Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743629 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3930 Dátum: 2020. Január 04. 09:19 »
Aki olyan szerencsés vagy szerencsétlen, hogy emlékszik még a "Ludas Matyi" nevű vicc lapra, az tudja, hogy legtöbbször az sem volt viccesebb, mint ami itt történt és történik.
Kezdjük a "kontroll csoporttal, /majd a többit később és külön/ ami nagy hevülettel megalakulván, úgy képzelte még anno, hogy most aztán saját képükre alakítják az omme-t, mindenkit kirúgván aki nem bújdokol állandóan vagy időnként a Bross seggében.
Persze azt már akkor is mindenki tudta, még a hozzám hasonló tudatlan béka segge alatt leledző egyszerű tapló méhtartó is, hogy ki áll Bross mögött.
/Zárójelben, ebből mindenki következtetni tudott, /aki akart/ az eljövendő méz árakra is./
Hogy ezt mennyire komolyan gondolták az azért bizonyítja, hogy olyan karakterek, mint a Csuja barátom. / a barátom idézőjelben/ már odáig ment, hogy tagdíjat akart szedni tőlük.
Az azért jelent valamit, jellemzi őket, hogy Csuját a barátai, később úgy vágták ki az omme-ból, mint a macskát, hogy elvégezze a nagydolgát.
Én azonban, mint tapló, mucsai, a béka segge alatt tudatlanságban tartott, stb. stb. úgy gondoltam, hogy a kontroll csoport valamivel hosszabb életű lesz, mint egy gólya fing.
De, hát úgy látszik ez a kivételesen intelligens és hivatott, mondhatnám elit méhtartókból álló összlet, idővel úgy felszívódott, mint a monokli ami a szomszédasszonyom szeme körül volt egy ideig, amikor az véletlenül bele esett a férje öklébe.
Mára már nem igen maradt sok belőle, a hajdani tagok meg azt is szeretnék elfelejteni, hogy valaha is beléptek, nem hogy büszkék lennének rá.
Na de a dolgok nem egészem úgy működnek ám mint a gyermekjátékban, hogy ha elbújok a paplan alá, már nem is léteztem soha.
Léteztek bizony, és az áldásos tevékenységük hosszú ideig képes végzetesen befolyásolni az omme sorsát, ezért nem engedhetem, és engedhetjük, hogy nevük a feledés homályába süllyedjen, még ha ez ma már egyáltalán nem tetszik egyeseknek, vagy senkinek közülük.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 04. 09:51 írta Sagittarius A »

« Válasz #3931 Dátum: 2020. Január 04. 12:10 »

A Kontroll Csoportra meg már rég nincs szükség, mert mindenki mindenhova bemehet, nincs kuss, és zárt ajtó.

Még egyszer! Akkor nincs már Kontroll Csoport?
Maradt melletted belőlük valaki? Ők a méhészekért akartak tenni, és rájöttek kinek lett ebből haszna. Te maradtál egyedül, mert te nem szolgálsz méhész érdeket, és elhatárolódnak tőled. Vagy ha nem, akkor írja már meg közülük valaki, hogy ezért dolgozott-e, ami most zajlik!

« Válasz #3932 Dátum: 2020. Január 04. 12:47 »
A kontrollcsoport tulajdonképpen egyfajta szellemi irányzatként is értelmezhető. S mint ilyen sokat tett.
Többek között rávilágított arra, hogy lehet hatékonyabban,másképp is képviselni a méhészek érdekeit.
Az alapdokumentum a méhészeti szervezetet teljesen új alapokon értelmezte, melyet több méhész számára is elküldtük.
Értelemszerűen ezek a dokumentumok megvannak.
Emlékeztetek rá, hogy a jelen vezetés megtett néhány  lépést ennek a szellemében, ami aztán kifulladt.
Viszont érdemi egyeztetés, megbeszélés  nem jött létre a változtatások megtétele szempontjából.
Talán ez is indokolja , (az információk hiánya) , hogy azért továbbra is van érdeklődés az elmúlt események iránt. Ebben nyilván jelen vannak bizonyos prejudikációk ,helytelen értelmezések is.
E. János

« Válasz #3933 Dátum: 2020. Január 04. 12:52 »
Rajtad kívül tudja még valaki, hogy miről írogatsz? Ha igen, akkor fordítsa már le nekünk.

