Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743781 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2175 Dátum: 2017. Január 14. 10:39 »
Váratlan? Azt kellene megkérdezni aki elrendelte. Igazából szerintem senkinek nem lényegesek ezek az adatok. Bár vannak olyanok akik már évtizede, a nagy és rendkívűli méhpusztulás vizionálásával hakniznak évről évre.  Aztán persze hogy van méhpusztulás, de egyébként is igazuk van, mert ahol ekkora a méhsűrűség  ott ez törvényszerű. 
Na és aztán mi van? Ahogyan azt a fiatalok szokták mondani a maguk nyegele stílusában. Mert soha nem volt még úgy, hogy valahogy ne lett volna.
Egyébként a végrehajthatóságában is kételkedek. Persze papíron minden szép lehet.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2176 Dátum: 2017. Január 15. 20:23 »
QUQURIQ !!!

Robotur ezeket írod!

"Igazából szerintem senkinek nem lényegesek ezek az adatok".
Egy felelősség teljes méhész nem nyilatkozhat így!

" Bár vannak olyanok akik már évtizede, a nagy és rendkívüli méhpusztulás vizionálásával hakniznak évről évre".
Igen, Dr. Hegedűs Dénes már egy évtizede figyelmeztet bennünket, de mind hiába! Nézed meg az eddigi méhelhullást!

"Aztán persze hogy van méhpusztulás, de egyébként is igazuk van, mert ahol ekkora a méhsűrűség  ott ez törvényszerű". 
Nem törvényszerű, ha mindenki odafigyelne egy hozzáértő figyelmeztetésére, és tenne érte valami is...

"Na és aztán mi van? Ahogyan azt a fiatalok szokták mondani a maguk nyegle stílusában. Mert soha nem volt még úgy, hogy valahogy ne lett volna".
Kár volt ezzel a mondattal minősíteni magadat, többre tartottalak!

"Egyébként a végrehajthatóságában is kételkedek. Persze papíron minden szép lehet".
Csak egy kevés pozitívum elhagyhatta volna a szádat, legalább reménykedve, hátha meglátjuk az új és valós eredményeket, vagy végre valami elindul a méhegészségügy irányában...stb...

Kiskakas

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2177 Dátum: 2017. Január 15. 22:02 »
Egyetértek, kapom az információkat szép lassan óvatosan de közlékenyebbek a kollégák, 1-2 kivétellel mind be van tojva,  a méheik gyengébben és atkásan mentek a télbe, csukdosnak is belőlük befele rendesen.
Nagy állományról is tudok ami lenullázódott teljesen, csak pislognak hogy mi van :-\, sz@r egy helyzet mert az ellenséget nem lehet egyértelműen megnevezni és rámutatni, ráadásul minden irányból jöhet.
Úgy gondolom a dolgok összeadódtak, a családok és néhol egész állományok pusztulnak, ez már nem hakni.
A méhészkedés bizony nem olyan mint a disznótartás, annak enni adni vagy a sz@rt kidobni alóla, bárki meg csinálja 10 perc "tanulás" után :D, a méheknél tíz év után mondhatja magáról hogy egy rossz kezdő.
Ezt csak azért írtam mert 3 éve egy paraszt cimborám bele akart vágni, fel akarta számolni az egész gazdaságát traktorostul jószágostul, azért hogy belevágjon a méhészkedésbe :o.
Egy 5-6 éve "méhészkedő" utcabelije biztatta, milyen jó üzlet, meg mennyit hoz egy család :o.
A telefonon szorzással csodálatos eredmények születtek, már azon ment a vita hogy majd kinek a futójával menjenek a "pízé" ;D, mer hát annyi már másban nem fért volna.
A cimbit sikerült lebeszélni, a barom állatnak aki biztatta meg már nincsenek meg a méhei.

Üdv:robi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2178 Dátum: 2017. Január 15. 22:44 »
Vivaldi!

Majd hülye leszek ebben az időjárásban 150 km-t autózni. Nyilvánvaló, hogy mindenről tudott, mindenről tájékozott volt. Vitázott, egyetértett, szavazott. Úgy tette ahogy tette. Teljesen mindegy. Választott tisztségviselőként, döntéshozóként el kell vinnie a balhét, mert valójában nem tett semmit ellene. Soha nem állt ki olyan erővel, amivel képes lett volna. Mondhatom úgy is elárulta a méhészek érdekeit. Ez is a megalkuvásnak, idegen szóval a korrupciónak egy formája. Megtette, mert megtehette. De ezzel nincs egyedül.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2179 Dátum: 2017. Január 15. 22:47 »
Kiskakas!
Vita indítónak dobtam volna be, a mondhatni közönyből kiugrasztani a méhészeket.
Nyilván, a majd csak lesz valahogy elvre utaló mondatot, mint írtam is csak  a fiataloktól "kölcsönvettem" nem az én felfogásom. Csak próbálgattam találgatni hogy hogy reagálna erre a pórnép.
Az hogy kételkedem, egy ilyen felmérés valós végrahajtásában, talán csak azért mert tapasztaltam már néhány dolgot... amit magam sem hittem volna, addig.

A méhpusztulások, ha igazából belegondolunk egyre nagyobb valószínűséggel fognak bekövetkezni. Minden lényeges külső körülmény romlik. De önmagában, a nagy méhsűrűség is igen jelentős negatív tényező. Ezen tény állításával, nem értem hogy mi a gond?

