Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715133 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2265 Dátum: 2016. December 19. 19:12 »
Én nem szeretek ilyen hülyeségekbe belemenni, mert pontosan ezek a dolgok azok amik miatt elsiklunk a lényeg felett.
 Még is lenne egy kérdésem. Az elnöknek nincs annyi fizetése, hogy kibírja fizetni a telefonszámláját? Mert ugye egy mobilon elkülöníteni azt, hogy mi tartozik a foglakozásához és mi a maszek telefon , erre csak az Isten képes, ha az is nem adja fel öt perc alatt.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2266 Dátum: 2016. December 19. 20:03 »
Tisztelt Méhésztársak!
Utána néztem a telefonok osztogatásának.
Ez teljesen téves információ!
Az elnökség, és a bizottságok tagjai profi csomagot használnak.
Ők a flottakedvezmény miatt egymás között INGYEN beszélgethetnek.
Ebbe több  száz méhész tartozik, köztük én is.
A tisztségviselők alapcsomagját az OMME fizeti, és ha ezen felül telefonálnak akkor a költség a használót terheli.
Tehát nem igaz, hogy mindenki kapott telefont, és az OMME kontójára, korlátlanul telefonálnak.
Kicsit jobban körbe kell járni a történeteket, mert a valótlan információk nem tesznek jót a Méhészklubnak, és erre sokan utaznak, ezt figyelik, ezt akarják kihasználni.
Ha tudomásomra jut, hogy az írás nem fedi a valóságot azonnal moderálni fogom!

Nagyernyei Attila

Az biztos, hogy Rádi Tibor és Csuja közötti telefonforgalom nem terhelte soha senki másnak a számláját csak Csujájét. Mindig Csuja hívta Rádit és csak egyetlen egy alkalommal hívta Rádi Csuját és az a beszélgetés nagyon rövid tájékoztató jellegű volt.
Az Etikai Bizottság más tagjával Csuja soha nem beszélt, tehát olyan telefonforgalmat nem is fognak találni.

Ha az Etikai Bizottság tagjai egymás között ingyen telefonálnak, akkor aztán végképp a szokásos rosszindulat miatt mondta Bezzeg Laci, hogy Csuja miatt nagy a telefonszámla. Egyébként meg nem is értem, hogy mi a jó fenéért foglalkoznak ennyit Csujával. Inkább az OMME ügyeit kellene tisztességgel a jogszabályok és alapszabály betartásával intézni és akkor nem lenne Csuja ügy. Másrészt honnan tudja Bezzeg, hogy az OMME-nak mennyi a telefonszámlája és abban mekkora hányad fordítódik a Csuja üggyel kapcsolatos intrikákra.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 19. 20:07 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Berci

• 317
« Válasz #2267 Dátum: 2016. December 19. 20:13 »
Arany nagyképű beképzeld barátom. Mondtam már neked...

Kedves Simon Zoltán!

Szerintem inkább előre köszönjön Kiváncsi111-nek! 
Az egyik október eleji FB postja után, melyben volt szíves lehazaárulózni, többek között Ő (Kiváncsi111) volt az egyik, aki lebeszélt arról, hogy bepereljem. Nagyon sokat köszönhet neki...

Tisztelettel: Bertalan Zsolt

« Válasz #2268 Dátum: 2016. December 19. 21:14 »
A tisztségviselők alapcsomagját az OMME fizeti, és ha ezen felül telefonálnak akkor a költség a használót terheli.
Tehát nem igaz, hogy mindenki kapott telefont, és az OMME kontójára, korlátlanul telefonálnak.
Kicsit jobban körbe kell járni a történeteket

Körbejárhatjuk a témát, elvégre mi fizetjük. Lássunk tisztán. Mindenki biztos nem kapott telefont, csak egyesek. Kik ezek? Mennyibe kerül egy ilyen alapcsomag és milyen percdíjak vannak benne? Ki fizeti a számlát a szolgáltatónak, az OMME vagy a telefon használója? Miért nem kaptunk erről eddig tájékoztatást?

« Válasz #2269 Dátum: 2016. December 19. 21:43 »
Ez írja Bálint!

"Körbejárhatjuk a témát, elvégre mi fizetjük. Lássunk tisztán. Mindenki biztos nem kapott telefont, csak egyesek. Kik ezek? Mennyibe kerül egy ilyen alapcsomag és milyen percdíjak vannak benne? Ki fizeti a számlát a szolgáltatónak, az OMME vagy a telefon használója? Miért nem kaptunk erről eddig tájékoztatást?"

Ez az amit én sem értek.
Miért van erre a titkolózásra szükség?
Erre lenne jó az újság,vagy a honlap.
Felmerült egy ilyen kérdés ,írnak rá egy választ a honlapon,
megjelentetik az újságban.
Ilyen marha egyszerű.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 19. 22:54 írta Csányi Antal »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2270 Dátum: 2016. December 19. 22:08 »
A Profi telefoncsomagban levő emberek 6,5 Ft/perc, azaz óránként 390 Ft díjért beszélgetnek. Ez nagyon, de nagyon baráti ár. Úgyhogy azt hiszem nagyon, de nagyon sok órát kellett Csujáról beszélniük, hogy nagy összeget kelljen a Csuja elleni kampányra fordítani az 50 000 Ft/hó tiszteletdíjból.

