Arisztaiosz!
Jó beszót Arisz!
Ezt írja nekem.
"Rendkívül nagyra tartom az ön méhészeti tapasztalatait, de ez nem változtat azon a tényen, hogy a növényvédelmi kérdésekben ismeretei tárházában még vannak fehér foltok,..."
Köszönöm a bókot, de nem vágyom rá.
A növényvédelmi témában, csak és kizárólag a neonikotinoidokkal foglalkoztam.
Odáig merészkedtem,hogy összehoztam egy "csávázó szer" konferenciát, amelyen 8 ország méhészei vettek részt.
Olyan előadók jártak lakásomon mint, Gilles Ratia, Etienne Bruennau. Azután a Francia Intézetben hallgattam Olivier Belval-t, és Simon Gergely vegyi anyag szakértőt, de volt kollégámról Dr. Fendrik Péterrről sem szabad megfeledkeznem.
Nyugodjon meg, a témában otthon vagyok.
A profiknál tartott előadásom, még visszafogott volt,mert ugye akkor még a FŐNÖK figyelt.
A másik beszólása igen megható.
Ezt a förmedvényt hogy hozta össze?
Ezt írja általam nem ismert betegségemről.
"Persze elébb kezeltesse a "váltólázát", jelen állapotában e betegsége súlyosan gátolja a tisztánlátását... "
Na ezt lovagiasan bevallom nem tudom mire szokták mondani,így utána néztem.
"A malária (régies nevén: váltóláz) az Anopheles szúnyog nőstényei által terjesztett kórokozók által kiváltott betegség."
Na most nagyon figyeljen Arisztaiosz!
Valóban lehet, hogy váltólázam van?
Ha sokáig egy pontba nézek, nem látok tisztán.
Ennyi marhaságot amit Ön összehoz, hogy a méhészklub olvasóit bolondítsa, semmi más nem okozhatja. Az írásaiban rejlik a vírus.
Ön terjeszti ezt a kórt.
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila
Nagytiszteletű Attila!
A növényvédelemben ön semennyire nincs "otthon", bár ez engem mindaddig egy cseppet sem érdekel, míg nem kezdi el a témában az észosztást. Geddekas is az ön szintjén van "otthon" növényvédelmi kérdésekben, ő például a fenil-pirazol hatóanyagcsoportba tartozó fipronilt is a "neonikotonoidok" közé sorolta nem oly rég...
Nem feltétlenül kell önnek mindenben "otthon" lennie, elég lenne, ha higgadtan, józanul lenne képes rápillantani a témákra. Az indulat -mint már írtam önnek- rossz tanácsadó, ráadásul a vehemencia kiszolgáltatottá képes tenni az embert. Ön igyekszik "izomból" polemizálni. Rossz módszer, különösen azokkal szemben, akiknek szemét nem homályosítja el a vörös indulati köd.
Az ön által felsorolt "ikonikus szakértők" névsorától sem esek hanyatt, ön azt a személyt látja vendégül otthonában, aki hajlandó önt meglátogatni. E névsor számomra nem releváns érv. Ráadásképp az is furcsa, hogy ön mitől képes "visszafogott" lenni... Ha azért hallgat, mert ott a "Főnök", akkor ön opportunista, aki tökéletesen tisztában van a generál-ideológiával: a lé határozza meg a tudatot. Eddig én öntől mindig csak azt hallottam, hogy nem feltétlenül tekintélytisztelő, elveinek kinyilvánítási szándékát ezidáig nem a megélhetés motiválta. Lehet, hogy nem mindig az igazmondás vezérelte a klaviatúráját? Elég sokáig megfelelt önnek Bross Péter irányítása, s a szervilitás sem volt idegen öntől... Akkortájt még a "váltóláz" sem gyötörte...
Apropos: a "váltóláz" kifejezést mindannyiszor idézőjel közé téve használtam. Mint ön is tudja, az idézőjel (magyarán macskaköröm) egy írásjel, mely az idézésen kívül alkalmas kiemelésre és az átvitt értelem kifejezésére is. Leggyakrabban szövegrészek szöveg-hű felidézésére, illetve az átvitt értelem érzékeltetésére szokás használni. Az utóbbi esetben az idézőjel között álló kifejezés a szokásos nyelvi formától, vagy a megszokott (konvencionális) jelentéstől eltérő jelentést kaphat. Az általam használt "váltóláz" kifejezés tehát nem a "febris intermittens" nevű -a Plasmodium nemzetségbe tartozó kórokozók által okozott- váltólázra igyekezett utalni, hanem ama jelenségre, mely az ön és még néhányuk szándékában a "lázas OMME ügyvivői testület-váltás" szindrómában kulminált. Miként látja, a kifejezés -így, idézőjelben- pontosan definiálja azt a mentális állapotot, melyet önök produkálnak. Van benne váltó szándék, van benne lázas, görcsös akarat. Egyszóval: "váltóláz". Nem tudom, a tudomány mai állása szerint kezelhető-e, de a baromfiudvarban talán nem apokrif a hasonlat: a kotlási lázban égő tyúkokat régente a gazdaasszony hideg vízben történő fürösztéssel "beszélte le " a kotlásról. Lehet, hogy ideje lenne a "kikeresztelkedésnek"? Ha tévednék, s a tüneteket mégsem mentális problémák, hanem netán a Plasmodium vivax, P.ovale, esetleg a P. malariae okozná, s ezért az orvos mégsem az előbbi megoldást (jeges hűtőfürdő) javasolná, megérne egy próbálkozást az Aspergillus fumigatus által termelt antibiotikum szedése: a Fumagillin állítólag kiváló hatású a Plasmodium-fajok féken tartására...
A lényeg: a "váltóláz" ellen és az irónia megértésének képessége érdekében feltétlenül kezeltesse magát...!
Javaslom, annak eldöntését, hogy melyikünk írásai, megnyilatkozásai minősülnek "marhaságnak", "vírusosnak": bízzuk az utókor megítélésére. Sajnálom, de számomra az ön "kinyilatkoztatásai", "kukorékolásai" nem feltétlenül mértékadók, cserében nem várom el öntől sem, hogy az enyémeket kritika nélkül a magáévá tegye, de mindaddig, míg én önt nem minősítem marhának, kérném, ön se tegye azt vélem kapcsolatban! Méltatlan ez egy Klubvezetőhöz...