Kakaskukorékolás

• 4212 válasz
  • 1743779 megtekintés
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1785 Dátum: 2016. Május 07. 08:42 »
Szia Jenő!
Talán így mégis jobban hozzád illő a megszólításom.
Erre a pár gondolatodra válaszolok, a többire nem, mert reménytelennek tűnik, és utána befejeztem, váltsunk témát.
"Te mondtad telefonon egyszer az észrevételemre, hogy ezeket elküldöd kiskakasnak. Tudod amikor mondtam, hogy legalább ne írnál minden mondatot külön sorba, vagy szerkesztené át Laci. Nem tudom a számát, csak levelezni szoktunk. Semmi bajom vele."
Baldavári Lacival baráti kapcsolatban vagyunk, már jó rég óta.
Sok közös gondolatunk van, és a stratégiánkat (nem csak vele) többször egyeztettük.
Több írását én töröltem, mert meredek volt, vagy moderáltam, nehogy baja legyen belőle.
(Kakaspörkölt és egyebek, de erről folyamatosan olvashattál.)
Természetesen átgondoltuk, hogy miről írjunk, és adtuk-vettük az információkat.
Hol ő hol én írtam le a történéseket, mert azonos körben mozogtunk, de helyette soha egy sort sem írtam!
Többet ezt nem bizonygatom, mert semmi remény arra, hogy belásd, tévedtél.
Nem tudod a számát, levelezni szoktatok?
Na ez sem fedi a valóságot Jenő!
Ott álltam Laci mellett Csévharaszton, ahol kihangosítva hallgattuk a telefonbeszélgetéseteket a napraforgón történt méhmérgezésedről.
Még én is üdvözöltelek, és kérdeztem is Tőled.
Kezdesz feledékeny lenni.
A méheim jók, senkivel nem cserélnék.
Sok méhész jár nálam őket kérdezd, ne engem.
Egy témát ragadj ki, mert így az olvasóknak csak egy személyeskedő, kötekedő Jenci vagy.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #1786 Dátum: 2016. Május 07. 21:40 »
Mikor beszéltem én kiskakassal telefonon? Hogy nem szakad rád az ég amikor ekkorákat hazudozol. Életemben egyszer beszéltem vele, amikor előadása után az utcán az éjszakába nyúlóan pletykáltunk. Levelezni szoktunk, nem csak méhészettel összefüggésben. Szólalj már meg Baldavári László és kétlek írd már ide, hogy valakivel csuda mód összekever engem Attila!!! Feltételezni sem merem a szándékosságot.

Én kezdek feledékeny lenni? Ki kérem magamnak.
Szánalmas ami itt folyik...

« Válasz #1787 Dátum: 2016. Május 07. 23:05 »
Tisztelt Tóth Zoltán!

Kérdésére válaszolva annak idején ezt a levelet írtam az EB Elnökének:

Tisztelt Fáskerti László!                                                                Iktatószám: 6/2014
Ellenőrző Bizottság Elnöke részére!                                             Tárgy: Bizonyítékok bekérése

Tisztelt EB Elnök Úr!

