Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1972820 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1560 Dátum: 2015. Október 18. 08:35 »
Attila!
Akkor a saját tapasztalatod szerint igaz a hír az OMME méhekkel kapcsolatban, vagyis aki engem informált az üggyel kapcsolatban nagyságrendekkel megbízhatóbb , szavahihetőbb mint az OMME elnöke.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1561 Dátum: 2015. Október 18. 08:46 »
Jani bátya!
Sajna igaz a hír, nagy gond van az OMME méheivel, de ennek mértékét most még nem lehet megállapítani.
Véleményem szerint ez a balhé nem róható fel Tantó Viktornak, ő egy utasítást hajtott végre!
A felelősöket kell megnevezni, és anyagi felelősségre vonni!
Saját méhészetükből adjanak össze annyi méhcsaládot amennyi elpusztult!
Aláírtak egy közös felelősségvállalási nyilatkozatot vagy nem?
Attól tartok, hogy ebben az esetben azonnal a régi alapszabályt szeretnék alkalmazni, mert ott ilyen még nem volt.
Azt pedig nem szabad megengedni, hogy abba az irányba menjenek a dolgok, hogy
"Ez csupán egy kísérletei állomány, benne volt a pakliban."
Nagy bajuk ez, hogy szinte átjáróház lett az OMME méhese!
Amikor odaértem több méhész is jött szembe velünk, hogy a saját szemükkel is megtapasztalhassák azt, amiről mást hallottak.
Én is ezért bátorkodtam megtekinteni az OMME méhészetet.
Mást hallottam az OMME elnökének a szájából az OV-n!
Eddig sem hittem neki, most meg végképp nem.
Gondolkodom az újabb etikai vizsgálat kérelem benyújtásán, viszont nem tudom kinek címezzem.
Ha erről az egész "galeri" tudott, akkor valóban kérem az ellenem hozott határozat teljes megsemmisítését.
Ha erről a balhéról nem tudtak az "elnökség tagjai" akkor meg kérjék ők számon az elnökön.
Szerintem rém egyszerű a történet.
Adják át a stafétát egy szavahihető, a méhészek vagyonára vigyázó szakértő gárdának, mert ez már sok amit megengednek maguknak.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1562 Dátum: 2015. Október 18. 09:02 »
"Attól tartok, hogy ebben az esetben azonnal a régi alapszabályt szeretnék alkalmazni, mert ott ilyen még nem volt."

Ha ez irányban mennek el a dolgok, véleményem szerint mindegy mit ír az alapszabály, mert ez esetben a hatályos ptk. és civil törvény az irányadó ami leírja a felelősségre vonatkozó alapokat, 2014 március 15. és ezen a dátumon már réges rég túl vagyunk.
Az sem igazán elfogadható, hogy kísérleti állomány, hiszen én nem találkoztam ezekkel a méhekkel történt kísérleti eredményekkel, hacsak nem az üres kaptárakon kísérletezik valaki, mondjuk azon hogy mennyire tűzállóak.
Én azért a méhész felelősségét sem hanyagolom el, ha másért nem hát a "méhek szeretete" miatt sokkal sokkal gondosabban kellett volna eljárnia akár az utasításokkal szemben is ha voltak egyáltalán ilyenek, már csak azért is mert élőlényekről van szó.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1563 Dátum: 2015. Október 18. 09:27 »
A magyar méz védelméért nem elég tüntetni, nagyon összetett kampány kellene, amihez a mostani vezetésben nincs elég - mit is mondjak, hogy ne legyen sértő - koncepciózus ember.

Lehet hitelesen és senkit nem sértően a minisztérium előtt tüntetni, sőt az is elérhető, hogy a miniszter átvegyen egy jegyzéket, ezzel is mellénk állva, de ehhez koncepció és szellemi, meg szervező munka kell. Ehhez nem elég Cserényi módra viselkedni. Nem elég uram-bátyu gazsulálni, nem illik pitizni. Itt a csendőr pertu sem működik. Sőt az OMME diktatúra sem.

