Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1903087 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #2340 Dátum: 2017. Január 15. 13:57 »
Nem mondtam, hogy nincs miről tárgyalni a minisztériummal, hanem azt, hogy vannak érdekazonosságok és vannak érdekellentétek. Ezekre figyelemmel kell az egyenrangú feleknek tárgyalniuk. Most nem ez történik.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2341 Dátum: 2017. Január 16. 09:18 »
kacsaláb és akkor minden homályos

« Válasz #2342 Dátum: 2017. Január 16. 19:56 »
Sz.L.-né!

Ez nekem magas !! Megmagyaráznád , ha nem itt, akkor magánba??

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2343 Dátum: 2017. Január 16. 20:10 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!

A méhészeti közélet sűrűjébe a kilencvenes évek elejétől benne voltam.
100 % ki merem állítani, hogy az MME és az OMME nak mindez idáig nagyon jó kapcsolata volt a minisztériummal., legyen az bármelyik kormány is!
Még Mészárosék idejében is jó volt a kapcsolat! Amit a vezetés el akart érni elért, amit meg nem akar, más elgondolásból azt nem mérte el!
A Nemzeti Programos támogatásunkat mindig elfogatta, amit mi méhészek magunknak írtunk!
Annak idején az EU előkészítő bizottságban jó magam is részt vettem, így váltig állíthatom a minisztérium segítő készségét!
Most jelenleg is nagyon jó a kapcsolat, akár államtitkári szintig is! Sajnos Tantó Sándor Úr halála mélyen megrendít bennünket. Ő segített összeállítani a minden percben aláírásra kerülő Nemzeti Programunkat.
Nagyon bízom ennek a jó kapcsolatnak a folytatásában!

Kiskakas

Most megint jöjjek azzal a viccel, hogy:  " a mi csapatunk e legjobb. Mert a csatárok a leggyorsabbak, a védők mint a betonfal. a kapus meg a legjobb a világon. Csak ... csak azt a 3 gólt ne kaptuk volna be akkor nem kapunk ki.

Vagyis lefordítom.
 Mindig nagyon jó volt a kapcsolatunk a minisztériummal. Most is az. Csak a mézpiac ne omlott volna össze, ne lenne káosz a méhlegelőkön, és a betegségek ne okoznák az ágazat összeomlását.

Vagy is a gyengébbek kedvért most komolyan.
Oszt mi a fenét ér az a marha jó kapcsolatotok a minisztériummal, mikor a méz piac gyakorlatilag össze omlott, Ömlik be a külföldi trutymó, itthon csak az nem hamísítja a mézet aki hülye. A növényvédő szerekkel nem bírunk. Soroljam?

Mond már el nekem, hogy mim a f@szt ér a marha jó kapcsolatotok a minisztériummal, ha a méhészeknek abból semmi haszna?
Ja, hogy ott fenn huszonhármatoknak jól jön a jó kapcsolat?

És majd tegyétek már fel egyszer a kérdést, hogy miért utál már benneteket a méhészek nagyobbik része.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2344 Dátum: 2017. Január 16. 20:36 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!
Hol voltál ma a marketing bizottságból?
Most jöhettek volna a "bomba" ötleteid.
Könnyű a pálya széléről bekiabálni...
Vagy hol voltál az előzőekben megalakult szakbizottságokból?
Minden csoportban voltak a régi vezetőségből és a Kontroll csoportból!
És? Nagyon jól tudtunk együtt dolgozni!
Nagy mestere vagy a méhészek félreinformálásának, és amióta írogatsz, ezt többször is bizonyítottad!
De, gyere el egy közgyűlésre, vagy csak úgy a meleg karosszékedből írjál az OMME vezetőinek, egy ötletekkel teli levelet, vagy megoldást az általad hiányoltakra.
Csak az kritizálhat, akik tettek is valamit az OMME asztalára országos szinten.
Soha nem hallottam még a neved, hogy ez, vagy az lenne a javaslatod!
Csak azt hallani, hogy ezt én előre megmondtam, xy jól elcseszte, xy ki hogyan utál, ki mennyire nem ért hozzá...stb sorolhatnám a beírásaidat!
Ez egyben Téged minősít!
Volt már valami az életben amivel meg lettél volna elégedve amit más csinált???
Szerintem még azzal sem vagy kibékülve amit Te magad csinálsz!
Egyáltalán szereted magadat, vagy magaddal szemben is utálatot, és megvetést érzel?

