Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715006 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2250 Dátum: 2016. December 14. 12:05 »
Ez nekem bonyolult és nem is érdekel.
 Az a lényeg ki mit ír.

*

izso60

• 573
« Válasz #2251 Dátum: 2016. December 14. 20:49 »
Üdv.Uraim!
Nos,akkor vágjunk a közepébe!
Geddekas!
Az életedben talán először,de legalább is 2012 12 04 óta igazad van izsó60 nem új játékos,ez tény és Te igazán tudod,a tények makacs dolgok.
Az hogy nem írtam neked,és még rajtad kívül sokaknak privátban,az oka benned és azokban akiket Én kértem erre keresendő.
Ha kicsit komolyabban átgondolnám,(amit most nem teszek)a játékos szóhasználatnál is időzhetnénk picinyt.
Én nem játszom mint Ti néhányan sem a társaim idejével,sem a türelmével,ez a tény, néhányatok számára akár SZERENCSE-ként is aposztrofálható!
Idézet:Olyan emberről van szó aki szintén változást akart!
Nos,ez hellyel közzel igaz is lehetne,de nem ebben a formában!
Ezzel a minősíthetetlen "FÚRÓ" tevékenységgel testközelből kellett szembesülnöm!
Amikor is nem engem hanem tiszteletre méltó elődömet próbálták úgy kifúrni ahogy teszitek ezt néhányan már egy ideje bizonyos emberekkel.
Uraim!és még egy páran akit nem illet e megtisztelő megszólítás!(akinek nem inge ne vegye magára)
Ma szép napom volt!(noha sokan kívánnátok nekem szebbet)
Piacon voltam és jókat beszélgettem a kedves vevőimmel,viszont utána egy kicsit szomorúbb,de ha lehet még felemelőbb tevékenységet folytattam,-tunk.
Megemlékeztünk egykori klubvezetőnkről,tanítómról.
E nemes cselekedet kapcsán nyilalt belém  amit most őszintén megvallok minden leckét nem tanultam meg jól.
Hogy melyik hibádzik azzal nem untatlak Titeket,pótoltam azóta,és ennek folyományaként teszek egy könnyelmű
kijelentést!
Abba hagyom azt a nemtelen "mocsár"és iszap birkózást amit itt néhányan mint a varacskos disznó kéjesen élveznek,mert semmi másra nem telik a fennkölt érzelmükkel,értelmükkel!
Őszintén megvallom sajnálom hogy hagytam magam berántani ebbe az erkölcsi fertőbe!
De ne igyatok előre a medve bőrére,sem a málnásban sem a méhesben!
Amíg az egyenlő mércével mérő klubvezető nem tilt ki,maradok.
És nem vagyok hajlandó egyik nemtelen "birkózóval" sem személyes "vitába"bocsátkozni,de maradok következetes kritikusa,ha úgy tetszik kontrollja a már amúgy is kontrollnak!
És miután nem érdekel egyik nemtelen "birkózónak"Virtuális személyemet érintő jellemzése,úgy is mondhatnám, le....om!
Hirtelen már majdnem (néhányatok örömére)bemutatkoztam!
De következetes leszek,egyszer már tettem ígéretet,a fórum még nem érett meg erre!
Talán majd ha a klubvezető is meggyónja mondjuk az általa oly szívesen emlegetett Csaba testvérnél a valószínűleg véletlenül elkövetett   bűneit,amikor is többek között velem szemben is meg fogalmazta hogy.
A Te jó édes.....!
Tudjátok,gondolattal,szóval,stb.
Nos,Én soha ilyenre nem is gondolok,Tisztelt Édesanyánk Édesanyátok,sok évvel ezelőtt követhetett el súlyos,visszafordíthatatlan hibát,amiért talán felelős,de az itt történtekért NEM!
Ezekért Uraim az itt ilyen olyan stílusban fogalmazók felelősek,KIZÁRÓLAG!
Nos ha az emberi környezet normalizálódik,és az érdeklődés is ilyen élénk marad,megtudhatjátok ki ír izso60 név alatt,kizárólag (lehet meglepetés)egy személyben.
És továbbra is kritizálni fogja a még megosztóbb "farzsebből"előrántott ötleteiteket!
Szép estét,jó találgatást,aki ebben örömét leli!

