Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715105 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #2160 Dátum: 2016. November 29. 22:45 »
Főnix, a baromfiudvar aktív tagjaként, igenis része a rendszernek. A dögkeselyű is az egyik eleme a biodiverzitásnak.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2161 Dátum: 2016. November 29. 22:52 »
Tomipapa!

A gúnyolódással fölösleges bajlódnod és erre kár időt pazarolnod. Tudhatnád, hogy a gúnyolódás rád is visszahull.

Írogatsz valami ügyészi iratról, ami megállapítja, hogy több éven keresztül nem teljesítette az OMME a közhasznúság feltételeit. Ez valami újdonság számunkra. Eddig mindig arról regélt Mészi Laci, hogy az ügyészség rutinvizsgálata mindent rendben talált. Ezek szerint mégsem?

Mi csak azokból az ismeretekből tudtunk következtetéseket levonni, ami nyilvánosságra lett hozva. Mészi nagyon sok lényeges dolgot eltitkolt a méhészek elől. Ez a helyzet. Veled Tomipapa jóba van és neked mindent megmutat és te pedig  öregesen elkotyogod.

Áttérve a példámra arról hogy mennyire könnyen lehet a közhasznúságot teljesíteni jelentem, hogy a mézes reggelit óvodákban és iskolákban csinálták egyesületünk tagjai és bőségesen elégséges a törvényi feltételek teljesítéséhez.

A Sebők féle szarva pörit csak arra hoztam példaként, hogy ha van rá közös jóakarat, akkor bizony nincs semmi probléma közösségi célra pikk-pakk mozgósítható 20 ember. Ami meg a haszonszerzést illeti, ebben a munkában senki nem kapott még csak költségtérítést sem. Ami bevételünk lett az mind az egyesületé, az egyesület közösségi céljait szolgálja. Az meg számunkra lényegtelen, hogy önkéntes munkaként regisztrálható-e vagy sem. 
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2162 Dátum: 2016. November 29. 23:10 »
Főnix, a baromfiudvar aktív tagjaként, igenis része a rendszernek. A dögkeselyű is az egyik eleme a biodiverzitásnak.
Nyugi. Szerintem nagyon is élek.

Az OMME nevében szerintem az OMME elnöke felhatalmazása nélkül nem tehetett volna hivatalosnak látszó feljelentést az OMME elnökségének egyetlen tagja sem. Ráadásul ebben a feljelentésben olyan nyilatkozatot is tett, ami ellentétes az egyesületi szellemiséggel is.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2163 Dátum: 2016. November 29. 23:35 »
Nyugi. Szerintem nagyon is élek.

Akkor csak további jó egészséget kívánhatok! De ne téveszd szem elől, hogy a dögkeselyű folyamatosan figyeli a területet és a lehetséges préda fölött már elkezd körözni. Az persze korántsem biztos, hogy ebből lakoma lesz a végén, az is lehet, hogy csak koppanni fog.

*

főnix

• 104
« Válasz #2164 Dátum: 2016. November 29. 23:42 »
Főnix!
Te nem mikulás vagy, hanem krampusz!

Te mindenkibe belekötsz?
Vannak barátaid?
Nagyernyei Attila

Aranyos Atilla!

Te kérdezed? Szóval már te sem?

No, mindegy is, minek nekem a barát, ha ilyen nemes ellenségeim lehetnek? A barátokban csak csalódhat az ember, az ellenség viszont kiszámítható. Áldott emlékű Öregapám fohászkodott néha: "A barátaimtól ments meg, kérlek Uram, az ellenségeimmel magam is elbánok...!"

Nem szeretnék úgy járni, mint ti, a nagy haverság után mindig a nagy harag következett nálatok. Először Mészi volt a kedvenc, de nem erisztette a Black&White Brigade for Change konglomerációt a konchoz. Lett belőle ellenség.

