Hír-les

• 5601 válasz
  • 2287830 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #2055 Dátum: 2015. November 13. 21:10 »
Nem a témához kapcsolódik, de hír, szomorú hír.
A mai napon az egyik kolléga méhész hívott délután, hogy azonnal menjek át hozzá.
Szomorú látvány fogadott, vagy hatvan -hetven kaptárat valami vandál állat vagy éjjel vagy a délelőtti órákban felrugdosott,felborogatott.
Segítettem neki helyre pakolászni a kaptárakat. Szerintem szerencse a szerencsétlenségben, hogy ma egy kicsit hűvösebb volt így nem volt akkora mozgás mint tegnap ezért rablás nem alakult ki. Bízzunk a jóban, hogy a családok nem sérültek annyira, hogy ne éljék túl a telet.
A rendőrséget is kihívta a nyomok rögzítésére. Remélem gyorsan elkapják az ilyen szemétládát.

Üdv. jani bátya

*

tsá

• *
  • 31

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2057 Dátum: 2015. November 13. 22:13 »
QUQURIQ !!!

Csak egyet nem értek!
Több kutató csoport, bebizonyította, hogy a hártyás szárnyúak és a virágzó növények kb. 50 millió évvel alakultak ki!
Közben volt a jégkorszak!
Hogy a fenébe teleltek ki a méhek a jégkorszakban, kaja nélkül hidegben!
A jégkorszak akár pár ezer évig is eltarthatott!!!
Tudósok egy nemzetközi csoportja több mint hatezer cserépedényt vizsgált meg, hogy feltérképezze a méhészkedés kezdeteit az utolsó jégkorszak végét követően, mintegy tízezer évvel ezelőtt.
Kinek higgyek???
Tapasztalat, hogy alig várom, hogy az a pár hónap elteljen, és meglássam a családoknál az első fiasítást!!!
Vagy a méhek is téli álmot alszanak mint a medvék???

A bizonytalanságba hozott Kiskakas!

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2058 Dátum: 2015. November 13. 22:37 »
Lehet a hogy a jégkorszakok nem terjedtek ki az egész földre,  ??? Nem tom.
Üdv:robi

« Válasz #2059 Dátum: 2015. November 14. 01:39 »
De igen kiterjedt az egész földre, csak picivel korábban úgy 716,5 millió évvel ezelőtt.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2060 Dátum: 2015. November 14. 20:40 »
Nem is a jég által borított területeken maradtak meg a méhek. Hanem ott ahol már kellemesebb volt az éghajlat. Volt egy időszak 700 millió évvel ezelőtt amikor az egyenlítőt is jég borította. Ez volt a hógolyóföld és kb. 50 millió évig tartott. De ekkor még nem voltak méhek. Minden további jégkorszak csak a jég előretörését jelentette, de az egész föld nem fagyott be, így maradtak meg a hártyásszárnyúak.