Ha az egymás közötti beszélgetés ingyenes, akkor vajon kikkel beszélgettek Csujáról sok-sok órát. Csak nem intrikákat terjesztettek Csujáról a tagság körében az OMME pénzén? Ja bocs, nem az OMME pénzén, hanem a saját pénzükön. Merthogy kifelé 6,5 Ft/perc telefondíjért beszélgetnek.

Ha bármelyik tisztségviselőnk számára 390 Ft ÓRIÁSI összegnek számít, akkor az ne foglalkozzon méhészettel, sőt sürgősen mondjon le a tisztségéről is a garasoskodó szégyentelen kicsinyes alak, mert az ilyen ember alkalmatlan egyesületi vezetésre.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2271 Dátum: 2016. December 19. 22:24 »
Semmit nem tehetsz. Ha a tagságnak így jó, akkor jó. Hogy a tagság nem tud róla az az ő baja. Az meg, hogy mi hárman fel vagyunk háborodva, az meg a mi bajunk.

« Válasz #2272 Dátum: 2016. December 20. 08:22 »
Vivaldi azt állítja nem tehetünk semmit?
Tévedés.
Megnéztem néhány OMME beszámolót és ezt találtam:
2013-ban telefonköltségre 1.2 millió Ft volt tervezve, ezt egy "kicsit túllépték", lett belőle 4.336.000Ft!!!!!
Megjegyezni kívánom, hogy a küldöttgyűlésen ezt szóvá is tettem, de úgy mint minden más kérdésen elsiklottak.
Ennek az eltérésnek akkor sem volt felelőse, most sem lesz.
Azóta annyit változott a helyzet, hogy erre a magasabb összegre tervezik a költségvetést.
Szerintem minden tagdíjunkból elköltött fillér nyilvános adat, ezt kérni sem kéne.
Ezeket az adatokat a Küldöttgyűlési beszámolókban megtalálhatjátok, ezt nem tudják eltitkolni.
Az más tészta, hogy érdemes lenne kigyűjteni, személyenként ki mennyit dumál.
Véleményem szerint ez kicsinyeskedés, nem ez az OMME jelenlegi legnagyobb problémája.
A Kft. gazdálkodása sokkal izgalmasabb.
Azt viszont titkolják rendesen.
Nem is a reklám helye a méhészekkel megetetni egy veszteséges gagyi vállalkozást, amelyet pancserok találtak ki, majd pancser (majdnem pancsolót írtam) irányított úgy, hogy soha a büdös életben még hasonló vállalkozás közelében sem volt.
Talán soha nem fogjuk megtudni az igazságot, hogy mennyivel csorbította az "úszómester" az OMME vagyonát, ami valójában a tagdíjunk elherdálása.
Nagyernyei Attila

*

linen

• 123
« Válasz #2273 Dátum: 2016. December 20. 08:47 »
Ugyanaz történik az OMME-nál mint a szép magyar politikai életben.Egy az egyben csak le kellett másolni ami nagyban működik és minden megy szépen.
Átláthatatlan, titkolt költekezések mennek, a kis ember pedig csak beszélni tud a viselt dolgokról és beleszólni nem tud igazán az egészbe.Pedig elvileg minden egyes tagért van az OMME, gyakorlatilag egy nagy kavalkád az egész ahol jókat lehet halászni egyeseknek.
A legtöbb tag csak a támogatásért van a rendszerben, nagy ívben tesz a többi dologra.
Csak az érdekli, hogy a befizetett tagdíjánál több lóvét tudjon kihúzni a rendszerből.
Ha esetleg felnyitják a szemét akkor egy két alkalommal hallatja a hangját, de amikor lehetősége lenne gyűlésen felszólalnia akkor mélyen hallgat és nem áll ki a véleménye érdekében.
Amíg ez így megy, addig nincs mitől félni a halászoknak.
Elvenni az OMME-hoz kötött támogatásokat, egyénileg tagság nélkül is igényelhetővé tenni és akkor megnézni, mennyire életképes a rendszer.
Jelenleg csak ez fogja össze az egészet.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2274 Dátum: 2016. December 20. 08:52 »
Nézd Attila. Az aktuális "nagy" politikában is úgy van, hogy egy darabig jogos a vissza mutogatás. Aztán nevetséges.
 Ugyan is amint eltelik annyi idő, hogy a dolgokat már az újaknak lehetőségük volt megváltoztatni, azután hiába utalgatnak vissza az előző ciklusra, ezt már senki sem veszi komolyan.
Én beszélgetek méhészekkel. Igaz, főleg Nógrád megyei méhészekkel.
 Általában két fajta méhész van, harmadikat még nem láttam.
 Az egyik fajta itt is az aki, nem különösebben foglakozik az Omme dolgaival. Nem is tud róla semmit róla. Legtöbben mert úgy gondolják fölösleges vele foglalkozni.
 A másik, az érdeklődőbb rétegnek meg nagyon rossz véleménye van a mostani elnökről. Annyira, hogy sokszor még én is túlzónak itélem. Nem írom le, mik ezek mert minek. De a közvélemény ezt gondolja. Mert itt mi hárman, meg még 6 vezetőségi tag mindegy mit hisz, még is csak az lenne a lényeg amit a tagság gondol az elnökről. És nem nekünk meg neked, meg mit tudom én pár tucat embernek kellene megfelelni az elnöknek, hanem annak a pár ezer tagnak akit legalább érdekel az Omme sorsa.
 Olyat akinek a mostani elnök tetszik, egyet se láttam, és nem adom a szájukba , hogy mit mondjanak, nehogy azt gondolja valaki.
 No most ebből kifolyólag, ilyen elnök akiről ilyen vélemény van, / legyen az bár igaz, vagy nem/ Csak ebben az omme felépítésben létezhet, meg Észak Koreában.
 De, az én véleményemet a fél ország ismeri. és vannak még ilyenek egy páran. Mi nem tudunk semmit tenni, semelyik elnök ellen ebben a rendszerben. A meddig a tagság közönyös addig azt csinálnak amit akarnak. Bár a nagy kérdés, ebben a felépítésben, hogy a tagság egyáltalán képes volna e bármilyen nyomást kifejteni, akármelyik elnök leváltására.

