Méhek vs. növényvédelem

• 1407 válasz
  • 579488 megtekintés

Re:Méhek vs. növényvédelem
« Válasz #76 Dátum: 2014. Május 26. 20:47 »
Áramkimaradás=Sötétség!

« Válasz #77 Dátum: 2014. Május 26. 22:25 »
Arisztaiosz!
Jó beszót Arisz!
Ezt írja nekem.
"Rendkívül nagyra tartom az ön méhészeti tapasztalatait, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a növényvédelmi kérdésekben ismeretei tárházában még vannak fehér foltok,..."
Köszönöm a bókot, de nem vágyom rá.
A növényvédelmi témában, csak és kizárólag a neonikotinoidokkal foglalkoztam.
Odáig merészkedtem,hogy összehoztam egy "csávázó szer" konferenciát, amelyen 8 ország méhészei vettek részt.
Olyan előadók jártak lakásomon mint, Gilles Ratia, Etienne Bruennau. Azután a Francia Intézetben hallgattam Olivier Belval-t, és Simon Gergely vegyi anyag szakértőt, de volt kollégámról Dr. Fendrik Péterrről sem szabad megfeledkeznem.
Nyugodjon meg, a témában otthon vagyok.
A profiknál tartott előadásom, még visszafogott volt,mert ugye akkor még a FŐNÖK figyelt.
A másik beszólása  igen megható.
Ezt a förmedvényt hogy hozta össze?
Ezt írja általam nem ismert betegségemről.
"Persze elébb kezeltesse a "váltólázát", jelen állapotában e betegsége súlyosan gátolja a tisztánlátását... "

Na ezt lovagiasan bevallom nem tudom mire szokták mondani,így utána néztem.
"A malária (régies nevén: váltóláz) az Anopheles szúnyog nőstényei által terjesztett kórokozók által kiváltott betegség."
Na most nagyon figyeljen Arisztaiosz!
Valóban lehet, hogy váltólázam van?
Ha sokáig egy pontba nézek, nem látok tisztán.
Ennyi marhaságot amit Ön összehoz, hogy a méhészklub olvasóit bolondítsa, semmi más nem okozhatja. Az írásaiban rejlik a vírus.
Ön terjeszti ezt a kórt.

Üdvözlettel: Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. Május 26. 22:29 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #78 Dátum: 2014. Május 28. 10:54 »
Vigyázat! A mustár és az olajretek vetőmagja is szokott neonikotinoidos csávázást kapni.

Kedves Geddekas!

Mostanság nem "szokott". A méhekre attraktív kultúrákban az EU pihi elrendelése óta a három átmenetileg felfüggesztett "neonikotionid" hatóanyaggal csávázni nem lehet. A 2013. május 24-én kiadott 485/2013/EU végrehajtási rendelet 2013. szeptember 30. időpontban adta meg a "neonikotionid" hatóanyagú csávázószerek engedélyokiratainak visszavonási illetve módosítási határidejét. A módosító és visszavonó hatósági határozatok tekintetében türelmi időszakot állapítottak meg, mely  2013. november 30-án lejárt...
Az őszi káposztarepce csak azért lehetett még tavaly e hatóanyaggal csávázva, mert a moratórium elrendelésekor már csávázták az őszi vetésű fajok vetőmagját, ezért a tiltás határidejét kitolták. Mint köztudott, a mustár és olajretek nem őszi vetésű (amennyiben nem zöldtrágya céljából vetik), hanem tavaszi, s így ezekre idén már vonatkozik a tiltás... A kis területen vetett tavaszi repcére is igaz ez...
Tudom, az idült pszichozisa az ilyen "Móricka-szindrómában" kulminál, de fölöslegesnek és károsnak vélem a növényvédelmi tevékenység, a jogi szabályozás, valamint a gyakorlat szempontjából tájékozatlanabb méhészek ilyetén félrevezetését. Kutassa kérem alaposabban e területet, s akkor kongassa meg a vészharangot, ha bizonyítékkal rendelkezik a felfüggesztett "neonikotionid" hatóanyagú csávázószerek illegális használatával kapcsolatban. E bizonyíték nélkül viszont alaptalan vádaskodásnak és szándékos félretájékoztatásnak minősül a kijelentése...