« Válasz #3934 Dátum: 2020. Január 04. 13:23 »
A kontrollcsoport tulajdonképpen egyfajta szellemi irányzatként is értelmezhető. S mint ilyen sokat tett.
Többek között rávilágított arra, hogy lehet hatékonyabban,másképp is képviselni a méhészek érdekeit.
Az alapdokumentum a méhészeti szervezetet teljesen új alapokon értelmezte, melyet több méhész számára is elküldtük.
Értelemszerűen ezek a dokumentumok megvannak.
Emlékeztetek rá, hogy a jelen vezetés megtett néhány  lépést ennek a szellemében, ami aztán kifulladt.
Viszont érdemi egyeztetés, megbeszélés  nem jött létre a változtatások megtétele szempontjából.
Talán ez is indokolja , (az információk hiánya) , hogy azért továbbra is van érdeklődés az elmúlt események iránt. Ebben nyilván jelen vannak bizonyos prejudikációk ,helytelen értelmezések is.
E. János
Végül sok minden összeáll.
Most már tudom, hogy aki a tv-ben volt, amikor a Nemzetközi űrállomásról közvetítettek, és súlytalanságban közlekedett, az Erdélyi János volt, ugyan is sehogy másképpen nem fordulhatott elő, hogy ilyeneket írogat.
Mert ugye én csak egyet mondanék, én megértem, ha valakik megalakították volna a kontroll csoportot, hogy a tagság is tudja ellenőrizni a mindenkori omme vezetőséget, de akkor miért tűnt el olyan gyorsan, a Bross megválasztása után mint Csuka Józsi Gazsitól, amikor már nem csak inni kellett, hanem kaptárt is pakolni?
JA ÉRTEM. Bross király egy grál lovag akit nem kell ellenőrizni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3935 Dátum: 2020. Január 04. 13:36 »
A Kontroll Csoport létezett. Különböző gondolkodású és célú emberek alkották:
1. érdekcsoport:
Akik látták, hogy az OMME vezetése a rovarirtó szerek korlátozásában nem hajlandó egyetlen lépést se tenni. Szerintük az OMME-nak a minisztérium és minden hatóság felé lépéseket kellene tenni a totális rovarirtó szerek teljes betiltásáért és csak a szelektív rovarirtó szereknek szabadna forgalmazási engedélyt adni. Ezeknek az érveknek a zászlóvivője volt Csuja László. Léteznek szelektív rovarirtási technológiák, de addig nem terjednek, amíg a döntéshozókat kilóra meg tudják vásárolni a multi cégek. Lásd az 2018-as évet, amikor EU által tiltott szerek felhasználása történt állami engedéllyel több mint 2 millió hektáron itt kicsi hazánkban. Nagy valószínűséggel a nagyarányú országos méhpusztulásnak nem az atka, hanem a 2017-18-ban kiadott engedélyekkel végzett rovarirtószer használat volt az oka.
Bross Péter felelőssége, tetye-totya semmittevése, cinkos hallgatása és az OMME lefékezése ebben az ügyben örök emlék. Ha másért nem, de ezért örökre távoznia kell a közéletből.

2. érdekcsoport:
Akik az alacsony mézárak miatt voltak elégedetlenek. Szerintük a méhek szenvedve, de kibírják a jelenlegi növényvédelmi gyakorlatot, de meggyőződésük, hogy az alacsony mézárat az ipari üzemi mézhamisítások okozzák. Azzal Csuja is egyetértett, hogy az alacsony mézárak oka az, hogy a világpiacra kerülő méz 50 %-a soha nem látott méhecskét vagyis bűncselekménnyel készült és készül ma is. Ezt megírta Takács Feri is a másik fórumon. Takács Ferinek azon álláspontjával nem értek egyet, hogy a mostani hamisítványok olyan profik, hogy lehetetlen akkreditált laboratóriumi technológiát kidolgozni ár. Meggyőződésem, hogy valamelyik fiókjában még a Takács Ferinél is lehetne ilyet találni, hiszen azok a mézforgalmazók, akik kamionszámra több országban vásárolnak mézet, nem engedhetik meg maguknak, hogy becsaphassák őket. Persze ezek a mérési módszerek egyelőre titkosak, de okos élelmiszer-kémikusok pik-pak összehoznak egy ilyet, ha tudják, hogy mi a hamis méz alapanyaga és tudják kb. hogy milyen technológiával készül. Márpedig ez viszont nem titok. Csuja a mostani mézhamisítványok gyártástechnológiájáról tavalyelőtt cikket jelentett meg a Dögei féle méhész folyóiratban.

