Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715272 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #1800 Dátum: 2016. Október 31. 20:42 »
És az IB, EB szeme láttára................. :o :o :o :o :o

Van még ezekből a fickókból valaki a mostani vezetésbe az Elnök úron kívül?

Vagy már akkor is szemet szúrt ez az Elnök úr és biztos azért nem szóltak............úgy-e?

Jegyzőkönyveket halásszátok már elő!  ;)

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1801 Dátum: 2016. Október 31. 20:43 »
 hazaviszik

Északra?  ;)
Szabó György

*

huber

• 144
« Válasz #1802 Dátum: 2016. Október 31. 20:49 »
Jani bátya!
Vállalom a rágalmazás ódiumát, ha valóban van olyan lopott kaptár amelyet ezzel az eszközzel találtak meg.
Egyébként ezt a kütyű cimkét akkor már elterjedten használták egyszerű árúvédelemre. Ja és az működött!!!! ;D

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1803 Dátum: 2016. Október 31. 20:53 »
Walkerkám, komboj.

No most akkor megint csak, egy elmélkedés. Pénzköltés.
Tehát.
Miből él az omme?
 A tagdíjból.
Ki fizeti a tagdíjat?
 A Tagság.
 Miért fizet a tagság tagdíjat?
Hogy valami haszna legyen belőle. /És nem azért, hogy az elnök és köre jó fizetést kapjon./
Mi következik ebből?
 Hogy az elnök aki ebből él azért dolgozzon, hogy a tagságnak haszna legyen belőle.
Haszna van abból a tagságnak, hogy az elnök dolgozik?
 Nincs.
 Tehát van értelme az Ommenak, ha a tagság semmit nem kap vissza .
Nincs.

Nos barátom, nem folytatom, de ha ti ott fenn gépkapcsot, számítógépes rendszert vagy akármi szart úgy vesztek, hogy
abból a tagságnak semmi haszna, akkor az bizony jogilag ugyan lehet jogos, de ez morálisan nem más mint lopás.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 31. 20:58 írta Vivaldi »

« Válasz #1804 Dátum: 2016. Október 31. 20:55 »
Mit szóltok ahhoz ami a Méhészújságban van. Tényleg Kékes Gábor találta ki a termelői mézesüveget? Uraim ez vagy egy akarattal tett csúsztatás a klubvezető lejártatására, vagy mi ez ki tud erre válaszolni? Attila, ehhez mit szólsz?

« Válasz #1805 Dátum: 2016. Október 31. 20:59 »
Az a helyzet huber, hogy jól látod ezt a NP kérdést! Bármilyen pénzt is kell eltüntetni mutyisztánban, az biztos, hogy a nemzeti program fogalmat hozzákapcsolja elnök úr. Pl. IBM-nek ki kell pengetni most utólag a 20 millát jogtalan szoftverhasználatért. Na mit mondott elnök úr, honnan megy?! Nemzeti Programból! Működésképtelen Chipek-leolvasók? Nemzeti Programból! Vegyük már észre, hogy a Nemzeti Program szerkezetét (értsd: mire mennyi pénz legyen beállítva) az OMME rakta és rakja össze!!! És csak egy meglátás: rendben, hogy elnök úr rátuszkol minden szart a Nemzeti Program kontójára, mondván, hogy ugyan nem működik, felesleges pénzkidobás volt ez-az, de nem a mi pénzünk volt, mert NP-ből ment! De könyörgöm! NP-re nem az adófizetők adóforintjaiból különítenek el?! És a méhészek nem adófizetők?! Ébredjetek már fel! Kiveszik a zsebetekből így is - úgy is!

« Válasz #1806 Dátum: 2016. Október 31. 21:03 »
 "az OMME rakta és rakja össze!!!"

A minisztérium jóváhagyja.

Megy egy kört Brüsszelbe.

Aztán az MVH még ellenőrzi is!

Ennyi hülyét egy rakáson!  :o :o :o :o :o

Ébredjetek már fel!  ;D
Szabó György

*

huber

• 144
« Válasz #1807 Dátum: 2016. Október 31. 21:07 »
Szia Maci!
Hogy még csűnyább legyen a menyasszony az IBM-es programokat senki nem is használta állítólag. A húsz milla meg csak egy lealkudott büntetés. Nehogy legyen hozzá kapcsolódó kötelezettség.
Az meg gyenge magyarázat, hogy az akkori elnök illetve elnökség nem értett hozzá. Akkor miért vették meg?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1808 Dátum: 2016. Október 31. 21:10 »
QUQURIQ !!!

