Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1768682 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #1830 Dátum: 2016. November 01. 01:40 »
Málnazabáló!

Ezt írod:
"De ezen a fórumon akkora a sötétség, hogy verőfényes napsütésben is vakvezető bottal közlekednek, mert azt hiszik, hogy megvakultak! "
Igazat mondtál,egyetértünk!
A sötétség van mióta itt rontjátok a levegőt.

Azért ez egy elég erős logikai bukfenc,ha olyan nagy a sötétség akkor
miért nem húzol,húztok el a haverjaiddal a jó bűdös francba.
Meg mondom én miért,mert megpróbálsz,próbáltok olyan infókat bedobni,
amire mi rábukunk.Jó nagy szavtos hazugságokat,fél igazságokat,lehetőleg úgy,
hogy egyből gyalázzon is.
Megpóbáljátok az itt olvasókat félrevezetni.

Meglehetősen ocsmány taktika.

Csányi Antal

« Válasz #1831 Dátum: 2016. November 01. 06:32 »
Mi ez a sok hang ember?  :o

Így könnyű!  ;D
(Ismeretlenül és felelősség nélkül bele a világba! Hajrá! Eddig is ezt csináltátok!)

Nem sokára küldött gyűlés?  ;D

Esetleg nyilvánosságra kéne hozni a Kft. nevetséges számait, tudjátok amin az EB is jót derült!
Ha nevetséges akkor nem veszélyes az urakra...................

Vagy esetleg valaki nem érti a tréfát?  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1832 Dátum: 2016. November 01. 07:18 »
Azért ez egy elég erős logikai bukfenc,ha olyan nagy a sötétség akkor
miért nem húzol,húztok el a haverjaiddal a jó bü.......

Nincs baj a sötétséggel amíg követi a világosság, CSAK idéntől nagyon sötétnek látok mindent és a fény leghalványabb szikráját is kezdem látni kihunyni, akkor eme borús jövőképemnek csak hangotadhatok.

Én elhiszem, hogy neked ez a jelenlegi helyzet tökéletes, de hidd el sokunknak nem, pedig nem vagyunk mások mint icipici átlagméhészek "a béka segge alól" . De nem hibáztatlak ha fordított lenne a szituáció én is ragaszkodnék a mostani vezetéshez, biztosan. Az a baj ezzel a fránya mérleggel , hogy az egyik oldalán maroknyi ember, míg a másik oldalon az összes többi....

« Válasz #1833 Dátum: 2016. November 01. 07:55 »
Gömbi!
Mitől lenne a jelenlegi helyzet tökéletes, mikor a vezetés egyik része -gondolj csak a küldöttgyűlésre- bűnözőnek akarja beállítani a megválasztott elnököt és minden fórumot megragad, hogy hitét minél nagyobb körben hintse, hátha kiserken a mag. Természetesen kapóra jött nekik a mézpiaci "válsághelyzet" mert így könnyű meggyőzni az egyszerű méhész és lehet "kistakács"-ozni. Éppen úgy csináltok, mintha Bross mindent egyedül csinált volna, hol volt az akkori vezetőség többi tagja vagy az ellenőrző bizottság? Hidd el ha van sár akkor a többiek is ugyanolyan sárosak.
Gondolj csak bele az egyesület közhasznúságának elvesztésére. Dr. Ese közölte az akkori vezetéssel a problémákat, mire az t ötlötték ki, hogy közhasznúság nélkül jobban lehet navigálni. Mindeközben saját egyesületükkel a közhasznúságban maradtak. De a leg álszentebb dolog az volt, hogy még határozatban is kiálltak a közhasznúság mellett miközben élvezték annak hiányának előnyeit. Igen , van baj, nem kicsi. Lehet igazat kell adjak a Nógrádi muzsikusnak, hogy egy totális megújulás kellene?

