Szeretnélek tegezni Arisztaiosz!
Tavaly szinte az egész országot jártam előadásimmal.
Mostanság központi közutálatnak örvendezek. Szívesen átküldeném előadásom vázát, de nem elég nagy hozzá a gépem kapacitása. Végre szakmai dolgot kérdeztél.
Az NB 18-ra való váltásomnak számtalan oka volt. Öt évig morfondíroztam rajta, de az igazi lökést döntésemhez feleségemtől kaptam.
Mikor harmadik nap kora tavasszal talicskáztam a Hunor tartalék fiókokat, megkérdezte feleségem mikor nézzük meg a méheket, mert már sokan átnézték a családokat. Még az nap feltettem az OMME honlapjára a hirdetésemet.
Szaktanácsadóként sok mindent volt módomban látni. Az egyik alkalommal Várkonyi János bácsi gyönki méhész megkérdezte tőlem mit fogok szabadidőmben csinálni, mert itt nem kell ám pakolászni? Azóta már tudom, hogy nem ugratott. Tiszta nyugodt vagyok, a teljesítményem nőtt. Nappal tudok etetni, rablás nincs szolidágón, a vándorlás öröm, nincs pántolás, nem dőlnek fel a kaptárak, nem esik szét a fiók, nem szaglásznak a fiókok között, három NB fészket átnézek mire szétpakoltam egy rakodót, soroljam?
Ha valamerre még hívnak gyere el, hallgasd meg és válaszolok.
Az NB 18-as kaptárak pergetésénél, egy 8 keretes fél automata Lyson pergetőt használok, rezgőkéses fedelezővel fedelezek, és méhlesöprő géppel méhtelenítem a lépeket.
Általában vándorolok, de tavaly nem mentem sehova. Ennek több oka is van az egyik köztudott.
Amikor szabaddá tettek az OMME-ban végzett munkámtól, azonnal fejlesztésbe fogtam. Egy kicsit az anyaneveléssel megcsúsztam, és az anyanevelők is el voltak havazva mire észhez tértem, de az is megoldódott.
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila