Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743580 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2625 Dátum: 2018. Február 24. 10:40 »
...

Továbbra is azon véleményemnek adok hangot, hogy a méhészek többsége semmilyen támogatásban nem részesül sem az OMME-,sem a szakminisztérium,- sem az EU-által ,és . Az ún. kis-méhészetek,hobbi méhészetek,(szerintem ezek adják az OMME tagságának egy jelentős részét, /feltételezem/), más "bánásmódot igényelnek.
...

E. János

Szervusz János!

A kicsi méhász is benyújthat támodatási kérelmet. Nem komplikált. Nem tudok olyanról, hogy valaki azért nem kapott volna, mert kicsi. A kitöltésben a szaki segít.  A varroa atka ellenes védekezés mértéke a méhek számától függ. Egyszerűen azért, mert 5 méhcsaládhoz kevesebb védekező szer kell, mind 50 hez, utóbbihoz kevesebb, mint 500-hoz.

Szóval nem értem, hogy mit akarsz a gondolattal mondani.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

izso60

• 573
« Válasz #2626 Dátum: 2018. Február 24. 18:25 »
Üdv.Uraim!
KörmendyRácz!

Továbbra is azon véleményemnek adok hangot, hogy a méhészek többsége semmilyen támogatásban nem részesül sem az OMME-,sem a szakminisztérium,- sem az EU-által ,és . Az ún. kis-méhészetek,hobbi méhészetek,(szerintem ezek adják az OMME tagságának egy jelentős részét, /feltételezem/), más "bánásmódot igényelnek.

E. János

Szervusz János!

A kicsi méhász is benyújthat támodatási kérelmet. Nem komplikált. Nem tudok olyanról, hogy valaki azért nem kapott volna, mert kicsi. A kitöltésben a szaki segít.  A varroa atka ellenes védekezés mértéke a méhek számától függ. Egyszerűen azért, mert 5 méhcsaládhoz kevesebb védekező szer kell, mind 50 hez, utóbbihoz kevesebb, mint 500-hoz.

Szóval nem értem, hogy mit akarsz a gondolattal mondani.

Ő bizonyosan érti,akkor is ha a többséggel szembe megy,mint jó harcos társa.
Nekik nem mond semmit a szó,(demokrácia)nem értik.
Csak és kizárólag az lehet jó amit Ők mondanak akkor is ha ezt a többség elutasítja,ettől még lehet jó,de a demokrácia elve minden értelmes lénynek ugyanazt kell jelentse,Ők kivételek.
Bár volt idő amikor a Doktor Úr is közéjük tartozott.
Valami változhatott azóta.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2627 Dátum: 2018. Február 25. 12:00 »
Mire gondolhatott Erdélyi János?
Szerintem elég egyértelmű a mondandója.
Bár van az OMME-nak cca 13000 tagja, de a tagok többsége nem a támogatások miatt egyesületi tag. [/b][/b]

Akkor miért?
És a válaszom Vivaldi számára is válasz a sokszor feszegetett kérdésére.

Az a kb 7000 méhész, aki nem vesznek igénybe támogatást, azok nem az ingyen pénz miatt tagok, hanem azért mert tudják, hogy a méhészeknek szükségük van a közös érdekeik képviseletére és megvédésére. Persze évente csalódnak, ahogy csalódniuk kellett most is mert 2016 júniusa és 2018 januárja között az OMME nem lépett semmi érdemlegeset a  neonikotinoidos szükséghelyzeti engedélyek kiadása ellen.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2628 Dátum: 2018. Február 25. 18:29 »
Magyarázat ,értelmezés KörmendY R. J.-nak .
 Szervusz János !

