Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743560 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2475 Dátum: 2018. Január 08. 21:51 »
QUQURIQ !!!

Nagyon elkeserítő, a méhész és méhész közötti hangnem.
A célunk, pedig egy kellene, hogy legyen.
Én nem tudom, hogy az OMME elnöksége mit lépett a neok ügyében, de úgy érzem, hogy egyre több méhész nyitogatja a szemét, ahogy közeledik a tavasz.
Az már régen rossz, talán „eső után köpönyeg” ha a repcén méheink tömegesen fetrengenek a földön.
Amint visszaolvasok ez ügyben, pár méhésztárs vitatkozik, (ki szépen, ki csúnyán)…
Pedig csak a megoldás hajtja Őket elkeseredettségükben.
Sokszor logikusa felépített szakmai viták vannak, majd egy másik hozzáértő megcáfol belőle,egy két dolgot, amit közösen kitárgyalnak.
2013 decembere 4. óta folyik a diskurzus!
Eredmény?
Talán több mindenhez közelebb állunk most mint akkor!
…de akkor sincs 100 % álláspont!
Ki erre, ki arra hivatkozik!
Kiskakas egyet szeretne! ( a többi magyar méhésszel)!
Egészséges méhekkel, vegyszermentes jó minőségű termelői mézet pergetni!

Olyan nagy kérés ez?
Ezért arra gondoltam, hogy a sok-sok érvelést élőben kellene ütköztetni, (nem is ütköztetni), hanem  meggyőzni egymást szakmai érvekkel!
Kiskakas szívesen adna helyet  ennek a mini konferenciának Csévharaszton a méhész tanyámon.

Kikre is gondoltam? (persze lehet még hozzáértőket javasolni kb. 12 főig)
(nem csak a befogadóképesség miatt, hanem az ok, okozat, érvelések miatt)

biológus Csuja László
genetikus, ?………….
vegyi anyag szakértő, (Greenpeace ) Simon Gergely
ökotoxikológus,  Dr. Darvas Béla
tudományos főmunkatárs, Dr Békési László
OMME szakmai elnök, Dr. Hegedűs Dénes
OMME vezetőségi tag, (monitoring)  Tóth Péter
Neo klubtársunk, (kérlek jelentkezz privátban)
Nagyernyei Attila (mint „zsákszögelő”)
Csányi Antal (mint extra méhtartó)
Főnix klubtársunk (névtelen klubtársaim privátban keressenek, hogy elfogadják-e a meghívást)?

Ebédről, kávéról, üdítőről Kiskakas gondoskodik.
Nagyon bízom, hogy mindenki elfogadja a meghívást!
A nap végére „remélem, és bízom abban”, hogy egy közös állásfoglalást le tudunk tenni a miniszter asztalára!
Még az sem kizárt, hogy létre hozhatnánk a „méhész V négyet”
Nagyon bízom a szakmájukat és méheiket szerető szakemberekben!
Az időpontot egyeztetjük!
Azért megkérdezem a klubtársakat, hogy mit szóltok az elgondoláshoz?
Szerintetek kivitelezhető?

Kiskakas

« Válasz #2476 Dátum: 2018. Január 08. 22:19 »
Kakaska!

Ha Te,ezt az összejövetelt összehozod,ezekkel
az emberekkel,akkor én mint "extra méhtartó"
ígérem ott leszek.

Csányi Anti

*

atya

• 1043
« Válasz #2477 Dátum: 2018. Január 08. 22:29 »
Nagyon jó ötletnek tartom a kezdeményezésedet kiskakas.
Szerintem el kellene hívni még az OMME Magyarország Kft ügyvezető asszonyát, Gál Izabellát , hátha a neok ügyével karöltve meg lehetne szüntetni a Kft-t is.
Ha a neok miatt mégis pusztulnának a méheink, legalább az egyesületben megmaradna a lóvénk.
Viszont lenne egy-két kérdésem: Minek akkor a választott tisztségviselők az OMME-ban?   Ha ti
Idézet
A nap végére „remélem, és bízom abban”, hogy egy közös állásfoglalást le tudunk tenni a miniszter asztalára!
akkor az OMME-ban ki dolgozik?
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2478 Dátum: 2018. Január 08. 22:52 »
Jogos a felvetésed Atya! Van egy szakbizottság, amelyiknek ez lenne a dolga, de ez a bizottság 2017 tavaszán egyszer ülésezett, azóta nem. Miért? Ki tudja?

Szerintem nem kell Csévharasztra mennünk. Azt mondta Bross, ha bármelyik szakbizottság dolgozni akar, akkor az OMME kibérli a Lurdy ház valamelyik termét. Dr. Hegedűs Dénes dolga lenne összehívni a bizottságot.

