Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743661 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2145 Dátum: 2017. Január 08. 20:53 »
Emlékeztek? Tóth Péter is altatta a népet sokáig neonikotinoid ügyekben. Még a Minisztérium is hitt neki. Szégyen. Csuját kétszer fenyegette meg rágalmazási perrel. Egyszer se merte elindítani. Valószínűleg az ügyvédek meggyőzték, hogy jobban teszi, ha hallgat. Aztán persze kiderült az igazság. Darvas prof isleírta. Olvashattátok.

Attól tartok, hogy a gyantatechnológia is hasonló súlyú és jellegű ügy, mint a neonikotinoid ügy. Csakhogy most nem méhveszteség a tét, hanem a piacvesztés. A gyantatechnológia felszámolhatja a magyar árutermelő méhészeti ágazatot. Ha így tör előre a hamisítási technológia akkor pár év és csak a hobbiméhészet marad, meg egy csekély bioméhészet.

Tehát ebben a témában lapítani mellébeszélni még az OMME elnökének sem szabad. Sőt Ő legyen a betiltás élharcosa.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2146 Dátum: 2017. Január 08. 21:00 »
Tudjátok-e, hogy a ződ fórum élharcosai más néven, de itt is regisztrálva vannak. Tsanyi is állítólag. Pletykák szerint. De hitelt adjunk ezeknek a pletykáknak szerintetek? Szerintem itt senki nem sértődik meg, ha Tsanyi itt is ír. Remélem ő se, ha lelepleződik.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2147 Dátum: 2017. Január 08. 22:13 »
Tsanyi abszolút nincs meggyőződve arról, hogy a gyantatechnológia teljesen veszélymentes és arról sem, hogy nem használják a mézhamisításnál, de az uralkodó széljárást követi. Kitörli az olyan hozzászólást, merthogy moderátori hatalma van a ződ fórumon, ami meggyőző lenne és teszi ezt saját meggyőződése ellenére. Ez is egyfajta megalkuvás. Lelke rajta!

« Válasz #2148 Dátum: 2017. Január 09. 01:02 »
Szóval nem történik más, mint ami régebben is. Igaz mostanában nem sűrűn látogatom a ződet, nem írom azt hogy egyáltalán, mert úgy is rögtön cáfolnák. Fontosabb dolguk nem lévén.  Mivel tartós adatbázisuk van, még a látogatókról is IP alapján. De ez végül is ez mellékes. Gyakorlatilag azon dolgok kerülnek ott törlésre, amit úgy vélnek hogy kellemetlen lehet, a mindenkori vezetés számára. Aztán ez eseti hogy saját döntés , vagy utasításra, kérésre történik. Vajon, miért nem lepődök meg ezen?

« Válasz #2149 Dátum: 2017. Január 09. 07:44 »
Szerinted miért beszél mellé Bross gyanta technológia ügyben?

« Válasz #2150 Dátum: 2017. Január 09. 08:30 »
Valami nagy baj lehet, de már nem a kínaiakkal!  ;D

Most tartunk a baráti tűz résznél, aminek az első sorozatát az itt legutóbb grill pipi néven futó kis kertész a zöldön kinyomott magából.

Mire jók a fizetett, bér tollnokok.
(Ha fordul a széljárás, majd lehet mutogatni mi nem..........   Ő meg "csak" egy kis kertész!)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2151 Dátum: 2017. Január 09. 08:43 »
"Szerinted miért beszél mellé Bross gyanta technológia ügyben?"

Mondanám hogy fogalam sincs rólla, én csak a törlési ügyre reagáltam. Valóban nem tudhatom, hogy ha így van, akkor ez mért van. Mint mezei méhész, erről valóban nem tudok semmit. Nyilván tippjeim vannak. De szerintem lesznek itt akik valós információk alapján írnak majd valamit.

Amint látom, már közben "születt új válasz"

« Válasz #2152 Dátum: 2017. Január 09. 09:32 »
Boldog Új Évet kívánok minden fórumozó társamnak !

Régen jártam már itt.
Van akinek ez jó, van akinek nem és vannak a semleges fórumozók.
A lényeg ami miatt most egy pár sorban írok az, hogy a piacozó méhészek oldaláról megírjam rövid véleményem.
Én piacra mostanában már nem járok, kisebb-nagyobb rendezvényekre viszont igen.

Az utóbbi 10 évben szinte minden rendezvényen a MÉZ KÓSTOLTATÁSÁVAL, - a mézfogyasztás növelése érdekében - nagyon sok eddig a mézet még csak hallásból ismerő honfitársaimat és külföldi - elsősorban német - gyerekkel és felnőttel szerettetem meg a méz minden fajtáját., amivel én rendelkezem.

A jelen helyzetben, - amikor a hordós értékesítés szinte lehetetlen - egyre többen fordultak a piaci értékesítés felé.
SAJNOS- ahhoz, hogy a portékájukat "bevezessék" a piacon - mélyen ÁR ALATT -i árakkal jelennek meg úgy, hogy ezidáig a kisújjukat sem mozdították a "CÉL" érdekében.

Ez a legnagyobb "ETIKÁTLAN" PIACROMBOLÁS, az én meglátásom szerint, és nagyon nagy veszteségeket okoznak az eddig elért "EREDMÉNYEINK" -re.
Sőt én úgy látom, hogy a piacokon  megjelenő árcsökkenés a jövőben  nagyon nehezen lesz visszafordítható.

Ezzel a véleményemmel érzékeltettem azt, hogy messzemenőkig NEM ÉRTEK EGYET az OMME jelenlegi "MENJ A PIACRA TE IS" mézfogyasztás növelő "kampányával!!!!!  Ezt PIACROMBOLÁS-nak és a méz hosszútávú áreséseként értékelem, ami magával hozza az "ÓCSKA" , kaposvári technológiával "előállított" mézek előretörését!!!

