Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715027 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2130 Dátum: 2016. November 28. 19:14 »
Tudod kinek magyarázzad kisfiam, aki most iratkozott be óvodába, az esetleg elhiszi...... De aki dolgozott már méhekkel jókat röhög.

« Válasz #2131 Dátum: 2016. November 28. 19:15 »
Sziasztok!
Ahogy látjuk szépen kialakulnak a párok, mindenki megtalálta a "magáénak valót".
Én arra kérek mindenkit, hogy a párbeszédekben ne használjatok sértő szavakat.
Az irónia, a rosszízű megjegyzés véleményem szerint belefér.
Ilyeneket én is sűrűn használok.
Örülök, hogy  szépen pörög a Fekete-Fehér Méhészklub.
Van ettől jobb szórakozás?
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #2132 Dátum: 2016. November 28. 19:39 »
Üdv.Uraim!
Nagyernyei Uram!
Lehet hogy ritka kivételnek számít,de most maximálisan egyet értek!
Pörög a fórum és szórakoztató,Az ominózus "szarvapörkölttel",a Kis és nagy méhésszel,jó lesz ez.
Egyszer humorrá válik az egész,ha mindenki érti a poénokat.
Csak nem kell úgy hozzá állni mint az öreg barátom,akit"Vác környékiesen" szólva mikor szivattunk azt mondta hogy gyerekek értem Én a viccet csak nem szeretem!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2133 Dátum: 2016. November 28. 19:55 »
A humor a legkomolyabb dolog. Amúgy meg, nagyon kéne ide is Zsíros.
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 28. 19:58 írta Vivaldi »

*

főnix

• 104
« Válasz #2134 Dátum: 2016. November 28. 20:48 »
Főnix!
Nem igazán tudhatom , honnan szerzed az információidat, de nem igazán fedi a valóságot.
A tudomásom szerint , és a pénzügyi beszámolók szerint is és anno Ficzere szerint (olvass vissza a zöld fórumon) is teljesültek mind az erőforrás ellátottság, mind a társadalmi támogatottság mutatóihoz társított elvárások.
Tény, hogy az egyesület közhasznúságának vagy nem közhasznúságának kérdése a 2013 őszi OV előtti IB ülésen vetődött fel, ahol Dr Ese Ferenc tájékoztatta az IB-t a feladatokról./erről, kell, hogy legyen jegyzőkönyv, mert hangfelvétel is volt/.
Tudomásom szerint és ha igaz volt az indoklás a közhasznúságot azért vonták meg az egyesülettől, mert az akkori elnök változtatás nélkül nyújtotta be a 2005-ös alapszabályt, holott 2014 tavaszán az OV-n és a küldöttgyűlésen is esett róla szó, hogy szükség van a változtatásra, de Mészáros rábeszélte a küldöttgyűlést arra, hogy 2016-ig ráérünk még.
Mi ez ha nem Mészáros felelőssége?Hiszen a tények szerint nem az alapszabálynak megfelelően működtette az egyesületet ha megvonták a közhasznúságot.

Üdv. jani bátya

Aranyos Jani Bátya!

Nem igazán jók az információid, nem a valóságról van "tudomásod".

Pontosan onnan szerzem az információimat, ahonnan te, csak amíg én felidézni igyekszem a történéseket, addig te szemmel láthatóan úgy elfeledni, hogy közben a prekoncepciódnak is meg tudj felelni. Állításoddal ellentétben a Ződön" Ficzere Péter soha nem írta azt, amit te állítottál, s nehogy még egyszer megpróbálj hazugnak nevezni, elárulok egy titkot. Képzeld, onnan szereztem az információmat, hogy te meg se nyitottad azt a linket, amit Atillának küldtem, hogy éppen azt a Ficzere-hozzászólást (is) idéztem neki, amiről te most azt állítottad, hogy abban Péter szerint minden társadalmi támogatottsági feltétel teljesült. Ha olvastad volna, most nem hiszem, hogy ilyeneket írsz.