« Utoljára szerkesztve: 2016. December 14. 21:47 írta izso60 »

« Válasz #2252 Dátum: 2016. December 15. 12:43 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 08:28 írta kivancsi111 »

« Válasz #2253 Dátum: 2016. December 15. 13:03 »
.. ;D

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2254 Dátum: 2016. December 17. 13:05 »
Miért te abból élsz?
Ide figyelj "má kiskoma."
 Egy kezemen meg tudom számolni, hogy valaki csak a méhészetből él, Magyarországon.
 Az esetek túl nyomó többségében mindenkinek van más vállalkozása is. Például , üdültet, vagy szállítási vállalkozó, asztalos, vagy erdőt művel, stb, vagy dolgozik.
 Miért nagyképűsködsz itt, hogy te a méhészetből élsz, mintha némi Balaton környéki mellék üzemágról nálad is, csicseregnének a verebek.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 17. 13:12 írta Vivaldi »

« Válasz #2255 Dátum: 2016. December 17. 16:07 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 08:28 írta kivancsi111 »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2256 Dátum: 2016. December 17. 21:23 »
Arany nagyképű beképzeld barátom. Mondtam már neked.
 Sem te, sem én, nem saját magunkat itéljük meg. Megitélnek minket akik olvasnak. Azt hiszem a gonosz barátodon kívül nem soknak vagy rokonszenvesebb mint én. Hogy én nem vagyok rokonszenves az lehet, de az is biztos a nagyképű beképzelt egoistákat meg még jobban utálja mindenki.
 Igazad van elkövetek néha kb 6 havonta olyan hibát, hogy írok oda is valamit. Legutoljára amikor végképpen felháborodtam gonosz barátod marhaságain. Mert ugyan is két dolog van. Az illető vagy teljesen ütődött, vagy valami indittatásból írja amit ír. De ugye a bolondnak az isten is megbocsájt. Én is. Viszont az más, hogy ha vagy mások vannak a háttérben, akkor az nem bolondság hanem gonoszság, hogy legyek stílusos.
 No most arany komám, ha azt kérdezed, miért nem írok oda? Nem azért mert nem tehetném meg, viszont az is igaz, hogy azon a néven amin kizártak nem mehettem vissza. Viszont voltak itt olyan utalások, arra a fórumra, amit el kellett olvasni, hogy képben legyek. Főleg tomipapával kapcsolatban. És ezt nem tehettem meg másképpen csak ha oda is belépek, mert ellenkező esetben, nem tudom miről van szó.
 Ezután abban az egy esetben, amikor a gonosz barátod,  a mézfelvásárlók érdekében megpróbálta itt hülyíteni a népet, felháborodásomban oda is írtam, ezért elnézést kérek. Megígérem többet nem teszem. Itt foglak téged meg a hozzád hasonló, leginkább a pszichoterápiás eseteket figyelni, és nem hagyom, hogy a méhészek érdekei ellenében írkáljatok össze vissza.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 17. 21:26 írta Vivaldi »

« Válasz #2257 Dátum: 2016. December 17. 22:52 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 08:27 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2258 Dátum: 2016. December 18. 11:44 »
Szerintem elég érthető, hogy egy családon belül. ha törvényi lehetőség van, márpedig van, akkor az őstermelői bevételeket úgy osszák meg, hogy az a legkedvezőbb legyen adózási szempontból.
Geddekas!
Te most a törvényt nem ismered, vagy a család mint gazdasági egység működését???
2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról pedig eléggé egyértelművé teszi az adatok kezelését.
Szerintem meg te nem érted a helyzetet.
Dr. Sebők Péter saját akaratából választási kampány keretében nyilvánosságra hozott egy önéletrajzot és egy motivációs levelet. A motivációs levélhez a Választási Bizottság megadott szempontokat is.
A Választási Bizottságnak továbbá kötelessége volt ellenőrizni, hogy a jelölt megfelel-e az egyesület alapszabályában lefektetett kritériumoknak, továbbá egyfajta szakmai hitelességet is vizsgált.