Üdv. jani bátya

« Válasz #1834 Dátum: 2016. November 01. 08:15 »
Már megint a maroknyi ember, meg a 10% alatti törpe kisebbség?
Ahhoz képest jó nagy bukfencet okoztunk Gömbi a virágbogár!
Ezt írja xxxfélix:
"Mindenki tőled várja, hogy kérdezz rá dolgokra, emeld fel a hangod, tartsd oda az arcodat, stb. Azt viszont nem érzem, hogy mekkora a tényleges támogatottság, aki melléd is áll, amikor kell! Szóval ahogy te most kívülálló szemével látszol, úgy én nem szeretnék látszani! Nem egyszerű szerep ez, főleg olyannak, mint te, akiben azért megvan az értelmes oldal is."
Ezt egy kiforrott kérdésnek vélem, és egy kicsit sem akaszt ki.
Sőt, ez sokszor engem is zavar.
Az egyik küldöttgyűlés után megkeresett egy küldött, és azt mondta ilyen megaláztatásban még soha nem volt része.
A teremben majdnem megköpködtek bennünket, mert ismét ment az akkori elnökségből irányított kórus..
"Szét akarjátok verni az OMME-t Tolna megyeiek?"
Baromira zavart, ekkor mondtam az "OMME bűnös galerije" elhíresült mondatomat, ami valóban erős volt.
Akkor felolvastam az első könyvvizsgálói jelentésből, hogy X.Y. pénzügyi-számviteli törvényt sértett.....
A küldöttek nem is ezzel foglalkoztak hanem, hogy miként került a birtokomba a jelentés.
Ehhez képest hol tartunk?
Hála az égnek komoly skalpjaink vannak, de még nem végeztünk.
A klán egy részét porrá zúztuk, most a háttérből szorgoskodnak.
Hátrébb szeretnék lépni, de a hazugokkal még lesz egy -két nyilvános csörtém.
Talán egyszer megértik a küldöttek, méhésztársak, hogy fél munkát nem szeretek végezni.
Megéri?
Nem!!!!!!!
Azok a méhészek, mint Te is xxxfélix, akik nem ismerik pontosan a személyeket, az OMME belső zűrös dolgait, teljesen másként látják a jelenlegi helyzetet, ellenem fordulnak.
Megértem, és ezen próbálok változtatni, hogy feltárom a zűrös dolgokat, viszont ez egy veszélyes pálya.
Ha valakiről valótlant állítanék, azonnal becsületsértésért nekem esne.
Ezt próbálom elkerülni, és működik.
Legjobb példa Ludányi esete, amikor távozott.
Amiket leírt én sem döntöttem volna helyében másként.
Nekem lenne egy olyan javaslatom, hogy a küldöttek bízzanak meg egy könyvvizsgáló céget, akkor lenne tiszta lap.
A vezetést a vizsgálatok közelébe nem engedném, csak és kizárólag azokat akik ténylegesen vizsgálódnak.
Most mi a helyzet?
A "két oldal" másként értékeli a tényeket, bár egyben közös a nevező.
Hogy mondjuk meg a méhészeknek, hogy veszteséges az, amiről eddig nyereséges dumát nyomtunk?
Ehhez kellenének a "tökös" emberek, de lapítanak.
Azért ne gondoljátok, hogy annyira kevesen vagyunk, akik szinte követeljük az OMME-n belüli tisztánlátást.
Az EB-t ebben a dologban még nem tudom hova tenni, mert ha ők javasolták valóban, hogy ne kössük a méhészek orrára a tényeket, akkor szomorú vagyok.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1835 Dátum: 2016. November 01. 08:56 »
Idézet
Gondolj csak bele az egyesület közhasznúságának elvesztésére. Dr. Ese közölte az akkori vezetéssel a problémákat, mire az t ötlötték ki, hogy közhasznúság nélkül jobban lehet navigálni. Mindeközben saját egyesületükkel a közhasznúságban maradtak.

Szeretném tudatni a nagyérdemű vitapartnerekkel, hogy dr. Ese Ferenc jogász ért az egyesületi joghoz és elmondta, hogy az OMME szabálytalanul működik és elmondta, hogyan is kellene működnie, hogy a szabályok minimumát teljesítse. Máig sem teljesítette ezeket a minimumokat az OMME. Minderről Mészáros József OMME ügyvezető alkalmazott készített hangfelvételt, amit teljes jószándékkal eljuttatott hozzánk és mi nyilvánosságra is hoztunk. Mészáros József OMME ügyvezetző több más hiteles információt is eljuttatott hozzánk. Természetesen nem őt, hanem a teljesen vétlen gabikát rugták ki az OMME-ból.

Amikor Bross Péter felvetette, hogy Gabikát vissza kellene venni, akkor a legélesebben Mészáros József OMME és kft ügyvezető tiltakozott Gabika alkalmazásba állítása ellen. Mindezek után nagyon csodálkoztunk amikor Mészáros József a tisztújító küldöttgyűlésen közel két órás előadást tartott az informatikai rendszer ügyeiről és úgy állította be a történteket, hogy abban csak és kizárólag Bross Péternek van felelőssége. A történet szépsége, hogy kiderült Mészáros József felelőssége is, hiszen mint elsődleges felhasználó és jogosultságokat kiosztó Csuja László kinyírására indított teljesen  hamisnak bizonyult ügyben vezérszerepet játszott.