Atillának beidéztem két Méhész fórumos linket, kérlek, most már végre nyisd meg őket, olvasd el, s csak azután  kérdezd, honnan volt akkor olyan információm, amit te most valótlanként aposztrofálsz:
http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=55&p=112937#p112937
http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=55&p=113008#p113008

Ha megnézed a dátumokat, akkor látod, hogy azok 2013. novemberének elejéről datálódnak. Én még arra is emlékszem, hogy a Ficzpetet kérdező fórumtagok egyike épp te voltál (Atya és Baglyos mellett). Az egyértelműség kedvéért inkább beidézek pár hozzászólást, amelyek bizonyíthatják, hogy amire most rosszul szeretnél emlékezni, arra rosszul is emlékszel, pedig három éve még megértetted a magyarázatot , mi több, meg is köszönted a választ...

http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=55&p=113014#p113014

http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=55&p=112988#p112988

http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=55&p=113060#p113060

Tudom, régen volt már, de talán egyet tudunk érteni abban, hogy Ficzpet akkor érthetően leírta: a társadalmi támogatottság feltételei közül egy sem teljesült, s azokat, ha megfeszült volna az akkori IB, akkor se módosíthatta volna visszamenőleg, lévén leadott (bíróságra) közhasznúsági beszámolókról volt szó...

Ehhez a történethez annak már semmi köze, hogy a következő esztendő tavaszi méhészeti rendezvényein mi történt avagy mi nem, a dátumok magukért beszélnek és egyértelműen bizonyítják, hogy te nem igaz lélekkel kételkedsz abban, hogy az általam közölt információk megfelelnek-e a valóságnak. Megfelelnek, Barátom, én nem érzem szükségét, hogy csúsztassak vagy hazudjak, s azt sem tudom, neked, nektek mi szükségetek van rá azon kívül, hogy bizonygassátok újra meg újra a blőd és a valósággal köszönő viszonyban sem álló állításaitokat. Ha az egyesület nem volt képes megfelelni a közhasznúságról szóló új civil törvénynek, akkor mi a fityfenéért állítod, állítjátok, hogy képes volt megfelelni. Ha meg nem volt képes, akkor nincs miről beszélni, a beidézett törvény 32. §-a és a 49. §-a alapján az ügyészségnek az egyesülettől és annak szándékától függetlenül kötelessége volt kezdeményezni a közhasznú jogi státusz bírósági törlését. Ez természetesen -az akkori állításaitoktól homlokegyenest eltérően- nem jelentette és ma sem jelenti azt, hogy az egyesület ne végezhetne közhasznú tevékenységet. Azt harsogtátok, hogy el fogjuk veszíteni a Nemzeti Programot, személy szerint te mondtad, hogy nem gyűjtheti majd az egyesület az 1 %-ot, s mondtatok mindent, amire rácáfolt akkor és azóta is a való élet. Az egyesület ma is végzi a jogszabályok alapján rá bízott közhasznú tevékenységeket. Az egyesület továbbra is teljesíti az átláthatósági követelményeket, megfelel a törvényben megkövetelt nyilvános adatszolgáltatásnak is. Törvényesen, a jogszabályoknak megfelelően, a civil jog szerint működik, s ha képes lesz megfelelni a törvényi feltételeknek, kérvényezi a közhasznú jogi státuszt. Azért neked is idézem azt a linket, amelyből tanulmányozhatod a régi és a megváltozott jogszabályi kereteket:

http://civil.info.hu/documents/10179/185b033b-223c-40c7-b0bc-08ff31491b25

Persze ha úgy olvasod el, mint az Atillának idézett hozzászólásban található linkeket, akkor ezt is teljesen fölöslegesen tettem, te minden észérv és bizonyíték ellenére továbbra is fújod a magadét és igyekszel erősíteni a "csapatszellemet" akár ferdítések, csúsztatások árán is. Engem meg nem érdekel, hidd el nem akarlak én már meggyőzni sem, ha nincs rá szükséged, hát nincs. Atilla meggyőzését sem tekintem életem egyik fő céljának, hiszen szemmel láthatóan neki sem információra, észérvekre, hanem a blődségei megerősítésére, masszív ellenségképre van szüksége. Geddekast nem is említem, a vele űzött "sporttevékenység" leginkább a disznóval folytatott iszapbirkózáshoz hasonlít, ráadásul ő szemmel láthatóan disznó módra élvezi is azt. Meggyőzni, a "helyes útra téríteni" tehát eszembe se jut egyikőtöket sem, de azt viszont nem tűröm, hogy hazugnak nevezz, nevezzetek!   

