Kakaskukorékolás

• 4213 válasz
  • 1753238 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #3390 Dátum: 2019. Január 24. 09:46 »
Uraim.
 Csak egy felvetés.
Emlékeztek e arra a személyre aki jelentkezett elnöknek, de nem volt méhész, hanem valami pénzügyi szakember. Nem tudom a nevét sem. Sajnos.

Már nem tudom behatárolni az időt, mikor volt ez, a Bross első ciklusa előtt, vagy amikor lemondott.
 A lényeg a lényeg.
 Ez az ember  képes volt elmenni a méhészek közé és elmondani nekik az elképzeléseit. Világos és pontos elképzelései voltak a Magyar méhészeti ágazatot illetően, és főleg a mézfeldolgozása, és kiszállítása terén. DE! A kiszámítható mézárak fejében, követelmény lett volna, hogy az omme tagság mind az általa megszervezendő méz központoknak adja le a mézet. Ezért, /én még ott voltam minden összejövetelen akkoriban/a méhészek elkezdtek fújolni, hogy hát ez nem, meg hogy is gondolja ez.
/Nem csoda egyébként, hogy szegény úgy ment vissza valamelyik bankba hitel ügyintézőnek ahogy jött, mert keresztbe tett volna a mézkereskedőknek is./
Én olyan ember vagyok amilyen. Én szemébe is meg szoktam mondani a méhészeknek, hogy mit tartok róluk.
Akkor az volt a véleményem, hogy az akkori méhészek túlnyomó többsége, hülyébb mint a seggem.
 Én állítom ezzel az emberrel a méhésztársadalom hosszú távon többre ment volna, mint Brossal 100 év alatt.

« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 24. 09:52 írta Vivaldi »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3391 Dátum: 2019. Január 24. 10:01 »
Nem is vártam tőled mást . Hozod a formádat. Ezt már hanyadjára írod le?
    ;D ;D ;D     ;D ;D ;D ;D
  Albert
Hát, most aztán kaptam a piszkos pofámra.
 Szégyellem is magam.
 Képes vagyok ugyan azt mondani most is, mint az elnökválasztás előtt.
 Kurvára nagy pofátlanság, hogy nem forgatok köpönyeget, és nem állok be
 a seggnyalók közé.
 Még a véleményem is ugyan az mint három éve.
 Skandallum.
 Ez ugye szokatlan nektek?
 Példátlan.
 Hogy is élhet egy ilyen ember, mint én?
 Szórok is hamut a fejemre.

« Válasz #3392 Dátum: 2019. Január 24. 10:55 »
 "Feketén fehéren kimutatható, hogy ha a régi idősebb tagok abba hagyják a gyűlésekre és más összejöveteleken való megjelenést, felesleges lesz bármit is csinálni, mert a fiatalokat már nem lehet átvágni, csak és kizárólag akkor csinálnak valamit, ha nekik is hasznuk van belőle. "

Sajnos a tapasztalatom az, hogy még akkor sem!
Csinálja más!  ::)

"Képes vagyok ugyan azt mondani most is, mint az elnökválasztás előtt.
 Kurvára nagy pofátlanság, hogy nem forgatok köpönyeget, és nem állok be a seggnyalók közé.
 Még a véleményem is ugyan az mint három éve."

Ez nagyon helyes!
Nem kell mindenkinek mindenben egyetérteni, de a korrektség a legfontosabb dolog a mai világban.
Aki nem ilyen ................. :-[
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #3393 Dátum: 2019. Január 26. 11:08 »
Meggyőződésem hogy a legnagyobb baj az OMME-nél a tájékoztatás szinte teljes hiánya.Azért sajnálatos hogy az egész irodában nincs egy írástudó aki beszámolna a tőrténésekről.Most itt van ez a pollen ügy az akácmézben,vajon meg írodott az  a levél vagy nem,vagy ha igen mi indokolta.A egyesület honlapján semmilyen beszámoló nem található a vezető testületi ülésekről,véleményekről,dőntések okairól.Az egyszerű homoki méhész csak azt látja hogy a méhészek és vezetőik csak egymást csesztetik vádolják  mindenféle félinformációkkal találgatásokkal,legyen a csetlap alapszíne zőld vagy fehér.Az egyesületünket  elitélő megnyilatkozások Vivaldi féle beszólások elkerülhetők lennének ha látnánk hallanánk olvasnánk hogy igenis munka folyik a Viola u.50-ben,igenis nem hiába veszik fel a fizetést vagy tiszteletdíjat.Nem véletlen hogy a miniszter első méhészettel kapcsolatos megnyilvánulása a megegyezésről szólt lehet hogy minket olvas, hisz máshol nem jut információhoz.
Csak ismételni tudom
tájékoztatást,tájékoztatást .....hogy ne csak azért fizessük a tagdíjat hogy kifizessék a cukor és a gyógyszer egy részét

