Hír-les

• 5612 válasz
  • 2323396 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #3120 Dátum: 2017. Március 10. 07:58 »
Figyelem!
Most reggel 8 óra 20-kor a mézhamisításról az M1-en!
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1021
« Válasz #3121 Dátum: 2017. Március 10. 08:34 »
Most lett vége, megnéztem jó volt és érthetö.
Üdv:robi

*

Bicska

• 601
« Válasz #3122 Dátum: 2017. Március 10. 08:56 »
Ebből kellene minél több. Egészen jó lett a média szereplése az ágazatnak. Újságok, tv-k. Persze lehet ezt még fokozni, mint mindent, de mindenképpen javuló tendencia. Engem az elmúlt hónapban nagyon sokan kerestek meg, hogy van-e "valódi" mézem. Az emberek lassan megértik, miről is van szó.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #3123 Dátum: 2017. Március 10. 14:38 »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3124 Dátum: 2017. Március 10. 14:58 »
QUQURIQ !!!

Hátha ez ennyire egyszerű lenne!
Bárki elvégezhetné, ezt a vizsgálatot és már régen kisöprődött volna ez a szutyok méz az EU-ból!
Az ilyen szakmaiatlan riportok miatt veszti hitelét a termelői méz!
Mert ugye minden okos neki áll vegyészkedni, ki így, ki úgy, csak a jóindulatán múlik, hogy a legközelebbi vásárláskor letámadják- e a méhészt vagy nem!
Aztán lehet magyarázkodni!
A hülyeség ellen meg nincs orvosság!
Ma már az egyik vevő bele akart zabálni vásárlás előtt a mézbe!
Mondtam neki, hogy tegye le, nem ehet bele! Vegyen ott ahol megengedik!
Erre azt mondta, hogy ez biztosan jó méz lehet, ha ekkora az önérzetem.
És vitt két üveggel.

Kiskakas

Csak nyugi, szépen bánni a vevőkkel!

« Válasz #3125 Dátum: 2017. Március 10. 16:17 »
Itt van a mai mézhamisítás elleni küzdelemről szóló híradás.
Nyilatkozik Bross Péter az OMME elnöke.
http://www.mediaklikk.hu/video/ma-reggel-2017-03-10-i-adas-5/
Nagyernyei Attila

« Válasz #3126 Dátum: 2017. Március 11. 06:45 »
Az elmúlt napok médiatörténeti bűncselekmény sorozata kapcsán azt gondolom azért, hogy a megbukott magyar mézcsomagoló mézeinek további vizsgálatának fejleményeiről elvonják a figyelmet és, hogy Bross el merjen menni holnap az Országos Vezetőségi ülésre és elfedhesse a figyelmet a valós problémákról még nem kellene a méhészeken kívül előre eltervezetten félrevezetni az ország lakosságát is. 
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 11. 07:07 írta Tóth Zoltán »

« Válasz #3127 Dátum: 2017. Március 11. 07:41 »
Én most úgy gondolom Tóth Zoltán hozzászólása nem marad válasz nélkül.
Mindenkit arra kérek, ha állít valamit, megfelelő bizonyítékokkal támassza alá, egyébként olyan vizekre hajózik, aminek a fóruma nem a Fekete-Fehér Méhészklub.
Le kell venni az aggályosnak "gondolt" mézeket a polcokról, és közjegyző, valamint két hatósági tanú jelenlétében, szakszerűen elvégzett mintavételt kell megejteni, és laborba kell küldeni.
Ennek jól kidolgozott szabályai vannak, nem most kell kitalálni.
Ha a labor valóban gondot jelez, véleményem szerint akkor van helye az állításnak.
Ameddig csak feltételezünk....hogy lehet benne valami...addig csak üres lózung.
Mindenkit arra kérek, hogy hitelességünket őrizzük meg, és tényeket közöljünk.
Úgy látom, hogy Tóth Zoltán által elindított kampány más irányt kezd venni.
Az OV-n szerintem választ kaphatunk mindenre.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3128 Dátum: 2017. Március 11. 08:24 »
Én úgy gondolom, semmit nem értett meg Nagyernyei Attila abból amit írtam.
Egy szóval nem említettem az általam kezdeményezett kampányt.

