Hír-les

• 5612 válasz
  • 2322067 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #90 Dátum: 2013. December 17. 16:37 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 08. 12:00 írta Balatonvilágos »

*

zümi

• 1382
« Válasz #91 Dátum: 2013. December 17. 17:15 »
Miért van olyan érzésem, hogy Dr. Cserényivel egy húron pendülsz?
Te sem nyílvánítasz olyan nagy jelentőséget ennek az úgynevezett méhgyilkos vegyszernek!
Egyetértek veled, hogy nagy gondot okoz a nyúlós! Tizedeli a családokat!
Hidd el, a csávázószer is nagy gondot fog okozni hosszú távon, ha nem tesznek pontot a mondat végére!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #92 Dátum: 2013. December 17. 17:33 »
Balatonvilágos!!!!

Figyelmeztettelek pár napja, jelentkezz azonnal összekötődnél!

Nem erre tanítottalak, nem erre adtam utasítást!

Különben is ilyen gyenge érvek, tudsz te olvasni egyáltalán?

Megmondtam csak velem egyeztetve nyilatkozhattok!

Tudod nekünk az az üzlet ha regnálhatunk ezeknek a bogarasoknak a nyakán.

Én vezetői pozícíót kapok az ommgenta, ommsato vagy bommesf nevezetű új cégben de neked elintézhetem,
hogy ne maradjon semmi lehetőség.

Most már cseri dokit is kénytelen vagyok kirúgni, annyit hivatkoztál rá.

Te is tudhatnád, hogy igazuk van a dongósoknak.

Ha kirúgom kiről veszek majd példát, szakmaiatlanságból, pofátlanságból, felelőtlenségből, jellemtelenségből.

Kitől sajátíthatom el a rontom a levegőt évtizedekig a méhészeti közéletben, megvétózok mindent mert nem én találtam ki stílust.

Lehet a dongósok többet tudnak segíteni.

Tessék bogarasok vagy nincs elég vér a puc..-ban?

*

zümi

• 1382
« Válasz #93 Dátum: 2013. December 17. 19:17 »
"Nem erre tanítottalak, nem erre adtam utasítást!" Idéztem írásodból!

Lilla! Oviba illő viselkedést véltem fel soraidban. Netán kutya iskola??:o ;D
Ezt döntsd el te!

Dongósoknak???
Lázas vagy Lilla? :-[
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #94 Dátum: 2013. December 17. 19:28 »
ov-ba illő igen

*

zümi

• 1382
« Válasz #95 Dátum: 2013. December 17. 19:40 »
Remek Lilla! Akkor nem ovi!

Mi az amiben nem értesz velünk egyet?
Várom érveidet!

« Utoljára szerkesztve: 2013. December 17. 21:52 írta zümi »

« Válasz #96 Dátum: 2013. December 17. 19:44 »
Miért támadjátok Lillát? Nem értitek/érzitek a cinizmusát??
Dongó vagy méh... akár még Elnökünknek is mindegy lehet, az ő rövidke szakmai múltjával....

*

Nb18

• 797
« Válasz #97 Dátum: 2013. December 17. 20:02 »
"Tessék bogarasok vagy nincs elég vér a puc..-ban?"

Üdv!

Szerintem ne akard megtudni, hogy mennyi vér van a pucánkban! Bocsi, de ez engem egyre inkább kezd feldühíteni! Lehet pont ez a célod! Nálam sikerült! Akár cinizmus, akár nem! Írd le világosan mit akarsz ne rébuszokba írkálj!

üdv.!

*

zümi

• 1382
« Válasz #98 Dátum: 2013. December 17. 20:20 »
NB18!
Arra kérlek légy kicsit elnézőbb SukárLillával :D!
Szegénykém nem tudja miket hord össze, láthatod lázas félrebeszél....... :-[