Sajnos nem derült ki, hogy mikor állt át Mészáros József egyik oldalról a másikra, de hogy átállt, az már bizonyos. Szerintem mostmár egyik oldal se védi és el fogunk veszíteni egy jó képességű munkatársat, aki többre lenne érdemes, de akinek a gerince megtörött és még jó ajánlólevelet se kaphat a jelenlegi mukahelyéről. Csak azt kell tisztázni, hogy mennyit is kell visszafizetnie az OMME-nak. Bár valószínűleg igyekezett gondosan lepapírozni mindent, hiszen voltak jó tanítómesterei.

Sajnos az OMME sorsán egy-egy kulcsszereplőtől való megválás nem fog sokat segíteni, mert ahogy korábban írtam már az 1983-as születése óta antidemokráciára lettek a küldöttek tanítva. Ezt számtalanszor bizonyította. Sajnos eddig egyetlen elnök sem próbálta demokráciára tanítani a küldötteket, még Bross Péter sem. Ennek ellenére az OMME történelmének leghitelesebb vezetője Bross Péter. De ezer gondja megoldódott volna már, ha törekedett volna a demokratikus légkör megteremtésére.

Igaza van azoknak, és közöttük Vivaldinak is, hogy az OMME-t gúzsba köti a Magyar Méhészeti Nemzeti Program. Emiatt nem tud igazi érdekképviselő szervezet lenni. Ezért alkalmazkodik ide-oda, ezért lett pénzkifizető hely és a korrupció melegágya.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1836 Dátum: 2016. November 01. 09:17 »
Már megint saját magamat kell idéznem. Az Omme szerkezeti felépítése, nem a probléma része, hanem maga a probléma. Ebből erednek olyan elnökök akik nekünk kijutnak.
 Mészáros a Bross lemondása után úgy gondolta, hogy mivel harmadik aspiráns nincs, nincs veszélyben az elnöki státusza. /Egyébiránt a közhasznúság elvesztését akkor a vezetőségből sem helyeselte senki./
 Nyugodtan megtehet bármit, tehát a közhasznúság felmondását is. /Lenne  egy kérdésem. Azóta miért nem állították vissza? És legalább történt e kezdeményezés erre nézve?/
 Egy egyesületre, egy országra, vagy az Omméra nézve nagyobb veszély nem leselkedik, mint egy olyan vezető aki úgy érzi, hogy ő be van betonozva a vezető státuszba.
 Emberek. Az emberekben nem lehet megbízni, bármilyen Grál lovag is lenne valaki. De itt ilyen nincs. Ezért nagyon fontos lenne az alapszabályzatban korlátot felállítani az elnöki tisztség betölthető idejére, és korlátozni az újra választhatóságot.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1837 Dátum: 2016. November 01. 09:26 »
Téves az információd. Az OMME elnöksége el akarta veszíteni a közhasznúságot akkor, amikor dr. Ese Ferenc elmondta, hogy a közhasznúság demokratikus szabályainak betartása a teljes nyilvánossággal jár. Nem véletlenül alakult úgy a 2014 évi két küldöttgyűlés, ahogy alakult. Az OMME legsötétebb időszaka dr. Mészáros László elnökségére esik. soha ennyire antidemokratikus vezetése még az OMME-nak nem volt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1838 Dátum: 2016. November 01. 12:00 »
Csuja, te ezt honnan tudod, neked mindig sötét van.
Egyébiránt meg nyilván az volt a te szempontodból, mert szóba sem álltak veled. Most azt hiszed van valami fény az alagút végén. Cserényinek most van sötét, másnak például, a "megváltóknak"/ hogy egy klasszikust idézzek/ most hiszik , hogy világos van.
 Tehát mindenkinek máskor van világos. És ugye mint mindig, azt meg sem kérdezi senki, hogy a tagságnak mi a sötét és mi a világos. A tagság nem számít. Csak fizessen. Továbbra is le van szarva.

*

főnix

• 104
« Válasz #1839 Dátum: 2016. November 01. 14:13 »
Ravasznak, és Kiskakasnak a válaszom a következő.
Többen hívtak, hogy kérjek helyreigazítást.
Kiskakas teljesen jól tudja a történetet.