De már elnézést Kiskakas, te kérdezted hogy vajon mit gondolunk rólla. Nyilván tudod miért lesz a felmérés, akkor egyszerűbb lett volna tényként, és nem kérdésként tálalni. Már csak a félreértések elkerülése végett is. Nem tudtam hogy most ezt kedvező dologként kellett volna  kommentálni, már csak ilyen az ember még ha rendben is van minden, álltalában azért  egy váratlan ellenőrzésre nem tapsikol örömében az ember.

Ha az úgynevezett valódi mezei méhész, szokásos, vélhető véleményeit írnám.. az lenne aztán a kiábrándító. Ne legyenek illúzióid. Nekem sincsennek.
Sajnálom hogy ennyire nagatívan érintett, hogy így vélekedel irányomban : "Kár volt ezzel a mondattal minősíteni magadat, többre tartottalak!"

Mit is lehet erre mondani?  Na jó,  dicséretnek fogom fel, hogy legalább eddig a mondatomig, többre tartottál. Nem volt nekem semmi rosz akaratom, vagy hátsó szándékom.

Pozitívumot is mondanék én szivesen, De sajnos.. erről egy régi mondás jut eszembe "Tyúkszaros az élet, mi vagyunk a verebek, csipegessük eleget." Mondta mesterem, másnapos égő gyomorral a hétfői műszak kezdésekor.  :)
Van nekünk,  méhészeknek is mit kapirgálni.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 16. 11:45 írta Robotur »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2180 Dátum: 2017. Január 16. 21:07 »
QUQURIQ !!!

Robotur!

Mint írod vitaindítónak szántad.
Én kétszer is végig olvastam, nem annak véltem, de a második írásodban jobban "kiboncoltad" a vitaindítódat...
Most csak általánosságban válaszolok, nem "kitaglalva" az írásodat.
Mindketten tudjuk, hogy nagy, és egyre nagyobb problémák vannak és lesznek. Erre keresünk valamiféle megoldást. Remélem egyetértünk abban, hogy kell valami megoldás. A pesszimizmusodra írtam, hogy csalódtam, remélem nem vetted sértésnek.
...ha belekerülünk egy kátyúba, onnan mihamarabb épségben ki kell jutni...
Tudom, nekem is jobban ki kellett volna boncolgatnom a problémák okát.
Az alap indíték, hogy szinte ugyanazon településeken évek óta fel üti a fejét a nyúlós.
Ősszel égetés, majd minden rendben, nyáron meg folytatódik a betegség.
A méh egészségügyisek régi jó "motorosok" mindent felderítenek.
Persze előkerülhetnek dugi lépek, dugi eszközök, dugi bevándorló méhészek...
Ezeknek kellene elejét venni.
A többi statisztikai dolgok amiről írtam életszerűek, ellenőrizendők.
Nem felmérés bemondásra, hanem őszi család számlálás, és tavaszi család számlálás.
Így lehet csak az igazi család veszteséget felmérni, akár %-ban kifejezni.
Minél több településen számolnának, annál pontosabb lenne az országos reprezentáció.
Felteheted most a kérdést?
Mi a fenének?
Látod lehet, hogy igazad is lenne, de lenne bizonyos hivatkozási alap, kutatásra, fejlesztésre, gyógyszer cserére, gyógyszer fejlesztésre...stb.

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2181 Dátum: 2017. Január 16. 21:18 »
Vivaldi!

Majd hülye leszek ebben az időjárásban 150 km-t autózni. Nyilvánvaló, hogy mindenről tudott, mindenről tájékozott volt. Vitázott, egyetértett, szavazott. Úgy tette ahogy tette. Teljesen mindegy. Választott tisztségviselőként, döntéshozóként el kell vinnie a balhét, mert valójában nem tett semmit ellene. Soha nem állt ki olyan erővel, amivel képes lett volna. Mondhatom úgy is elárulta a méhészek érdekeit. Ez is a megalkuvásnak, idegen szóval a korrupciónak egy formája. Megtette, mert megtehette. De ezzel nincs egyedül.

Nem kell itt a rossz idővel takarózni, ha biztos vagy a dolgodban eljössz és kész, még meg se verünk. /Pedig megérdemelnéd már./
Józsi még le is ültet és főz egy kávét.

De, meg tavasszal szervezek egy találkozót, akkor talán nem lesz hó. Ezen biztosan részt vesz Tomipapa, Bezzeg, meg te, és Ranger meg a Baldavári stb. és ha oda nem jössz rendőrséggel hozatunk el.

« Válasz #2182 Dátum: 2017. Január 16. 21:33 »
Hát én az ismert okok miatt sajnos nem veszek részt egy ilyen találkozón, de sok sikert hozzá!  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2183 Dátum: 2017. Január 16. 21:42 »
 Miféle ismert okok?
Ha valóban van valami ok, akkor elnézést kérek, de én nem tudom.

« Válasz #2184 Dátum: 2017. Január 16. 21:45 »
Kedvenceddel már jó ideje nem beszélek és ez már így is marad.  ;)
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2185 Dátum: 2017. Január 16. 21:52 »
Ja? Azt hittem ágyhoz vagy kötve.

« Válasz #2186 Dátum: 2017. Január 16. 21:53 »
Már miért lennék?  :o
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2187 Dátum: 2017. Január 16. 22:06 »
Hogy nem tudsz eljönni. Akkor csak nem akarsz.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2188 Dátum: 2017. Január 16. 22:07 »
Rangerkám, hát velem is veszekszel eleget, én még is leülnék veled egy kávéra.

« Válasz #2189 Dátum: 2017. Január 16. 22:16 »
Veled nincs gond!
Majd megejtjük azt a kávét valamelyik nagyobb rendezvényen ha gondolod. ;)
Szabó György