A méhészek jelentős része nem vesz igénybe semmilyen támogatást.,s ez főleg kevés családot gondozók körében a gyakorlat.
Ezen tapasztalatom , ismereteim alapján tettem a megállapítást.
Figyelemreméltó, hogy nem sokat várnak " cserébe".  Jólesik az egy fajta közösséghez való tartozás .
 A szolidaritás érzése ,és az érdekek érvényre juttatásának  elvárása a szervezet részéről is fellelhető benne.  Ezt rejtőzködő motivációnak,pozitív életérzésnek gondolom.

Itt van az OMME-nak hatalmas felelőssége !
Nem gondozza szervezetet ! Nincs szervezeti jövőkép,nincsenek információk a tagság elvárásairól,összetételéről !(nem sorolom erről már szó esett korábban is,és most nem ez a téma.) 
 E. János

« Válasz #2629 Dátum: 2018. Február 25. 21:32 »
Erdélyi úr ez a támogatás nulla alá kétszer pl. 1Tolnaikonti áfa nélkűl mondjuk 1milla ha kell számla 1.3 ebből adható max 1000eu adható  és ha nemadnak csak 800eut minek a hajcihő

« Válasz #2630 Dátum: 2018. Február 25. 21:44 »
régebben volt normatív támogatás megkaptuk márc végéig az legalább fedezte a vándorlást. Most?

« Válasz #2631 Dátum: 2018. Február 26. 11:09 »
  Tisztelt Lovász Úr !

Ugyanarról beszélünk-egyetértünk-,nincs köztünk vita.

E. János

« Válasz #2632 Dátum: 2018. Február 26. 13:06 »
régebben volt normatív támogatás megkaptuk márc végéig az legalább fedezte a vándorlást. Most?
Szerintetek mi ebben a politika , hogy ezt túlbonyolították?
Az egyéb állatfajoknál  megvan hogy xFt/db a gazda tud kalkulálni előre, és nem beszélve arról, hogy tuti pénz. Nincs ennyi mellébeszélés, hogy az ágazat milyen sok pénzt kap. Nálunk meg mindenfele nyomják a reklámot, hogy az ágazatunk milyen sok támogatást kap, és csodálkozunk a méhsűrűségen.

« Válasz #2633 Dátum: 2018. Február 26. 18:36 »
Ezt a "tuti pénzt" gondolod, hogy a méhészek egy része gyógyszerre költené, ha nem kellene számlával igazolni? Így is sokszor döcög az atka írtás egyeseknél, akkor másként jobb lenne? Nem hiszem.

« Válasz #2634 Dátum: 2018. Február 26. 19:40 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 23. 22:39 írta Janóka »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2635 Dátum: 2018. Február 26. 20:01 »
Kikérem magamnak, /mint Körmendy Rác/ az összes eü felelős nevében. Ha nincs 100 családja akkor hogyan kap róluk papírt? Az eü felelős csak annyit írhat be az őszi ellenőrzéskor amennyit talál.

« Válasz #2636 Dátum: 2018. Február 26. 20:09 »
Kikérheted, de ettől még igazat mondtam.

« Válasz #2637 Dátum: 2018. Február 26. 20:17 »
Én normativ támogatásrol irtam.  Mint pl főldalapu,

« Válasz #2638 Dátum: 2018. Február 26. 21:03 »
Kikérem magamnak, /mint Körmendy Rác/ az összes eü felelős nevében. Ha nincs 100 családja akkor hogyan kap róluk papírt? Az eü felelős csak annyit írhat be az őszi ellenőrzéskor amennyit talál.

De nem azután kapja a támogatást, hanem amennyit szeptember 30-ig lejelent a méhész az illetékes kormányhivatalnál a 2153-as nyomtatványon. De mit erőlködök itt, amikor ...de ezt mindenkinek tudnia kellene :o

http://www.omme.hu/?p=126

« Válasz #2639 Dátum: 2018. Február 26. 21:52 »
Pontosabban.

A támogatás alapja az őszi vizsgált családszám, amelynek be kell lennie jelentve TIR rendszerbe.

Üdv. jani bátya