Bross Péter felelőssége ebben a témakörben is megkerülhetetlen. A megválasztása előtt nagyon hasznos intézkedési javaslatai voltak ez ügyben, de ebből semmi nem valósított meg. Ő is tudja, hogy van jó módszer a legkorszerűbb ipari mézhamisítások leleplezésére, de ő ez ügyben se lépett, sőt a hamisítványoknak kedvező irányba igyekszik tolni az élelmiszerkönyvi előírásokat.

3. Érdekcsoport:
Azok az emberek, akik vagy személyes anyagi érdekből vagy egyszerűen szimpátiából Bross Pétert imádják. Ezek egy része az elmúlt 3 év során csalódott Brossban, hiszen az első két érdekcsoporttal egyetértett és látta, hogy Bross cselekvőképtelen. Szégyelli azt amit Bross azóta tett és még a fórumokról is eltűnt. Más része, mint például Nagyernyei Attila mindent elfogadnak Brosstól és akár fát is vághat a hátukon Bross Péter, ők akkor se fogják elismerni, hogy Bross Péter szemlélete rendkívül elavult, cselekvő képessége leromlott, nem érti az idők szavát és ma már nem alkalmas az érdekképviseleti szervezet vezetésére.

Mi a tanulság?

Kedves Méhésztársak keressetek új OMME elnököt, aki bátor és munkaképes. Szerintem Bezzeg Laci és Tóth Péter is jobb OMME elnök lenne, mint Bross Péter, de erről ti győzzétek meg őket. De úgy tudom, hogy nyílt a pálya és szerintem lesz is Brossnak ellenjelöltje. Bár én azt szeretném, ha Bross legalább ezt az egy ígéretét betartaná:
Azt ígérte 2016-ban, hogy Ő Bross Péter csak egy ciklusra vállalja az elnökséget.

Kérlek Bross Péter, legalább ezt az egy ígéretedet tartsd be, ha már a 2016-os megválasztásod előtti adott összes többi ígéretedet megtagadtad.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3936 Dátum: 2020. Január 04. 16:38 »
Csuja felébredt Csipkerózsika álmából, és szeretné ha Tóth  Péter lenne az OMME elnöke.
Hát erre varrjon valaki gombot!
Bár elég nagy ez a köpönyeg, de talán neki sikerül.
Nem akarom számtalan írását idézni neonikotinoidok kérdésben, de ez fantasztikus fordulat.
Most vagy ott, hogy sehova sem tartozol.
Legalább egy dolgot fújjál, mert ezt még emésztenem kell.
A Kontroll Csoport annak idején letett az asztalra egy alapszbálymódosító tervet, melynek szellemi atyja Erdélyi János volt.
Dr.Mészáros László még azt sem engedélyezze, hogy erről beszélhessünk...sőt szót sem kaptunk!
Most bárki bármilyen témában hozzászólhat!
És ezeket az időket sírjátok vissza?
Nagyernyei Attila

« Válasz #3937 Dátum: 2020. Január 04. 16:59 »
Szerintem nem derül ki Geddekas írásából, hogy Tóth Pétert szeretné. Azt írja:

...
Kedves Méhésztársak keressetek új OMME elnököt, aki bátor és munkaképes. Szerintem Bezzeg Laci és Tóth Péter is jobb OMME elnök lenne,...
Attól persze még szerethetné, de nem írt olyat, hogy szeretné.