Megtoltátok Bross szekerét, de ő sem erisztette a Black&White Brigade for Change konglomerációt a konchoz. Majd rövidesen belőle is ellenség lesz, Jogerős Csuja László Geddekas már megfújta a harci kürtöket, s te is mintha kicsit kiábrándultabban nyilatkoztál volna a viszonyotokról a legutóbb.

Szóval én bölcsebb vagyok, sokra tartom az igaz barátságot s ezért rendkívül óvatosan ajándékozom ezt a titulust. Ha viszont odaítélem valakinek, akkor annak alapja van, s meglehetősen tartós is szokott lenni. Olyan, mint a ritka kincs, keveset talál belőle az ember, de ha megtalálta, vigyáz is rá. Persze nem minden áron, s nem elvtelenül, s legkevésbé érdekek mentén.

Ezen elvek mentén megkímélt eddig a sors attól, hogy a nagy baráti viszonyból egy szép napon tömény iszony legyen.

Különben tévedsz, én a jó Mikulás vagyok. Ha alaposabban megismersz, majd meglátod. Addig, amíg eljutsz a megvilágosodáshoz és Buddha leszel, küldök egy olyan fotót is, melyen állandó Krampuszommal fotóztak le. Az Ő keresztneve is Attila. Őt sem nevezhetem barátomnak, de a köztünk lévő viszony sem iszony. Emberi kapcsolat. Jó!

Hidd el Atilla, a világon csak kevés dolog kifejezetten black or white... Akik csak így tudják szemlélni a világot, akik csak végletekben képesek gondolkodni, azok boldogtalanok. Nem könnyű Buddhává lenni, de csak saját magad által lehetsz azzá. Szívesen segítenék, de nekem nem lehet. Magadnak kell az El Camino-dat végigjárnod.

« Válasz #2165 Dátum: 2016. November 30. 07:42 »
Aranyos Főnix, Arisztaiosz, Tomipapa, Szenttamási Tamás, Gönyűi Mikulás bácsi, Télapó, Joulupukki, Santa Klaus!
Ne haragudj Tamás, nem tudom, hogy szólíthatlak, Attila krampusz jobbján?
Azt kérdeztem vannak e barátaid, erre egy újabb regényt hoztál össze.
Néhány családos méhészként rendesen kavarod a zsákod tartalmát.
Így a szeretet ünnepe előtt, Tőled mint hivatalos jóakarótól szeretném megkérdezni, mi a célod?
Ismerjük a baráti köreidet, Te is döntöttél hová tartozol,ezzel nincs is semmi gond.
Egy titkolódzó társaság szócsöve lettél, de a jóságos Télapó sem fog belőlük Jézuskát varázsolni.
Azt jól látod, hogy barátok nem leszünk, de ellenségem se vagy!
Ez a nagy különbség a mostani OMME-n belüli viszonyok megítélésében közöttünk!
Egyszerűen más a véleményünk.
Én szeretem a tiszta, őszinte beszédet, te pedig a sumákságok, ferdítések, titkosítások híve vagy.
Ezek az apró különbségek gátolják a közeledésünket.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #2166 Dátum: 2016. November 30. 08:40 »

Az OMME-n kívül maradt méhészeknek előbb-utóbb másik szakmai szervezetbe kell szerveződniük.
Érhetetlen,hogy lehet manapság élelmiszert termelni(nem akármilyent) szakmai szervezet,szakmai iránymutatás és rendszeres ellenőrzés nélkül.A hatóság áll és néz,a vásárló meg ki tudja mit vesz.
Nem kívánok általánosítani,de azt szinte mindenki érzékeli,hogy a méhészek szakmai színvonal hát nem éppen
felfelé mozdul.

mit értesz szakmai szervezet alatt? OMME? NAK? vagy mit?