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3394 Dátum: 2019. Január 26. 11:26 »
M.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 19:30 írta oszkár »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3395 Dátum: 2019. Január 26. 15:13 »
Szabó méhész.
 A vivaldi féle beszóllások azon alapulnak amit a tagság érez.
 A tagság pedig egyáltalán nem érzi, hogy van e omme vagy nincs. Ugyan is elmegy a szaktanácsadóhoz, mert azzal van kapcsolatban és befizeti a tagdíjat, beadja a gyógyszer cukor támogatást, vagy az anya támogatást, és ha kell neki méhész kalap elmegy valamelyik mézvásárra, vagy méhész találkozóra.
 A tagság túlnyomó többségének teljesen mindegy van e omme vagy nincs.

Én egyszer amikor a helyi tsz-ben raktáros voltam, megszűnt a lakatos üzem. Mindenki elment csak én maradtam, mert a legyártott szerkezeteket őrizni kellett, meg kiadni, ahogy azok beépítésre kerültek.
 Egy évig így voltam egyedül. Néha hetente, vagy kéthetente jöttek valamiért, én azt kiadtam és kész.
 Aztán emelték a benzin árát. Én úgy döntöttem sztrájkolok.
 Sztrájkoltam is, csak mivel nem jött felém senki, nem is vette észre senki.

Próbáljuk már meg azt, hogy az omme-ban három hónapig nem megy be senki. Sztrájkoljanak ők is. Az elnök elhúz a Bahamákra, a vezetőség meg méhészkedik. Hány omme tag megy fel a központ elé tüntetni, hogy követeljék, hogy az elnök újra járjon munkába, a vezetőség meg üljön össze? Biztos vagyok benne, hogy egy sem, mert nem is venné észre senki a tagság közül. Amúgy meg azt csiripelik a gyurgyalagok, én nem tudom, csak csiripelik, hogy az elnök most sem jár be túl gyakran. És hiányzik?  A tagságnak biztos nem.

Tehát minden munka akkor  ér valamit ha eredménye van. A tagság 98%-ára nézve pedig a mostani omménak semmi eredménye sincs. Mert ha lenne, érezne belőle a tagság valamit. De, nem érez. Ezért mindegy milyen a kommunikáció. Annak is csak akkor lenne eredménye, ha valami történne a tagság érdekében, mert a semmit hiába kommunikálod.
 No , most. Én elhiszem. Felmentek oda. Össze gyűltök. Üléseztek. Határozatot hoztok meg elszívtok néhány pakli dohányt, elfogy pár kiló pogácsa, kóla meg repi konyak. Nektek úgy tűnik rengeteget csináltatok. Csak, hogy rajtatok kívül senki másnak nem tűnik úgy. Egy buborékba éltek, a tagságtól hermetikusan elzárva.
Mert ez a tagságnak semmit nem jelent, mivel nem érez belőle semmit, mert minden baja ugyan úgy megmarad.. A méz ára nem emelkedik. A vándorlás tiszta káosz. A támogatott gyógyszerek nem hogy semmit nem érnek, de irtják a méheket. Kártérítés nincs. Az erdőket kivágják, és sorolhatnám.
 Ezért hiába kommunikálsz te bármit, mert ha történne valami a tagság érdekében azt megérezné. Azt nem is kéne kommunikálni.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 26. 15:24 írta Vivaldi »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3396 Dátum: 2019. Január 27. 17:30 »
Uraim. Ha senki nem válaszol, nem tudok mire válaszolni. Pedig még sok megbeszélni való lenne. Egynek például, hogy most hogy is van ez, ki mit csinál? Ebből amit most látunk, mint szolgáltatást, ki mennyit is végez? Mennyi a része benne a független egyesületeknek, és mennyi az omme-nak? Valahol válasszuk már szét a kettőt, mert így mikor azt mondjuk jogosan hogy az omme egy nagy halom lótermék, bele veszük a független egyesületeket is. Ezt meg jogosan kikérheti magának, mondjuk a Gyulai, Zalaegerszegi, Nógrádi, vagy más nem említett egyesület, amik a munkák zömét végzik, az omme semmitevésével szemben.