« Válasz #2135 Dátum: 2016. November 28. 20:53 »
Főnix!
Sokat rizsázol!
Volt egy jogvesztő határidő, amire Mészi rájátszott!
2014.május 31.
Erre mit lépsz?
Ezt miért mulasztotta el bálványod?
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2136 Dátum: 2016. November 28. 20:59 »
Tudod kinek magyarázzad kisfiam, aki most iratkozott be óvodába, az esetleg elhiszi...... De aki dolgozott már méhekkel jókat röhög.

(apa!)
Azért az nem mindegy hogy egy méhészetben minden munka kora tavasztól a méhekkel tervszerűen fel van építve, tudja is mit csinál, mert kiváló szakember, akkor ott nem nagyon vannak meglepetések, amik megakasszák a szakit, tud haladni.
Jó magamnak a kontiban 44 család van,hunor tizesekben anyaráccsal, nevetséges, egy kényelmes nap akármilyen munka, sok cigaretta szünettel, pedig ott macerásabb dolgozni mint kint. De többet szoktam csinálni, mert vannak gyalogok is.
Persze ha egy állomány nekiindul a rajzásnak, meg tele van anyagondokkal, vagy éppen gyengék, csak azt nem tudja miért, na ott tényleg nem halad a munka, lehet őket lesegetni (meg gondolkodni hogy mit kéne velük csinálni) amíg ki nem dülled a szaki szeme, és ez a fajta cumi már repcén elindulhat.

« Utoljára szerkesztve: 2016. November 29. 11:42 írta robi 75 »
Üdv:robi

« Válasz #2137 Dátum: 2016. November 28. 21:33 »
Főnix!
"Tudom, régen volt már, de talán egyet tudunk érteni abban, hogy Ficzpet akkor érthetően leírta: a társadalmi támogatottság feltételei közül egy sem teljesült, s azokat, ha megfeszült volna az akkori IB, akkor se módosíthatta volna visszamenőleg, lévén leadott (bíróságra) közhasznúsági beszámolókról volt szó..."

A fentiekben az általad leírottakra válaszul beidézem az OMME 2013-as pénzügyi beszámolójában megtalálható részt:
"társadalmi támogatottság mutatói                                           
Ectv. 32.§ (5) b)[(J1+J2)/(H1+H2)>=0.5]  Ebbe a sorba bizony X van téve az igen oldalra vagyis teljesül az elvárás.
Főnix mielőtt bárkit hazugnak nevezel nézz már egy kicsit tükörbe .
Hidd el nem állítok valótlant, ez szerepel a pénzügyi beszámolóban, vagy tán a beszámoló nem valós, mert az ismételten felveti a vezetés felelősségét, nem gondolod?

Üdv. jani bátya

« Válasz #2138 Dátum: 2016. November 28. 21:56 »
Szenttamási Tamásnak küldetése van nem veszitek észre? Folyvást bőszíti a társaságot foga sincs harapni sem tud nikotinos szakálla sem kender. Nincs jobb dolga mit a piszkálódás. Mészárosék védőszentje ez az ember, vagy mi a lóf@sz? Mondjátok már meg. Az FF Klubon csak provokál zaklat nem bírtam ki szónélkül.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2139 Dátum: 2016. November 28. 23:00 »
Rengeteget tud írni, évekkel ezelőtti dolgokat kikeres, eszébe van, én már azt sem tudom hogy tegnap mit mondtam.
Na mindegy, az ilyen "nagy koponyák" előbb- utóbb gondolnak egyet, és rászoknak a fényevésre.
Üdv:robi

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2140 Dátum: 2016. November 28. 23:02 »
"Oszt most mibajod?" Nekem is küldetésem van. A béka segge alól küldtek a mezei Omme tagok.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2141 Dátum: 2016. November 29. 00:34 »
Mind a kettő igaz! Vagyis az is igaz, amit Fitzpet állított, tehát az hogy nem feleltünk meg a közhasznúságnak és az is, ami a közhasznúsági beszámolóban szerepel, tehát hogy megfeleltünk a közhasznúságnak.

