2019 állítólag a beporzók éve???
Szerintem meg az országos mászkálás éve.
Eddig csak másnál láttam és olvastam a különböző méhészeti portálokon, hogy ismét mászkálnak a méhek repcén.
Tegnap én is megtapasztalhattam, hogy a gyönyörű méhcsaládjaim előtt tömeges séta kezdődött.
Délelőtt 11 fél 12-ig óriási repülés majd kezdődött a mászkálás, délután 2 óra körül érte el a csúcsot.
Ennyi telefont még soha nem kaptam, szinte égtek a vonalak.
Rengetegen hívtak, hogy mi ez megint?
Mondtam nekik, hogy "NEOmtudom", fogalmam sincs.
15 éve megy ez a csiki-csuki-monitoring bújócska, 400 millióért, aztán a nagy puki, jön a kárfelmérés.
Megint az atka, meg nozema, talán vírus?
Komolyan mondom kezd elfogyni a türelmem, és az nem jó jel.
Ez a baromi nagy tehetetlenség kiakasztó.
Pont a repcén, pont akkor amikor hirtelen párás meleg lesz és megindul a nektárkiválasztás, pont egy gyenge eső után, ez nem furcsa így 15 év távlatából?
Aztán akác végére szünet (ha addig maradnak méheink) majd napraforgón újra.
Ezért javasoltam, hogy ne buta embereket bízzanak meg a probléma feltárásával, hanem nemzetközi szintem elismert, a témában jártas szaktekintélyeket, akik ezen már rég túl vannak.
Szórakozgatunk mintavételekkel, meg kimutathatósági határt el nem érő laborokkal, meg mézet viszünk a méhgyilkos gazdáknak?
Háború kell méhésztársak!
Elég volt!
15 éve pusztítanak bennünket, majd nyújtják a markukat aszály, jégkár, fagykár meg mit tudom én miért, majd én vigyek 1 üveg mézet?
Aki ezt kitalálta egy gumiszobába kell zárni nehogy sérülés érje.
Nagyon fel vagyok háborodva.
Minden olyan méhésztársat felszólítok, akiknél aggasztó a mászkálás jelensége kérjen hatósági mintavételt!
Soha a büdös életben nem fog kiderülni mitől is másznak 15 éve méheink.
A körülöttünk lévő országok pedig rajtunk kacarásznak, hogy a magyarok ennyire buták, már rég túl vannak rajta.
Aztán nézzük a "szakemberek" véleményét amelyek között sok a szaktanácsadó, meg a sarlatán.
-Sima permetezés, a búzát permetezték átrepültek fölötte a méhek.....aha, az egész országban pont a repce mellé vetették a búzát, és mind tegnap repült át rajta.
-Semmi gond nem lesz, máskor is volt ilyen, sok a fedett fias, legalább nem lesz rajzás.
Ezt nem kommentálom döntsétek el ti.
-A jégkár enyhítésére használt vegyi anyag okozza.
Nem folytatom, mert 15 év tudjuk, hogy ismét a méh és rovargyilkos technológia tizedeli állományunkat.
Hogy konkrétan a talaj szennyezett már ennyire, vagy nem tartják be a gazdák a tilalmat ezt most MÉG nem tudjuk.
A látott jelenség és tapasztalatom alapján állítom, hogy a NEONIKOTINOIDOK valamelyik "aranyos" változata miatt halnak kínhalált méheink.
Ezt meg kell állítani!
Majd jön föntről a szakmai intelem, hogy hát már tiltott a technológia, ez nem neo.
És mi van a talajjal, amit ezer meg ezer tudományos kutatás alátámaszt, hogy minimum 10 évig öli a rovarokat ha abba előzetesen neonikotinoidokkal kezelt vetőmagot vetettek.
Ezért tudja Tóth Péter is (VÉGREEEEEE!!!!) kimutatni a talajvizekből(tócsákból).
Milyen jó, hogy 2019 a beporzók éve, mi lenne ha nem?
Nagyernyei Attila