« Válasz #3397 Dátum: 2019. Január 27. 17:55 »
Javaslatod Vivaldi?
Nagyernyei Attila

« Válasz #3398 Dátum: 2019. Január 27. 18:58 »
Hát ez a lótermék azért mégiscsak tizegynéhány ezer magyar méhész szövetsége,mégha érdekböl is.Lehet Te úgy érzed hogy semmit nem tett érted az egyesületünk de szerintem a 2014-es mézkirálynőnek más a véleménye erről mikor azzal kezdődött uralkodása hogy megdobták néhány százezerrel.Életre szóló élményeket szerezett az OMME által létrehozott Nemzeti program támogatta méhészrendezvényeken.Körbe zsongták azok a a méhészek akik nem említenék egy napon a lóterméket és az egyesületünket Úgy tudom közeli kapcsolatban vagytok.Bejárhatta az egyesületünk pénzén az országot és talán külföldre is eljutott minden költségét busássan fedezve és ha Te vitted a hölgyet ide-oda sose feledkeztek meg az üzemanyag költségről,2008-ban így volt mikor én jártam hasonló cipőben Ezek a rendezvények zöme nem jött volna létre ha nincs az NP melynek létre jöttében komoly érdemei vannak Bross Péter akkori elnöknek,és akkor még nem beszéltünk az eszköz támogatásokról

« Válasz #3399 Dátum: 2019. Január 27. 19:41 »
De térjünk a lényegre mert nem kéne hogy minden a VIvaldiröl szóljon
Ha az egyesületünkben ideális lenne az információ áramlás---mint ahogy most nem az--sokkal kevesebb lenne a találgatás hamis hírterjesztés.Az OMME irodájában és döntéshozó testületeiben végzett tevékenység is egy termék,melyet el kell adni.Egyesületünkben ez a marketing finoman fogalmazva elég szerény,és akkor jönnek a találgatások
Csak ismételni tudom
tájékoztatást tájékoztatást----hogy a homoki méhész is megértse        SzS