Válaszlevelét megkapva az alábbi korrupció gyanús ügyekben kérem válaszát, egyszersmind méhész, OMME tag és mint az Ambrózy Béla Báró Méhész Egyesület elnökeként kérem az ezzel kapcsolatos bizonylatok másolatának megküldését is.
1.   Ki döntött a Kijevi Apimondiára utazók létszámáról, hány fő vett részt az OMME költségén, milyen szakmai érvek támasztották alá az EB elnökének és az irodavezetőnek a kiutaztatását? Az Apimondián résztvevők milyen szakmai konferenciákon vettek részt és ez mennyire hasznosul a méhészek részére? Mekkora költséget jelentett ez az OMME részére?
2.   A Gyulai Mézfesztivál előtti elméleti oktatás egyik előadója, Dr: Mészáros László az OMME elnöke volt. Tudomása van-e az MVH-nak arról, hogy az OMME elnöke szervezeti, működési, szakmapolitikai előadást tartott, nem elméleti oktatást? Az ilyen, és hasonló elméleti képzéseknél kötelező a 3 szakmai előadó!
3.   A korrupció melegágya a szaktanácsadók, választott tisztségviselői státusza! A szaktanácsadó IB tag, ahonnan kapja a fizetését, arról kell véleményt mondania, elfogadni a küldöttértekezleten a  beszámolót! Az EB elnökeként nem tartja ezt aggályosnak?
4.   Egyed Árpád, IB tag lett a Kft. ügyvezetője, pályáztatás nélkül! Ő jelenleg a Nagyatádi egyesület elnöke is! A pesti útjait hogy számolja el?
5.   Hogy követhető nyomon, hogy helyi egyesület elnökeként utazik, IB tagként, vagy ügyvezetőként?  Kérem az útiköltségei elszámolási bizonylatainak a másolatát bemutatni!
6.    Neonikotinoid ügyben nem a valós szakmaiságot vették alapul, nem törődtek a hazai, és a nemzetközi tapasztalatokkal. Ki és milyen szakmai megfontolásból döntött úgy, hogy sem korábban sem a jövőben nem kíván az OMME erre a kutatásokra pénz biztosítani?
7.    IB tag-szakatanácsadó Tóth Péter, a Veszprém megyei Növényvédelmi és Növény orvosi Kamara tagja vezeti a monitoring vizsgálatot. Kérem tájékoztasson, hogy ezen tevékenységéért kap-e juttatást az OMME költségvetéséből vagy a Nemzeti Programból, és ha igen, mennyit?
8.   Az Orosházi Üveggyárban gyártott OMME-s mézesüveg szerszáma nem az OMME tulajdona! A Kft. alapításakor bejelentették, hogy ezt viszik be apportként! Nem létező tulajdont vittek be apportként?
9.    Dr. Mészáros László tiszteletdíját nem szavazta meg a küldöttgyűlés! Ennek ellenére tagdíjunkból, bruttó 4.8 millió az-az nettó 3.3 millió forint került 2013. december 17-én átutalásra, az elnök számlájára!
Erre Ön adott utasítást! Az alapszabályunkból kitűnik, ezt csak és kizárólag javasolhatta volna a küldöttgyűlésnek!   Fekete József OMME alelnök tiszteletdíja is átutalásra került! Ezt nem szavazták meg a küldöttek! Akkor már nem voltak határozatképesek! Kérem az erről szóló jegyzőkönyvet, és a határozatot!

Hiszem, hogy rálátása és szakmai felkészültsége alapján kérdéseimre azonnal tudna válaszolni, de kérem, hogy válaszleveléhez a kért bizonylatok másolatát is küldje meg, vagy 10 munkanapon belül biztosítson irat betekintési lehetőséget, hogy az Ön által megjelölt EB ülésen felkészülten tudjak megjelenni.

Szeged, 2014-01-21

Bízva segítő közreműködésében, előre is köszönettel:     Pongrácz Attila

Ezt kaptam:

2014. január 09-én kelt levelemben arra kértem Önt, hogy a konkrét korrupciós ügyek bizonyítékait küldje meg, hogy 2014. január 23-i EB ülésen ki tudja azt az EB vizsgálni. Válaszlevelében a konkrétumokról semmilyen információt nem kaptam. Az EB ülés meghívójában szereplő aktualitások napirendi pontban terveztem a konkrétan az Ön által meghatározott korrupciós ügyek kivizsgálását és jegyzőkönyvezését.
Az év zárásával összefüggésben az EB-nek meghatározott faladatai vannak, így nem látom annak lehetőségét, hogy Ön külön küldöttséggel részt vegyen az EB ülésen. Önt, mint aki a korrupciót vélelmezte és közzétette az interneten, 2014. február 23-án 13 órakor az összeszedett bizonyítékaival együtt várjuk az EB ülésen. Amennyiben a benyújtásra kerülő bizonyítékok mennyisége olyan nagyságú, hogy kivizsgálása hosszabb időt vesz igénybe, úgy külön napirendi pontban, rendkívüli EB ülésen fogja az EB ellenőrizni és lejegyzőkönyvezni.
 Üdvözlettel               Fáskerti László