Barátod a Kiskakas!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2345 Dátum: 2017. Január 16. 21:03 »
Most te tényleg nem érted?
Itt várom az eredményeket, most már vagy száztizenharmadszor. Kivéve persze a más pénzének osztogatását.
Például így lehetne.
Eredmények:
1./.........
2./.........
Stb.
Aztán majd osztunk, hogy ennyi millióból vagy millárdból amit a Magyar méhésztársadalom már oda fizetett, milyen hatékonysággal dolgoztatok.
Valószínű te már olyan régóta benne vagy, hogy talán nem is lehet neked elmagyarázni, hogy eredmény nélkül sz@rt se ér semmi bizottság , elnökség, meg semmi amivel ott fenn már ötven éve foglalkozol.
 Most már kezdem azt hinni, hogy te miattad nincs semmi eredménye az Omme nak. Nem kéne már elhúznod onnan, mondjuk nyugdíjba menni, mivel nem látod a fától az erdőt?
 Cserényi méhésztárs se odavaló volt már. De ő már eltűnt. Az egyensúly kedvéért próbáljuk már ki, hogy ha te is eltűnsz, nem  segít e az Omme-n valamicskét.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2346 Dátum: 2017. Január 16. 21:27 »
QUQURIQ !!!

Kedves Vivaldi!

Én olyan ici-pici pont vagyok az OMME -ba, hogy nem is gondolod!
Ha csak ezen múlna az OMME, és minden rendbe jönne, a kedvedért szívesen kilépek, sőt befizetem az éves tagdíjat és úgy lépek ki!
Te azt hiszed, hogy csak úgy lehet valamit csinálni, hogy nyújtod érte a markodat!
..de nem is magyarázkodom, mert sok méhész tudja, hogy amikor nem volt támogatás, és csak 1700 fizető tagja volt az OMME-nak kik dolgoztak ingyé... Sajnos Hunya Laci Barátunk most nemrég hunyt el.
Ja! De téged soha sem láttunk...
Ezt írod!
 "Cserényi méhésztárs se odavaló volt már. De ő már eltűnt. Az egyensúly kedvéért próbáljuk már ki, hogy ha te is eltűnsz, nem  segít e az Omme-n valamicskét".

És képzeld csak el, Cserényi most is benne van az egyik szakbizottságba!
Dolgozik érted is!

Üdvözlettel: kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2347 Dátum: 2017. Január 16. 21:49 »
Ettől félek. Már hogy ti dolgoztok értem. Nem lehetne, hogy nem dolgoznátok, és átadnátok a helyet a fiataloknak?
Mert azért ti már bizonyítottatok eleget. Vagy is nem, de ez nézőpont kérdése.

Mert ugye én is már 1992-től tátom a szám és várom, hogy az Omme  dobjon már képen egy sült galambbal.
 Azóta fizetem a tagdíjat. Abban igazad van, hogy akkoriban akkor is fizettük a tagdíjat, ha nem adtak egy fityinget se.
 De azért még is azt mondanám nektek, ha eddig nem ment, ezután már nem fog, jobb lesz beletörődni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2348 Dátum: 2017. Január 17. 19:49 »
Vivaldi!
Mond már el lécci, hogy mit csináltál te a tagdijad befizetésén túl? Meg a támogatások igénybevételén kívül. Ja. Meg a mézkirálynőn kívül. Merthogy az a te génállományod. Már csak ránézésre is. Le ne tagadd!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2349 Dátum: 2017. Január 17. 21:13 »
Először is. Egy egyesületben, főleg egy ilyenben ahol a tagság teljesen el van zárva a vezetőségtől, nem is lehet semmit csinálni.
Másodszor, mert, engem be se engednek az omme székházba.
harmadszor. Aki a tagdíjat befizeti annak legalább joga van kérdezni meg bírálni, még akkor is, ha mindenki tudja annak semmi eredménye.
 A negyedik pedig, gyaníthatóan, azért vagytok olyan aktívak, hogy benneteket ki se lehet rúgni, bár Baldavárit, Cserényit, stb. nem is próbálták, te meg tíz körömmel ragaszkodsz az Omme-hoz, mert valószínű meg van belőle a hasznotok. Valamilyen módon, én nem állítom, mert nem tudom, hogy ez direkt készpénzben történne. Mert ez lehet presztízs, tekintély, vagy hatalom is. De biztos, hogy valamilyen hasznod vagy van, vagy csak remélsz, hogy majd lesz..
Az ötödik pedig, hogy ti, bár nem látjátok be sokkal több kárt okoztok azzal, hogy nem látjátok be, hogy semmi szükség rátok, mint én, aki lehet nem heppeszkedtem be az omme központba, viszont nem is ártottam senkinek.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 17. 21:16 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2350 Dátum: 2017. Január 17. 22:09 »
Idézet
Először is. Egy egyesületben, főleg egy ilyenben ahol a tagság teljesen el van zárva a vezetőségtől, nem is lehet semmit csinálni.
Szerinted se így van,
1.
hisz azt feltételezed, hogy valami módon szerinted - mint nálad is feketébbre fejtett OMME tagnak - hasznunk van belőle.
2.
már annyi mindenre rájöttél simán, abból amit mi leírtunk.
3.
Fekete és Mészáros téged rendszeresen és elég alaposan tájékoztat.
4.
Aki nem gyáva (te az vagy) az bármikor össze tud annyi információt szedni, sőt többet is, mint amennyit mi összeszedtünk.
5.
Vazze! Gyáva kukacok csak másokat tudnak ócsárolni és rágalmazni. De kinek nem inga ne vegye magára. Vazze!