« Válasz #2061 Dátum: 2015. November 14. 21:56 »
Hírek az OMME 2015.11.14-i Küldöttértekezletéről!
Reped a jég!
Nyilvános kabaréjelenetekkel tarkított, küldöttértekezleten vagyunk túl.
Amit ma produkált az "elnökség" azt még az óvodás nagycsoportosok is megirigyelhették volna.
Az "elnökség" tagjai a jelenlévő 264 küldött előtt személyeskedtek, és veszekedtek.
Na de ennyire ne szaladjunk előre.
Dr.Cserényi Péter és Takács Ferenc külön véleményen vannak, az a napnál világosabb.
Cserényi doktor megtiltotta az OMME elnökének, hogy Takács Ferenccel együtt szerepeljen a médiákban.
Azért csak kiderül, hogy ki vezeti az OMME-t!!!!!!!!!
Ezután jegyzetelni sem tudtam, mert annyira széteső volt a műsor.
Arra lennék kíváncsi milyen jegyzőkönyv fog készülni.
Megszavaztatták az EB beszámolót, ami nem is volt!!!!!!!!!!!
Alpontként megemlítem, hogy Fáskerti Lacival a szünetben beszélgettem, és ő megkérdezte, hogy lehetek ilyen normális,a Méhészklubon pedig olyan alpári, vagy hasonló.
A munkahelyemen, a számítógép előtt teret engedek gondolataimnak.
Mint tudjátok engem kiküldtek a teremből amikor arra kellett szavaznia a küldötteknek, hogy etikai ügyemben súlyosbítást rójanak rám, az-az zárjanak ki az egyesületből.
Ez nem jött össze, de még lesz egy meccs mint a Norvég-Magyarban, tehát nincs lejátszva.
Amikor kint töltöttem az időt a folyosón, kijött utánam az OMME elnöke, mert állítólag nem voltak határozatképesek.
Megragadtam az alkalmat és megkérdeztem tőle nem szégyellik e magukat, hogy több mint 260 ember előtt nyilvánosan veszekednek.
Láttam nem tetszik neki a kérdés, aztán besietett a terembe én meg nyugodtan megehettem a virslimet.
Voltak még érdekes, szerintem antidemokratikus szavazások, de ezt már megszoktuk.
Az "elnökség" javasolta Egyed Árpád ügyvezető státuszának meghosszabbítását, amikor a független könyvvizsgálói
jelentésben egyértelműen benne van, hogy ő a személyi felelőse a Kft. körüli zűröknek, könyvviteli-számviteli fegyelmet sértett a hozzá nem értésével!
Na de ő kell nekünk!
Harmadikra sikerült az "elnökségnek" megszavaztatnia Egyed Árpit!
A jelölő bizottság elnökének és tagjainak választása már csak hab a tortán!
Kijelentették, hogy csak azokra lehet szavazni akik a teremben tartózkodnak, aztán az ő jelöltjeik nagy része hiányzott. (Apró kommunikációs zavar.)
Aztán a jelölő bizottság elnökére kellett szavazni, amit az elnök, és az "elnökség" javasolt!
Értitek?
Nem a küldöttek tesznek javaslatot a jelölő bizottság elnökére, és tagjaira, hanem az "elnökség".
Na itt a vége a demokratikus választásnak!
Ez harc lesz a javából!
Nézzük az OMME elnökének megszavazott tiszteletdíját!
Először kezdjük a múlttal!
Fáskerti László még anno kijelentette, hogy Bross Péternek fel kell vennie a tiszteletdíját, mert az nem tartható, hogy társadalmi munkában végezze a feladatát.
Tudjátok mint a kávéra van írva, "2 IN 1"
Tehát kettő az egyben, mivel Bross ügyvezetőként vette fel a tiszteletdíját, de ő volt közben az OMME elnöke.
4 az-az négy évre bruttó 10 millió forintot!!!!!!!!
Mennyit szavaztak meg ma a küldöttek Mészinek?
Bruttó 7.2 milliót
Szorozzuk meg néggyel, az 28.8 millió forint!
Nincs vége, mert van ám egy ügyvezetőnk is havi 500.000 Ft-ért, évi 6 millióért!
Ez 4 év alatt 24 millió!
Tehát Bross Péter 10 milliós tiszteletdíjával szemben most 52.8 millió forint áll!
És erre mondják az OMME urai, hogy milyen költségtakarékosan működik az egyesület.
Röhej.
Egyed Árpád Kft.-je is gyalázatos!
Ne számoljatok utána mekkora kár érte az egyesületet ezzel az eszement ötlettel, hogy Kft. kell nekünk.
Az OMME méhese katasztrófa!
Dr.Cserényi Péter kijelentette:
"Amit Gödöllőbe fektetünk az mind kár!"
Igaza van, egyet értek vele! (Először és utoljára.)
A pesti és a brüsszeli demonstrációk 6 milliós kiadást jelentettek, amiből a 2,2 milliós buszköltséget a Magyar Agrárgazdasági Kamara átvállalhatja.
Mi volt még?
Zúgolódás a sorok között, ahogy az egész küldöttértekezlet zajlott.
Én jól éreztem magam, mert reped a jég, látom a fényt az alagút végén!
Nagyernyei Attila

*

Nb18

• 797
« Válasz #2062 Dátum: 2015. November 15. 07:44 »
Sziasztok!