Az információs önrendelkezési jogát Dr. Sebők Péter azon pillanatban bizonyos körben önkéntesen lekorlátozta, amikor elfogadta a jelöltséget és teljesítette a Választási Bizottság által kérteket. Mindazok az adatok, amelyeket ÖNKÉNT a saját megválasztása érdekében nyilvánosságra hozott, nemcsak a választás időszaka alatt, hanem a sikeres választási szereplése okán egész tisztségviselésével összefüggésben nyilvános adatoknak minősülnek. Ez a demokratikus társadalmakra általánosan jellemzők. Nincs mese, egy OMME tisztségviselő közszereplője a méhészek szakmai közéletének. Ezen nincs mit vitázni.

Csuja László azt kérdezte dr Sebők Pétertől a szakmai nyilvánosságot jelentő Országos Vezetőségi ülésen és a Küldöttgyűlésen, hogy miért van a választási kampány ideje alatt kiadott információkban súlyos ellentmondás az általa birtokoltnak mondott méhcsaládok szám és az OMME számára fizetett 2015 évi tagdíj szerinti méhcsaládszám között? A tagdíjnyilvántartást nem Csuja László, hanem ebből a szempontból jogosult személy, Haász Ferenc, a Választási bizottság elnöke hozta nyilvánosságra.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2259 Dátum: 2016. December 18. 12:02 »
Kukkoló barátom. Én nem ismerem gonoszt. De, hiszek benne, hogy amit valaki leírkál az jellemzi. Ha nem mézkereskedő inditatásra írta akkor meg nem normális. Mert csak az ostoba beszél saját érdekei ellen.
 Aztán néz már utána mit írtam. Idézem: " Egy kezemen meg tudom számolni, azokat akik Magyarországon csak méhészkedésből élnek".
 Az "egy kezemen" azt jelenti, hogy valamennyi van, de nagyon kevés. Te például nem tartozol közéjük. Bezzeg igen. Ennyi.
Az engem kizáró moderátor felhívott telefonon, és volt egy beszélgetésünk. Privátba megírom , hogy miről volt szó.
Aztán szépen menj vissza. Amit ezen fórum megindulásakor leírtam most is tartom.
Attilát, bár időközben más táborba kerültünk, és mondhatni nem értünk egyet sok dologban /illetve ő van táborban, én a senki vagyok a senki földjén,/ Még mindig sokkal korrektebb és főleg intelligensebbnek tartom, mint az zöldön géniusz Zsírost, aki csak valami tévedés folytán lehet moderátor, mert ostoba és bosszúálló, és hatalmaskodó. Akiről ha megtudom, hogy ugyanarra a pártra szavazunk, akkor inkább nem megyek többé szavazni.
Na ezért írok inkább ide, és nem oda. Persze, nagyon néha elkap a hév. De ez ritka.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2260 Dátum: 2016. December 18. 16:48 »
A mostani elnökségi ülésen Bezzeg Laci emlegette, hogy az Etikai Bizottság tagjainak is van egyesületi mobiljuk és sokat kell használniuk főleg Csuja miatt. Hát Csuja miatt nem sokat kéne használniuk a mobiljukat, ha nem gyártanának rágalmazó beadványokat Csuja ellen az Elnökség egyes tagjai, közöttük Bezzeg László is. Csuja a választások után letette a fegyvert, mert bízott a törvényeket tisztelő és etikus magatartásban. Mi történt ehelyett? Alattomos és nyílt támadások, lejáratások indultak el. Végül még rágalmazó beadványra kizáró etikai bizottsági határozat is született.

A történet szépsége, hogy jogász dr. Sólya Nándor - etikai bizottsági tag - fennhangon dehonesztáló megjegyzéseket is tett Csuja Lászlóra szakmai baráti nyilvánosság előtt. Tette ezt annak tudatában, hogy neki, mint etikai bizottsági tagnak és jogásznak - tudnia kell, hogy semleges jóindulattal kell viselkednie minden OMME tag iránt.