Ez egy nagyon veszélyes Propaganda kampány!!!!

Senkit nem szerettem volna ezzel megbántani, a véleményemet írtam csak le erről az aprónak tűnő problémáról.

« Válasz #2153 Dátum: 2017. Január 09. 10:13 »
A belső mézfogyasztás nem növelhető olyan mértékben, amely ellensúlyozná az export kiesésének mértékét. Aki utánna számol , akár csak körülbelüli, a neten elérhető adatok alapján is kitűnik hogy töbszörös nagyságrendi eltérésekről van szó.  A hazai fogyasztást nem duplázni kellene, ami már önmagában is gyakorlatilag lehetetlen, hanem sokszorozni, vagy 5-6 szororsára emelni. A valóságban, talán néhány százalék pontos javulás lehet reális elvárás.

A piacok már eddig is telítve vannak, és voltak is méhésszel, és mézzel. Többé kevésbé kialakult egy viszonylagos egyensúly, amit most felülről, "jópofaságból" igyekeznek mindenáron borítani. vajon ez is megint kinek az érdekét szolgálja?

« Válasz #2154 Dátum: 2017. Január 09. 11:19 »
Erre jön még a Nemzeti Programból támogatott mézletöltővel felszerelt nagyjaink.

Ha ezek az  új fiúk a piacon tönkre teszik, a közepes méhészeket, akik közül a legtöbb méhegészségügyi felelős kerül ki, az elkövetkező években a fel nem derített betegségek, fertőző gócpontok rengeteg munkával való kipucolása elmaradhat.

Ne gondolja senki, hogy most szív szeretetből dolgoznak a felelősök, akiknek a nem nagy állományuk miatt van idejük és a nem kicsi állományuk miatt van tapasztalatuk, hogy ezt a munkát elvégezzék!
Ha éhen halasztják őket (minket), akkor a következő körbe a nagy halak jönnek, vagyis mennek a gödör aljába.  ;)

Egyébként akik nincsenek hozzá szokva a régi kocsikhoz, a nagyon sok munkához pihenés nélkül, a dolgoztunk és még sem haladunk sehova érzéshez (méheü. felelős munkája a jelenlegi szabályok szerint) azok nagyot fognak koppanni,
ha a jelenlegi nem kell méz nagyban vagy csak annyiért amennyiért nem érdemes megtermelni állapotok maradnak hosszú távon.  :(

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2155 Dátum: 2017. Január 09. 13:45 »
Tisztelettel megkérlek benneteket menjünk át a "Méz marketing(mézhamisítás)Mézárak" rovatba.
Jókat írtok, én is szeretnék hozzászólni.
Ott elolvashatjátok.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2156 Dátum: 2017. Január 09. 14:04 »
Idézet
Idézet
A piacok már eddig is telítve vannak, és voltak is méhésszel, és mézzel. Többé kevésbé kialakult egy viszonylagos egyensúly, amit most felülről, "jópofaságból" igyekeznek mindenáron borítani. vajon ez is megint kinek az érdekét szolgálja?

A mézkereskedőkét.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2157 Dátum: 2017. Január 09. 14:19 »
Tsanyi most egy gyékényen árul Tomipapával és Bezzegh Lacival. Szóval Tsunyi és társai szerint az mézre vonatkozó Élelmiszerkönyvi előírásokat nyugodtan meg lehet hágni, ahogy a szomszéd lova meghágja a szamarat és lesz belőle egy öszvér.

A gyantaszűrt méz ami tulajdonképpen már nem tekinthető méznek, de Tsanyi szerint méz. Miért? Mert Bross Péter és az OMME vezetése ezt mondta. Persze közben fikázza Bross Pétert ezerrel.

Amióta van a gyantatechnológia, azóta nincs rossz minőségű méz, ha van elég gyanta. Ez olyan, mint amikor az egyetemista srácok a buliba azt mondják, hogy nincs rossz nő, csak még nem ittunk eleget.
Bocs!
Én nem vagyok alkoholista, tehát józanul döntök és azt mondom, hogy ami nem jó, az számomra minden körülmény közepette a nem jó kategóriája.

« Válasz #2158 Dátum: 2017. Január 09. 17:31 »
Az tény, hogy ez a fórum sokkal pörgősebb egy ideje mint a zöld, meg szabadabb is és élesebb kritikákat lehet olvasni aminek én személy szerint örülök!

A piacra kivitt méz szerintem is rossz irány, pont a megfogalmazottak miatt, méz ár(helyi méhészgyűlésen is el lett mondva nálunk, nem jó út az árak csökkentése), meg hát már hova vigyenek ki több méhészt a piacra, nincs elég?!...  és azt kezdem látni semmilyen értelmes érdemi döntést nem képes az omme meghozni, én attól tartok nagy bajok lesznek itt, mert elmozdulunk valamerre, de az sehova sem vezet. Igazából a paradigmaváltás kimerül a "nagy szavakban" és ennyi. Értelmes irányba nem nyit az omme, fogalmam sincs mire jó ez, bár akik az omméban vannak biztos nem kell attól tartaniuk, hogy kinek adják majd el a mézüket, de a többiek?! ...  Ami ellen meg igazán fel kellene venni a harcot , azt meg lesz@rják, és apró kis hülyeségekkel foglalkoznak, várják a megoldást. Na most, hogy ez tudatosan vagy tudatlanságból csinálják és építik le a MAGYAR méhészeteket, méhészeket, mézet azt már nem tudom, de szar megélni!

« Válasz #2159 Dátum: 2017. Január 09. 17:36 »
Valami azt súgja, hogy lesz ez a fórum még pörgősebb is.