Ravasznak, és Kiskakasnak a válaszom a következő.
Többen hívtak, hogy kérjek helyreigazítást.
Kiskakas teljesen jól tudja a történetet.
Kár, hogy Fekete József alelnök nem kérdezett meg, mielőtt a cikket írta.
Amikor az egységes címke-zárszalag ötlete felmerült, Kékes Gábor volt a Tolna Megyei Méhész Egyesület elnöke, én pedig a titkára.
Ez olyan húsz éve lehetett.
Akkor egy német úriember (azt hiszem Brüning volt a neve) járta az országot, hogy német mintára egységes címkével jelenjünk meg, és közösen szereljük ki a termésünket.
Gábor a mai napig ezt a címkét használja.
Üvegről akkoriban nem hallottam, és egyébként is "csóró" volt az egyesület, így nem lehetett volna megvalósítani.
Az OMME-s üveget Bross Péterrel kezdtem el nyomni, először Egerben voltunk egy kisebb cégnél.
A magas ár, és rugalmatlanságuk miatt elállt az OMME az üzlettől.
Péter engem bízott meg, hogy ha van kedvem keressek új gyártási lehetőséget.
Attól kezdve tök egyedül csináltam, a grafikai munkákban, az előkészítésben, a szerződés kötésig és a gyártószalag beindulásáig figyeltem az üveg útját.
Az egész akkori IB ünnepelte az üveggyárban az OMME-s üveget.
Kaptam érte egy kitüntetést (amit később visszaadtam, ezt most nem részletezném), és az első számú üveg a nevem belegravírozva, a vitrinünkben díszeleg.
Büszke vagyok rá, de fáj is egyben.
Nem gondoltam, hogy idegenek markába kerül, és olyanok élnek majd belőle akiknek semmi köze nem volt hozzá!
A méhészek pedig jóval drágábban kapják attól a Kft-től, ami elvileg a miénk, csak nektek, csak most.... tudjátok akcióban.
Akkoriban 50 fillérért küzdöttem, hogy minél olcsóbban megkaphassuk az üveget.
Válság volt, Orosházának is jól jött, hogy egy hétig csak a magyar méhészeknek dolgozik ez a gyáróriás.
Ennyit a valóságról, de ha még részletsebben érdekel valakit, szívesen válaszolok.
A cikk írójának nyakában az a nyakkendő van, amit szabad kézzel rajzoltam, és hímeztettem.
Ja az üvegen is ez a méheske van.
Azért jó ránézni ezekre a dolgokra, hogy csináltam valamit a magyar méhészekért.
A mellékletben láthatjátok azt amiből csak egy van, itt nálam a szívemben.
Nagyernyei Attila