Nos az előbbihez egy kis adalék.
Az "MME" szeretett volna egy egységes címkét csinálni, német egyesületi mintára.
Tehát nem üvegről van szó!!!
Abban az időben nem lehetett az "MME" berkein belül hivatalosan megcsinálni.
a vállalkozást.
Ezért Kékes Gábor mint IB-tag, felajánlotta, hogy Ő elindítja az összeköttetései árán a "címke" projektet.
Gyönyörűek is voltak a címkék, (talán még nekem is van belőle egy példány valahol)
Fel is lett ajánlva az egyesületeknek, hogy használhatják...
Csak hát nem ingyé volt, így nem kellett senkinek! (nem is volt olyan eget rengető ára)
Így hát jó be lett etetve Kékes Gabi...(maradtak a címkék a nyakán )(nem volt felmérés, hogy ki mennyit igényelne)...
Gábor, a saját üvegjeire használta fel a több ezer címkét. (ami tulajdonképpen a sajátja volt)
Talán lehet, hogy még most is ezeket a címkéket ragasztgatja a mézes üvegeire.
Hozzáteszem, hogy ezek a címkék még most is megállják a helyüket a címke arzenálban!
...ennek vagy 20 éve.

Kiskakas

*

izso60

• 573
« Válasz #1809 Dátum: 2016. Október 31. 21:11 »
Üdv.Uraim!
Kicsi Ranger!
Vigyázz a hülyézéssel mert piros lapot kapsz,mint Én ennél kevesebbért.
A többiről meg már nem is beszélve!
Ne hidd hogy te vagy az észlény egyedül a mocsárban!

« Válasz #1810 Dátum: 2016. Október 31. 21:37 »
Kedves huber!

Jól látod, én is erre próbáltam rávilágítani! De ezen a fórumon akkora a sötétség, hogy verőfényes napsütésben is vakvezető bottal közlekednek, mert azt hiszik, hogy megvakultak! Persze, hogy gyenge magyarázat, hogy nem értettek hozzá! Ez csak a fedősztori, az elterelő hadjárat része, ferdítés, a mutyi elpalástolása!

Texas Ranger!
Jól fogtad meg! A Minisztérium és az MVH valóban csak bólogat és jóváhagy! Ha értelmesnek tűnik egy ötlet, persze hogy nem kaszálja el! És nem arról van szó, hogy nem lett volna értelmes ötlet, hanem hogy a megvalósítás nem sikerült úgy ahogy kellett volna, mert már a sok urambátyámat, akiknek a zsebébe ment a sok lóvé, már nem lehetett nyomon követni, hogy mit is (ill. mit nem) fabrikálnak a rendszerben! Brüsszelt meg ne emlegesd! Halvány f...gjuk nincs, hogy mennek Mo-on a dolgok, nem ám az OMME-ban! Illetve azóta, hogy ez az IBM ügy elkezdődött, már valószínűleg rájöttek! Magyarisztán=Mutyisztán

Izso60!
A másik szidalmazása itt szerintem menő dolognak számít! Elég gyakori jelző a "hülye" meg a "szerencsétlen"...De hát egy másik rovatban már megírtam, hogy mindenki magából indul ki, meg hogy bagoly mondja verébnek....

Üdv Kiskakas!
Épp tegnap hiányoltalak, hogy hol vagy! Kérdeztem is, hogy mit tudnak rólad, de nem méltattak válaszra!
Becsülöm benned, hogy a tényekre és konkrétumokra szorítkoztál Kékes Gábor témájú hozzászólásodban! Remélem a továbbiakban is tudunk majd értelmes eszmecseréket folytatni!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1811 Dátum: 2016. Október 31. 21:53 »
Másrészt kedves Uraim. /Akinek nem inge ne vegye magára, de akinek az, az öltözzön fel bele./
 Ti mindig elhabókoljátok a lényeget. Veletek képtelenség együtt gondolkodni. Nem a lényeggel foglalkoztok. Még vitatkozni is képtelenek vagytok róla. Leszarom Kékes, vagy Gallyatető vagy mi Gábornak a címkéit, századrangú kérdés. Ha ti elmennétek a Niagarához, ott sem a vízeséssel foglalkoznátok, hanem , hogy van e Wc papír a Wc-n. És még meg sértődtök, hogy Mészáros letolta a gatyáját? Nem is érdemeltek mást. Mindenkinek olyan a főnöke mind amit megérdemel.
 Igaza van a Mézes Medve kollégának, ahol sötétség van fent, ott sötétség van lent is, oszt kész.
 Egymást meg akit ellenségnek véltek azt kikezditek, de nincs egy világos elképzelésetek a dolgokról.
 Ezért tartunk itt ahol tartunk. Ezen nem is lehet csodálkozni.
 A szőlészek ugye kimásztak a bajból, de veletek nem igen lehet mert süketebbek vagytok mint az egri pince. Hiába hoznának közétek akármilyen professzort. Megérdemlitek a sorsotokat.

