Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1746502 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #2370 Dátum: 2017. Január 18. 20:33 »
Idézet
Mert a mézpiac végleg bedugulni látszik.

Szerinted mi okozza ezt és hogyan lehetne ezt megszüntetni?

Az okozza, hogy 1992 óta minimum megháromszorozódott a méhek és a méhészek száma. A piac pedig ugyan az maradt, illetve még ott is beszűkült.
 Senki nem keresett új piacokat.
A méhészek halovány próbálkozásait a mézkereskedők megfolytották. Lásd a melliférát és a gazdasági társaságot.
A Magyar méhészeti ágazat által megtermelt méz értékesítésének 90%-át bíztuk a mézkereskedőkre, vakon megbízva bennük.
 Soroljam még?

A Magyar méhészek orra előtt elhúzták a mézesmadzagot, mert az omme osztogatja az uniós pénzeket. Az Omme helyettesíti az érdekvédelmi szervezeteket, a szövetkezeteket, közben bizonyos mézkereskedő érdekeit szem előtt tartva. Ezért nem történt semmilyen önszerveződés.

« Válasz #2371 Dátum: 2017. Január 18. 20:39 »
Robi!
Többnyire a méhész nem a kereskedővel személyesen, hanem a megbízott felvásárlójával bonyolítja le az üzletet. Szerintem mindenki annyira becsületes, amennyire a saját érdekei megkívánják.  Találkoztam negatív dolgokkal is a két évtized alatt, de azt elismerem én is hogy szerencsére a pozitív tapasztalatok vannak túlsúlyban  Egyszer a mázsálással  dúrtak át, én voltam a hunyó, túlságosan bíztam az illetőben. Azóta ha fúj, ha esik ellőnőrzöm, a mázsát.és a leolvasást is. Nincs is gond azóta. Volt egy másik eset, amikor csak hitegettek  bennünket, hogy kell a mézünk, csak várjunk egy kicsit mert, mindig volt valami indok. Közben a méz ára zuhant. A végén meg már kevesebért sem akarta elvinni mind, csak egyfajta mézet. Ez 2004-ben volt. A másik cég képviselőjét, felhívtam délelőtt, délután már a zsebemben volt a pénz, vitt mindent amit felkínáltam eladásra. Ráadásul percre pontosan érkezik, egyszer késett 10 percet, amiért még mentegetőzött is elnézést kért. Szóval van ez így is, úgy is, de ha nem balek az ember és odafigyel, lehet működő kapcsolatot fentartani, kiépíteni.

*

robi 75

• 1021
« Válasz #2372 Dátum: 2017. Január 18. 21:12 »
Vivaldi!

De hát nem is kellett keresni piacokat 2015- ig.
Vittek mindig mindent, ha 1 hordó akkor egyet, ha azt mondtam van még mellette 79, nem baj hozd azt is.
Ja mézet 92-ben is annyit termeltünk mint most, a méhészek szaporodása nem dominál.
Azzal a mittudomén 10-15 ezer tonna exportal nem lehet a világot meghódítani, te is tudod 1 százalék.
Üdv:robi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2373 Dátum: 2017. Január 18. 22:37 »
Vivaldi!

Idézet
Soroljam még?
Igen. sorold lécci!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2374 Dátum: 2017. Január 21. 20:47 »
Érmelléki írta a ZŐD Méhészfórumon:
Idézet
Pöte
Ne haragudj ez nem demokratikus legutóbb mikor lerománoztad az Erdélyi magyar méhészeket úgy tüntetted el a pár soromat,hogy nyoma sem maradt. Ti azt gondoljátok csakugyan, hogy csak nektek lehet igazotok? Sajnálom ha igy gondoljátok.

Úgy gondoltam, hogy ez a hozzászólás is megérdemli, hogy itt megemlékezzünk róla. Érmellékit személyesen ismerem. Egy szelíd jóravaló ember és nagyon sokat tesz a közösségért. A Románinában élő magyarokat semmivel nem lehet jobban megsérteni, mintha a nemzeti identitásukat megsértve "lerománozzák".

Bizony Pöte több ok miatt is megérdemelne az OMME Etikai Bizottságától egy vaskos elmarasztalást, de ezért aztán vastagon. Nem is értem, hogyan lehet egy ilyen ember egy közösség nevében moderátor. Hol van ennek az embernek az erkölcsi mércéje?