« Válasz #3129 Dátum: 2017. Március 11. 09:21 »
Azt gondolod csak a Te írásodat nem értette meg, és csak Nagyernyei egyedül? Itt (hülyéskedve, szélhámoskodva) semmit nem értenek, sőt amit esetleg részben fel tudnak agyilag dolgozni, azt is elferdítik. Láttad a mézvizsgálatokkal kapcsolatban milyen büszkén írták a minap a "kirándulásuk" hozadékát, amikor "kockásra"  ülték a feneküket, miközben eszközök voltak? Bükk odaát írásával sárba taposta őket, aztán mekkora kuss lett!!!
Akkor miként is fest ez a mondat:
"Most, hogy néznek majd a szemünkbe azok, akik végig azt pofázták, hogy ennek semmi értelme nem volt?
Néhányan jönnek az OV-ra majd megkérdezem tőlük személyesen."

Hogyne lett volna eredménye? Dehogynem lett, mint ennek, volt értelme felraknod(?):
http://magyaridok.hu/gazdasag/igaz-hamis-jatszma-mezpiacon-1439419/

, "illetve a termék csupán 5 százaléknyi akácpollent tartalmazott"

Azt hiszed szégyenkezve, magukban mélyen elgondolkozva ezek után elnézést kérnek? Dehogy. Neked esnek, és mindenkinek, aki próbálja felnyitni a termelők szemét.
 Ugyan erősen csökkenő létszámban, de még néhány hiszéken információhiányos írogat ide, a többiek jókat nevetnek azokon, akik még beveszik szakmapolitikai és szakmainak nevezett agyatlanságaikat. Az itt szélhámoskodók napi agyalmányait mások, -akik képben vannak, -esténként sajnálkozva elemezve térnek pihenőre.

Szerinted aki február utolsó napján híg eleséggel való etetésre biztatja a méhésztársait, annak nem kellene elvenni például az előadási jogát?

.
Lehet e híggal etetni?
Simán.
Ha megtörtént a tisztuló kirepülés, gond nélkül etethettek.

Nagyernyei Attila

1 kg = 1918 Ft Akácméz, na kié? Aztán a hirdetés levéve, miután megszellőztették.

Szerinted aki elhallgatja ezt, miközben többen is elé tárják, az nem az ellenség malmát fújja?

Aki a fenti mézárból még az áfát is levenné 5%-ra, azzal akarod Te megértetni, hogy meglopják? Tényleg ettől a mai vezetéstől vársz segítséget, Nagyernyei Attila félrevezető tolmácsolásában?

« Válasz #3130 Dátum: 2017. Március 11. 13:20 »
Kedves kiváncsi111!

Köszönöm az összefoglalást tökéletesre sikerült, csak annyit fűznék hozzá, hogy kb. 2 hónapja nem várok már semmi segítséget Brosstól, az én szememben totálisan megbukott. Nem is engedek már számára hozzáférést a gyantatechnológia elleni harc sikerében, ellenben egy lehetséges értelmes új elnök részére hajlandó vagyok segíteni a már bevezetett kampánnyal.

Aki nem tett a méhészek érdekében csak ellenében annak nincs keresni valója az  OMME élén.

Bross saját maga érdemelte ki, amit őszintén sajnálok, és azt a néhány embert is őszintén sajnálom, akik támogatójaként még ma sem hajlandóak belátni, hogy tévedtek. 

*

Bicska

• 601
« Válasz #3131 Dátum: 2017. Március 11. 13:42 »
Kedves kiváncsi111 és Tóth Zoltán! A gőzölgőben folytassák/folytassátok!

Üdv: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #3132 Dátum: 2017. Március 11. 16:33 »
Az antibiotikumok mellett mézzel veszik fel a harcot Sao Tomén egy ismeretlen eredetű bőrfekélyes járvány ellen.
http://hvg.hu/elet/20170311_Ahol_tenyleg_mezzel_kenegetik_az_embereket#rss

16 lenyűgöző tény a méhekről – Vigyázzunk rájuk!
A kilogrammonkénti 5000 eurós árával a törökországi „Elfek méz” a világ legdrágább nyalánksága. :o
http://sokszinuvidek.24.hu/kertunk-portank/2017/03/11/16-lenyugozo-teny-a-mehekrol-vigyazzunk-rajuk/
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 11. 16:44 írta vezerpar »