« Válasz #1812 Dátum: 2016. Október 31. 21:55 »
Ravasznak, és Kiskakasnak a válaszom a következő.
Többen hívtak, hogy kérjek helyreigazítást.
Kiskakas teljesen jól tudja a történetet.
Kár, hogy Fekete József alelnök nem kérdezett meg, mielőtt a cikket írta.
Amikor az egységes címke-zárszalag ötlete felmerült, Kékes Gábor volt a Tolna Megyei Méhész Egyesület elnöke, én pedig a titkára.
Ez olyan húsz éve lehetett.
Akkor egy német úriember (azt hiszem Brüning volt a neve) járta az országot, hogy német mintára egységes címkével jelenjünk meg, és közösen szereljük ki a termésünket.
Gábor a mai napig ezt a címkét használja.
Üvegről akkoriban nem hallottam, és egyébként is "csóró" volt az egyesület, így nem lehetett volna megvalósítani.
Az OMME-s üveget Bross Péterrel kezdtem el nyomni, először Egerben voltunk egy kisebb cégnél.
A magas  ár, és rugalmatlanságuk miatt elállt az OMME az üzlettől.
Péter engem bízott meg, hogy ha van kedvem keressek új gyártási lehetőséget.
Attól kezdve tök egyedül csináltam, a grafikai munkákban, az előkészítésben, a szerződés kötésig és a gyártószalag beindulásáig figyeltem az üveg útját.
Az egész akkori IB ünnepelte az üveggyárban az OMME-s üveget.
Kaptam érte egy kitüntetést (amit később visszaadtam, ezt most nem részletezném), és az első számú üveg a nevem belegravírozva, a vitrinünkben díszeleg.
Büszke vagyok rá, de fáj is egyben.
Nem gondoltam, hogy idegenek markába kerül, és olyanok élnek majd belőle akiknek semmi köze nem volt hozzá!
A méhészek pedig jóval drágábban kapják attól a Kft-től, ami elvileg a miénk, csak nektek, csak most.... tudjátok akcióban.
Akkoriban 50 fillérért küzdöttem, hogy minél olcsóbban megkaphassuk az üveget.
Válság volt, Orosházának is jól jött, hogy egy hétig csak a magyar méhészeknek dolgozik ez a gyáróriás.
Ennyit a valóságról, de ha még részletsebben érdekel valakit, szívesen válaszolok.
A cikk írójának nyakában az a nyakkendő van, amit szabad kézzel rajzoltam, és  hímeztettem.
Ja az üvegen is ez a méheske van.
Azért jó ránézni ezekre a dolgokra, hogy csináltam valamit a magyar méhészekért.
A mellékletben láthatjátok azt amiből csak egy van, itt nálam a szívemben.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 31. 21:59 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1813 Dátum: 2016. Október 31. 22:06 »
Attila! Ez olyan megható! El is morzsoltam egy könnycseppet!  :'(
Tényleg! Nem piszkálni akarlak! Ez valóban nemes cselekedet volt, és ész is kellett azért a véghezvitelhez! Lehet, hogy mégsem vagy olyan sötét, mint ahogy eddig hittem? Csak a sötét közeg falain nem bírsz áttörni, ezért vagy még mindig ott! Javaslom, hogy próbáld meg mégis a kitörést, nagyra vihetnéd! Ha gondolod, segítek benne szívesen!

« Válasz #1814 Dátum: 2016. Október 31. 22:11 »
Bocs Urak, hogy rögtön így belevágtam a közepébe! De Attila beszámolója teljesen mélyen érintett! Remélem elnézitek ezt nekem! Most pótolnám, hogy szóljak magamról néhány szót! Nagyon tetszik a fórumotok, elég élénken folyik itt a vita bizonyos kérdésekről. És mivel a méhészeket érinti, ezért úgy gondoltam, hogy én is szívesen beszállnék az eszmecserékbe! Szóval legmélyebb tiszteletem minden jelenlévőnek!