Kiskakas! Nem ellened írtam, amit írtam, hanem azért mert szerintem próbáljuk meg rávenni az OMME-t, hogy dolgozzon. Állítólag érdekképviseleti szervezet vóna vagy micsoda és nem a minisztérium egyik kifizető hivatala. Így van? Nem így van? Ki tudja?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

• 1043
« Válasz #2479 Dátum: 2018. Január 09. 06:50 »
Nem hiszem el, hogy az OMME "nagyszerű" vezetőnek, nem került és kerül ez, vagy ehhez hasonló anyag a látókörükbe. Vagy nem emlékeznek, pedig akik akkor ott voltak azok közül, még most is ott vannak.
Ha igen akkor miért nem lépnek? Mert amit ez ügyben csinálnak, az egyenlő a nullával.

Hallgassátok és nézzétek figyelmesen, Dr Békési Lászlót, és utána,egy kis múltidézés, mert nem jutottunk előbbre.

https://www.youtube.com/watch?v=lR-SiiUdvb0&feature=share

« Utoljára szerkesztve: 2018. Január 09. 06:54 írta atya »

« Válasz #2480 Dátum: 2018. Január 09. 07:50 »
Kiskakas!
Most már mersz ilyeneket is szervezni?
"Ebédről, kávéról, üdítőről Kiskakas gondoskodik."
A menü nem kakaspöri lenne?
Rajtam nem múlik, ha összehozod én ott leszek.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2481 Dátum: 2018. Január 09. 08:07 »
Nem hosszú video. Javasolom minden méhésznek, hogy nézze meg.

Az hogy az OMME 2017-ben nem folytatott semmilyen érdekvédelmi tevékenységet ebben az ügyben, szándékos szabotázsnak tartom. Ami be is bizonyosodott, hiszen kijelentette Bross Péter, hogy ezt a kérdést Brüsszelben döntik el, nem pedig nálunk. Többek között Bross Péter felelőtlen talpnyaló magatartása miatt tavaly ősszel Brüsszelben a magyarok a neonikotinoid használat ügyében a Syngenta és Bayer bábjaként, lobbistájaként viselkedtek.
Laci!
Ezt nem érzed erősnek? Tudjuk, hogy nehezen emészted meg az OMME-ból való kizárásodat(és én sem értek vele egyet), de ez ne hatalmazzon fel arra, hogy bármit írogathatsz!
Így semmit nem fogsz elérni, csak további ellenségeket szerzel.
Nagyernyei Attila
Klubvezető
Ugyanis NEM Brüsszel dönt, hanem a tagországok küldöttségei. A magyar küldöttek pedig nem kaptak semmilyen anyagot a magyar méhészeket képviselő OMME-tól. Ha az OMME és annak elnöke ennyire nem képviseli a magyar méhészeket, akkor miért vagytok felháborodva azon, hogy azt mondom az OMME nem érdekképviseleti szervezete a magyar méhészeknek, hanem a miniszter egyik kézivezérelt hivatala. Az OMME elnöke, esetünkben Bross Péter úgy viselkedik, mintha nem a méhészek adnának neki fizetést, hanem a miniszter. Lehet, hogy így van?

A mézjelentéssel egész évet elpiszmogott az OMME, aztán a sajtótájékoztatón nem OMME, hanem fidesz anyagként fidesz logoval jött le. Meg se lett emmlítve, hogy az OMME állította össze.

De mit ér a mézjelentés, ha a méheink pusztulnak? És erre az OMME semmit NEM lép?
« Utoljára szerkesztve: 2018. Január 09. 10:03 írta Nagyernyei Attila »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2482 Dátum: 2018. Január 09. 18:46 »
Örömmel olvastam Kiskakas sorait .
 Lám-lám  ...Kiskakas rendkívül nemes  kezdeményezése az OMME  szinte összes  akut problémáját hozza ismét felszínre. 
Kiskakas ! .. Le a kalappal előtted ! Kívánom, hogy sikerüljön ! 

Az akut problémákból csak idetartozóan néhányat emelek ki.
-Több szakmai képviseletet kellene jól felkészült méhészekre bizni.
-A többcélúság ellentmondásait fel kellene oldani.
-A bürokráciát,adminisztrációs terheket, racionalizálni kellene.
-Civil szférára jellemző működés kellene.
(tehát : a szervezeti  keretek az egyik fő akadályoztatója/hátráltatója a hatékonyabb működésnek )
E. János

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2483 Dátum: 2018. Január 09. 20:26 »
QUQURIQ !!!

Geddekas!

"Kiskakas! Nem ellened írtam, amit írtam, hanem azért mert szerintem próbáljuk meg rávenni az OMME-t, hogy dolgozzon. Állítólag érdekképviseleti szervezet vóna vagy micsoda és nem a minisztérium egyik kifizető hivatala. Így van? Nem így van? Ki tudja?"
Tudod én úgy vagyok ezzel, "ha Mohamed nem megy a hegyhez, a hegy menjen Mohamedhez"...
Mindent szeretek, csak várakozni nem!
Nem ez az én életvitelem!
...de mindenki úgy él, ahogy akar, és ahogy tud!
Az időhúzás a méheink életébe kerülhet!
Amúgy még a szervezéssel én is várok pár napot, mert az információim szerint az OMME vezérkara a NÉBIH szakembereivel tárgyal.
Én csak egy türelmetlen kiskakas vagyok, aki szeretné felgyorsítani az eseményeket...eredményesen!
Azért jó volna tudni, hogy Csuja Laci és Neo eljönne-e a csévharaszti "méhünk jövője konferenciára"?