Attól kezdve tök egyedül csináltam, a grafikai munkákban, az előkészítésben, a szerződés kötésig és a gyártószalag beindulásáig figyeltem az üveg útját.
Az egész akkori IB ünnepelte az üveggyárban az OMME-s üveget.
Kaptam érte egy kitüntetést (amit később visszaadtam, ezt most nem részletezném), és az első számú üveg a nevem belegravírozva, a vitrinünkben díszeleg.
Büszke vagyok rá, de fáj is egyben.
Nem gondoltam, hogy idegenek markába kerül, és olyanok élnek majd belőle akiknek semmi köze nem volt hozzá!
A méhészek pedig jóval drágábban kapják attól a Kft-től, ami elvileg a miénk, csak nektek, csak most.... tudjátok akcióban.
Akkoriban 50 fillérért küzdöttem, hogy minél olcsóbban megkaphassuk az üveget.
Válság volt, Orosházának is jól jött, hogy egy hétig csak a magyar méhészeknek dolgozik ez a gyáróriás.
Ennyit a valóságról, de ha még részletsebben érdekel valakit, szívesen válaszolok.
A cikk írójának nyakában az a nyakkendő van, amit szabad kézzel rajzoltam, és  hímeztettem.
Ja az üvegen is ez a méheske van.
Azért jó ránézni ezekre a dolgokra, hogy csináltam valamit a magyar méhészekért.
A mellékletben láthatjátok azt amiből csak egy van, itt nálam a szívemben.
Nagyernyei Attila

Atilla!

Ne csodálkozz ha az emberek nem jól tuggyák a dolgokat. Nem jól komunikáltad az üveg történetét már régen se. Miért kell szemérmeskedni? Már amikor meglett az üveg akkor is aszt irtad hogy "Egyesületünk képviselői megkeresték a magyar tulajdonú Agriaglas Kft.-t, ahol üvegforma-tervezéssel, gyártással foglalkoznak. Saját költségükre megtervezték az üveget, látványtervet készítettek róla, és több európai üveggyártól árajánlatot kértek a magyar termelői mézes üvegre." Most akkor mér nem lehetett megmondani a frankót hogy mindent egyedül csináltál? Egyébként aszt is leirtad hogy eredetileg nem is a Kékes Gábor ötlete volt az üveg mert  "A Német Méhész Egyesületnek 69 éve van formaüvege!" Eszt irtad le a Méhészetben 2008 augusztusban. Arra se emlékszel már jól hogy akkor te voltál a titkár mert a cikket is elnökként irtad alá. Kérdezd csak meg a Szabó György méhészmestert ő bisztos emlékszik rá mert ő irta az emlékeztetőt akkor. A tervezést se ugy irtad hogy te csináltad mert 2009. januárban a Méhészetben azt irtad: "A legapróbb részletekig kielemeztük, hogy mi és hol legyen az üveg oldalán. Az emblémánkban lévő méhecskét többször átterveztettük, a feliratokon, a betűtípuson változtattunk. Minden kívánalmunkat teljesítették." Akkor most te találtad ki vagy nem? Te tervezted vagy mégse? Ha a tiéd akkor értem a szomoruságodat. Neked is adhattak volna abbol a pénzből nem csak egy plecsnit elvégre van szerzői jog is a világon.
A Fekete alelnökön meg nem a mézesüveges méhecskés nyakkendő van hanem olyan amijen nekem is van. A nyakkendőn most oldal nézetben van a méhecske nem felül nézetben. Az üvegen felül nézetben látszik a méhecske de nem ugy mint a jelvényen (azon egy beteg szárnyállásu méhecske van, a Cserényi légynek szokta mondani de nem jól tudja mert a légy a kétszárnyuakhoz tartozik a jelvényen meg a látványterven pedig jól láccik a négy szárny). Az üvegen a 2009.-es cikkben látható méhecske van, amit tényleg átterveztetetek mert a 2008.-as látványterven még a beteg szárnyu méhecske volt a Méhészetben meg a látványterven más a felirat elhejezése is. Szerintem kérjél helyre igazitást a Feketétöl.
Aszt is meg kell mondani hogy a gonosz káefté 52 és 30 forint + áfáért Törökbálinton megkezte az üveg forgalmazást. Szerintem ez már egészen baráti méhésztársi ár.

« Válasz #1840 Dátum: 2016. November 01. 16:52 »
Ez elképesztő! Antikám! Komolyan mondom, te fordítasz mindenkit saját magatok ellen! Idejön ez a naiv, jólelkű xxxfélix tele reményekkel, hogy esetleg fordulhatnak jóra az események harcoskodás nélkül is, és Attila fórumvezetőnkkel erről folytat értelmes diskurzust, TE meg betámadod rögtön az elején??? MÁR MEGINT AZ ÜLDÖZÉSI MÁNIÁD LETT RAJTAD ÚRRÁ! Amúgy meg Attilával beszélgetett, nem veled! Mit szólsz közbe?! Attila próbálja szélesíteni a táborotokat, te meg elüldözöd a becserkészhető jelöltet?  ;D Vagy titokban már te is átálltál és Attila ellen dolgozol?  :o Kezdesz megvilágosodni talán?

« Válasz #1841 Dátum: 2016. November 01. 17:00 »
Vivaldi!
Ezt írod:"/Egyébiránt a közhasznúság elvesztését akkor a vezetőségből sem helyeselte senki./"
 De bizony Egyed úr vetette fel ezt a megoldást és Mészáros kampány hadjáratot  indított ez ügyben. Az akkori 2014-es tavaszi OV-n és küldöttgyűlésen még azt is bebeszélte a méhészeknek, hogy nincs szükség az alapszabály megváltoztatására. Még aktivistákat is szerveztek, mert az őszi OV-n páran erősen ellenezték az egyesület közhasznúságát. Nem véletlen, hogy akkor két egy közhasznú és egy közhasznúság nélküli alapszabályt akartak készíttetni az ügyvédnővel. Vajon véletlen, hogy Gödöllő után egy közhasznúság nélküli alapszabbályt beszéltek bele a küldöttek hasába?

Üdv. jani bátya

« Válasz #1842 Dátum: 2016. November 01. 17:25 »
Főnix!

Mik ki nem derülnek itt az üveg indulásával kapcsolatban! Még jó, hogy több oldalról is rá lehet világítani erre a témára! Hát én is elmorzsoltam most egy könnycseppet, csak nem a meghatottságtól, mint naiv xxxfélixünk, hanem a röhögéstől...!  ;D
És nocsak! Itt ez a törökbálinti üveg téma is! Azért ez nem kispályás lehetőség, ha a Kft. tényleg ennyiért tudja adni az üveget! Ennek azért lesz komoly árbefolyásoló hatása, aminek a nyertesei a méhészek lesznek! Ennek beindítását nagyon jól összehozta Mészáros József! Ahelyett hogy elnök úr folyamatosan támadja, inkább kérne tőle néhány ötletet, hogy miket kellene az OMME-nak a zászlajára tűzni, biztos ezzel kapcsolatban is vannak életképes ötletei, és szívesen segítene neki!
Persze csak ha nem támadná állandóan nagy nyilvánosság előtt, hogy semmit sem csinál, és nem tud vele együtt dolgozni Hát kérem szépen, úgy nem is megy a közös munka, ha elnök úr nem akarja, hogy menjen! Igaz, kényelmesebb a biztos semmit tevés! Egyébként is saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt: mi az, hogy nem tud a hivatalvezetővel együtt dolgozni? Nem is törekszik rá, meg sem hallgatja (ld. OV), esélyt sem ad arra, hogy megszólaljon! És mi a helyzet az elnökségi tagokkal?! Nagyon érdekes, velük sem tud együtt dolgozni! Mi ez kérem? Itt senkivel nem lehet közös nevezőre jutni? Talán kicsit el kéne gondolkodni, hogy esetleg nem a többiekkel van a baj! Mert ugye nem akarásnak nyögés a vége...!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1843 Dátum: 2016. November 01. 17:57 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas annak örülne a legjobban, ha a megoldás, mind két oldalnak megfelelne.
Ennek intézését az OMME jövőjéért kell, kellene rövidre zárni.
Mindkét oldal, egyfelé húzna, ... egy az örömünk, egy a bánatunk.
Rengeteg a tennivaló, ágazati szinten is és NP. szinten is.
A "dafke" azért se szavazások elnökségi szinten, tényleg nem vezet sehová.
Ebből károsultak a méhészek.
Én már szóltam egy két kollégának, hogy ne járjanak csak úgy be elnökségi ülésekre, és ne "kotyogjanak" bele a nagyok dolgába.
Hagyni kell a vezérkart összeszokni, összecsiszolódni, érveket ellenérveket ütköztetni, méhésztársi stílusban.
Ennek az összecsiszolódásnak nagy, nagyon nagy feltétele, egy olyan alapszabály helyesbítés, amit mind a két oldal a magáénak tekint!

Kiskakas

« Válasz #1844 Dátum: 2016. November 01. 18:10 »
Meg kivenni belőle a minden tag OMME tag sort, az önálló egyesületeknél!

Plusz az elnök választásra vonatkozó részt szintén itt.

Sőt átnézni azt, hogy semmi nem korlátozhassa egy másik önálló egyesület működését amelyiknek csak megállapodás alapján vannak OMME tagjai.  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!