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2167 Dátum: 2016. November 30. 09:18 »
Erről volt vitám, Geddekas-Csujával. Egy egyesület szövetségében, minden olyan egyesület beléphet akit felvesznek.
 Az Omme ezen a téren nem szűken vett szakmai szervezet. Nyilván csak  méhész kötődésű egyesületek vannak benn. Mivel a méhész uniós támogatást koordinálja, nem érdeke másfajta egyesületnek csatlakozni.
 Amúgy is csapnivalóan összetákolt valami, amiben csak kényszerből van bent aki bent van.
 Egy új vezetőségnek, arra kellene összpontosítani, hogy ezt megváltoztassa.
 Eddig azt mondtuk, az Omme-nak egyetlen értelme van, hogy összefogja az egész ország méhészetét. És valóban talán ez az egy valami, ami felül ír mindenféle önző, csapnivaló elnököt, meg  a saját pecsenyéjüket sütögető vezetőséget, /értse magára akit illet/.
Viszont ha igazak a hírek, amit én csak hallottam, sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom, hogy kb 8000 méhész nincs benne Magyarországon, akkor már meg is dőlt ezen állítás.
 Most gondolkodjunk el. Miért lehet az, hogy az uniós támogatási lehetőség ellenére sem lépnek be, mert valamiért ez sem írja felül az utálatukat az Omme iránt?
Akárhogy is vesszük, ha igaz, 8000 ember nem kettő vagy három, az már több mint a mostani tagság 3/4-e. Tehát megdőlni látszik az Omme, országos szerepe.
Szerintem pedig az elsődleges kell, hogy legyen hogy egy szakmai szervezetbe tömörüljön a méhészek legalább 80%-a.
Ezért mindent meg kellene tenni, ha kell  az Omme szervezeti felépítésén változtatni, ha kell az elnököt /akármelyiket/ elzavarni, Stb.

Talán meg kellene őket kérdezni, hogy mi az ami vissza tartja őket az Omme tagságtól. Nem?

« Válasz #2168 Dátum: 2016. November 30. 11:57 »
Vivaldi! A Mészáros érában miért nem akartad elzavarni az elnököt? Akkor ez a 8000 ember bent volt az OMME-ban? Hagyjál már a süket dumáddal! Teljesen hiteltelen vagy!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2169 Dátum: 2016. November 30. 12:57 »
A kamarai tagság kötelező, de az egyesületi tagság soha. Soha nem lehet az egyesületi szervezettség 100%-os, sőt 80 %-os is csak egy-egy történelmi pillanatban. ha már 50 %-os a szervezettség, akkor nagyon jó a társadalmi érzékenység. Jellemzően 10-30 %-os a részvétel az egyesületi életben. Az OMME azért fog össze több mint 13 000 embert, mert nem igazi egyesület, hanem aféle kamaraszerű képződménnyé vált azzal, hogy az MMNP állami feladataiból is végez valamennyit. Bross annak idején nagyon jó érzékkel csapott le a Méhészeti Nemzeti Programra és az OMME számára elhappolta valamelyik állami szervezet elől a koordinálást. Az MMNP szóló miniszteri rendelet tette naggyá, legnagyobbá és totál monopol szervezetté az OMME-t. Valóban fejlődést hozott a méhészek számára az eszköz, gyógyszer méhanya támogatás, továbbá az elméleti képzések állami finanszírozása.

Viszont megjelentek olyan veszélyeztető tényezők a méhészek számára, aminek kivédése, károsító hatásának csökkentése csak akkor lehetséges, ha a méhészeti érdekképviselet függetlenedik az államtól. Ezekbe a konfliktusokba viszont az OMME nem hajlandó belemenni, nehogy elveszítse fejőstehenét, az MMNP-t! Így állunk most.

*

bükk

• 169
« Válasz #2170 Dátum: 2016. December 01. 09:58 »

mit értesz szakmai szervezet alatt? OMME? NAK? vagy mit?

Azt majd döntsék el az OMME-n kivűliek mit szeretnének,vagy ha nem megy az FVM.
A vásárló nem fog megkülönböztetni OMME méhészt,vagy azon kívülit amennyiben gond lesz,mert lehet a méz minőségével.
Megjegyzem az OMME méz kampány nem véletlenül a zárszalagos mézre fókuszál.