Csuja felébredt Csipkerózsika álmából,
Ebben teljesen igazat adok neked Attila. Mint a többiek. Felébredt. Ezért maradtál egyedül.
De itt a fórumon nem vagy egyedül. Veled vagyunk, vigyázunk rád. ;)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3938 Dátum: 2020. Január 04. 17:03 »
Attila!

Bizony! Bross Péter semmit nem tanult és semmit nem felejtett! Viszont Bezzeg Laci és Tóth Péter tanult az elmúlt években történtekből. Pl. Tóth Péter már 2017 januárjában szólt az OMME elnökének és elnökségének, hogy vigyázzatok, mert olyan "szükséghelyzeti engedély" dömping lesz, amilyet még a világ soha nem látott. Szólt, hogy "Hé! Bross Péter! Lépni kell mert nagy vastag sző(a)r van a palacsintába. Be ne cuclizzátok! Bross már 2016 júliusában tudta ezt, hiszen megkapta a helyettes államtitkár úrtól a hírt. De annyira nem érdekelte őt a Tóth Péter figyelmeztetése, mint a szomáliai éhínség.

Tudod Attila! Tóth Péterben van betyárbecsület! És ezért szólt: Gyerekek csináljunk valamit! Mozgósítsuk a kaszás népet stb. Mióta ezt megtudtam, hogy időben szólt, azóta tisztelem Tóth Pétert és bár gyávának tartom, de becsületesnek!

Kinek a dolga lett volna a kaszás nép felébresztése, figyelmeztetése? Kiskakasnak vagy brosspetinek? Hát bizony az Elnök Úrnak! Nemcsak dolga, de kötelessége.
Kinek kellett volna haditervet készíteni, ha nem az OMME elnökének? Ki kellett volna kérjen tanácsot a haditervhez, ha nem az OMME elnökének? Tán a Kiskakasnak?

Alapszabály ügy! Bross Péter a hatalomra jutásakor úgy söpörte le az alapszabály ügyet az asztalról, ahogy találta. Nem akar ő demokráciát az OMME-ban. Jó neki ez így ahogy van.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3939 Dátum: 2020. Január 04. 17:22 »
Szerintem nem derül ki Geddekas írásából, hogy Tóth Pétert szeretné. Azt írja:

...
Kedves Méhésztársak keressetek új OMME elnököt, aki bátor és munkaképes. Szerintem Bezzeg Laci és Tóth Péter is jobb OMME elnök lenne,...
Attól persze még szerethetné, de nem írt olyat, hogy szeretné.
Hát igen! Tóth Péter nem fogja vállalni az elnökjelöltséget, pedig továbbra is a legnépszerűbb méhész.

Meggyőződésem, hogy lesz ellenjelölt. Szerintem Bross Péter a vén róka jobban sejti, hogy ki lesz az Ő igazi ellenfele, mint bárki. De nagyon jól teszi az illető, hogy idő előtt nem ad látványos ütésfelületet. Mindennek el fog jönni a maga ideje. Megérett a gyümölcs. Vagy leszedik vagy lepottyan. Nem az én dolgom se találgatni, se kimondani a tutit.

Inkább arról beszéljünk egy keveset, hogy a jelenlegi elnökségből ki fog indulni? Hegedűs Dénes? Tudjátok, hogy azzal nyert Bross, hogy Dénes melléállt? Rengeteg szavazatot hozott neki a konyhára. Tulajdonképpen Dénesnek kezet csókolhatott volna Bross, de inkább mellőzte, számtalanszor megsértette, pedig a Dénes csinált belőle királyt. Emlékezzetek, hogy mennyire kevés szavazaton múlt Bross győzelme?

Lászlóffy Zsolt, Fekete József, Tóth Péter, Mészáros Laci stb. indulnak-e? Mit lehet erről tudni?