« Válasz #3133 Dátum: 2017. Március 11. 19:10 »
Tóth Zolinak nincs mit válaszoljak, meg nem is velem van baja.
Kivancsi111-nek a szakmai részére az "Etetés rovatban" válaszolok, a mézpiaci részére meg kár bármit írnok, soha semmivel még nem értett egyet.
Valóban másként látjuk a problémát.
A Hír Tv-ben nyilatkozó kolléga nem felőletek való?
Az nyilatkozta ma reggel a sorolóban, hogy 50-60 családból szépen meg lehet még ma is élni.
Van mit tanulnod Jenő, hogy ennyi családot kell tartanod, hogy megélj!
Ezt írja még:
"Bükk odaát írásával sárba taposta őket, aztán mekkora kuss lett!!!"
Én nem lettem sáros, valamint azt sem tudom mitől kéne kussolnom.

Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3134 Dátum: 2017. Március 13. 13:33 »
Mennyi méhcsaládból lehet megélni?

Érdekes kérdés, és a válasz az, hogy talán egy darabig még, sokból jobban. Nem akarom idézni a közlegelő példáját, mert sokaknak már unalmas, de ellenben ide hoznám a kék bálna példáját, ahol is flottákat hoztak létre az első világháború után a bálnák vadászatára. Sok, sok hajót szereltek fel, angolok japánok, hollandok, /direkt kisbetű/ és indultak el délre bálnát vadászni. És az bizony úgy volt, minél több hajó, annál több bálna zsír. Aztán egyszer csak lementek, és kerestek és kerestek, de sehol nem volt egy bálna sem. Aztán vissza jöttek, de a következő évben megint mentek, mert azt hitték csak elnéztek valamit az előző évben. Sok hajó ment , szigonyokkal, emberekkel, nagy tervekkel. Aztán még elmentek kétszer, és az is megtörtént, hogy a hajót amivel lementek már nem volt érdemes vissza hozni, hanem 3-4 hajóról átszálltak egyre és azzal jöttek vissza. Azok azóta is ott rohadnak az antarktiszi partvonalakon.
Aztán pár év múlva valaki kitalálta, hogy vonják már nemzetközi védelem alá a bálnákat. Azt a 3-at ami még valahová eltudott bújni.
Szóval, én egyáltalán nem irigylem azokat akik nagyon sok családdal akarnak méhészkedni, hogy majd ők.
 Azért nem irigylem, mert azt tapasztaltam, az elmúlt 50 év alatt, hogy a nagy méhészkedési álmoknak majdnem mindig egész biztosan keresztbe tesz valami. És bizony itt a kicsik kisebbet, a nagyok meg nagyon nagyokat szoktak bukni.
 Én most sem vagyok semmiben annyira biztos, a halállon kívül, mint hogy ez egészen biztosan be fog következni. A kérdés csak az, hogy mikor.
No már most. Mit tesz a bölcs ember?
Megpróbál több lábon állni, mivel az okos ember nem szeret bizonytalanul élni, mert Jézus is mondott valami ilyet, hogy homokra házat építeni, nem vall bölcs egyénre.
 No, már most, az okos ember, elmegy, és keres magának olyan tevékenységet is ami mellett, akármi történjen is, de nem hal éhen. Magyarán állást vállal, vagy más biztosabb tevékenységhez fog. És ezt mostanság, furcsa, de egyre inkább megteheti.
Egy olyan méhészet, ami annyi családot lát el, amit el bír szabadidejében, és nem csupán a méz eladásától függ a jövedelme, sokkal stabilabb és életképesebb.
Ezzel rögtön ki is védte a giga méhészetek azon mesterkedéseit ami arra irányul, hogy minden lehető méhlegelőt elfoglaljanak.
 Közben, persze a kevesebb méhcsalád, nagyobb átláthatóságot, ezzel együtt a betegségek, járványok elkerülését teszi lehetővé. Kevesebb cihelődés, viszont egy családra számított nagyobb haszon.
Azt elismerem azonban, hogy ennek a folyamatnak nagyon a kezdetén tartunk. Viszont, mintha  a hallójárataimba bejutottak volna 600 családos pusztulásról szóló hírek is. Hogy, igaz, vagy nem én nem tudom, majd kiderül.