Szabó méhész.
Először is tisztázzuk. Az omme, miért nem a érvényes magyar Egyesületi Törvény alapján épül fel? Vagy is független Egyesületek szövetségeként? Ahol független, költségvetéssel, és bírósági bejegyzéssel rendelkező független egyesületek alkotnak szövetséget? Ez egyébként ugyan így működne. küldöttekkel, de az elnök független elnök lenne, és nem tartozna egyesülethez.
Nézzél utána. A magyar Egyesületi Törvény nem ismer alá és felé rendelt egyesületeket. Akkor miért is van alá rendelve az omme-nak minden független költségvetéssel és bírósági bejegyzéssel rendelkező egyesület?
És miért alkalmazzuk az egy egyesületbe beléptem, de a lap alján ott van, hogy beléptem az omme-ba is. Miért nincs két felvételi lap?
Én lehet hogy rosszul tudom, de én a 2014-es mézkirálynővel 90-95%-ban helyi egyesületi rendezvényen voltam. Ugyan is ha jól tudom, a Gödöllőin kívül mind az. Ezt pedig saját egyesületi emberek csinálják, akkoriban még társadalmi munkában.
No, most, megint kezdhetjük ott, hogy hogyan is van a tagsági viszony és a pénz.
Először is a belépés. Én még olyat nem láttam, hogy valaki tag lehet egy anya egyesületben, de nem kell omme tagnak lennie. Ebből kifolyólag arra se kérdezik meg, hogy a tagdíja felét felküldjék e az omme-nak. Ugyan is az esetek túlnyomó többségében, nem az anya egyesülettel elégedetlenek a tagok, ha nem az omme-val.
Befizetjük a tagdíjat az anya egyesületünkhöz, aztán felküldik, kérdés nélkül, hogy akarja e.
Már pedig a méhésznapokat, a klubfoglakozásokat, ami a tulajdonképpeni szolgáltatásokat adja mindenütt a helyi egyesületek végzik.
Tehát a munka 90-95%-át a helyi egyesületek végzik.
Viszont az igazság az, hogy érdekvédelmet, még minimálisat sem, végez egyetlen anya egyesület sem. Mert azt ráhagynák az omme-ra, viszont az meg lekakálja.
És miért hozhat létre az omme, és ugyan ezt miért nem tehetik az anya egyesületek, neveztesen, hogy egyesületen belüli szervezeteket hozzanak létre? És ha már az omme-n belül létre hozták, ezek küldöttei miért ugyan olyan jogúak mint a független egyesületek küldöttei?
És hogy lehet, hogy az 54 független egyesület küldötte, ugyan úgy mint az Omme-n belüli tagszervezetek küldöttei, egy másik, hansúlyozom a Magyar Egyesületi törvény szerint, független egyesületek küldöttei, egy másik független egyesület az omme-nak választ elnököt? Erre csak az ommen belüli tagoknak lenne jogosultsága.
Egyszerűen az van, hogy az Omme a Magyar Egyesületi törvény szerint nem lehet felsőbb rendű, ezért teljesen érthetelen, hogy oda küld minden hasonló jogú egyesület küldötteket, és az omme-nak külön joga is vannak.
Ez a kérdéseim egy része. Tovább nem fokozom, mert ez is elég.
Most szépen megválaszolod nekem, hogy miért van, mert úgy látom te értesz hozzá.
És még a végén valami. Hagyjuk már a szokás jogot. Azt, hogy ezer véve valaki, amikor még más törvények voltak, megállapodott valamiről valakikkel. Van érvényes Magyar Egyesületi Törvény, ahhoz kell alkalmazkodni.