Emlékezzetek arra, hogy mi történt azzal a zsidó rabbival (nevét már elfelejtettem), aki nyilvánosság előtt úgy dicsérte a saját fajtáját, hogy ha a magyarokból kivonnák a zsidó kultúrát, akkor nem maradna más, csak a fütyülős barack meg a bő gatya. Ennek a rabbinak le kell mondania és még Magyarországot is el kellett hagynia. Pöte mit fog kapni azért, mert megsértette a külhoni magyarokat?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2375 Dátum: 2017. Január 21. 21:15 »
Érmellékinek két hozzászólása van, ha még ki nem törölték ezeket is: 
Idézet
Pedig én nem csuja vagyok hogy vörös posztó legyek számotokra csak számon kérem hogy miért román a határon túli magyar ;TESTVÉR;?
Idézet
Igy demokratikus csak az nem ha valakinek van egy véleménye letörlitek. Monológ az egész ha tehetnétek küldenétek a fekete autót mint rákosi.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2376 Dátum: 2017. Január 21. 21:37 »
Pöte reagált Érmelléki bejegyzésére:
Idézet
Egyszerűen nem értem, hogy miről beszélsz! Ha esetleg arra célzol amit egy ízben egy jászberényi vásárral kapcsolatban -akkor is- segítő szándékkal írtam akkor elmondom neked, hogy az akkor említett árusok Román románok voltak. Nem magyarok, nem erdélyiek, hanem románok. Nem kenyerem a magyarázkodás, lehet engem (is) letáposozni attól Erdély és az ott élő emberek százszor is, ezerszer is a testvéreim.
Bocsánatot kéréshez intelligencia kell.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2377 Dátum: 2017. Január 21. 21:43 »
Érmelléki válasza:
Idézet
Ha igy van örülök csak az már nem szép hogy eszerüen eltünik az írásom. Máskülönben nagyon jól tudom kik árultak Jászberényben mert magam is ott voltam és az Erdélyieket mind ismerem személyesen.
Igen.
Ráadásul emlékezetem szerint egy kalap alá rántotta Pöte a magyarokat és a románokat. Ez a nemzetiségi vonatkozás.
Másrészt, olyan komoly kivetni valót nem lehet mondani az ott áruló romániai románoknak sem az árujukra, se a magatartásukra.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2378 Dátum: 2017. Január 21. 23:13 »
Pöte bocsánatot kérni nem tudott, de a maga bumfordi módján valami megbánást igyekezett tanúsítani:
Idézet
Na majd akkor egyszer hátha összefutunk. Addigra hátha itt is, ott is csillapodnak a kedélyek és beszélgethetünk a havasi legelőkről meg a méhekről is!

Nem tudom, hogy általános iskolában a földrajz órán ott ült-e, de szegény nem ismeri a magyar földrajzot. Alig 100 km-re éppen a magyar-román határ másik oldalán az Ér folyó völgyében él ez a kedves magyar méhésztársunk. Ott ugyanaz a legelő, mint Püspökladány Karcag térségében. A trianoni békeszerződésben Romániához csatolt elszakított terület nagyobb mint Magyarország. Domborzata változatos és a havasi méz gyűjtésére alkalmas terület Érmihályfalvától még kb. 400 km-re van.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2379 Dátum: 2017. Január 24. 17:50 »
A mai napon 6159-en tagok a méhészklubon.
Most elég erőteljesen megjelenik a követelés ott is, hogy most már elég. Senki ne segítse tovább a termelési oldalt. Van elég méhész, és van elég méhcsalád.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2380 Dátum: 2017. Február 06. 15:55 »
Azon jár az eszem, hogyan és ki vehette rá az omme vezetését az elnök távollétében, hogy azok sovány malac vágtában mind a 117 helyi vezetőnek kiküldjék Takács Feri levelét ezzel a húgyszagú kiegészítéssel.

Megzsarolta őket valaki, vagy vastagon megjutalmazta? Merthogy lehetett volna vele várni, az szinte teljesen bizonyos.

Ti melyik változatra tippeltek?

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2381 Dátum: 2017. Február 06. 17:36 »
Árulás!!!! Büntessük meg a hírvivőt.
 Mert ugye nem az zavaró ami a levélben van, hanem az, hogy ki kürtölte szét.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2382 Dátum: 2017. Február 06. 17:46 »
Vivaldi! Ez te álláspontod! Úgy írod ezt, mintha a hírt nem cincáltam volna szét. Te szidod teli szájjal az OMME-t, most meg véded? Milyen külügyér Lászlóffy Zsolt, ha szart se tud a méz világpiaci helyzetéről? Egy sort oda nem bigyesztett, hanem sumákul meghúzódik a szó mögött, hogy elnökség. Általános alelnök úrnak meg fingja se volt arról, hogy ezt a levelet ilyen gyengén felszerelve kiküldeni tilos? Hogy csak a két főbűnöst emlegessem. De sorolhatnám a többi teszetoszát is.

Dolgoztathatnák az eszüket, ha már hivatalt kaptak, meg még fizetést is hozzá.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2383 Dátum: 2017. Február 06. 19:47 »
Nálam ez nem úgy működik, hogy ha szidom akkor bármi van szidom, ha meg szeretem , akkor csak szeretem.
 Én az igazságot keresem, és a szerint írogatok.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2384 Dátum: 2017. Február 08. 19:14 »
Hát azért kicsit beképzeltség azt gondolni magadról, hogy valaki szeret.....
1.
Feleségem, családom. Azoknak az egyesületeknek a tagjai, ahol elnök vagyok. Soroljam még?
2.
Miért gondolod, hogy a szereteten és a gyűlöleten kívül más érzelmi hozzáállás nincs?