« Válasz #99 Dátum: 2013. December 18. 08:27 »
Sziasztok! Hogy mekkora, és károkat okoz a mérgezés azt mindenki tapasztalhatja. Nem csak magán, hanem a világban is. De a génmódosított magokkal is baj van,amiket kísérletekkel is lett bizonyítva, hogy nem jók. Talán érdemes volna ellene tenni valamit , nem?  Üdv :Antal
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 18. 08:53 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #100 Dátum: 2013. December 18. 19:55 »
Tisztelt Méhésztársak!
Az OMME két első számú vezetőjétől szeretnék kérdezni.
Kérdésemnek aktuális oka van a tegnapi elnöki beszámoló Hartán!
Azért nem volt bennem tegnap szereplési vágy, nehogy "személyeskedésnek" vegye az OMME elnöke szakmai kérdéseimet! Megjegyezni kívánom, hogy kezet fogott velem! Persze óvatosságból előtte megkérdeztem tőle, hogy fogadja e kéznyújtásomat. Most már erre is kell gondolnom. Kétszer már "mellé nyúltam". Mi jöhet még ezután?
Na de lépjünk a kérdések mezejére.
Tegnap Dr. Mészáros László felvetített egy diagramot, ahol látható volt a méhcsaládok, és a méhészetek számának jelentős növekedése, 2005-től napjainkig. Néhány adatot megjegyeztem.
A hartai dián 2006-ban 900.000 méhcsalád körüli szám volt.
Miért érdekes ez? Azért mert dr. Cserényi Péter Francia Intézetben adott válaszában 600.000 méhcsaládot említ abban az évben! Nem kevés, 300.000 eltérés! Kérdésem a következő? Melyik adat a valós?
 A második gyakorlatilag Cserényi doktornál is passzol, most 1.088.000 méhcsaládunk van .
Második kérdésem hozzájuk. Az OMME elnökének beszámolójában az áll és a honlapunkon is ez olvasható, valamint a médiákba is ez a hír járta, hogy 30%-os tavaszi méhcsaládpusztulást regisztráltak a megyei szaktanácsadók! Cserényi doktor mit mond a Francia Intézetben? Majd a végén nézzétek meg a csatolt felvételt!
Tehát Ő azt állítja,ha nem pontosan idézem ellenőrizzétek, elnézést!
"Tavaszra végtelenül legyengültek a méhek, nem pusztult el 30 %, ez túlzás!".......
"......Néhány gyengülés van,de gyakorlatilag nincs probléma."
....." Jelentős termelés folyik addig baj nincs!.... Nincs méhcsalád csökkenés, és termeléscsökkenés Magyarországon."
az idézetek pontatlanságáért nem, annak tartalmáért vállalom a felelősséget!
Miért fontos ez számunkra? Kinek hihetünk?
Ezt mondta még doktor Úr!
"Sokszor azt sem tudjuk mennyi a termelő méhcsalád."
Hááát, inkább itt nem kérdeznék. (persze úgysem válaszol)
Akkor, mi alapján saccolták meg a Magyarországi méztermést, ha nem tudjuk hány méhcsaládunk fogható hadra?
Kérdésem az, mi az öreg ördögöt mértünk fel tavasszal, szaktanácsadók?
Ismét Harta.
A következő dián azt láthattuk,hogy az átlagos éveinkben méztermésünk 24.000 Tonna/év!
Ebből 72% értékesül hordóban! Na akkor az több mint 17.000 tonna! mennyi is ment ki eddig exportra?
ca.8.000 Tonna! Hol a többi? Most jön a vetítés! Hát az átlagos évre igaz , az idei nem az. Akkor vezetőink miért nyilatkozzák, akár szűk körben is, hogy 40 Kg/ méhcsalád méztermésük volt napraforgón?
Hol a méz? Otthon? Akkor még maradjon mert állítólag feljebb megy az ára! Az OMME elnöke ezt nyilatkozta.
Nem is kicsit, nagyon,vagy 30%-al.
Mi az én verzióm? Tolna megyére van rálátásom, az országos adatokban nem szeretnék állást foglalni.
Tavaszi felmérésemkor ezt írtam!
Tolna megyében 30%, vagy azt meghaladó méhcsaládpusztulást tapasztaltam!
Kiemelhetnék olyan példákat, hogy 4 méhészetben elpusztult 650 méhcsalád! Nem tettem akkor sem, most sem,mert torzítja az adatot, de veszteség nélkül nem sokan teletek az idén! Felmérésemkor, egy-és két marok népességet is regisztráltam,amely később általában nosemában elpusztult!
Tehát átlagban 30%-os veszteség, a többi bomba? A frászt! Azok egy része is gyengusz volt, és egy része elfogadható csak! Tehát jó ha a méhcsaládok fele, harmada volt ütőképes akácra!
Ezután jött a szaporítás, majd napraforgón termeltünk, mert addigra lettek jók.
Vagy telefonálgattunk, hogy megint eltűntek a méhek!Tudjátok, az a nagy büdös atka, pont napraforgó-virágzásra aktivizálja magát! Nem akarom a méhészt és "vizsgálóbiztost" kellemetlen helyzetbe hozni, de volt olyan minta amiben egy fia atkát sem talált a labor! Hála Istennek 2 év"felfüggesztett" büntetést kapott a négy tettes neonikotinoid!
Még egy érdekes közlendőm van, a négy órát tartó elnöki beszámolóból.
Állítólag az E útdíjas kapukon olyan kaptárazonosítók lesznek felszerelve, hogy az csak na!
Hu- hú, nálunk egyedül a világon! Képzeljétek 90 Km/órával közlekedő teherautón képes lesz azonosítani kié a rakomány! Tenyészet kód, méhész neve mindent! Most másfél méterről  is képtelen!!!!!
Ismét egy gyakorlati kérdésem lenne!
Általában 2-3 sorba pakoljuk a kaptárakat! Tetejére bódé, kanna, alátétfák!
Mondjuk a kaptár-keretjelölő chip az alsó sor közepén van,  ezt hogy olvassa le az az izé?
Még egy apró bi-bi! Tolna megye méhészeinek ca. 5-7%-a vándorol!
Ez 45-50 méhészt jelent megyénkben! És azok egy része mellékúton, néha földúton közlekedik!
Autópályán Csepellel, IFÁ-val?
Bár az IFA a legjobb gép! Mindig az megy az elején!
Meg jó vízmérték! Rögtön észreveszi a hegyet! Ha ezt bevezetik Szekszárdon a Garay Téren.... a többit gondoljátok utána!
A végére hagytam, de az egész előadásból nekem ez jött le! Tele tervvel, elképzeléssel az elnök. Ami nem baj, csak egy kicsit ismét a valóságtól elrugaszkodott!
Én ennyit szerettem volna kérdezni csupán.
Személyeskedtem, mert valós személyektől kérdeztem!
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila
És lássátok a kisfilmet! 24 perc 23másodperc után jön amiről írtam!
http://www.youtube.com/watch?v=v4_oBwzon9k
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 18. 20:55 írta Nagyernyei Attila »