Mindent lenyomtak a küldöttek torkán! Kíváncsi lennék a jegyzőkönyvre, hogy mit írtak az olyan szavazásokra, amikor az igen szavazatokat megszámolva, már nem is szavaztatták meg a nemeket, tartózkodásokat, mondván úgy is többségben vannak az igennel szavazók. Újra hibát hibára halmoztak, most az ügyvéd úr sem volt olyan aktív. Meg is látszott..... Csendesen elücsörgött egy kisebb egyesület éves tagdíjának megfelelő összegért.

Nb18

« Válasz #2063 Dátum: 2015. November 15. 08:19 »
Én eléggé hátul ültem, ahonnan nagyon jól látható volt, hogy a szavazásokkor "szinte" határvonal volt húzható. Meddig lehet ellátni "beazonosítani a szavazókat" az asztalok mögül.
Abban egyet értettem Cserényi doktorral, hogy a méhes nem jó bolt az OMME-nak. Viszont a magyarázatát a leépülés okára csak a kezdőkkel lehet megetetni.
Sajnálatosnak tartottam, hogy a küldöttek elfogadtak ismét egy olyan mérlegmódosítást, melynek számszerű adatainak alátámasztását "elfelejtették" velük közölni.
Az általam említett osztalék küldöttgyűlési határozat nélküli kifizetésére sem reagált senki.
Egyed úr szerződéshosszabításának szavazását a "bohócképzésen" tanítani lehetne. Sajnos ez a többi szavazásra is vonatkoztatható.
Sajnálatos tény, hogy a küldöttek ez ügyben sem vették figyelembe az ellenőrző bizottság tavaszi
küldöttgyűlésre összeállított beszámolóját, melyben etikátlannak ítélik meg ,hogy elnökségi tag tölti be az ügyvezetői posztot a kft-ben.
Szerintem volt szerepe az általam az EB elnökének írt levélnek abban, hogy az OMME ügyvezető személyét kivették az alapszabályban a vezető tisztségviselők listájáról ami, úgy néz ki neki is meg könnyebülés.

Üdv. jani bátya

« Válasz #2064 Dátum: 2015. November 15. 08:35 »
Attila

Egyébként én azt láttam, hogy több dolgot nem értett az ügyvéd a beterjesztett alapszabályból anyagból. Hozzászólásai az önálló jogi személy témához megmutatták, hogy fogalma sincs az OMME felépítéséről, nem kapott megfelelő információt. Nem az Ő hibája, hanem azé, aki nem magyarázta el neki.

Így aztán bevezettek az OMME alapszabályába egy olyan tipusú szervezeti egységet, ami jelenleg nincs az OMMÉ-ban, és a vitában Fekete József ki is jelentette, hogy remélhetőleg nem is lesz.

- Akkor minek emeltük be?
- És minek töltöttük fel az alapszabályunkat az OMMÉ-tól idegen tartalommal?

Ez a törvényes működést feltételezve vagy a méhészek egyéni nemzeti programos támogatásának elvesztéséhez, vagy a független szervezetek OMME tagszervezetté történő átalakításához vezethet.

Sajnos jobban örültem volna, ha a 8.427 millió forintos veszteségről kiderült volna, hogy nincs igazam. Most hurrá kézfelemeléssel megszavazott 3,4 millió forintos mínuszt a küldöttgyűlés. Nem örülök, hogy igazam van. És ez még nem a vége! Olyan ez, mint amikor az autószerelő azt mondja, hogy ez a tákolmány nem tud tovább menni, darabjaira fog hullani. Nem is javasolja a további működtetést. Aztán megtörténik a baj, és az autószerelő leszegett fejjel áll a sírnál, és gyászolva gondolja keserűen, "IGAZAM VOLT, CSAK NEM HALLGATTATOK RÁM."