Ez valódi érdekvédelmi feladat, ami szaktudást igényel. Amikor Bross lemondott, egy olyan embert veszített az OMME, aki ösztönösen tudta mit kell tenni, és eredményes is volt. A mostani vezetésben ilyen ember nincs, ezért az akció kudarcba fog fulladni. Ezért nem mernek a minisztérium elé szervezni tüntetést.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1564 Dátum: 2015. Október 18. 09:33 »
Az OMME méheivel történtek miatt valóban meg kell szólalni a küldöttgyűlésen. Ez szégyen. Nem történt volna meg, ha ... De leírtam.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1565 Dátum: 2015. Október 18. 20:55 »
Talán az egyesületi vezetőinknek nem feltétlenül a Parlament elé vagy az FM Hivatal elé kéne menni, hanem először is a Parlamentbe ill. az FM Hivatalba. Mivel stratégiai partnerek vagyunk talán meg kéne próbálni valamiféle előrelépést tenni mézügyben.  ???
Meg aztán kamarai tagok is vagyunk... Szokták küldeni a kamarai újságot is, meg az e-maileket csak épp a méhekről nincs benne egy árva szó sem...
Nem csak az OMME méhészete van romokban, hanem maga az OMME is. Egyéni érdekek, szakmai hiányosságok (lásd elnök), kommunikáció hiánya (ha van, akkor az igazságtartalma megkérdőjelezhető), diktatórikus módszerek (zárt ülések, önkényes döntések), peres ügyek sokasága jellemzi a mai OMME mindennapjat. Sajnos a problémákról a méhészek többsége nem tud. Itt minden szép és jó, semmi gond, virágzik az egyesület, az ágazat minden OK. Kitüntetgetik itt egymást, utazgatnak, fürdőznek és vakítják a "parasztot". Eközben meg a valóság... Szomorú.

« Válasz #1566 Dátum: 2015. Október 18. 21:32 »
Belphegor!

Egész nap valami hasonlót akartam írni amit Te
az előző írásodban megfogalmaztál.
Minek tüntetni menni egy "stratégiai partnernek".
Partneri együttműködés lényege az lenne,hogy elmondják a
méhészeti "vezetőink",hogy a jelenlegi élelmiszerkönyvi szabályozás
a vevők átvágását teszi lehetővé,így ezáltal nehezebb eladni a méhészek
mézét,mert a fogyasztók nem tudják mit vesznek meg.Az EU és EU kívüli mézek
keveréke jelző semmit nem ér,szemfényvesztés,az óriás kiszerelők érdeke.
Tök egyszerű a stratégiai partner megváltoztatja a szabályozást.
Hogy is van ez?

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 19. 00:47 írta Csányi Antal »