« Válasz #2275 Dátum: 2016. December 20. 09:14 »
Az más tészta, hogy érdemes lenne kigyűjteni, személyenként ki mennyit dumál.
Véleményem szerint ez kicsinyeskedés

Attila! A jóhiszeműségedet nem vitatva, úgy gondolom, hogy nem mi vagyunk a kicsinyesek, akik kifizetjük a számlát, hanem azok, akik kifizettetik. Továbbra is élnek a kérdések. Hány telefonkészüléket vásárolt az OMME, kiknél vannak ezek a készülékek, és milyen összegű telefonszámlát fizet az egyes személyeknél lévő telefonok után az OMME? Ha megismertük az összegek nagyságát, akkor majd arról is lehet véleményt mondani. 

« Válasz #2276 Dátum: 2016. December 20. 12:25 »
Miféle saját érdekről beszélsz? Ha valamiféle anyagi haszonról, akkor sajnos ki kell ábrándítsalak. Szerintem az ismerte fel anyagi haszon terén jól a saját érdekeit, aki egy méhcsaládot vallott be és fizetett be a 2015-ös évre az OMME-ba, miközben kampányanyagában 100 méhcsaládról regél és most választott tisztségviselőként kapja a havi 50 000 Ft-os tiszteletdíjat és az egyéb juttatásokat, pl. 6,5 Ft-os percdíjas mobilcsomagot. Te Zolikám, hány forintos percdíjjal beszélgetsz és hány méhcsalád után fizettél OMME tagdíjat? Ja, és mennyi az OMME-tól kapott tiszteletdíjad? Na ugyanez a haszonkulcsom jelenleg nekem is. Szóval anyagi érdekről egy vak hangot se mondj.

Másrészt viszont aláírom, hogy jól felismerem az érdekemet, azt az érdeket ami mint OMME tagnak, jár neked is és  nekem is és mind a 13500 OMME tagnak. Egy demokratikus OMME jár nekünk. Egy demokratikus OMME-t akarok látni és mindent megteszek ennek kiharcolásáért.

Ezért kell kizárni a Csuját az OMME-ból, mert ilyen kellemetlen dolgokkal foglalkozik? Csak őszintén kedves gyerekeim! 

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2277 Dátum: 2017. Január 04. 23:09 »
Idézet
Rendben. Ott kérem a választ.

GŐZÖLGŐ.

Van kérdés?

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2278 Dátum: 2017. Január 05. 08:22 »
Igen. Mégpedig, hogy mikor nyílik az akác nálatok.
 Mert amúgy itt a kérdések olyanok mint amit a régen megboldogult Majláth Kálmán csinált. Kiszórta a kukorícát a tyúkok elé, és  tett rá üveglapot, azzal, hogy " na most kapirgáljatok."
Mi is csak kocogtatjuk az üveglapot, de a kukorícát nem érjük el soha.

« Válasz #2279 Dátum: 2017. Január 05. 08:35 »
Első megközelítés sok éves átlagban inkább május közepe, de a mostani bolondos időjárásban......

Majd előtte 2 héttel megmondjuk!  ;)

De akkor is gyere majd le megnézni, hogy esetleg a fa tetején lévő virágokra érdemes-e eljönnöd.
Itt nálunk gyakoriak a fagyok, főleg a máriabesnyői - valkói részen.
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!