Hír-les

• 5612 válasz
  • 2322058 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #105 Dátum: 2013. December 20. 11:13 »
Balatonvilágos!
Egyrészt minden elkötelezett egyesületi tag nevében visszautasítom a feltételezést, hogy ha egy családban több OMME tag van, annak mindenféle 'gaz hátsó szándék' az oka! Másrészt viszont felhívnám a figyelmedet, hogy az a szép 12 ezres létszám ezekkel az általad tisztességtelennek titulált tagokkal együtt ennyi! Vajon ha ez nem így lenne, hány példányban kellene megjelentetni az egyesületi lapot? 4-5-6.000? Eközben a Méhészet hány példányban jelenik meg? 18.000 (itt magad is megnézheted: http://meheszet.hu/sites/default/files/uploads/user/meheszet/meh_2014_media_hun.pdf)! Vesd össze e két számot, és gondolkodj el....

« Válasz #106 Dátum: 2013. December 20. 11:15 »
Mi a férjemmel mind a 2-en tagok vagyunk, támogatást nem veszünk,nem is vettünk soha igénybe, adózásunk így se kedvezőbb.Viszont mindketten szeretnénk a közösség részei lenni,előadásokra járni...Most akkor mi sem vagyunk tisztességesek? :)Ő már rég óta tag én meg tag akartam lenni és az is akarok maradni, annak ellenére,hogy "nettó befizetőnek" mondhatom magam.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

zümi

• 1382
« Válasz #107 Dátum: 2013. December 20. 11:33 »
Tisztelt Lindzzy!

Ne vegyétek magatokra!
Nem nektek irányúl a "Bökölődés"

Üdv: Zümi

Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

atya

• 1043
« Válasz #108 Dátum: 2013. December 20. 11:53 »
Ismerek egy anyanevelőt, aki még ráadásul, az OMME alkalmazottja is, mert szaktanácsadó. Azt kérdezd meg, hogy hogy lehet a családtagokkal úgy zsonglőrködni, hogy még az etikai bizottság sem foglalkozik az ügyével. :P
Ezektől az anyanevelőktől, ilyen mentalitással, mit lehet elvárni?? Igen is veszélyeztette azon méhészek támogatási összegét akik a törvény betartásával jártak el. A méhcsaládok szinten tartására járó keret fix. El kell gondolkodni a dolgokon.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #109 Dátum: 2013. December 20. 12:18 »
Na igen, azzal is lehetne a túligénylésen segíteni, ha kiszűrnék azokat fiktív ügyleteket, amikor a fiú anyunak, anyu meg a fiának "adta el" a méhanyákat. De úgy látszik a jelenlegi szándék a szabad átcsoportosítással ezek további támogatása...

« Válasz #110 Dátum: 2013. December 20. 13:55 »
Tudom,hogy nem nekünk szólt csak bosszant ez a hozzáállás. Gondoltam,hátha kicsit elgondolkodik,hogy nem minden az,aminek látszik.
Párszor már leírtam,meg mások is leírták, hogy nem azzal van a baj,hogy lett egy újság meg egy kft, de úgy látszik mindig lesznek olyanok,akik nem értik,hogy mi csípi a szememet(szemünket).
Akkor még egyszer utoljára: Egy ideális világban előzetes közvélemény-kutatást követően,melyben a tagok többsége pozitívan nyilatkozik a témáról, a küldöttgyűlés megbízza az egyesület vezetőit egy kft alapításával és egy újság létrehozásával. Én ezek után megnézem mind a 2 újságot, ha mind a 2 tetszik,akkor előfizetek rájuk,ha csak az egyik,akkor arra,ha egyik se akkor mind a kettő megy a kukába.Ezt minden téma iránt érdeklődő megcsinálja és valós piaci verseny van,ugyanis versenyezniük kell az újságoknak a "fogyasztók" kegyeiért. Ha viszont az egyiket monopolhelyzetbe hozzuk,az nem igazán szolgálja a fogyasztó érdekét.Nem akarok senkit untatni a közgázos szöveggel. Szerintem mindenki tudna mondani rá példát, hogy mi szokott ilyenkor történni.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

zümi

• 1382
« Válasz #111 Dátum: 2013. December 20. 14:25 »
Elhiheted, nem csak téged bosszant! "De arra is megy ki a játék". Aki célkeresztben van személy, nem fog nyugtatót szedni emiatt. Okosabb annál :D
Nem gáz a Közgázas  szöveged :)
Én amondó vagyok, hogy kell az új újság, sőt örülök is neki. Meg aztán ki is fizetjük rendesen az árát........ :o
Kereskedelmi csatornák is versenyeznek értünk, a NÉZETTSÉGÉRT!
« Utoljára szerkesztve: 2013. December 20. 14:47 írta zümi »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #112 Dátum: 2013. December 20. 15:55 »
QUQURIQ!

Balatonvilágosi!
Ne magadból induljál ki, hogy a családodban hányfelé írattad szét a méhcsaládokat!
Na most figyelj, ha nehezedre is esik!
Mert látom, hogy a többi hozzászólást is nehezen fogja fel az a csepp agyad!