Menjünk vissza a történelembe a 2014-es tavaszi küldöttgyűlésig. Sőt feltételezésekkel ugyan de logikailag vissza lehet menni egészen Bross Péter lemondásáig és a Fekete József féle időszak elejéig.

Emlékezzetek, hogy még Bross előző elnöksége alatt folyt a tárgyalás a Méhészet újság megvásárlásáról, majd visszabérléséről. Egyelőre nem tudjuk miért, de cég formájában akarták megvenni. Tehát kiszervezték volna a Méhészet újságot egy cégbe és azt vette volna meg az OMME és bérelte volna vissza a Hájas cége. Tehát az újság még évekig nem lett volna az OMME-jé. Számomra ez az egész tranzakció furcsának, indokolatlannak tűnik.

Kitört a balhé 2013 őszén az IB-n belül és Bross lemondott. Fekete átvette a hatalmat és megváltoztatta a stratégiát. Lassú léptekkel, de a OMME saját cég alapítása felé tolta el a közhangulatot, hogy ezzel is távolodjon el az OMME a  Bross érától. Valószínűleg gyorsan észrevette, hogy több esélyes jelölt is van. Hagyta a folyamatokat, mert tudta, hogy bármelyik fut be, mind a kettő stabilizálni akarja a hatalmát és mindegyik támogatni fogja az OMME Méhészújság és OMME cég alapítást, aminek gondolata nagyon megtetszett neki és az IB, EB minden tagjának.

Nem lett volna semmi gond és Mészáros Laci stabilizálta volna a picit megváltoztatott összetételű IB hatalmát, ha nem köp bele a levesbe a gyorsan összekovácsolódó OMME Kontroll Csoport. Eltérő indíttatású emberek közösségében egy volt közös cél: Tisztább működés megteremtése és személycserék az OMME élén. Ehhez nem volt jobb esély mint Bross féle restauráció elérése.

A Bross utáni vezérkar ott rontotta el a saját helyzetének a stabilizálását, hogy elkerülték a demokrácia látszatát is. Mészáros Laci abszolút hatalomra tört. Ebben jelentéktelen apró zavaró mellékkörülménynek tekintette a Kontroll Csoportot és nem gondolta, hogy ez okozhatja majd a bukását is. Tulajdonképpen ezt szimbolizálta a gatyaletolásos tárgyalás is. Akkor ereje teljében volt egy sikeres választás és az IB-vel, Eb-vel való megegyezést követően. Megnyerte még Tantó Sándor főosztályvezető helyettes bizalmát is és ez a Nemzeti Programot, mint fejős tehenet is biztosította számukra.

A folyamat gyönyörűen összeállt és immár csak az átláthatóságot kellett redukálni. Erre dr. Ese Ferenc hívta fel a figyelmet még a 2013 őszi OV előtt. Ekkor szavaztatták meg az OV tájékozatlan tagjait a saját kft alapításáról és a közhasznúság elutasításáról első alkalommal. Ezt követte a töketlen és látványosan veszteséges kft alapítás. Majd korrigálták a hibát. Közben a Kontroll csoport is eredményeket ért el. A 2014 tavaszi OV kénytelenek volt hitet tenni a közhasznúság mellett és felvette a küldöttgyűlés napirendjére a közhasznú alapszabály megalkotását. Ekkor kénytelen volt úgy dönteni a vezérkar, hogy az alapszabály kerüljön le a napirendről. Ezt gyönyörűen lejátszotta Mészi Laci a 2014 évi tavaszi küldöttgyűlésen. Levette a napirendről az alapszabály módosítását, majd beadta a közhasznúsági kérelmet új alapszabály nélkül. Hülye nem lévén tudta, hogy mi fog történni. De tudta ezt a vezérkar többi tagja is. A többiek meg nem tudták ugyan, de elégedettek voltak azzal a kis hatalommal, amivel rendelkezett.

A Kontroll Csoport nem esett szét, sőt veszélyesen erősödött és ezért durvult a hangnem. Ennek lett a következménye a 2014 őszi két alapszabály módosító Küldöttgyűlés, majd elindultak a perek is, amik tovább gyengítették a hatalmat.