« Válasz #79 Dátum: 2014. Május 28. 11:30 »
Arisztaiosz!
Nem nekem célozta a kérdését, mégis válaszolnék Önnek.
Ezt írja Geddekasnak:
"akkor kongassa meg a vészharangot, ha bizonyítékkal rendelkezik a felfüggesztett "neonikotionid" hatóanyagú csávázószerek illegális használatával kapcsolatban."
A szabálytalan használatot (technológiát) nehéz bizonyítani.
A betonkeverős módszer Szekszárdon elhangzott, ez tény.
Nekem is mondta egy gazda ezt az "otthoni módszert", mert ő is csinálja, de annyit teszek, hogy kerülöm a földjeit.
Az illegális szó jelentése,törvénytelen, törvénybe ütköző, tilalom alá eső.
Küzdjön az ilyen gazdákkal a barna medve! Ez az ország erről szól. Csak az nem látja aki nem néz.
A több millió liter, vagy tonna vegyszer nyomtalanul nem tűnik el.
Ugye ezt tudja Ön is? Az anyag nem vész el, csak átalakul. Jó kis daganat lesz belőle.
Mit lehet tenni?
Ki kell kaparni a vetőmagot a földből, és meg kell nézni!
Elég szemrevételezni. Rögtön látható, hogy natúr vagy sem.
Általában piros, de találkoztam zölddel s.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Május 28. 11:36 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #80 Dátum: 2014. Május 28. 13:59 »
Arisztaiosz!
Jó beszót Arisz!
Ezt írja nekem.
"Rendkívül nagyra tartom az ön méhészeti tapasztalatait, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a növényvédelmi kérdésekben ismeretei tárházában még vannak fehér foltok,..."
Köszönöm a bókot, de nem vágyom rá.
A növényvédelmi témában, csak és kizárólag a neonikotinoidokkal foglalkoztam.
Odáig merészkedtem,hogy összehoztam egy "csávázó szer" konferenciát, amelyen 8 ország méhészei vettek részt.
Olyan előadók jártak lakásomon mint, Gilles Ratia, Etienne Bruennau. Azután a Francia Intézetben hallgattam Olivier Belval-t, és Simon Gergely vegyi anyag szakértőt, de volt kollégámról Dr. Fendrik Péterrről sem szabad megfeledkeznem.
Nyugodjon meg, a témában otthon vagyok.
A profiknál tartott előadásom, még visszafogott volt,mert ugye akkor még a FŐNÖK figyelt.
A másik beszólása  igen megható.
Ezt a förmedvényt hogy hozta össze?
Ezt írja általam nem ismert betegségemről.
"Persze elébb kezeltesse a "váltólázát", jelen állapotában e betegsége súlyosan gátolja a tisztánlátását... "

Na ezt lovagiasan bevallom nem tudom mire szokták mondani,így utána néztem.
"A malária (régies nevén: váltóláz) az Anopheles szúnyog nőstényei által terjesztett kórokozók által kiváltott betegség."
Na most nagyon figyeljen Arisztaiosz!
Valóban lehet, hogy váltólázam van?
Ha sokáig egy pontba nézek, nem látok tisztán.
Ennyi marhaságot amit Ön összehoz, hogy a méhészklub olvasóit bolondítsa, semmi más nem okozhatja. Az írásaiban rejlik a vírus.
Ön terjeszti ezt a kórt.

Nagytiszteletű Attila!

A növényvédelemben ön semennyire nincs "otthon", bár ez engem mindaddig egy cseppet sem érdekel, míg nem kezdi el a témában az észosztást. Geddekas is az ön szintjén van "otthon" növényvédelmi kérdésekben, ő például a fenil-pirazol hatóanyagcsoportba tartozó fipronilt is a "neonikotonoidok" közé sorolta nem oly rég...

Nem feltétlenül kell önnek mindenben "otthon" lennie, elég lenne, ha higgadtan, józanul lenne képes rápillantani a témákra. Az indulat -mint már írtam önnek- rossz tanácsadó, ráadásul a vehemencia kiszolgáltatottá képes tenni az embert. Ön igyekszik "izomból" polemizálni. Rossz módszer, különösen azokkal szemben, akiknek szemét nem homályosítja el a vörös indulati köd.