Cserényi kijelentette, hogy a Gödöllőbe ölt pénz minden forintja pazarlás volt. Ezt hányszor és hányan megírtuk ezen fórum lapjain? A pénzért is kár. De Cserényi itt sem fogta fel a lányeget, az időt vesztegettük el feleslegesen. Az időt! Ez az az idő, ami méhészként a földi méheinkkel mindenkinek korlátos. Az évi méhészetet meg majd ráérünk akkor tanulni, amikor odakerülünk. Már aki oda, és nem kondérban ül a darazsakkal.

Ja, tulajdonképpen majdnem azt mondta cserényi, hogy bűnt követtünk el, amikor a pénzt és energiát öltünk és nagy vehemenciával átvertük az akaratunkat, hogy "Gödöllőre a forrásokat!" Mindenki hogy lapított. Még Fáskerti is, aki élharcosa volt a pénzt Gödöllőre programnak.

Elterelve a figyelmet arról, hogy itt van a gödöllői méhes probléma, "mi legyen tovább doktor úr?" kérdést nyitva hagyva, szinte saját szavaival is vitába szállt doktor úr, izmozik dr. Cserényi a "bűnös galerin". Ez olyan felesleges, mikor fogja a bíróságot beperelni ugyanezért? Nem véletlen hogy dr. Mészáros próbálta hűteni a dolgokat. A bíróság egy esetben már jogerősen jogerősen kimondta (ezért ezen már nincs mit rugózni) a törvénytelenséget.

A bűnös szót közerkölcsi illetve törvényi kérdésekben szoktuk elmarasztalónak használni. A törvénytelen szinonímája simán lehet a bűnös.

A galeri meg azt jelenti, hogy csoport, akik sok mindent csinálnak együtt.
Itt az a galeri, aki a bűnben részt vett. Tekintettel arra, hogy dr. Mészáros nem egyedül végezte azt a tevékenységet, amelyiket a bíróság bűnösnek minősített, így magam részéről értem. Talán azt akarta az író  kihangsúlyozni, hogy azoknak is van jelentősége, akik cinkosan hallgatnak, vagy megszavazzák azt, amit a bíróság aztán bűnösnek talál.

És visszautasítom dr. Cserényi Péter azért, hogy ő akarja megmondani, milyen szavakkal lehet kommunikálni egy szabad fórumon. Hiába adja a tutit, zárkózik el nyilvánosa okos emberektől, mint az egyik legnagyobb szaktudással rendelkező mézes szakembertől Takács Ferenctől. Attól számos kérdésben nem lesz igaza mert megemeli a hangját.

Szerinte hogyan kellene törmören nevezni a:

Bíróság által törvényesen és jogerőesen elítélt tevékenységben résztvevő OMME vezetők csoportját, ha nem bűnös galerinek?

Várjuk már meg azt, hogy milyen nyelvtani újításokat javasol dr. Cserényi Péter? Vagy ötlete sincs, csak nem tetszik neki? Persze vak hangra sem számítok, a kérdés költői.

Az, hogy nem döntött a közgyűlés etikai kérdés másodfokú kérdésében szememben az eljárás megszüntetését jelenti. Mindenkinek joga van a tisztességes eljáráshoz. Ez az OMME a Nemzeti programos támogatáshoz való jogot elvenné azért mert Cserényinek nem tetszett egy méhész blogbejegyzése? És az elnök beleviszi ebbe az utcába a küldötteket. Csak ezért, hogy Cserény vállon veregesse, vagy jogvégzettként nem érzi, hogy itt már rég le kellett volna állni? És az ügyvéd sem szól hozzá (akár a pulpitus alatt, hogy ez nem sima egyesület, ez félig hatóság!) 

A határidőre be nem fejezett eljárás megszűntnek tekinthető! Ugye senki nem gondolja, hogy hosszú hónapokat kellene Nagyernyei Attilának abban az állapotban élnie, hogy lehet, hogy kizárnak az OMMÉ-ból elveszti a Nemzet Programból való támogatási lehetőségét, nem tud tervezni, élete bizonytalansában telik.  Mindezt a "Bűnös Galari"ért? Nem éltem Sztálin idejében, de ilyennek képzelem azt a kort. A sötét korok egyike...