Ugyan én nem tudom te ki vagy néz utánna a helyi szervezeteden kívüli maradt méhészekkel mi a helyzet.
Segíthetnek a méhegészségügyisek meg a felvásárlók,ha csak most cseppentél bele a szakmába.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2171 Dátum: 2016. December 01. 11:27 »
Vivaldi! A Mészáros érában miért nem akartad elzavarni az elnököt? Akkor ez a 8000 ember bent volt az OMME-ban? Hagyjál már a süket dumáddal! Teljesen hiteltelen vagy!

Valóban?
 Először is mindig azt mondtam harmadik elnök kell.
 Másodszor azt mondtam, hogy aki egyszer ott volt többet ne menjen vissza.
 Harmadszor, Mészárosnak nem volt sok viziója az Omme-ról, de volt valamennyi. /Nem annyi amennyit én szerettem volna, de valamennyi volt./ No most a 0,1 is több mint a 0, mert a semminél minden csak több lehet, a semminél csak kevesebbet nehéz előállítani./ De lassan ott tartunk./
 Aztán, azt a kérdést is feltettem, hogy ha Bross, azért mondott le, hogy mert nem tudott együtt dolgozni az akkori vezetőséggel, mi a garancia arra, hogy ezekkel együtt tud. Azóta kiderült nem is akar, meg nem is tud. Mert a spanjai elhitették vele, hogy úgy győznek, hogy a régieket mint kirúghatják. No, most, ha ez így van akkor sem ő sem a spanjai nem alkalmasak, a vezetésre, tudni illik nem képesek felmérni a valós helyzetet. Ha ezt nem bírták felmérni, akkor vajon, hogyan igazodnak el a politika útvesztőjében, már pedig ez feltétlen szükséges. Mostanára ez is kezd kiderülni, hogy sehogy.
 Bross személy szerint arra játszott, hogy ugyanúgy el lehet lébecolni éveket, mint ahogy tette 10 évig. Azzal nem számolt, hogy a helyzet nem ugyanaz mint 4 éve amikor lemondott.
 Viszont, ha nagyon jól megnézzük, jól számolt, mert a rendszer amit ő, és a segédei annak idején felépítettek ezt lehetővé teszi. Ugyan is ma az Omme elnöknek biztosabb a státusza mint az Amerikai elnöknek. Tehát a kutya ugat,/ez esetben én/ a karaván meg halad, /ő meg felveszi a pénzt/ Ennyi.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2172 Dátum: 2016. December 01. 19:04 »
Úgy vagyok mint Csuja, saját magammal beszélgetek. Vivaldi Antónióval.
 Szóval hol a probléma?
A gond az, hogy valahogy olyan ez a méhész érdekvédelem az Omme-nak mint lónak a hegy. Ott van ott van, valamit kezdeni kéne vele, de sehogy nem akaródzik elindulni.
 Ugyan is, ahhoz már túl nagy konglomerátum, túl sok pénz van benne, hogy azt merje mondani, ő nem érdekvédelmi szervezet. Viszont csinálni akármit a méhészek érdekében meg, csak nem akaródzik.
 Ezért azt csinálja, hogy addig védi ameddig jónak látja. Mint a lány a mesében, hoz is valamit meg nem is.
Először is arról aztán hallani se akar, hogy mi a méhész érdeke. Mert ez marhára egyszerű. Már elmondtam négyszázszor nem ismétlem. nem hinném, hogy nem tudnák. Csak oda kéne menni a piacon, vagy telephelyen, vagy vándortanyán egy méhészhez aki Omme tag, és megkérdezni. De nem meri senki. Időnként olyanok akik az aktuális csicskás státuszban vannak mint Csuja volt, velük mondatja el, hogy az nem az Omme dolga.
De akkor mi a dolga? Mert ugye más ágazatokban egyszerű, nincsenek érdekvédők, azok ha kell kivonulnak traktorral, félpályás útlezárást csinálnak, vagy kiöntik a Spár elé a dinnyét.
 Van ugyan ott is a kamara, aki ugyan úgy nem csinál semmit senki érdekében mint az Omme a méhészekében.
 De az nekünk is kötelező, de nekünk az Omme is kötelező, akkor tulajdonképpen két semmittevő sóhivatalt kell eltartanunk, míg a tehenészeknek csak egyet, a kamarát.
 Igaz mi meg elmentünk Brüsszelbe. Egyszer mindenki, még annak idején Bross alatt, egyszer meg az mostani elnök hívei külön, és az akkori elnök hívei is külön, csak egy időben.
 Én nem vitatom, hogy akik elmentek azok jót akartak. Az út hosszú volt és fárasztó. Ezért elismerés jár nekik.
Csak , hát mostanra már rájöhettünk volna, hogy ha valamit akarunk, nem Brüsszelbe kell, menni, mert ott szarnak ránk magasról.
Hogy hova kell menni azt egyenlőre nem tudom, csak sejtem, hogy ha Moszkvában osztogattunk volna ennyi mézet valószínű már nem lenne piac gondunk.
No most. Előfordulhatna, hogy a legnagyobb jóakarattal se tudnánk a piaci helyzeten változtatni. De a baj az, hogy meg se próbálják.
 Mert ugye talán azt is meg lehetne próbálni, hogy egyszer már azért emelünk tagdíjat, hogy a méhésznek legyen jó, és ne az elnöknek, meg a központnak.
 Teszem azt mi lenne, ha azt mondanánk a tagságnak, hogy emelünk a tagdíjon azért, hogy meg tudjunk  fizetni egy piackutató szakembert, akit az eredményessége alapján díjazunk.
 Ha a tagság nem megy bele, akkor nyugodtan lehet mondani neki, hogy akkor barátom lessed otthon az udvaron a hordókban mézedet.
 De ez bizony ingoványos terep, mert ebben az esetben lehet, hogy a tagság megkérdezi, hogy eddig hová ment el a pénze.
 Ezért természetesen nem tennék rá egy üres kaptárt sem, hogy ezt így meg merik kérdezni.