Az ön által felsorolt "ikonikus szakértők" névsorától sem esek hanyatt, ön azt a személyt látja vendégül otthonában, aki hajlandó önt meglátogatni. E névsor számomra nem releváns érv. Ráadásképp az is furcsa, hogy ön mitől képes  "visszafogott" lenni... Ha azért hallgat, mert ott a "Főnök", akkor ön opportunista, aki tökéletesen tisztában van a generál-ideológiával: a lé határozza meg a tudatot. Eddig én öntől mindig csak azt hallottam, hogy nem feltétlenül tekintélytisztelő, elveinek kinyilvánítási szándékát ezidáig nem a megélhetés motiválta. Lehet, hogy nem mindig az igazmondás vezérelte a klaviatúráját? Elég sokáig megfelelt önnek Bross Péter irányítása, s a szervilitás sem volt idegen öntől... Akkortájt még a "váltóláz" sem gyötörte...

Apropos: a "váltóláz" kifejezést mindannyiszor idézőjel közé téve használtam. Mint ön is tudja, az idézőjel (magyarán macskaköröm) egy írásjel, mely az idézésen kívül alkalmas kiemelésre és az átvitt értelem kifejezésére is. Leggyakrabban szövegrészek szöveg-hű felidézésére, illetve az átvitt értelem érzékeltetésére szokás használni. Az utóbbi esetben az idézőjel között álló kifejezés a szokásos nyelvi formától, vagy a megszokott (konvencionális) jelentéstől eltérő jelentést kaphat. Az általam használt "váltóláz" kifejezés tehát nem a "febris intermittens" nevű -a Plasmodium nemzetségbe tartozó kórokozók által okozott- váltólázra igyekezett utalni, hanem ama jelenségre, mely az ön és még néhányuk szándékában a "lázas OMME ügyvivői testület-váltás" szindrómában kulminált. Miként látja, a kifejezés -így, idézőjelben- pontosan definiálja azt a mentális állapotot, melyet önök produkálnak. Van benne váltó szándék, van benne lázas, görcsös akarat. Egyszóval: "váltóláz". Nem tudom, a tudomány mai állása szerint kezelhető-e, de a baromfiudvarban talán nem apokrif a hasonlat: a kotlási lázban égő tyúkokat régente a gazdaasszony hideg vízben történő fürösztéssel "beszélte le " a kotlásról. Lehet, hogy ideje lenne a "kikeresztelkedésnek"? Ha tévednék, s a tüneteket mégsem mentális problémák, hanem netán a Plasmodium vivax, P.ovale, esetleg a P. malariae okozná, s ezért az orvos mégsem az előbbi megoldást (jeges hűtőfürdő) javasolná, megérne egy próbálkozást az Aspergillus fumigatus által termelt antibiotikum szedése: a Fumagillin állítólag kiváló hatású a Plasmodium-fajok féken tartására...

A lényeg: a "váltóláz" ellen és az irónia megértésének képessége érdekében feltétlenül kezeltesse magát...!

Javaslom, annak eldöntését, hogy melyikünk írásai, megnyilatkozásai minősülnek "marhaságnak", "vírusosnak": bízzuk az utókor megítélésére. Sajnálom, de számomra az ön "kinyilatkoztatásai", "kukorékolásai" nem feltétlenül mértékadók, cserében nem várom el öntől sem, hogy az enyémeket kritika nélkül a magáévá tegye, de mindaddig, míg én önt nem minősítem marhának, kérném, ön se tegye azt vélem kapcsolatban! Méltatlan ez egy Klubvezetőhöz...
« Utoljára szerkesztve: 2014. Május 28. 14:03 írta Arisztaiosz »

« Válasz #81 Dátum: 2014. Május 28. 14:35 »
Amíg osztják az észt itt egyesek,addig a méreggyártók legyártották a robotméheket !!!! Talán már nincs is  értelme  miről vitatkozni !!!!!!
« Utoljára szerkesztve: 2014. Május 28. 18:21 írta mézengúz »