Idézet
Másodszor, mert, engem be se engednek az omme székházba.
1.
Aki nem gyáva (te az vagy) az bármikor össze tud annyi információt szedni, sőt többet is, mint amennyit mi összeszedtünk.

Idézet
harmadszor. Aki a tagdíjat befizeti annak legalább joga van kérdezni meg bírálni, még akkor is, ha mindenki tudja annak semmi eredménye.
EGYETÉRTÜNK

Idézet
gyaníthatóan, azért vagytok olyan aktívak, hogy benneteket ki se lehet rúgni
Marhaság. Téged se lehet kirúgni, ezért te is lehetsz aktív, de vélhetőleg neked így is jó és gyáva meg lusta vagy.

Idézet
valószínű meg van belőle a hasznotok
Semmivel se több, mint neked vagy bármely átlag méhésznek.
Értsd meg! Az OMME nem azért van, hogy egyesek mások kárára nyerjen hasznot, hanem azért, hogy mindannyiónk hasznára működjön.
És főleg nem azért van az OMME, hogy a rovarirtó cégeket támogassa, fedezze és a méhészeket félrevezesse. Remélem, hogy ez csak az én és még néhány paranoiás alak félelme.

Idézet
De biztos, hogy valamilyen hasznod vagy van, vagy csak remélsz, hogy majd lesz.
1.
Remélem, hogy a rovarirtás ügyben az OMME képes megvédeni a méhészeket.
2.
Remélem, hogy a nemzetközi szintű mézhamisítás ügyében az OMME képes megvédeni a méhészeket.
3.
Folytassam?

Idézet
Az ötödik pedig, hogy ti, bár nem látjátok be sokkal több kárt okoztok azzal, hogy nem látjátok be, hogy semmi szükség rátok, mint én, aki lehet nem heppeszkedtem be az omme központba, viszont nem is ártottam senkinek.
1.
Mit tekintesz te kárnak?
 - Azt, hogy lelepleződött a kft haszontalan mivolta?
 - Azt, hogy lelepleződött az OMME álságos magatartása a rovarirtó szerek ügyében?
 - Azt, hogy lelepleződtek vezető tisztségviselők, hamis, álságos kijelentései?
 - Azt, hogy lelepleződött az OMME számos törvénytelen működése?
2.
Kit tekintesz szükséges személynek?
Erre nem is keresem a választ, hisz te akarod virítani a lapokat.
3.
Csak hiszed, hogy nem ártottál. Legalábbis próbáltál ártani, sőt próbálsz is ártani. Például most is.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 17. 22:12 írta Geddekas »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2351 Dátum: 2017. Január 17. 22:35 »
Meg azt, hogy Te is lelepleződtél....ha én is felmegyek akkor mi lesz? Én is segítek legalizálni a semmit.
Ha hetente üléseznek lesz valami eredménye? Ha naponta üléseznek lesz valami eredménye? Megmondom én neked, ha ott kopik el a seggük annak se lesz semmi eredménye. Magasabb lesz a méz ár? Egyáltalán elviszik a mézeket? Abból barátom a Magyar méhész nem fog érezni semmit, amit ezek kiüléseznek, semmivel nem lesz neki jobb.
 Ugyan már Csuja ez az Omme egy sóhivatal, mindenki tudja aki nem hülye. Attól függ meddig hagyják csinálni ott fönn a minisztériumban, amit csinál.
Mindegy mit csináltok semmi eredménye. Már vagy 267-szer kértem mindenkit, csak három dolgot írjon amit Brossal ti intéztetek el. De nem tudtok, mert nincs egy sem.
A mostani elnök még soha nem hajtott annyi hasznot sem a magyar méhészeknek, mint egy tengeri malac.
Csak azért nyüzsögtök, hogy legalizáljátok a jó fizetéseket, amit persze a tagdíjakból fizetnek ki.
Az egész egy alibi egyesület, sokat kell jönni menni, hogy ne kelljen dolgozni alapon. Úgy kell tenni, mintha csinálnátok valamit, hátha a Méhészek nem veszik észre.
Erre barátom egy deci benzint, meg öt percet sem érdemes áldozni. Amúgy meg....
 elmentek ti oda, ahová én gondolom.

« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 17. 22:52 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2352 Dátum: 2017. Január 17. 23:21 »
Idézet
ha én is felmegyek akkor mi lesz?
Próbáld ki. Ne légy gyáva!

Idézet
Én is segítek legalizálni a semmit.
Ennyire magasra értékeled a teljesítményt? Kárt nem is okoztak?

Idézet
Ha hetente üléseznek lesz valami eredménye?
A semmitevés az hetente gyakorolva is semmi. Vagyis annyit biztos elérnél te is. Csak vigyázz! Nehogy kárt okozz!

Idézet
Ha naponta üléseznek lesz valami eredménye? Megmondom én neked, ha ott kopik el a seggük annak se lesz semmi eredménye.
Ha annyit tesznek naponta mint te, akkor biztos csak annyi az eredmény, amennyit te elérsz.  Vazze!

Idézet
az Omme egy sóhivatal, mindenki tudja aki nem hülye. Attól függ meddig hagyják csinálni ott fönn a minisztériumban, amit csinál.
Ha már erre rájöttél, akkor tégy valamit, hogy ne az legyen.

Idézet
Már vagy 267-szer kértem mindenkit, csak három dolgot írjon amit Brossal ti intéztetek el.
Szerinted mit kellene? Eddig semmi értelemeset nem javasoltál. Emelje fel az OMME a méz árát? Ugye te se gondolod komolyan?

Idézet
A mostani elnök még soha nem hajtott annyi hasznot sem a magyar méhészeknek, mint egy tengeri malac.
Ja! Az előző aztán teletömte a zsebedet ugye? Ja nem! Ráb@....tál. Így jártál.

Idézet
Csak azért nyüzsögtök, hogy legalizáljátok a jó fizetéseket, amit persze a tagdíjakból fizetnek ki.
Kiknek a fizetésére gondolsz? Vazze! Merthogy többes számban dumálsz? Főnököd felnyal valamennyit. Kire gondolsz még?

Idézet
Az egész egy alibi egyesület, sokat kell jönni menni, hogy ne kelljen dolgozni alapon.
Tőled függ, hogy mennyire alibi. Tegyél valami okosat és nem lesz az. Ne a szádat jártasd.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2353 Dátum: 2017. Január 18. 08:48 »
Látod Csuja ugyan azt csinálod mint akik azok szoktak, akik elterelik a meglévő problémáról a szót. Most te Mészárosra tereled. Olvasd vissza mióta ostorozom az omme szervezeti felépítését.
 Én soha nem állítottam, hogy Mészáros alatt, rendben volt az omme szervezeti felépítése. Sőt sokszor elmondtam, hogy neki kellett volna megváltoztatni mert azt Bross saját magára szabta. Mészáros bűnös abban, hogy ezt nem tette meg, gyanítom azért mert azt gondolta örökös elnök marad.
 De Mészárosék legalább próbáltak úgy tenni, mintha érdekvédelmi szervezet lenne az Omme. Most erre még próbálkozás sincs, és a Bross előző ciklusaiban sem volt semmi a brüszeli tüntetésen kívül.
 Azért az mindenkinek feltűnhetett már aki nem hülye vagy nem ellenérdekelt, hogy az omme Bross első megválasztása óta nem ért el semmi említésre méltó eredményt a méhészek érdekében, a ráfordított, és a méhészek által finanszírozott hatalmas összegek ellenére. Ennyire haszontalan szervezet, ami ennyi pénzből semmit nem képes elérni, máshol nincs.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2354 Dátum: 2017. Január 18. 09:35 »
Vivaldi! Hetet havat összehordasz, de nincs igazad.

A méhállomány megnövekedése, a méhészek korösszetételének megváltozása, a méhészek eszközparkjának korszerűsödése, a profi méhészek számának gyarapodása, a téli elméleti képzések általánossá tétele, a helyi szervezetek kistafírozása, a regionális méhésztalálkozók általánossá tétele. Ez mind a Bross Péter koncepciója szerint készült Magyar Méhészeti Nemzeti Program eredményei. Más országokban ilyen kiegyensúlyozott fejlesztő hatása az EU pénzek felhasználásának nem volt.