*

zümi

• 1382
« Válasz #101 Dátum: 2013. December 19. 08:39 »

Tájékoztatjuk a Tisztelt Méhésztársakat, hogy 2013. december 16-án megjelent a 2013-2016. évi Magyar Méhészeti Nemzeti Program. A rendelet a megjelenéstől számított 3. napon lép hatályba. Az MVH a formanyomtatványokat most készíti, amint elkészülnek közzé tesszük honlapunkon illetve az MVH honlapján is elérhetővé válnak.

A rendelet száma: 118/2013 (XII.16) VM rendelet
Figyelem! Az MVH-ba történő benyújtás első időpontja 2014. január 4.
Mivel január 4-e szombatra esik, így 2014. január 6-tól lehet az MVH-ba a kérelmeket benyújtani. (A korábban benyújtott kérelmeket az MVH elutasítja!)

Az eddigi jól bevált gyakorlatnak megfelelően célszerű a kérelmeket először  az OMME Központba benyújtani, az OMME tagsági igazolás kiállítása miatt. A kérelmek beadásához a 2014-es tagdíj befizetése szükséges! A nyomtatványokat az előző években már megszokott módon egyesületünk elkészíti, a szaktanácsadókon és a helyi egyesületeken keresztül mindenkinek rendelkezésére állnak.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #102 Dátum: 2013. December 19. 21:05 »
QUQURIQ!

Lám-lám!
Megjelent valami méhész Újság!
Ma mi is megkaptuk öt példányban!

Nézzük csak a címlapot!
Öt féle betű típussal találkozhatunk!
Ez zavaros, és hivalkodó! (Nem szakszerű)!
Legalább lenne az első számon egy kaptár, vagy egy üveg méz, vagy legalább egy csávázószeres méhecske!
Szerintem, december van, lehet, hogy a főszerkesztőnek gyorsabban jár az órája?
Ja!
És nagyon sok a dió!
Ki szereti ennyire az IB-ből? a diót??
Impresszárium!
A kisebb hibákat meg sem említem!
De!
Előfizetésben terjeszti.... ez azért durva!
Talán így... Kényszer elő fizetésben, muszáj átvétellel terjeszti a Magyar Méhész Kft!
1. oldal!
Hangzatos Cím! Ezt biztos az elnökünk adta!
"A Magyar Méhészújság a tied, rólad és neked szól!
A tied, szóval a tagságot kis "t"-vel tisztel meg az új lapszám!
Persze, Tied, Miénk... mert muszájból megvettük a saját pénzünkön!
Na! Itt van! Méhész! Olvass!
Tetszik - nem tetszik nem kap mást!
Ludányi Dr. keményen körmölhetett, hogy tele írta a lapját!
Persze ennyi pénzért én is írogatnék. 
Na lapozzunk!
Huha!
Na ezt már holnap kapirgálom, mert igen csak hosszú lenne!
Már álmoska vagyok, meg már ennyitől le is fáradtam.

A Lapelemző Kiskakas!

« Válasz #103 Dátum: 2013. December 20. 08:41 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 08. 12:00 írta Balatonvilágos »

« Válasz #104 Dátum: 2013. December 20. 09:50 »
Ember miért kevered szándékosan a szezont a fazonnal?

Üdv. jani bátya