Kakaskukorékolás

• 4226 válasz
  • 2005362 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #2130 Dátum: 2016. November 05. 19:34 »
Csak megint ismételem magam. Egyet jegyezzetek meg: a TÖRVÉNY áll mindenek felett.
Mert állhatunk Bross oldalán, állhatunk Mészáros oldalán, de a törvény mindannyiunkra kötelező.
És én még lehet, hogy kurva naiv vagyok itt a béka segge alatt, de még hiszek abban, hogy a zavarosban halászni legkevésbé akkor lehet, ha a törvényt betartjuk.

« Válasz #2131 Dátum: 2016. November 19. 07:29 »
Hozzászólásomnak nem találtam jobb helyet.
Azon gondolkodtam, hogy a tegnapi "Mézes Reggeli"-ben mi volt a különös?
Rájöttem.
A gyerekek!
Bizony, amikor én voltam óvodás nem volt internet, meg Facebook, okos telefon.
Fogócska, kardoztunk, sóderoztunk, bújócskáztunk.
A mostani gyermekek ehhez a korhoz illő tudással, világnézettel rendelkeznek.
Ledöbbentett, hogy milyen "felnőttesen" gondolkodnak, milyen okosak!
Nehéz az ő gondolatvilágukba belecsöppenni, mert a mai gyerekek simán ledumálják a felnőtteket.
Én is megtapasztaltam amikor javasolta egy kisfiú, ha megdagadunk a méhszúrás után igyunk kalcium injekciót!
Sokkal felvilágosultabbak a gyerekek, alkalmazkodnak a rohanó világhoz.
Néha hallani csak ilyen regéket, hogy "Erre csörög a dió.." és ezt is felnőttektől.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2132 Dátum: 2016. November 19. 07:57 »
"Erre csörög a dió.."

Hát az nálunk lefagyott, úgy mint a fentieket leíró mosolya április 2-án!

Na mindegy, majd jövőre ..........  ezt csak a dióra értettem!  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2133 Dátum: 2016. November 22. 21:25 »
QUQURIQ !!!

Megint eltelt egy hét, és továbbra sincs semmi hír a többi szakbizottságokról!
Ezek között kiemelném a méz marketinget!
Már így is késésben vagyunk, a "méz szezon" elindult, úgy ahogy...
Miért várjuk meg a nyarat?

Kiskakas

*

atya

• 1043
« Válasz #2134 Dátum: 2016. November 22. 21:54 »
Lehet ezek a projektek, csak nekünk fontosak, másnak nem.
Ha valaki jelentkezett már valamelyik bizottságba, kíváncsi lennék, hogy kapott-e valamiféle visszaigazolást??Egyáltalán meg kapták-e, vagy ne adj isten elfogadták a jelentkezését??
Egyébként a méz marketinget igen igen keményen nyomják azok a méhészek akik a terméküket kiüvegezve, nap-mint nap a piacokon, vásárokon, fesztiválokon értékesítik. De nem szabad megfeledkezni azokról a kollégákról sem akik "csak" háznál értékesítenek. Így a kedves vásárló hamisítatlan eredeti termelői mézet fogyaszthat.

« Utoljára szerkesztve: 2016. November 22. 21:57 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2135 Dátum: 2016. November 23. 12:47 »
Egyszer majd rájöttök, hogy semmivel se lehet eladni több mézet. Igaz állítólag jövőre emelkednek a fizetések. De a mézpiac így is teljesen telített.
 No most mi történik? Arra az egy két piacozó méhészre aki eddig ebből megélt, ráhoztok még négyet. Ez a közgazdaságtanban foglaltak szerint az árak letörését eredményezi, és végső soron az összes értékesítő ellehetetlenítését.
 Talán ismerős a közös legelőn való tehéntartás környezetvédelmi példája. Ez itt is érvényes.

*

Nb18

• 797
« Válasz #2136 Dátum: 2016. November 23. 14:34 »
Vivaldi!

Lemaradtam valamiről?
Konkrétan kire gondolsz, amikor azt írod:
"Arra az egy két piacozó méhészre aki eddig ebből megélt, ráhoztok még négyet."
Kik hoznak még több méz árusítót?
A hozzászólásodból úgy tűnik, hogy szerinted vannak konkrét személyek, akik azzal foglalkoznak, hogy méhészeket hajtanak ki a piacokra, akik ellehetetlenítik az addig úgy-ahogy megélő méhészt.....

