi soros és migráns adagjukat, aztán átülnek a viaszosvászon-terítős asztalhoz felpattintani egy dobozos sört és elégedetten nyugtázni, hogy tovább rohad a kapitalista nyugat. Inkább olyan internetes és nyomtatott felületeken kellene megjelenni, amit az értelmesebb réteg olvas.

« Válasz #3068 Dátum: 2018. Július 17. 15:07 »
A környékbeli felvásárlók nem, vagy alig veszik a napra mézet.
Ne legyen igazam hogy az a dolog ami mérgezi a méheinket benne lehet a mézben is. Ha a vizsgálatok ezt kimutatják , akkor benne lehet a napraforgó termésben és a kukoricában is.
Ha ez bekövetkezik akkor nem csak a mézünket nem tudjuk eladni, hanem a gazdáknak sem a terményt.
Megérte?!

*

bükk

• 169
« Válasz #3069 Dátum: 2018. Július 17. 15:53 »
Janóka!

Azért mert itt néhány alapember(fő-fő hozzászóló) rendre valótlanságokat sugall,mérgező növényekről beszél,a valóság azért más.

Gondold végig,a növények virágzása és érése között hosszú hetek,hónapok telnek el.
Ezalatt a növény anyagcseréje során kiüríti/lebontja a vegyszereket.
Eleve így tervezik a növényvédő szereket és elfogadott szermaradvány határértéket is meg adnak hozzá.

Méznél más a helyzet,ott nincs anyagcsere folyamat,amit a méh a nektárban hazavisz az a
mézben is jelen lesz.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3070 Dátum: 2018. Július 17. 17:50 »
A prolikat nem érdeklik a méhek és a méhészek sem. Sőt, az sem, hogy mit zabálnak, csak az, hogy mennyit. Ezért ha a tv-t bambulják, akkor úgysem érdekli őket a téma. Megkapják a napi soros és migráns adagjukat, aztán átülnek a viaszosvászon-terítős asztalhoz felpattintani egy dobozos sört és elégedetten nyugtázni, hogy tovább rohad a kapitalista nyugat. Inkább olyan internetes és nyomtatott felületeken kellene megjelenni, amit az értelmesebb réteg olvas.
Mi bajod?
 Hogy kevered ide a migránsokat? Neked jó lenne a nyakadra egy pár?
Elmondom neked miről van szó.
 Három szereplője van, meg kettő feltétele.
 Az esős idő, illetve az egész éves időjárás.
 A mezőgazdasági termelő.
 A növényvédőszer gyártók.
 A szükségesnél több méhész.
 A neo liberális mezőgazdasági ágazat.

Mert ugye, a maszop és a szadesz alatt nem ugyan ez lenne? Persze hogy nem, mert már nem is méhészkednél, mivel lenne pár külföldi multi méhészet, és te valahol külföldön vagy éhkoppon.

« Válasz #3071 Dátum: 2018. Július 17. 20:54 »
Péter! Akkor ez azt jelenti, hogy bizonyítottan a valamilyen neo-tól pusztult el az állomány 42%-a? Le van ez írva konkrétan a vizsgálati erdményekben?
Toxikológiai vizsgálati eredmény még nincs.A pusztulási okra így még várni kell, de hatósági kárfelméréssel bizonyított, hogy 47 méhcsaládos méhészetem minden családjában a méhállomány átlagosan 42 %-a elpusztult.Miután a méhcsalád népességének kb a fele kijáró méh, így csaknem az összes kijáró méh elveszett.

« Válasz #3072 Dátum: 2018. Július 17. 21:27 »
Vivaldi, arról írtam, hogy honfitársainkat nem fogja érdekelni ha kimegyünk tüntetni, mert tesznek az egészre. Szűk réteget érdekel a téma, ezért ha benne is lenne a hírekben egy tüntetés, akkor sem kavarna port. Senki sem akar migránsokat, azt azért írtam, mert a "hírek" szinte csak erről szólnak, értelmes dolgok helyett, ami mára oda vezetett, hogy egy méhek melletti tüntetés nem lépi át az ingerküszöböt sajnos

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3073 Dátum: 2018. Július 18. 00:55 »
Bross nem most vizsgázik. Tavaly vizsgázott. Most és mindörökké mellébeszél. Ennyi. Vajon újraválasztják 2020- ban? Vajon kihúzza addig?

Te Brossnak, én a méhészeknek szurkolok
Geddekas, fejezd már be ezt a OMME ellenkampányt! Széttrollkodod vele az összes topikot. Nyissál inkább egy "Le a Brossal" vagy "Hülye OMME" topikot és odaírjad a sérelmeidet. Baromira unalmas folyton ugyanazt a gyalázkodást olvasni. És ez most nem arról szól, hogy igazad van, vagy nincs igazad. Túlságosan rákattantál a témára. Nehogy begolyózz!

A tények makacs dolgok. És a tényekből újabb tények következnek. A tény, hogy Bross pontosan tudta, hogy mi következik Zsigó Róbert 2016 júliusi válaszleveléből. Zsigó Róbert akkor és abban a levelében hadat üzent a méhészek ellen. Azt a levelet nem hozta nyilvánosságra Bross Péter. Ez neki kötelessége lett volna, Mint ahogy kötelessége lett volna fellármázni a méhészeket és azonnal fel kellett volna építeni az ellentámadást. Akkor még lett volna bőségesen ideje erre. Mit tett ehelyett? A levelet "eldugta" és ettől kezdve minden tiltakozó szándékot lefékezett, elterelt. egészen 2018 januárjáig. Sőt azt követően is fékezett és terelt. Például a küldöttgyűlésen. Maga elé tolta Jordán Lászlót, hogy felnagyítsa az ellenfelet és bizonyítsa, hogy tulajdonképpen úgyse lehetett volna semmit se tenni. Ami viszont nem igaz. Jordán szolga, aki végrehajtotta Zsigó parancsát. De jó ha tudod, hogy Ő egy olyan szolga, akit ha jól kérdezel, akkor választ is ad. Miért? Mert azt is tudja, hogy Ő nemcsak Zsigó felé szolga, hanem a köz iránt is. És ha jól kérdezel igazat mond, mert nem politikus.

Mi lett Bross halogató, elhallgató taktikája következménye? A méhek halála 2018 nyarán. Zsigó is bűnös, de NEM Zsigó az első helyi felelős!!!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3074 Dátum: 2018. Július 18. 01:10 »
Menjünk. Mikor? Hol?
Én nem akarok hülye ötleteket adni, de a héten két méhészeti program is lesz, ahol éppenséggel lehetne tüntetni.
Marhaság. De te is tudod.
Miért?
Mert a tüntetés akkor hatékony, ha egy akciósorozat része. És ha egy nagyobb baj megelőzéseként szervezik. Például ilyen volt a "net adó" miatti tüntetés. Bár elfogadták a jogszabályt, de még a hatását nem fejtette ki. Esetünkben most a kárelhárítás kellős közepén vagyunk, tehát se ideje, se ereje nincs ilyesmire a méhészeknek, vagyis teljesen értelmetlen.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.