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3400 Dátum: 2019. Január 27. 21:09 »
Szabó méhész.
 Először is tisztázzuk. Az omme, miért nem a érvényes magyar Egyesületi Törvény alapján épül fel? Vagy is független Egyesületek szövetségeként? Ahol független, költségvetéssel, és bírósági bejegyzéssel rendelkező független egyesületek alkotnak szövetséget? Ez egyébként ugyan így működne. küldöttekkel, de az elnök független elnök lenne, és nem tartozna egyesülethez.
 Nézzél utána. A magyar Egyesületi Törvény nem ismer alá és felé rendelt egyesületeket. Akkor miért is van alá rendelve az omme-nak minden független költségvetéssel és bírósági bejegyzéssel rendelkező egyesület?
És miért alkalmazzuk az egy egyesületbe beléptem, de a lap alján ott van, hogy beléptem az omme-ba is. Miért nincs két felvételi lap?
 Én lehet hogy rosszul tudom, de én a 2014-es mézkirálynővel 90-95%-ban helyi egyesületi rendezvényen voltam. Ugyan is ha jól tudom, a Gödöllőin kívül mind az. Ezt pedig saját egyesületi emberek csinálják, akkoriban még társadalmi munkában.
No, most, megint kezdhetjük ott, hogy hogyan is van a tagsági viszony és a pénz.
 Először is a belépés. Én még olyat nem láttam, hogy valaki tag lehet egy anya egyesületben, de nem kell omme tagnak lennie. Ebből kifolyólag arra se kérdezik meg, hogy a tagdíja felét felküldjék e az omme-nak. Ugyan is az esetek túlnyomó többségében, nem az anya egyesülettel elégedetlenek a tagok, ha nem az omme-val.
 Befizetjük a tagdíjat az anya egyesületünkhöz, aztán felküldik, kérdés nélkül, hogy akarja e.
 Már pedig a méhésznapokat, a klubfoglakozásokat, ami a tulajdonképpeni szolgáltatásokat adja mindenütt a helyi egyesületek végzik.
 Tehát a munka 90-95%-át a helyi egyesületek végzik.
 Viszont az igazság az, hogy érdekvédelmet, még minimálisat sem, végez egyetlen anya egyesület sem. Mert azt ráhagynák az omme-ra, viszont az meg lekakálja.
 És miért hozhat létre az omme, és ugyan ezt miért nem tehetik az anya egyesületek, neveztesen, hogy egyesületen belüli szervezeteket hozzanak létre? És ha már az omme-n belül létre hozták, ezek küldöttei miért ugyan olyan jogúak mint a független egyesületek küldöttei?
 És hogy lehet, hogy az 54 független egyesület küldötte, ugyan úgy mint az Omme-n belüli tagszervezetek küldöttei, egy másik, hansúlyozom a Magyar Egyesületi törvény szerint, független egyesületek küldöttei, egy másik független egyesület az omme-nak választ elnököt? Erre csak az ommen belüli tagoknak lenne jogosultsága.
 Egyszerűen az van, hogy az Omme a Magyar Egyesületi törvény szerint nem lehet felsőbb rendű, ezért teljesen érthetelen, hogy oda küld minden hasonló jogú egyesület küldötteket, és az omme-nak külön joga is vannak.
 Ez a kérdéseim egy része. Tovább nem fokozom, mert ez is elég.
 Most szépen megválaszolod nekem, hogy miért van, mert úgy látom te értesz hozzá.
 És még a végén valami. Hagyjuk már a szokás jogot. Azt, hogy ezer véve valaki, amikor még más törvények voltak, megállapodott valamiről valakikkel. Van érvényes Magyar Egyesületi Törvény, ahhoz kell alkalmazkodni.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 27. 21:15 írta Vivaldi »

« Válasz #3401 Dátum: 2019. Január 27. 23:35 »
 kedves Vivaldi

Nem tudom ,h bele kezdjek-e  veled a vitába, mert sajnos nem vagyok oly felkészült mint te.   Próbáljuk meg.   Szerintem keressük meg az eredőt , és utána tegyük fel a kérdéseket.
      Ezért bele néztem a jogtárba "2011. évi CLXXV. törvény
az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról * 
".  Ezt találtam rögtön az elején 
      "1. § *  (1) E törvény hatálya a Polgári Törvénykönyv (a továbbiakban: Ptk.) szerinti alapítványokra, egyesületekre, valamint a közhasznú szervezetekre, illetve az egyesülési jog alapján létrejött egyéb szervezetekre terjed ki."     Mivel hivatkozik a Ptk-ra meg néztem azt is ,                 
    "2013. évi V. törvény  a Polgári Törvénykönyvről"  amiben ezt találtam  "1:3. § [A1:3. § [A jóhiszeműség és tisztesség elve]

(1) A jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a felek a jóhiszeműség és tisztesség követelményének megfelelően kötelesek eljárni.

(2) A jóhiszeműség és tisztesség követelményét sérti az is, akinek joggyakorlása szemben áll olyan korábbi magatartásával, amelyben a másik fél okkal bízhatott."