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2137 Dátum: 2016. November 23. 16:25 »
Én nem árulok. De eddig sem volt hiány mézben a piacokon. Aki eddig a piacon akarta eladni a mézét az eddig is kitalált oda. Most kampány folyik, hogy egyre többen próbálják helyben értékesíteni. Ez egyébiránt nem más mint pótcselekvés, mert ha már külföldön nem keresünk piacot legalább csináljunk úgy itthon mintha csinálnánk valamit.
 És mivel én nem árulok, ezért nem a saját magam nevében beszélek, hanem azokéban akik eddig ebből valahogy meg voltak.
 Remélem hallottál a közlegelők és a marhák közti összefüggésről? Talán jobban megérted ha a piac és a marhák közti összefüggést tárgyalom. Ha érted..., ha nem elmondom.
Elmondom még egyszer, a gyengébbek kedvéért. A Magyar piac mézzel telített. A fogyasztás emelkedése , ha van ilyen nagyon lassú. A mézünk nagy részét itthon nem tudja felvenni a piac. A keresletet mostanáig is kielégítették. De, most a kampány miatt egyre nagyobb a konkurencia. Ezért azok akik a mézük értékesítéséből éltek, most elmehetnek dolgozni.
Ezt, kedves 18 keretes láda, nem bírom már egyszerűbben leírni. De javaslom ballagjál ki a hozzád legközelebbi piacra, és kérdezzél meg ott valami régebbi méhészt aki mézet ad el.

« Válasz #2138 Dátum: 2016. November 23. 16:31 »
Félő hogy valóban lehet egy ilyen másodlagos hatása, amit Vivaldi ír, a most folytatott reklámnak. A honi fejenkénti átlag mézfogyasztás nagyjából arányos a jövedelem viszonyokkkal. Nagy eredmény ezért,  nem várható a kampánytól. Talán a "mézes reggeli" akció az ami lehetséges új fogyasztókat hozhat. Talán. A többi, pusztán a meglévő kényes piaci egyensúlyban okozhat átrendeződést. A következő okok miatt, nem a magyar termelői mézet reklámozzák, csak annak egy szűk szegmensét.  A termelő, árúsító méhészek töredéke használja jelenleg a favorizált göngyöleget, a szalagot még kevesebben. Nem a hazaknál, és a helyi piacokon jellemző a hamis méz!
Más lenne a helyzet, ha ez az üveg, a nemzetközi piacon fémjelezné a magyar mézet. Erről viszont szó sincs.Felfog ható a magyar méhész, és a magyar méhész közötti viszályszításként. Nem állítom hogy szándékosan, de ez lehet a hozama.

*

Nb18

• 797
« Válasz #2139 Dátum: 2016. November 23. 17:21 »
Vivaldi!

Csak annyit írok: ÉRTŐ OLVASÁS! ;)

*

ata67

• 526
« Válasz #2140 Dátum: 2017. Január 08. 17:46 »
Nem tudjátok mi van a Kiskakassal? Régen járt itt?
Ata

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2141 Dátum: 2017. Január 08. 18:00 »
Úgy tűnik, hogy Zsírosméhészet számára dr Hegedűs Dénes neve szitokszó.

Idézet
Lehet, hogy igaza lesz dr Hegedűs Dénesnek ? Azt mondta 10 mrd Ft vagyont veszít tavaszra a méhészeti ágazat. Ősszel az atka, most a nagy hideg szelektálja a magyar méhállományt

Ezt a hozzászólást szó nélkül törölte.

Mitől fél ez az ember? Az igazságtól. Jogos. Az nagyon fájdalmas tud lenni, ha valaki hozzá van szokva a folyamatos hazudozáshoz. Bocsánatot kérek, ha ezt bárki sértésnek veszi.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2142 Dátum: 2017. Január 08. 18:13 »
Zsírosméhészet elemébe érzi magát. Újabb két hozzászólást törölt egyetlen megjegyzés nélkül.

Nem idézem a két hozzászólást, mert túl hosszú lenne. A lényege az, hogy a gyantatechnológia Méhészet újsági cikkben Bross nem hazudik, de mellébeszél. Erre rákérdezett Tóth Zoltán, amire helyesbítően reagált pestlőrinc. Zsírosméhészet mind a két hozzászólást törölta. Egyetlen szitokszó se lett leírva.

Vajon miért?
Vajon miért?
Vajon miért törölte?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2143 Dátum: 2017. Január 08. 19:38 »
Zsírosméhészet azt állítja, hogy nem ő törölte a hozzászólásokat. Hiszek neki. De továbbra is tény, hogy törölve lettek indoklás nélkül.

Bocsánatot kérek Zsírosméhészettől. Alaptalan volt az írásom ezek szerint.

Viszont csak nem ártana tudni, hogy miért és ki törölt.

Vazze!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2144 Dátum: 2017. Január 08. 20:11 »
Időközben kiderült ki volt a tettes. Tsanyi személyesen.

Úgy látszik őt nagyon zavarja dr Hegedűs Dénes azon kijelentése, hogy  tavaszra 10 mrd Ft veszteséget fog a méhészeti ágazat elszenvedni. Továbbá az is nagyon zavarja Tsanyika lelkivilágát, hogy le merte írni valaki, hogy Bross a gyanta technológia ügyben altatja a népet és mellébeszél. Pedig Tsanyika a választási kampányban nagyon védte Mészilaci érdekeit.