Néhány levélváltás és egyeztetés után kiderült, hogy semmiféle dokumentumhoz nem fogok hozzájutni, így, mint ahogy a korábbiakban is írtam munkahelyi leterheltségem miatt feladtam a további próbálkozással.     
Szaktanácsadói leváltásom?  :'(
Pofon volt az élettől! Azt hittem, ha szívvel- lélekkel dolgozom az OMME- ban az elég egy érdekvédelmi szervezetben. Azt mondták a munkámmal nincs probléma, csak a helyem kell. Zsolt helyére új vezető szaktanácsadót terveztek, így engem kiraktak, hogy Zsolt maradhasson, mint Csongrád megyei szaktanácsadó. Tulajdonképp nem is haragudtam rá, mert nem ő döntötte el. csak elfogadta a felkínált állásomat. Éppen ezért nem kommentáltam sem Csongrád megyében sem máshol a változás miértjét, nem akartam, hogy Zsoltot ellenszenvvel fogadják. Ahogy Nagyernyei Attila is megírta korábban, akkor még én sem ismertem Zsolt igazi jellemét. Ez valójában csak akkor derült ki amikor veszélyben érezte az állását, akkor kezdett el prüszkölni Attilára és rám is. Tudta, hogy ha én maradok az elnök Csongrád megye Mészáros ellen szavaz, ezért az OMME ellenségének állított be, megpróbálta elhitetni a tagokkal (biztos sokan el is hitték), hogy csak őt akarom kitúrni az állásából. Amikor felajánlottam, hogy én lemondok az elnöki pozícióról, ha ez az akadálya annak, hogy egyben maradjon az egyesületünk, sok embert felhívott, hogy vállalja el helyettem. Azt mondták, hogy én vagyok a legalkalmasabb, a szegedi méhészek kiálltak mellettem ( ez azért nagyon jól esett!), így csak a vidéki méhészeket tudta megtéveszteni( oda ritkábban jutottam el) és beszélte rá őket, hogy lépjenek ki az Ambrózy Egyesületből. Ateista vagyok, de azért abban bízom, hogy az élettől előbb utóbb mindenki megkapja, ami jár neki.
Remélem minden kérdésedre válaszoltam, üdvözlettel: Pongrácz Attila

« Válasz #1788 Dátum: 2016. Május 08. 21:52 »
Sziasztok!

Napok óta most érek rá kicsit a gép elé ülni, egy-két hozzászólást elolvastam :)
Sokmindenkinek be kellene szólni, de inkább hagyom.
Kettőre reagálok. Érdekes módom sem Nagyernyei Attilára, sem Pongrácz Attilára nem kell túlzottan.
Először is, nincs Lászlóffy szagom, másodszor atyára reagálnék, hogy veletek ellentétben senkit nem szidtam, de még te kéred ki a stílusomat. Nevetséges vagy. De nem bántalak, magadat bántod, mikor írogatsz a lélektornában, s közben más szemében keresitek a szálkát.
Semmi valótlant nem írtam, igazából a fikázó hozzászólásaitokhoz mérve még szépen írtam le a mondanivalómat.
De atya gatya, ha a zölddel jössz, hogy ott mit írnak, akkor miért nem maradsz ott?
Igen is, ez az én stílusom. Megvédeni akit már a földön rugdostok.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 08. 21:55 írta Kevanaar »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1789 Dátum: 2016. Május 08. 22:31 »
Kevanaar!
Idézet
Megvédeni akit már a földön rugdostok.
Hogy nem szakad le az ég! Az elmúlt három évben olyanokat kellett átélnie a törpe kisebbségnek, hogy az tényleg nevezhető földön rugdosásnak. Ha most mind kipakolnám, ami igaztalan rágalom elhangzott akármelyikőnkre elhangzott, beleérve amit rólam is írtak és mondtak, akkor holnap reggelig írogathatnám. Nem lehet alaptalanul kizárással fenyegetni valakit, bolondnak, óvodásnak nevezni. Viszont mi eldöntöttük, hogy nem vesszük magunkra, ami nem a mi ingünk. Így aztán visszahullott rájuk. Most ott szenvednek alatta. Ezért tudott megtörténni a változás.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1790 Dátum: 2016. Május 09. 06:23 »
Kevanaar!
Ezt írod:
"Semmi valótlant nem írtam, igazából a fikázó hozzászólásaitokhoz mérve még szépen írtam le a mondanivalómat."
Ezért jött létre a Fekete-Fehér Méhészklub.
Soha senkit nem fikáztunk, erre én személy szerint is figyelek!
Amiket itt leírtunk, sokan odajöttek hozzám az OMME Küldöttgyűlésén, és gratuláltak.
Volt aki azt mondta, nem gondolta volna, hogy minden igaz.
Arra kérlek, ha lesz időd légy szíves emeld ki írásaim közül amit úgy érzel valótlanságot állítottam.
Engem és a változás csapatát alig másfél hónapja még az OMME ellenségének címkéztek, sőt többször megkíséreltek kizárni az egyesületből.
Még azt sem mondom, hogy nem fájt, de bosszúvágy soha nem volt emiatt bennem.
Ugyanolyan megtévesztett emberek mondták ránk az áldásaikat mint Te Kevanaar!
Hidd al nem szabad előre ítélkezni.
Kérdezz, ne vádaskodj, mindenre fogunk válaszolni.
Dr.Hegedűs Dénes a kampánya alatt többször kijelentette, hogy csak akkor vállalja el az alelnöki pozíciót, ha a volt vezetést nem fikázzuk!
Én ehhez tartom magam, viszont a szabálytalanságokról, problémákról továbbra is fogok írni, azt bárki is teszi a méhészek ellen.
Ezért van porondon Zsolt.
Soha senki nem ismerte volna meg, ha Bross nem hozza be az egyesületbe!
Most már mindenki ismeri, ki így ki úgy.
Ja az OMME nem szociális intézmény, sok méhésznek, vezetőnek van 3 gyermeke.
Erre ne hivatkozz!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1791 Dátum: 2016. Május 09. 06:41 »
Nekem nem úgy tűnt még az utolsó pillanatba sem, amikor bemutatkozása címén másra köpködött, hogy földön feküdne a 3 gyermekes család apa!
(Tudjátok a gyerekét egyedül nevelő édesanyát meg kirúgták. Ő most tényleg a földön fekszik.... pedig ő nem állt ki a közösség elé óvodásozni... sőt amiről kevesen tudnak, de én mindig mondtam, NEM Ő VOLT A TÉGLA!!!!
Tényleg Tégla hogy alszol??)