Én ezt úgy értelmezem,h a törvények 2011,és 2013 években léptek hatályba, volt egy bizonyos átmeneti rész, ha jól emlékszem 2014 március,v májussal záródó határidővel. Ez alatt az idő alatt  lehetett hallani a kontról csoportról. Ez időszak alatt történt dolgokról voltak bírósági feljelentések a működéssel kapcsolatban. Az elmúlt idővel már foglalkoztunk, és akkor sem tudtuk meg értetni veled azokat a dolgokat amiért a kontrol csoport hangoskodott. Most sem próbállak meg győzni csak arra kérlek, h nézd meg az évszámokat ,mikori törvények ezek ? Kik voltak akkor a vezetők?   
  És még egy  1:3. § [A jóhiszeműség és tisztesség elve)  , ez egy egyesületnél alap tétel, és szerintem itt kezdődik az alá- fölé rendeltség kérdése. Majd ha ezeket tisztába tesszük, azután lépjünk tovább a jelenbe. Tökéletesen nem működik semmi vegyük tudomásul, és néha alkalmazzunk egy kis toleranciát.  Remélem jól értelmezem a törvényt, és ha lehet higgadtan beszéljünk.  Köszönöm.

Albert   

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3402 Dátum: 2019. Január 28. 08:25 »
Egyszerűen ami le van írva az egyesületi törvényben az le van írva. És ha így működik, nem lesz ellenségeskedés, mert a törényt mindenkinek el kell fogadni. Így ahogy most van ez az állandó konfliktusok meleg ágya. Én nem tudom, hogy miért értelmezitek másképpen, pedig az nagyon egyszerű. Úgy ki csavarjátok ahogy nektek jó legyen, ezt jelenti nálatok a jóhiszeműség.
 Az omme-t egyértelmű és tiszta alapokra kéne helyezni, hogy a törvénynek megfeleljen, és átlátható legyen. De, szerintem pont az utóbbival van bajotok.
 Most egyenlőre csak ennyit és még egy kérdést:
 Hol is van most a kontroll csoport?
« Utoljára szerkesztve: 2019. Január 28. 08:28 írta Vivaldi »

« Válasz #3403 Dátum: 2019. Január 28. 09:02 »
 :D

Ha jól emlékszem, akik azt szorgalmazták, hogy az OMME helyi szervezetei alakuljanak át önálló egyesületekké, már önálló egyesületi vagy mindig is önálló egyesületi vezetők voltak (pl mint én itt Gödöllőn)

Az OMME Küldöttgyűlés is határozott erről kb. 10 év..........

Aztán ennek ellenére osztódással kezdtek szaporodni a helyi szervezetek, vice prezident folytatólagos regnálása alatt..............
akinek egy hangja nem volt ez ellen!

A probléma az, hogy az OMME Helyi szervezetes lét, biztosítja ugyan azokat a jogokat, felelősség nélkül sőt dolgozni sem kell annyit az ottani vezetőségnek (mert a központ intézi és tartja a hátát)........
Így addig amíg erre lehetőség van, szerinted.............

Az átláthatósággal a régi szabályok szerint sem volt probléma, mert ha arra gondolunk, hogy volt arra példa, hogy (15 misit) elbujtattak a költségvetésbe és aztán az szavazás nélkül magán zsebekbe vándorolt........szóvá lett téve a küldött közgyűlésen!
Ráadásul két egymást követő éveben is, ismételten!

Sem a tagságot, sem az ellenőrző bizottságot, se senki nem érdekelt!

Akkor miről beszélsz?  :o
(OMME jelöltként ismételten meg lettek választva........ :D :D :D :D)

A legnagyobb probléma az egyesület következmények nélküli működtetése!  :'(
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #3404 Dátum: 2019. Január 28. 13:58 »
Tisztelettel Vivaldi...kőszőnőm hogy megszólítottál ...tőlem nem kapsz választ arra hogy passzol é az OMME műkődése vagy szervezeti felépítése az Egyesülési Tőrvényhez.Tudtommal az egyesületünkben hemzsegnek a jogászok akik talán jobban is értenek ehhez mint Te vagy én.Azt Te is beláthatod hogy egy 50-100 méhész alkotta egyesülés jóval gyengébb mint tízegynéhány ezer méhész társulása,mégha úgy műkődik is ahogy műkődik.Azok akik beléptek az egyesületükbe szerintem elfogadták hogy csak akkor lehetnek tagok a helyi társulatban ha az országosban is benne vannak.