Hogy is zajlott ez? Csuja felvetette Bross Péternek, hogy nem indít peres eljárást a küldöttgyűlés szabálytalanságainak ügyében, ha az Etikai Bizottság a kizáró határozatot felülvizsgálja és megsemmisíti. Mivel nem kapott választ, ezért utolsó napon lement Szolnokra Csuja az ottani méhészgyűlésre. Ezen a méhészgyűlésen tartott előadást Bross Péter is. A gyülésen a hátsó sorban ült, nem szólt hozzá, nem zavarta meg Rádi Tibor köreit. A gyűlés után kereste meg Csuja Rádi Tibort és kérdezte meg tőle egyetlen mondatban, hogy mi a válasz a felvetésére. Rádi Tibor elutasította a kérést. Csuja ezt tudomásul vette és hazament.

Dr. Sólya Nándor May Gábor társaságában ezt már Mohácson úgy tálalta, hogy Csuja megzavarta a szolnoki méhészgyűlést és zaklatta Rádi Tibort.

Mivel a Csuja-Rádi beszélgetésnél jelen volt Bross Péter is, ezért igazolhatja, hogy a gyűlés után és csendben gyorsan és minden zavarás nélkül zajlott a beszélgetés.

Hát ennyit az Etikai bizottság jogász tagjának az ügyekhez való objektív jóindulatú semleges hozzáállásáról.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2261 Dátum: 2016. December 18. 17:35 »
A mostani elnökségi ülésen Bezzeg Laci emlegette, hogy az Etikai Bizottság tagjainak is van egyesületi mobiljuk és sokat kell használniuk főleg Csuja miatt.

Ebben az egyesületben minden ilyen önzetlen „szent ember” a tagság pénzén telefonálgat? Nocsak-nocsak. A hülyeség itt lassan elborít mindent. Erről eddig miért nem kaptunk tájékoztatást? Lehet, hogy az én tagdíjamból jövőre már nem osztogatnak telefonokat tökfilkóknak.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2262 Dátum: 2016. December 18. 17:37 »
"Dehonnem". ;D

« Válasz #2263 Dátum: 2016. December 18. 21:48 »
 Robi 75 írására itt reagálok, amit a darazsas rovatból emeltem ide.
Tehát nem igaz, hogy április elején hoztam a Hunor táblás fiasokat!
A képeken április 21-i dátum van!
Ez már csúsztatás.
Az sem igaz, hogy a Hunorjaim eladása miatt kellett a tuning.
2010. év a méhészek gyászos éve volt.
Több ezer méhész nem pergetett egy deka akácmézet sem, mert végig szakadt az eső.
A Hunor méhészetemet július elején adtam el, tehát ez is bizonyíték, hogy a kölyökcsaládok tuningolása volt a célom, de mivel kimaradt az akác, ez nem jött össze, beszoptam.
Közben elkészítettem az első 100 NB 18-as kaptárat, majd napraforgón betelepítettem őket.
A méheket Pakson vettem,  a többi saját szaporítás volt.
Nekem nincs mit takargatnom, nyitott vagyok, csak a hasba akasztó mellébeszéléseket nem szeretem.
Kötöttünk egy üzletet, azt a fiatal úr is bevallja, hogy korrekt módon jártam el.
Rajládáimat adtam a fias keretekért cserébe.
Én úgy élem az életem, hogy senkivel nem akarok kicseszni, de engem se cseszegessenek, főként alaptalanul.
üdv:
Nagyernyei Attila

« Válasz #2264 Dátum: 2016. December 19. 19:02 »
Tisztelt Méhésztársak!
Utána néztem a telefonok osztogatásának.
Ez teljesen téves információ!
Az elnökség, és a bizottságok tagjai profi csomagot használnak.
Ők a flottakedvezmény miatt egymás között INGYEN beszélgethetnek.
Ebbe több  száz méhész tartozik, köztük én is.
A tisztségviselők alapcsomagját az OMME fizeti, és ha ezen felül telefonálnak akkor a költség a használót terheli.
Tehát nem igaz, hogy mindenki kapott telefont, és az OMME kontójára, korlátlanul telefonálnak.
Kicsit jobban körbe kell járni a történeteket, mert a valótlan információk nem tesznek jót a Méhészklubnak, és erre sokan utaznak, ezt figyelik, ezt akarják kihasználni.
Ha tudomásomra jut, hogy az írás nem fedi a valóságot azonnal moderálni fogom!

Nagyernyei Attila