Az akkori viselkedésével Neked semmi problémád? Pedig az nagy nyilvánosság előtt történt!
Senki nem szólt a régi vezetőség tagjai közül, hogy tán ezt nem kéne.....sőt volt akik még nála is durvábban nyomták....
Ha a lelki világa nem bírja a terhelést le is lehet mondani...Egyébként nem vall bölcs emberre a választás előtt  két perccel szembe köpni egy potenciális főnök jelöltet...
Akkor még igen csak magabiztosak voltak az urak, hát most is legyenek azok!
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1792 Dátum: 2016. Május 09. 11:51 »
Ki volt a Tégla? Hát azok többen is voltak. De ezek szerint pont az nem volt tégla, aki ki lett rúgva.

Nézzük a téglákat.
 - Ki az aki tudta a küldöttgyűlés minden tagjának címét?
 - Ki az aki tudta, mi hangzott el elnökségi öléseken?
 - Ki az aki tudta, mi hangzott el az Ellenőrző Bizottság ülésein?

Amit felsoroltam valójában nem titkos összejövetelek, azon elhangzottaknak akár szó szerinti jegyzőkönyve se lehetne titkos. Éppen ezért szörnyű, hogy olyasmi miatt rúgtak ki valakit, amit nem követett el. Sőt ha elkövette volna, akkor se lett volna titoksérelem.
Szerintem pont az a leginkább sáros, aki kirúgatta, hisz így akarta elterelni a gyanút magáról.

De szóljatok hozzá, mert lehet, hogy nincs igazam.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1793 Dátum: 2016. Május 09. 20:14 »
Sziasztok!

...
Először is, nincs Lászlóffy szagom, másodszor atyára reagálnék, hogy veletek ellentétben senkit nem szidtam, de még te kéred ki a stílusomat....

Megvédeni akit már a földön rugdostok.

Gondolom rohantál minden bukott politikust is megvédeni. Pedig a méhésztársadalom óriásit tévedett. Egy olyan ember, aki kioktatja az Apimondia elnökét semmit nem konyít sem a diplomáciához, de még a jó modorhoz sem.

Lászlóffyt meg nem kell védened, azóta is felveszi a félmilliós fizetését.  Pl. az utolsó hónapban is. Mellette felveszi még az ötvenezer forintos fizuját havonta azokért az elnökségi ülésekért is, amin meg sem jelent. Mellette sikeres méhész. Szóval mitől lenne a padlón? Két rendezvény volt azóta az OMME életében (elnökségi ülés ill küldöttgyűlés), neki mindkettő alatt családi programja volt. Mindkét családi programon ott tudott lenni. Olyat már hallottam, hogy valaki padlón van, mert nincs fizuja, vagy annyi a munkája, hogy nem jut idő a családra, de ha van fizu és idő a családra, akkor mitől lenne padlón?

Brossnak lesz nehéz dolga, folyamatosan ellenőrizni Lászlóffy Zsoltot, hogy ne oktassa ki majd Törökországot, a török kormányt az Apimondia szervezésénél számára feltűnő problémáért. 

« Válasz #1794 Dátum: 2016. Május 10. 01:47 »
Szerintem tévesen gondolkozol. Nem volt tégla. Minden darabka információ, nagyon helyesen futótűzként terjedt. Te sem egyetlen forrásból tudod, amit tudni vélsz. Ez a szép a hitben is. Nem lehet egyetlen eliminálással kiirtani. Márpedig itt sokan hittek a változás lehetőségében. Amikor Ese Ferenc beszéde nyilvánosságra került, akkor pl. Lászlóffy hangja erős. Ez számomra egyet jelent, közel ült a.mikrofonhoz. A többi csak spekuláció, aminek semmi értelme.