Azt, hogy csak a szavazást követően terelték be az ebédelőket, az nonszenz. Miért nem vezették az ajtóknál a kilépőket? Akkor lehetett volna tudni, hogy be kell hívni az embereket, mert határozatképtelen.

EZ A SZAVAZÁS A KÜLDÖTTGYŰLÉS CSŐDJE VOLT!

Dr. Körmendy-Rácz János
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 15. 08:44 írta KörmendyRácz »
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #2065 Dátum: 2015. November 15. 08:39 »
QUQURIQ !!!

Csak egyet nem értek!
Több kutató csoport, bebizonyította, hogy a hártyás szárnyúak és a virágzó növények kb. 50 millió évvel alakultak ki!
Közben volt a jégkorszak!
Hogy a fenébe teleltek ki a méhek a jégkorszakban, kaja nélkül hidegben!
A jégkorszak akár pár ezer évig is eltarthatott!!!
Tudósok egy nemzetközi csoportja több mint hatezer cserépedényt vizsgált meg, hogy feltérképezze a méhészkedés kezdeteit az utolsó jégkorszak végét követően, mintegy tízezer évvel ezelőtt.
Kinek higgyek???
Tapasztalat, hogy alig várom, hogy az a pár hónap elteljen, és meglássam a családoknál az első fiasítást!!!
Vagy a méhek is téli álmot alszanak mint a medvék???

A bizonytalanságba hozott Kiskakas!

Szervusz Kakaska,

Szerintem a válasz egyszerű. Indiában most is vannak méhek, amelyek éves ciklusban vándorolnak. (A vándorméhészetet sem ember találta ki.) Ők a méhek mindig oda mennek, ahol abban az évszakban a legjobb az idő. A legrégebbi méh foszília, amiről tudok, 90 millió éves.  Szóval a jégkorszakban nálunk volt jég, méshol meleg volt és virágzó vegetáció. És amikor változott valami, arrébb költöztek.

Ja és két dolgot hasonlítasz össze. A méheket és a méhészkedést.
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 15. 08:44 írta KörmendyRácz »
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #2066 Dátum: 2015. November 15. 08:41 »
Minkét előttem szólóval maximálisan egyetértek!
A Küldöttgyűlés után beszélgettem Dr.Soós Tibor ügyvéddel.
Mondtam neki, hogy Ő állítólag az OMME jogi tanácsadója, az OMME pedig Önnel szemben ült.
Elmondtam neki, hogy a tárgyalásokon bennünket kellett volna képviselnie, tagdíjfizető méhészeket, nem az OMME elnökét védenie.
Ő azt mondta, hogy amikor a felkérést megkapta már elvesztettük a közhasznúságunkat, és amit "Laci nagyon elcseszett" nem is kérte.(Én tegnap tök tele lettem ezzel a Lacival.)
Ja és állítólag azért kértük most vissza, mert EU-s pályázatokhoz lehet szükség van rá.
A Magyar Méhészeti Nemzeti Program milyen is?
Azt is megkérdeztem tőle, ha Csuja László másodfokon nyer, milyen jogi következményei lehetnek az OMME-ra nézve.
Azt is kérdeztem, hogy a mai napig vitatott, melyik az OMME hatályos alapszabálya, de ebben álláspontunk teljesen eltért.
Én a kérdéseimet természetesen nem magamtól hoztam össze, hanem az OMME Kontroll Csoport jogászai segítettek ebben.
Arra a kérdésemre, hogy miért "csomagban" szavaztuk meg a jelölő bizottsági tagokat, és miért nem álltak fel, mutatkoztak be, igazat adott, de nem akart közbeszólni.
Valószínűnek tartom, hogy az Ügyvédi Kamarához benyújtott kifogások tartották vissza a véleményének kinyilvánításától.
Gondolom tudja a nagyérdemű, hogy az Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottsága vizsgálódik Dr.Soós ügyvéd úr ellen, mert aki az alapszabályt írja (más pedig azt a Soós Ügyvédi Iroda írta) ugyan az nem járhat el a bíróságon, ezt a témát megtámadó peres ügyben.
Hú de megtanulok jogászkodni, de mikor fogunk méhészkedni?
Az OMME Küldöttértekezletén ismét egy kukk sem esett a méhekről.
Még annyit szeretnék hozzátenni a tagnapi cirkuszhoz,  hogy Kollár Imre bácsi, Nagy Gyula már ebből nem kért, mert el sem jöttek.
Mintha Lászlóffy Zsolt sem lett volna ott, Dr.Fendrik Péter pedig írásban lemondott.
Ezekről sem esett szó, tehát továbbra is az a véleményem nincs egység a vesztésben, a veszekedések már előttünk zajlanak, elérkezett a várva várt változás ideje.
Olyan emberek akik felkészületlenül állnak ki elénk, ne haragudjatok de semmi tiszteletet nem érdemelnek.
Lehet bakizni, bocsizni, de veszekedni......
Aludtam egyet a tegnap történtekre, és egyre nyugodtabb vagyok.
Jó úton járunk, nem kell beavatkoznunk, szépen leszerepeltetik ők annyira magukat, hogy nincs mit tennünk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2067 Dátum: 2015. November 15. 09:46 »
Tisztelt Méhésztársak!