« Válasz #82 Dátum: 2014. Május 28. 15:03 »
Arisztaiosz! Minden rosszindulat nélkül írom. Mi szükség van erre a piszkálódásra? ( nem muszály részletesen kifelytett választ írnia felvetésemre... )

*

bekesm

• 168
  • HUNOR/12
« Válasz #83 Dátum: 2014. Május 28. 15:46 »
Sziasztok!
Javaslok létrehozni egy topikot Arisztaiosz részére, neve fém -jelezze (zárolja) írásait!
Üdv.: Misi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #84 Dátum: 2014. Május 28. 21:12 »
Arisztaiosz!

Ön egy tökéletesen inkompetens egyén. Abszolút nem ért a méhekhez. Bebizonyosodott, hogy még szakzsargont se ismeri és Ön osztja itt az észt.

Egy gombásznak, gombaszakértőnek látásból kötelessége felismerni a mérgező gombákat, de nem kötelessége ismerni a gombákban előforduló toxinok részletes kémiai csoportosítását. Éppen így van a méhész a rovarirtószerekkel. A méhész számára elégséges névről ismerni a veszélyes szereket, továbbá kötelessége felismerni a mérgezés tüneteit.

És itt van pl. az OMME jelenlegi vezérkarának ELÉVÜLHETETLEN BŰNE, hogy a társadalmi szervezetek minimális kötelezettségét, az edukációt, ismeretterjesztést se gyakorolta elfogadható  szinten. Nemcsak Tóth Péter, Lászlóffy Zsolt és Cserényi doktor, tehát a felkent szakmai nagyságok nincsenek tisztában egy méhmérgezés lefutásával és következményeivel, de a méhészek döntő többsége sem.

Addig amíg az OMME vezérkar a sötétben tapogatózik, addig mit lehet várni az egyszerű méhésztől. Dúl a maszatolás, a félretájékoztatás, a felelősségnek az egyszerű méhészre tolása, a méhbetegségekre való mutogatás. Korrekt mintavételezés nem tud ebben a légkörben történni, hiszen azt se tudja az állatorvos, a növényvédelmi felügyelő, a méhész, hogy mit és hogyan is kéne nézni. Nincs egy korrekt kárfelmérési tematika, amit az állatorvosok és szakértők alkalmazhatnának. Szégyen és gyalázat ami zajlik. És Önnek jólesik ehhez asszisztálni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #85 Dátum: 2014. Május 28. 22:49 »
Tisztelt fizetett provokátorom, Arisztaiosz!
Ki állította azt, hogy én növényvédős vagyok, vagy ismerem ezt a szakterületet?
Csak és kizárólag a csávázó szerek témakörébe ástam bele magam, abban úgy érzem elég meszeire jutottam.
Nem ártana Önnek sem elindulni, mert az Ókor már rég volt!
Ez NEO tehát ÚJ!
Az,hogy a témában mely szakemberek kompetensek a világon,nem Ön dönti el.
A józan ész győzelme,hogy felfüggesztették ezeket a gyilkos szereket, és ezért érthetetlen számomra az OMME hozzáállása. A mostani újságban is arról ír a téma "szakembere", hogy nem bizonyított a káros hatása.
A 400 különböző nemzet kutatójának egybehangzó véleménye akkor micsoda? Egyedül a magyar méhész vezetők nem látnak ebben kockázatot! Ez megbocsáthatatlan bűn a méhek,és a méhészek ellen! Igen is, minden fórumon tiltakozni kell az ellen a szemlélet ellen amit Ön is képvisel! A téma részemről befejezve.
A FŐNÖK-re nem Brosst értettem. Az OMME főnöke, most sem Dr.Mészáros László.
Az OMME úgy működik mint egy vállalkozás, ezért nevezem azt a valakit főnöknek.
Ő  irányít, és kicsinál mindenkit aki ellen mer állni. A Csányi Anti néhány napja már leírta kiről is van szó.
Amikor az ominózus előadást tartottam, Ő is ott volt,melynek címe:
"A csávázó szerekről méhész szemmel."
A másik előadó Pecze Rozália, a Syngenta fejlesztési vezetője  volt, aki a gyártót képviselete,
és Tóth Péter aki a méhészeti szakmát képviselte, de melyiket ma sem tudom. A méhészt, vagy a növényvédőst?
A további meccset Önnel szívesen folytatom privátban,de szerintem ettől kezdve valóban provokatív, személyeskedők a viszontválaszai, és ezzel nem kívánom untatni a Méhészklub olvasóit.
Nem tudom dohányzik e?
Nyomja el magát ebben a témában, mert kiakasztani szándékozó stílusa nem érte el a célját.