« Válasz #1795 Dátum: 2016. Május 10. 07:40 »
Na a lényeg elhangzott.

A tárgyaló teremben kellett tartózkodnia a Téglának (ha már a másik oldal így nevezte el) nem az Irodai részben....

Még is az Irodából rúgták ki Gabikát...

Nem kéne visszavenni, mert Én ezt nagyon igazságtalannak találom (és mindig is annak tartottam), hogy más bűnei miatt bocsájtották el.

A munka / jelenlét nélkül kiutalt " fizetésről" meg csak annyit, hogy ha ez az Ellenőrző Bizottság is majd felsorolja, hogy ki mit nem tett meg, sőt a közösen megállapított szabályok ellen "dolgozik" és azt Ők nem fogadják el, ennek ellenére javasolják a Küldöttgyűlésnek ezt a "munkát" elfogadásra......akkor megérdemeljük Őket is és azt is akiről a jelentésük szól.

Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1796 Dátum: 2016. Május 10. 10:59 »
TÉGLA!

A diktatúrákban a lelkiismeretes ember becsületből tégla, hiszen maga a diktatúra a bűn. Ezért nem rovok meg senkit amiért az elmúlt három évben bármi módon segített rávilágítani a helyzet tarthatatlanságára és az amúgy törvény által kötelezően nyilvános információt eljuttatta hozzánk.

Pl. Nagyon várom, hogy a szerverfeltöréses számítástechnikai bűncselekmény ügyében végre szint valljanak azok, akik pontosan tudták, hogy az egész feljelentés kreált, összebarkácsolt koholmány volt, amiben össze nem tartozó dolgokat kapcsoltak össze, tehát tipikus koncepciós ügy született Dr. Mészáros László, Dr Cserényi Péter, Fáskerti László utasítására.

Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy Csuja László számítógépéről a www.omme.hu weboldalt támadás nem érte.

Pontosan lehet tudni, hogy abban az időszakban kiknek volt olyan belépési jogosultsága, amivel módosítani lehetett a felhasználói jogokat a www.omme.hu oldalon. Nekik kellene megszólalniuk Csuja László mellett és el kellene mondaniuk a valóságot. Mindez ideig ez még nem történt meg. Amíg ezt nem teszik meg, addig semmilyen bizalomnak nincs alapja. Megbocsátani is csak ezt követően lehet.

Csak a nyílvánosság ad Csujának védelmet. De nemcsak Csujának, hanem mindenkinek. Mert nemcsak Csujáról terjesztettek valótlant, hanem a Csintó Csapat, Kontroll Csoport, Változás csapata minden tagjáról. Sőt kreáltak ügyeket Csuján kívül Pongrácz Attila Nagyernyei Attila és mások ellen is.

Ezért kérem, hogy az elmúlt időszak IB, EB, Elnökségi, OV, Küldöttgyűlés jegyzőkönyvei kerüljenek fel a honlapra. Ennek a feltétele - megfelelő utasítást követően - az irodai dolgozók feladata.

« Válasz #1797 Dátum: 2016. Május 10. 12:59 »
Építkezzünk!

A Tégla az akkor is csak tégla, ha diktatúra van, ha demokrácia van, akkor is az.....

Én jártam az OMME irodában többször is és láttam nincsenek ragasztóval lekenve a székek, hogy ne lehetett volna felállni róluk, ha valaki nem értett egyet a körülötte folyó dolgokkal.
Érdekes voltak akiknek ez nem esett nehezére és felálltak, távoztak.... velük semmi gond.

Gabika nem volt Tégla, még csak felderítő sem....mégis a "csata" után egyedül Ő fekszik a földön.....
A jól fizetett uraknak, hölgyeknek meg még csak a haja szála sem görbült...     hogy van ez méhésztársak?

Jól van ez így?  :-[
Szabó György

« Válasz #1798 Dátum: 2016. Május 10. 14:39 »
Texas: A megbízód még nem mondta el, hogy vége a háborúnak? Ti nyertetek. Ülj le pihenj egy kicsit.
Huszadrangú problémákon rágódsz, és csak feszültségkeltésnek jó.
Arra meg ne számíts, hogy csak azok maradnak a csapatban akik a Bosch gépezetben vannak.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1799 Dátum: 2016. Május 10. 16:10 »
Lila!

Erkölcsi érzéked nem csillogott fényesen ebben a hozzászólásodban.