« Válasz #2173 Dátum: 2016. December 01. 19:57 »
Csak , hát mostanra már rájöhettünk volna, hogy ha valamit akarunk, nem Brüsszelbe kell, menni, mert ott szarnak ránk magasról.
Hogy hova kell menni azt egyenlőre nem tudom

Néhány embernek az elmegyógyító intézetbe kellene mennie. Már ha lenne ilyen, ezért aztán most jó pár elmeháborodott rohangál közöttünk. Nagyon meglepődnél, ha tudnád, hogy egyik-másik mire képes.   

*

izso60

• 573
« Válasz #2174 Dátum: 2016. December 01. 20:14 »
Üdv.Uraim!
Vivaldi Uram!
Hát nincs könnyű dolga veled az értőnn olvasónak!
Egyszer az a problémád hogy nem egy hanem két "semmittevő sóhivatalt" kell eltartanod,aztán előállsz egy harmadikkal.
Ha komolyan azt hiszed hogy egy piackutató vagy piacelemző megveszi illetve eladja a mézedet,hát nagyon "mellette vagy a dolognak!
Egyesek szerint az a baj hogy a nyugati "mézevőt hozzászoktatták a silány minőséghez",csak hogy sem itthon sem nyugatabbra nem olcsóbb a kiskereskedelmi méz ára ha silány ha nem!
Ebből következtethető hogy sem a fogyasztó,sem a termelő nem jár jól!
Kinek jó hát még is ez a tisztességesnek nem nevezhető folyamat?
Aki az előbb említetteken kívül benne van a bizniszben.
Felsorolnám,a teljesség igénye nélkül!
Piacelemzők,piackutatók,felvásárlók nagykereskedők,kiskereskedők,stb.
Ezért megítélésem szerint ilyen céllal tagdíjat emelni balgaság lenne!
Ha a meglévő régi piacainkon a "hatóságok"hajlandóak lennének rendet tenni akkor akár még rend is lehetne és elszállnának a sötét fellegek,de van egy aprónak tűnő probléma Ők is pénzből élnek,lobbi pénzekből!