Etetés

• 965 válasz
  • 442527 megtekintés
*

wr

• 1030
Re:Etetés
« Válasz #885 Dátum: 2021. Szeptember 06. 07:18 »
A bibi állítólag ott van, hogy emelgetni kell, meg felborul a vándorhelyen. Na de aki nem emelgeti, meg nem is vándorol vele?
Figyelni szerintem a méheket kell (már aki képes rá), elmondanak mindent. Sosem csinálnak vagy nem csinálnak ok nélkül semmit. Az atka ellen pl. sehogy máshogy nem tudnak védekezni csak a rajzással.
Mondjuk a 2x12-es hunornál minden tekintetben jobb a 3x8-as vagy a 3x9-es, de akinek az bevált az használja azt.
Fekvőt én pl. akkor sem tudnék használni ha akarnék, mert a hely szűkössége miatt akkor feleakkora állomány férne csak el. Olyan telephelyet meg nem veszek se olcsón se drágán ahova úgy kell kiautóznom, és nem tudok kisétálni pár perc alatt.
Idézet
Ebből is lehet következtetéseket levonni. Még látatlanban is!
Már abból is lehet, hogy amikor megemelem a tetőt, mennyi méh van a menekülőtérben, mennyi lebzsel az etető körül és várja a szirupot vagy sem. Azoknál pl. ahol valamivel kisebb a népesség mert vagy lerajzottak vagy szaporítások, simán jelezték, hogy most már jó lenne ha abbahagynám az etetést. Ezeknek nem is kellett volna annyi telelő készlet, de én mégis beadtam, de már a két utolsó adagnál látszott hogy nem várták úgy, nincs szükségük rá.
Ellenben reggelente ismét nagy mennyiségű virágport hordanak be, fogalmam sincs hova tennék ha leszűkítettem volna őket pár keretre. Mondjuk annyira nem is tudnám még a gyengébbeket se.
Egyedül a 6 keretes pároztatókkal vagyok bajban, na azokat én sem tudom még feletetni mert kell még a hely a fiasításnak. Össze meg nem rakom őket, mert tavasszal minden fiatal anya kincset ér!

« Válasz #886 Dátum: 2021. Szeptember 06. 07:27 »
Ezt írja leo:
"Én Kíváncsitól tanultam. Eddig működött. "
És kacsatollal, vagy lószőr ecsettel sepred a méheket?
A "mestered" csak kiképzett arra is, hogy melyik a hatékony.
Nagyernyei Attila

*

leo

• 210
« Válasz #887 Dátum: 2021. Szeptember 06. 13:20 »
Attila! Lószőr kefével sepregetek.

*

buksi

• 468
« Válasz #888 Dátum: 2021. Szeptember 06. 16:01 »
Látom egyes méhészek  már magukat etetik,alakul az új profi méhész klub is a privát
szaktanácsadókkal,csak nehogy kinai legyen belőle.

*

leo

• 210
« Válasz #889 Dátum: 2021. Szeptember 06. 22:12 »
A szakma politikába nem látok bele.   
Kérem azokat, akik jól látnak, írják le álláspontjukat.

*

leo

• 210
« Válasz #890 Dátum: 2021. Szeptember 07. 12:35 »
Úgy látom nagy hülyeséget írtam az etetés rovatba.
A kutya ugat a karaván halad.
Más. Normális dolog, hogy az anya több kaptárban már nem fiasít és a többiben is kevés a fias?
Lenne hová fiasítani nincs kiszorítva.Népesség megvan, de ilyet még nem tapasztaltam.Szinte sosem állt le az anya.Zöldítés nincs a környéken.
Tavaly a fagyokig hordták a krizantént.

« Válasz #891 Dátum: 2021. Szeptember 07. 20:01 »
Új profi méhész klub? Privát szaktanácsadók?

*

T82

• **
  • 68
« Válasz #892 Dátum: 2021. Szeptember 08. 21:18 »
leo
Nálam is átlag 2-3 keretben van még fias,  és az anyák fele petézik még. Ha külön nem serkentesz és nincs zöldités akkor normális hogy szeptemberben leállnak az anyák. Szépen töltik a fészket virágporral.

*

leo

• 210
« Válasz #893 Dátum: 2021. Szeptember 08. 23:33 »
T82! Köszi a válaszokat, valószínűleg igazad van.
Még 2-3 etetés vissza van. Holtig tanul az ember.
A méhek jók,minden rendben lesz.

« Válasz #894 Dátum: 2022. Január 02. 12:43 »
Sziasztok.

Érdeklődni szeretnék, hogy kinek mi a véleménye/tapasztalata a Fondanttal? Léputcák közé be tud folyni, vagy annyira nem puhul fel a melegtől?
Jóval olcsóbb a cukorlepénynél, eddig még nem használtuk. (Diamant fondantot néztem)
Köszönöm a válaszokat!
« Utoljára szerkesztve: 2022. Január 02. 13:38 írta juhaszgg »

« Válasz #895 Dátum: 2022. Január 02. 18:22 »
Szia!
Ezt otthon is kipróbálhatod!
Ráteszed a keretléceket egy langyos radiátorra, és arra a Fondantot.
Megnézed mennyire folyik közé, és ennyi.
Remélem még nem most gondolkodsz rajta.
BÚÉK!
Nagyernyei Attila

« Válasz #896 Dátum: 2022. Január 02. 20:00 »
Jó ötlet, köszönöm!
Van pár család az állományban, ahol kevésnek találom az élelmet, biztonság kedvéért azoknak teszek valamit.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #897 Dátum: 2022. Január 02. 20:16 »
Főzzél nekik kemény cukorlepényt! ;)

*

buksi

• 468
« Válasz #898 Dátum: 2022. Január 02. 21:17 »
Elvileg a legjobb a kemény cukorlepény,de semmivel sem rosszabb a nem puha fondant,erősebb fóliába csomagolva,kicsit meg lapítva,a közepére 1cm es csíkot vágva,simán rálehet fektetni a keretekre,akár 2kg ot is,évek óta csinálom,tavasszal is jó.

« Válasz #899 Dátum: 2022. Január 02. 21:58 »
Őszintén megmondva főzni nem akarok lepényt, sok macera lenne. A fondant meg nem akarom zacskózni, max ujsagpapírral elválasztani egymástól és rátenni a keretek tetejére.
Összetételben ezek szerint teljesen jó a méheknek, veszek valamennyit és letesztelem.

Köszi a válaszokat.