Arsztaiosz!
Kérem olvassa el figyelmesen az alábbi írást!
Hát ilyen emberek képviselik a méhészeket!
http://greenpeace.blog.hu/2014/05/26/mi_a_helyzet_a_mehekkel
« Utoljára szerkesztve: 2014. Május 28. 23:08 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #86 Dátum: 2014. Május 29. 22:17 »
Szép estét mindenkinek!
Előző írásom végén van egy link amelyből most idéznék:
"Tóth Péter a Greenpeace-t egyoldalúsággal vádoló és a neonikotinoidokat védő prezentációja végén még bemutatott egy, a minisztériumi gépére már bekészített és korábban Tőkés által is felvillantott képsorozatot is, melyen bemutatta, hogy milyen egészségesek a neonikotinoiddal csávázott mezőkre járó méhei."

Nekem ez nem hír, mert már rég tudtam ezt, de a kedves olvasó most megtapasztalhatja ki is vezeti a monitoring vizsgálatnak hazudott nagy méhész átverést, az OMME vezérkarának beleegyezésével.
Teljesen dilettáns módon, Ókori gondolkodással, fejlett kutatási eredmények semmibe vétele mellett történik ez a hazardírozás!
A méhészek tudatos félrevetése már nem tűrhető tovább!
És még a Greenpeace szakemberei kérjenek bocsánatot?
Felháborító, hogy ezt ma megtehetik velünk, és csak néhányan vállaljuk a nyílt,őszinte konfrontálódást.
Kizárnak az OMME-ból?
A Méhészklub akkor is fog működni.
A méhek, és környezetünk, valamint saját egészségünk védelmében petíció fog megszületni, ehhez kérjük a tagság támogatását!
Hamarosan bővebben,a részletekről!
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2014. Május 30. 05:41 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #87 Dátum: 2014. Május 29. 23:53 »
Nagyon elkeserítő,hogy tíz éve pusztulnak a méheink és nem történik semmi !!!  Azt mondta a Greenpeace ha a   méhészek  nem változtatnak az álláspontjukon akkor kiszállnak a  Méhpusztulás projektből !!!!!! És Én is kérjek bocsánatot ,hogy tíz éve repcén elnéptelenednek az akác érett méhcsaládjaim !!!!!! TÍZ ÉVE  kongatom a vészharangot !!!!!!! Az ország egyik legnagyobb méhésze szerint összeomlás  előtt vagy már alatt van a méhészkedés !!!!!!
« Utoljára szerkesztve: 2014. Május 30. 00:07 írta mézengúz »

*

Kitin

• 934
« Válasz #88 Dátum: 2014. Május 30. 23:40 »
Én azt nem értem, hogy a méheknél évek óta egyre nagyobb gond van. Már a madártani egyesület is egyre többször nyilatkozik, hogy a madarakkal is problémák vannak.
Erre egyre több és több vegyszert használnak az emberek.
Minek kellene még történnie, hogy belássák a rossz irányt?Mikor lesz ennek vége és mi lesz ennek a vége?

/nem mintha hiányoznának, de azt figyeltem, hogy a darazsak is eltűntek nálunk. Elhagyott fészkeket találtam fiasítással és darázs nincs/ A méheknél meg megint csak a friss fiatalokat látom az utóbbi napokban lassan megszűntek az öregek.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #89 Dátum: 2014. Május 31. 22:07 »
Kitin! Írd le, hogy milyen növények vannak a méhlegelődön? Ugyanis a repcevirágpor (ha voltál repcén) már kiürült a lépekből, méhekből.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.