Sajnálattal hallottam az OMME legdrágább Elnökének szájából, hogy ismét nem a valóságnak megfelelően tájékoztatta a méhésztársadalmat a Gödöllőn elhelyezett OMME méhészettel kapcsolatban.
Különösen sérelmezem azt, hogy az emberi magatartásomat becsmérelte, miszerint nem értesítettem Őt a méhesben tapasztalható állapotokról.
Kíváncsi lennék rajtam kívül hányan dolgoztak ingyen és bérmente (ja ez nem igaz, mert azért csak szembeköptek már az OMME-s urak!) az OMME méhesének vándoroltatása, a méhcsaládok átrakása, vizsgálata és egyéb nem 1 emberes munkák során? Ezt az időt tölthettem volna a saját boldogulásom elősegítésére is, de mint régi egyesületi tag kötelességemnek éreztem segíteni a méhésztársamnak a méhészet kezelőjének.
(Ő egyébként minden alkalommal megköszönte a segítséget!)

A másik oldalról vizsgálva a dolgokat igen csak meglepődtem, hogy az OMME  legdrágább Elnökét, az OMME méheséről a helyi méhegészségügyi felelősnek kéne tájékoztatni.
Én úgy tudom, hogy a Méhészeti Intézettel kötött szerződésben amiben mindenki hatásköre, feladata szabályozva van nem szerepel a méhegészségügyi felelős még megemlítés szintjén sem!!!! Így nem igazán értem mi alapján várta volna el a legdrágább elnök urunk, hogy vele bármit is közöljek. Ráadásul a méhegészségügyi felelősöket kötő titoktartási záradék miatt sem lehetséges ez! (Az intézet területén 2 állomány van! Az egyik az OMME-s a másik az állami!)
Én úgy gondoltam, hogy a számos akár a szemem láttára az OMME- ba elküldött e-mail (aminek mentett példányai elektronikusan és kinyomtatott formában is rendelkezésre állnak a megfelelő személyeknél), és feljegyzés elégséges az OMME legdrágább Elnökének, hogy megfelelő képet alakítson ki a méhészek tulajdonát képező méhes állapotáról.