Kiskakas

« Válasz #2484 Dátum: 2018. Január 09. 20:52 »
2007-ben megalakítottuk Zala megyében a " gaucshós" csapatot dr. Fendrik Péter vezetésével , ki is rúgták a szaktanácsadói állásából !!!!!!! 2016 08. 06 . Koós Péter kezdeményezte  beszélgetés/pörgető kerekasztal/!!!! 14 ÉVE várja az igaz méhész , hogy valaki már képviselje a méh-méhész gondokat !!!! Támogatom minden méh védő tevékenységet ! Csak nagyon belefáradtam a szélmalom harcba !!!!!!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2485 Dátum: 2018. Január 09. 21:04 »
QUQURIQ !!!

Mézengúz!

Vagy összefogunk, vagy idő kérdése és kipusztulnak a méheink!
Nem csak írogatnunk és üzengetnünk kell egymásnak, tenni is kell a a méheink igazáért!

Kiskakas

ui. ne csüggedj!

« Válasz #2486 Dátum: 2018. Január 09. 21:10 »
Hétvégén Sümegen voltam a Hotel Kapitányban lazulni méhész gondokat félretenni !!! Teljesen nem sikerült : véletlenül összefutottam " atya" által megemlített kutatónkkal !!! Az első mondata az volt , hogy üdvözöltem már a nagy "neós" szakértőt  a "fellegvárában " !!!! Hasznom is lett belőle , hogy találkoztunk : ha igényt tartunk rá eljön előadást tartani a kis egyesületünkbe !

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2487 Dátum: 2018. Január 09. 21:29 »
Idézet
a magyarok a neonikotinoid használat ügyében a Syngenta és Bayer bábjaként, lobbistájaként viselkedtek.

Ezzel a kijelentéssel mi a probléma?
Aki ebben a véleményben kifogásolhatót lát talán bizonyítani kéne, hogy ez nem így volt.

Mivel lehetne bizonyítani, hogy a pirossal leírt mondat megalapozatlan vélekedés?

Például azzal, ha a magyarok a neonikotinoidok végleges betiltása mellett foglaltak volna állást. DE SAJNOS NEM ÍGY TÖRTÉNT!

Hogy kik készültek fel a szavazásra és kik voltak ott a szavazáson, az szerintem tökéletesen mindegy. Bárki is volt, nem érdekel, a méhészeti ágazatnak súlyos kárt okozott, több mint 10 milliárd Ft értékű kárt.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Január 09. 21:33 írta Geddekas »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2488 Dátum: 2018. Január 09. 21:42 »
Idézet
Azért jó volna tudni, hogy Csuja Laci és Neo eljönne-e a csévharaszti "méhünk jövője konferenciára"?
Elmegy.

*

atya

• 1043
« Válasz #2489 Dátum: 2018. Január 09. 22:04 »
 kiskakas!

Egyetértek az álláspontoddal, miszerint kellene tenni valamit, mielőtt kipusztulnak a méheink. Nem szeretnék illúzió romboló lenni, de sajnos a földön kell járni.
Lehet csak én gondolom egyedül úgy, hogy a méhészek megtették, azt amit lehetett, és a "változásra" (én magyar szóval írtam) szavaztak a legutóbbi választáson.
Sokan úgy gondolták akkor, hogy valami változni fog.! Azóta kb. ugyanennyien (hanem többen) rájöttek arra, hogy mi változott.....
Az első mondatomhoz visszakanyarodva, szeretném javasolni azt, hogy az OMME vezetésében résztvevők ne kaphassanak semilyen javadalmat, juttatást, (magyarul: lóvét)
Ez a javaslatom, pont azért fogalmazódott meg bennem, mert itt mindenki szeretne tenni valamit, és persze csak önzetlenül, ingyen.
Példának okáért, még te is csak fizetnél azért, hogy legyen "valami", /Ebédről, kávéról, üdítőről Kiskakas gondoskodik./
Ugyan úgy mint Te, én is csak egy türelmetlen vagyok, aki szeretné felgyorsítani az eseményeket. Viszont mind a ketten tudjuk, hogy az eredményesség nem rajtunk fog múlni!! Most olyan érzésem van, hogy az érdek-képviseleten belül, kell képviselnünk az érdekeinket!
Azt is el kellene fogadni egyszer s mindenkor, hogy ha nem a méhészek "szakmai szervezete, érdek-képviselete" az OMME a zászlóvivője a dolgoknak, akármennyien összejöhetünk, jöhettek,az esély egyenlő a nullával.