Kiskakas!
Vita indítónak dobtam volna be, a mondhatni közönyből kiugrasztani a méhészeket.
Nyilván, a majd csak lesz valahogy elvre utaló mondatot, mint írtam is csak a fiataloktól "kölcsönvettem" nem az én felfogásom. Csak próbálgattam találgatni hogy hogy reagálna erre a pórnép.
Az hogy kételkedem, egy ilyen felmérés valós végrahajtásában, talán csak azért mert tapasztaltam már néhány dolgot... amit magam sem hittem volna, addig.
A méhpusztulások, ha igazából belegondolunk egyre nagyobb valószínűséggel fognak bekövetkezni. Minden lényeges külső körülmény romlik. De önmagában, a nagy méhsűrűség is igen jelentős negatív tényező. Ezen tény állításával, nem értem hogy mi a gond?
De már elnézést Kiskakas, te kérdezted hogy vajon mit gondolunk rólla. Nyilván tudod miért lesz a felmérés, akkor egyszerűbb lett volna tényként, és nem kérdésként tálalni. Már csak a félreértések elkerülése végett is. Nem tudtam hogy most ezt kedvező dologként kellett volna kommentálni, már csak ilyen az ember még ha rendben is van minden, álltalában azért egy váratlan ellenőrzésre nem tapsikol örömében az ember.
Ha az úgynevezett valódi mezei méhész, szokásos, vélhető véleményeit írnám.. az lenne aztán a kiábrándító. Ne legyenek illúzióid. Nekem sincsennek.
Sajnálom hogy ennyire nagatívan érintett, hogy így vélekedel irányomban : "Kár volt ezzel a mondattal minősíteni magadat, többre tartottalak!"
Mit is lehet erre mondani? Na jó, dicséretnek fogom fel, hogy legalább eddig a mondatomig, többre tartottál. Nem volt nekem semmi rosz akaratom, vagy hátsó szándékom.
Pozitívumot is mondanék én szivesen, De sajnos.. erről egy régi mondás jut eszembe "Tyúkszaros az élet, mi vagyunk a verebek, csipegessük eleget." Mondta mesterem, másnapos égő gyomorral a hétfői műszak kezdésekor.

Van nekünk, méhészeknek is mit kapirgálni.