5 őstermelőivel méhészkedünk 5-en! 5 telephelyünk van. Az árusítást is 5 helyen végezzük. 5 MVH, és 5 TIR számunk is van! Mind az öten tételes költség elszámolásban vagyunk,  adót is így fizetünk!
Más is lehet tisztességes nem csak Te!

Puszi a homlokodra!

A megbocsátó Kiskakas!

« Válasz #113 Dátum: 2013. December 20. 20:43 »
Tisztelt Klubtagok!
Olvasom Balatonvilágosnak címzett a hozzászólásaitokat!
A véleményem "lindzzy"-hez áll a legközelebb, de a többiek is megfogalmazták azt amit én gondolok.
Ha az adó, és jogszabályok megengedik a családon belüli több őstermelőt akkor mi a kifogás?
Rosszindulatú bejegyzésnek ez az ára,felháborítja méhészközösségünket!
Érezhető volt, hogy Balatonvilágos provokál bennünket.
Azért fekete-fehér a méhészklubunk, hogy mindenki szabadon kifejtheti véleményét.
Tehát ezzel sincs semmi gond, csak néhányunknak megmozgatta az ingerküszöbét.
Továbbra is kérem Tőletek a kulturált hangnemet, amivel eddig semmi kifogásom nem volt!
Amióta "Arisztaioszt"végleg szabira küldtem, szépen tudunk egymással csevegni.
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila

« Válasz #114 Dátum: 2013. December 21. 07:36 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 08. 11:59 írta Balatonvilágos »

« Válasz #115 Dátum: 2013. December 21. 08:00 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 08. 11:59 írta Balatonvilágos »

« Válasz #116 Dátum: 2013. December 21. 09:07 »
Jó reggelt!

Miként azt írtam, most olvasható, hogy igazam volt. Balatonvilágos nevű fórumozónak semmi köze sincs Balatonvilágoshoz.
Kránitz nem szereti ha szóba hozzák a nevét. Egyszer megírtam neki is: nem tudja mi folyik körülötte. Tessék békén hagyni, mert ezt kérte mindenkitől.
Én például nem vagyok Bross klubos. Lemondott, hát tessék azt is tiszteletben tartani!
Viszont tényleg csak kekeckedni jár ide"Balatonvilágos". Olvasván a gondolatait arra a következtetésre jutottam, hogy valaki más írhatja a hozzászólásait, mert ilyen eszement gondolatokkal megáldott méhész nem igaz képes mondatokba foglalni a mondókáját. Szerintem az utolsó mondata miatt még a felvásárlásban inkább (mint a termelésben) érdekeltnek tekinthető. Vajon mi köze lehet e  témában -szösszenetének- a Jobbik iránti utálkozását közkinccsé tenni? Talán még november hetedike ünnepének nosztalgiája él benne, vagy a Hanukát ünnepelve jutott ez eszébe?

Szebb jövőt!

« Válasz #117 Dátum: 2013. December 21. 10:12 »
Mivel a Bross-fóbia kizárólag a jelenlegi vezetést gyötri, a mezei méhészeket nem (meg kell nézni, Bross előadásai éppúgy teltházasak most is, mint 1-2-8 évvel ezelőtt), így nyilvánvaló, hogy 'Balatonvilágos' az IB-EB valamely saját pozícióját féltő tagja (személyesen, vagy megbízásból). És mint ilyen, sajnálom, hogy ilyen könnyen feladta érvei ütköztetését.
Mint ahogy azt is sajnálom, hogy #115-ös hozzászólásának elejét mégsem vállalta, és törölte a saját (legális) adóelkerülésének beismerésére vonatkozó részt, ami reggel még olvasható volt (de ezek szerint ő sem csak egy példányt kap a lapból  :-[ )

*

zümi

• 1382
« Válasz #118 Dátum: 2013. December 21. 20:32 »
Pontosan jakabadam!

"Meg kell nézni, Bross előadásai éppúgy teltházasak most is, mint 1-2-8 évvel ezelőtt"
Na ez az amitől tart igen tisztelt vezetőségünk úgy látom! "Szúrja a szemüket"
Szekszárd környéki "méhészünk" honnan vette, hogy Bross megint elnök akar lenni nem tudom!
Amin keresztül ment Péter, lehet hallani sem akarna egy ilyen jellegű felkérésről........

Zümi

« Válasz #119 Dátum: 2013. December 22. 20:26 »
Tisztelt Balatonvilágos!!
Te beszélsz tisztességről,becsületről????Kiderül,hogy nem is Balaton környéki vagy,de a nevükben beszélsz!!
A Tajtit lehet,hogy 10 perc alatt szavazták meg,de legalább megszavazták.Nem úgy,mint a Te kóklerjaidat!
Lehet hogy a Nagyernyei Attila miatt szavazták meg a Tajtit,de azért mert a méhészek zöme bízik Attilában és nem felejtették el hogy mennyi mindent tett értünk.A vidéki klubok meg azért kezdenek hanyatlani mert már nem az tartja aki anno felvirágoztatta,ja hogy az is az Attila volt  :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o:.Méhésztársi üdvözlettel 8)