Bross nagyon sokáig nem hitt abba, hogy visszakerülhet az elnöki székbe. A Kontroll Csoport léte és a kritikus hangok fokozódása egyrészt fokozta a diktatúrát, másrészt fokozta az elégedetlenséget. Hullámzó hangulat jellemezte végig Mészi Laci idejét. Aztán a végén megerősödtek a kritikus hangok és Mészi Laci végleg elveszítette a folyamatok feletti uralmat. Örüljön, hogy alig 30 szavazattal veszített, mert lehetett volna ez sokkal súlyosabb veresség is.

A jelen folyamatokat még nem értem. Nem értem azt a felemás kiegyezést, amit Bross Péter megkötött. Nem érzi ebben az óriási veszélyt. Bár a november 13-i küldöttgyűlésen óriási föllénnyel megszavaztak mindent neki, de a konfliktusok nem lettek megoldva és a szervezet demokratizmusa semmit sem javult. Sőt újabb repedések vannak az amúgy se túl stabil birodalomban, amit OMME-nak nevezünk. Ezek a repedések most még nem túl szélesek, de rendkívül mélyek. Ehhez jön a túlfizetett és egyre szélesebb apparátus, másrészt a romló mézpiaci helyzet. Lehet, hogy jövő évben jelentősen zuhanni fog a tagdíjbevétel. Ne legyen igazam!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2142 Dátum: 2016. November 29. 07:51 »
Kicsit módosítom az előző bejegyzésemet. 2012 őszén mondott le Bross és akkor kezdődött Fekete József átmeneti időszaka ami akkor ért véget, amikor megválasztották dr. Mészáros Lászlót 2013 tavaszi küldöttgyűlésen aki addig ellenőrzési bizottsági tag és egyben ügyvezető is volt. Ügyvezetőnek és ellenőrző bizottsági tagnak lenni egyszerre szintén összeférhetetlen volt, de ez akkor még nem tűnt fel senkinek. Mészi Laci nagyon jól látta azt, hogy ebben az egyesületben az ilyesmi abszolút nem probléma, és gyorsan tanult belőle. Ha fejletlen a demokrácia tudat a szervezetben, akkor bármit meg lehet tenni csak pofa kell hozzá és kellő mértékű erőszakosság. Egyikből se volt itt soha hiány. A szekér meg ment lendületből.

Tulajdonképpen Bross Péter is abban bízik most, hogy a nagy tömeg ereje továbblendíti a szervezetet és szépen lassan átalakítja a szervezet működését. Nem mond le ő sem a nagy hivatali apparátusról a sok díjazott holdudvari emberről, sőt bővítette ezek számát, a Méhészeti Nemzeti programról meg végképp nem mond le. Amiről le kell viszont mondania a Méhészeti Nemzeti Program megtartása mellett az nem egyéb, mint a méhészek valós érdekvédelme.

A méhészek nem gondolkodnak el azon, hogy az atka mostani pusztítása 18 mrd Ft veszteséget okoz és emellett a ott vannak a kisebb nagyobb sorozatos méhmérgezések, ott van a madarak kártétele. Ezek együttes kárösszege se kisebb, mint az atka kártétele. Ha alul becsüjük a károkat akkor is több, mint 30 mrd Ft-os éves veszteséget kell elviselnie a méhészeknek. Ezzel áll szemben az 1,4 mrd Ft-os Méhészeti Nemzeti Program. Valós érdek képviseleti munkával az 1,4 mrd Ft-nak többszörösét lehetne megmenteni az ágazat számára.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2143 Dátum: 2016. November 29. 08:03 »
Geddekas. Mindenképpen hasznos lesz ha Csuját kirúgják az Omméból. Kicsit helyre billen az igazságérzete.
Most már azt is kezdi bírálgatni akinek eddig nyalt.

« Válasz #2144 Dátum: 2016. November 29. 08:14 »
Számomra meg úgy tűnik, hogy Geddekas jól látja a jelenlegi OMME-és fejleményeket, Vivaldi is elég valósághűen írja le, hogy hogyan érzékelni a magyar méhészet jelenlegi helyzetét, problémáit, a "mezei" méhészek szemszögéből.