« Válasz #3940 Dátum: 2020. Január 04. 17:24 »
Bross Péter annyira lesöpörte az alapszabály ügyet, hogy azonnal visszaszerezte az OMME a közhasznú státuszát amit Mésziék akarattal elveszíttettek.
Már erre sem emlékszel?
Nagyernyei Attila

« Válasz #3941 Dátum: 2020. Január 04. 18:11 »
Hát én nem tudom, mert béka segge alatt...... mucsai...... mezei.... stb. stb /ezentúl röviden: BSA Béka segge alattit jelöl/ méhész vagyok csak, de?
1./ Mi az a nagy előny amiktől elesett az omme, amiért nem közhasznú.
     Lefordítom egyszerűre: Tehát mi lenne, ha az omme közhasznú lenne, mit érezne belőle a tagság? /Nem ám a vezetőség, mert azt esetleg eltudnám képzelni, hogy valamivel több pénz maradna, amit zsebre lehetne tenni./
Például magasabb lenne a méz ára? Kevesebb lenne a tagdíj? Nem lenne támogatott gyógyszer méh irtás? Több lenne a méhlegelő? Nem lenne növényvédelem, STB Stb.
2./ Ha ez olyan kurva jó, akkor miért nem csinálta vissza Bross és csapata?
Nem hinném el, hogy ez ellen bárki is fellépne a vezetőségben.
Tehát?

És még egy Attila. Mi történik ha mindenki, elmondhatja búját baját problémáját?
Ami egyébként így ebben a formában nem is igaz.
De tegyük fel, hogy igaz. Ebben az esetben ennek a következménye ugyan annyi, mintha beülök gyónni a plébánoshoz, aki soha még csak méheket sem látott, / a mostaniról van szó, ez egy művészlélek/ és elmondom neki szegről végről a méhészeti ágazat problémáit. Mondja, hogy mondjak el 24 miatyánkot oszt kész.
A probléma marad.
Ugyan ennyit ér a Brossnak elmondott problémák halmaza is, ha még lenne valaki aki kisérletezne vele. De már ilyen sincs. Mindenki rájött , hogy a mostani elnök tehetetlen, illetve vagy azért nem tesz semmit mert nem tud, vagy mert nem is akar, mert ellentétes azok érdekeivel akik a háta mögött állnak. Ezért felesleges neki bármit mondani.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 04. 18:21 írta Sagittarius A »

*

Apis

• 192
« Válasz #3942 Dátum: 2020. Január 04. 18:33 »
A legnagyobb gáz a neo szükséghelyzeti engedélyével az, hogy a fél ország le lett mérgezve 2018-ban. Ki fizeti ki ezt a számlát? Na ezen kellene töprengenie az OMME-nek és atagságnak. Kaptunk alamizsna 500 ft- ot családonként. Nem véletlen, hogy a NEBIH és mindenki más  lapìt mint sza.. lonka a fűben.

« Válasz #3943 Dátum: 2020. Január 04. 19:01 »
Látod Vivaldi a Napfény nem ér le a sötét tó mélyébe ahol laksz.
Ilyen marhaságot, hogy írhatsz?
"1./ Mi az a nagy előny amiktől elesett az omme, amiért nem közhasznú.
     Lefordítom egyszerűre: Tehát mi lenne, ha az omme közhasznú lenne, mit érezne belőle a tagság? /Nem ám a vezetőség, mert azt esetleg eltudnám képzelni, hogy valamivel több pénz maradna, amit zsebre lehetne tenni./
Például magasabb lenne a méz ára? Kevesebb lenne a tagdíj? Nem lenne támogatott gyógyszer méh irtás? Több lenne a méhlegelő? Nem lenne növényvédelem, STB Stb.
2./ Ha ez olyan kurva jó, akkor miért nem csinálta vissza Bross és csapata?"
Ha ennyire tájékozatlan vagy az OMME-s dolgokban akkor minek szólsz hozzá?
Nincs jobb dolgod, mint marhaságokat írogatni?
Szépen, lassan olvasd el amit írtam a témában, akár régebben is.
Készülj fel mielőtt írsz, mert ez a brekegésed csak lejárat téged.
Semmit nem tudsz, csak kotyogsz...ja brekegsz.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3944 Dátum: 2020. Január 04. 20:04 »
Hát ez is egy taktika. Ha nem tudod a választ, akkor leócsárolod a kérdést.
Muszály vagyok helyetted válaszolni. Az egyszerű tagnak teljesen mindegy, hogy közhasznú e az omme vagy nem.
Ha nem igaz cáfolj meg.