A Gödöllőre költött pénz feleslegességét firtató azt büszkén hangoztató tagtárs figyelmét felhívnám, hogy a többszöri kérésre végre az állomány kezeléséhez megküldött atkairtó szert és módszert Ő javasolta, és a beosztott méhésznek az alkalmazás tekintetében az utasítást közvetlenül vagy közvetve (azt pontosan nem tudom)  Ő adta.
Mivel az atkairtást az OMME szakmai Elnök helyettesének utasítására végezték ezt "egy a szakmájához nem nagyon értő, mivel vannak akik nála jobban tudják" méhegészségügyi felelős hogy merné kritizálni, vagy arról egyáltalán véleményt alkotni???  :o      (Tudom, KUSSSS!!  :D)
Ráadásul Ő a Méhészeti Kutató Intézet gyakorlatát miszerint a kísérletek során, amit valószínűleg atkairtó szerek tekintetében végeztek és az a méhcsaládok pusztulásához, legyengüléséhez vezettek kritizálja......Kérdezem én, hol kéne megtudni, hogy melyik szer vagy módszer mit okoz a méhcsaládokban???
Nem erre lett kitalálva a Kutató Intézet???
Vagy mindenki a saját méhészetében kísérletezzen????
Ez a szakmai álláspont??? :o
Végül az Intézeti kísérleteket okolni az Ő általa elrendelt atkairtási technológia csődjéért, finoman szólva nem elegáns.
Minden méhészetnek van atkás szomszédja! A választott védekezésnek akkor is megfelelőnek kell lennie!

Végezetül szeretném bejelenteni a tisztelt méhésztársaknak, hogy az OMME legdrágább Elnökének személyemet érintő, most már mondhatom folyamatos gyalázása miatt, ebben az életben vele többet semmilyen formában nem kívánok kapcsolatot tartani.

Én állom a szavam drága Elnök Úr!
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2068 Dátum: 2015. November 15. 13:37 »
Dr. Cserényi állat - orvos létére többet tud a mézvizsgálatokról mint az a méhész-kiszerelő vállalkozó, aki  40 pár éve a méz laboratóriumi vizsgálódásaival foglalkozik. (saját, európa élvonalába tartozó mézüzemmel és  laboratóriummal rendelkezik)
Ez akkora "egóra" utal, hogy én megválasztatnám az "év mézvizsgálati szakértőjének."
Adnék egy jó tanácsot Cserényinek: Ha nem akarja az elnökünket még egyszer  a Takács mellett ülni, akkor NE NÉZZEN ODA!!!!
Végül mégiscsak Igaz amit hallottam: "az OMME én vagyok".
A küldöttek előtt nyiltan utasítani az elnököt, hogy nem szeretné még egyszer a Takács mellett látni, hát "felemelő" jelenet volt.
A mindenkori "legdrágább" elnökünk ezt  simán eltűrte!

A küldöttgyűlés a szokásos stílusban zajlott: a 7 nappal előbb írásban le adott napirendi pont módosító, ill. új napirendi pont javaslattal élő méhésztársak javaslatait egy gyors magyarázattal a levezető elnök lesöpörte az asztalról - mondván a szokásos szöveget - erről a megjelölt pontokban lesz szó!!!!!

A mézes reggeliről, ami 20.-án lesz megtartva még az egyebekben sem esett szó.!!!
Nem beszélve arról, hogy Lendvai Pál nemrég elhunyt szakt-adó, aki mindig "kitartott" a jelen vezetőség mellett, még megemlítve sem volt!!!

Az előttem szólókhoz nincs hozzátenni valóm, egyetértek szinte minden  mondatukkal.

Külön köszönöm "Texas Ranger " hozzászólását és  "méhesünk" jelenlegi állállapotának tényszerű közlését, valamint annak magyarázatát, hogyan jutott ebbe az állapotba.

Végezetül gratulálok elnökünk cirka 10 millás éves jövedelmének megszavazásához, ami úgytünik "nem" törvénysértő, de messzemenőig etikátlan.
Mégis igaz: könnyebb megélni a méhészekből, mint a méhészetből"

« Válasz #2069 Dátum: 2015. November 15. 14:18 »
Ne emlegesd a küldötteket nekik mindegy, hogy mit csinál a jelenlegi vezetés el is tapsolhatják az omme vagyonát az se érdekelné őket