« Válasz #1567 Dátum: 2015. Október 18. 22:09 »
Anti!
A hatalmi pozíció süketséget, vakságot okoz sok embernél.
Egyszerű méhészként Belphegor, Te és még sokan mások átlátjuk, hogy mit kellene ésszerűen tenni, hogy elérje a tüntetés a célját.
Mivel a "megmondó" ember így akarja,menjenek a multik elé, majd megkérdezik tőlük mi bajuk.
Hála az égnek nem vagyok szaktanácsadó, mert akkor még kötelező is lenne a toporgás.
Egy nemes célt a méhészek érdekében így lehet a legjobban elrontani, hogy ismét nem hallgatják meg a
"nép szavát"!
NE ODA MENJÜNK! SEMMI ÉRTELME! A HATÁLYOS SZABÁLYOKNAK A JELENLEGI CÍMKÉZÉS MEGFELEL!
Erről én már hónapokkal ezelőtt kértem a Tolna Megyei NÉBIH-től egy állásfoglalást!
Nézzétek meg a mellékelt dokumentumot, és a dátumot, kattintsatok rá akkor kinagyítva látjátok!
És mikor lépett az OMME????????
Én pont egy ilyen mézet kifogásoltam, amelyen az állt, hogy EU és EU-n kívüli országok mézeinek keveréke, és rajta a piros fehér zöld zászló!
A kiszerelő nevét "kimeszeltem", gondolom ezt nem kell magyaráznom.
Az OMME vezetése csak kullog az események után, nem titok, hogy most is csak egy kereskedő unszolásra léptek.
A végén tényleg kiharcolják, hogy a Viola utca 50-re szervezzük a tüntetést, úgyis erről volt szó.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 18. 22:22 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1568 Dátum: 2015. Október 19. 20:47 »
Jó estét kívánok!
Örülök, hogy ilyen sokan fent vagytok a Méhészklub honlapján.
Kérdésem a következő.
Tüntetést, vagy demonstrációt szervez az OMME?
Véleményem szerint a két fogalom nem ugyan az.
A tüntetés valami, vagy valakik ellen szól!
A demonstráció egy figyelemfelhívást jelent egy cél elérésének érdekében.
Ennek a keményebb kifejezése a tüntetés.
Az OV-n egyértelmű a tüntetés szó hangzott el, és a bojkott azok ellen a mézcsomagolók ellen akik kínai mézet töltenek az üvegbe.
Szerintem nagyon összecsapott, előkészítetlen az egész.
Ott is szót kérve azt ecseteltem, hogy előbb a méhészeket, a küldötteket kellene tájékoztatni, mert félrecsúszik a dolog.
Ismét nem hallgatják meg a jobbító szándékú javaslatainkat, de vessenek magukra.
Állítólag már eldöntötték, hogy Budaörsre az egyik nagy multi elé szervezik a tüntetést.
Én csak csóválom a fejem, és azon gondolkodom mit lehet még tenni, hogy észhez térítsük a jelenlegi vezetést.
Szerintem reménytelen, mihamarabb távozniuk kéne, hogy már több kárt ne okozzanak az ágazatnak.
Egy igazán értelmes, jó dolgot művészet így elcseszni.
Rendeletet, jogszabályt, törvényt kell módosítani.
Ezt csakis figyelemfelhívással, a jelenlegi politikai elittel közösen lehet.
Szerintem azt sem tudják, hogy álljanak neki.
Totál alkalmatlanok az érdekvédelmi munkára.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1569 Dátum: 2015. Október 20. 18:34 »
Benyomta az OMME elnöke a pánikgombot!
Most aztán fut mindenki!
Az OMME méhészetét úgy kell megvizsgálni, és olyan "védjük a mundér becsületét" jegyzőkönyvet kell kreálni.
Nem más fogja a "tételes" vizsgálatot irányítani, mint a monitoring atyja a neonikotinoidok siratója, az OMME "elnökségének" tagja, a Veszprém megyei szaktanácsadó, a Veszprém Megyei Növényvédelmi és Növényorvosi kamara tagja, maga Tóth Péter!
Az lenne az első tiszteletteljes kérdésem az egész bandá.oz, juj, gale.ihez,juj.. tudományos kutató csapathoz, hogy mit csináltak eddig? (alig állt rá a billentyűkre a kezem, hogy ilyen szépen fogalmazzak)
Hát mégsem volt olyan heti(!) tételes vizsgálat mint amit az OMME elnöke állított az OV-n?
Annak idején amikor még kérte tőlünk, hogy találkozzunk több javaslatot is tettem, az első, hogy Tóth Péterre ne bízza teljes egészében a monitoring vizsgálatokat, mert több szem többet lát.
Válasza egyértelmű volt, simán letolta a gatyáját.
Jelenleg még mindig ő az OMME elnöke, és ha meghallgatja intelmeinket nem itt tartunk.
Remélem nem sokáig fog tartani ez a mellébeszélő, elterelő, mindenkit megtévesztő ámokfutása.
Most pánikban van, mert tetten érték, és megbukott a tudományos kutatásnak álcázott buli.
Kíváncsian várom mit fog összehozni a küldöttértekezleten.
Előre üzenem neki bármit mond nem fogadom el!
Ha azt mondja nem tudott ezekről a dolgokról, akkor nevezze meg a felelősöket!
Nem is folytatom, olyan szánalmas üggyé kezd ez az válni.
Szavazzunk már, és legyünk túl rajtuk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1570 Dátum: 2015. Október 20. 20:55 »
Tegnap a budapesti egyesületnél küldöttválasztás volt.
Kaptam egy privát üzenetet, hogy tegyem ide fel, mert kiakasztó az ottani vezetés is.
Ezt kaptam:
"Szia Attila!
1. Simon azzal etette a Bp. tagokat, hogy az érdi szervezet megszűnt, és át kell venni a tagokat.
2. Azt javasolta Simon, hogy ne kelljen megfizetniük az egyszeri belépési díjat 5000 Ft, csak 2000
    Ft-ot. Át is verte az akaratát.
3.Tegnap több érdi új tag, a szavazás előtt bejelentette, hogy Ő több embert képvisel megbízó
    levéllel, tanuk aláírásával.
4. Így olyanokra is szavaztunk, akik nem voltak jelen, nyertek is, mert több cédulán szavaztak rájuk!
5. Több tanú is van, hogy a jelölő bizottság elnöke is több szavazó cédulát töltött ki, amit mindjárt
     szóvá is tettünk Simon Péternek, de Ő azt mondta, hogy ez így törvényes, és el kell fogadni a
     megbízó leveleket!
6.  Olyan küldött sem lett leváltva, aki többször nem jött el a küldött gyűlésre.
megjegyzés: 360 körüli a Bp. egyesület, és 27 tag jött el a küldötti választásra..."

Eddig a levél.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1571 Dátum: 2015. Október 20. 21:34 »
Nyomja is Mészáros a pánikgombot Attila, mert Cserényi vezér nem csak a balhét veri ki. Ha ennek fele igaz amiket írogattok, én elsüllyednék a szégyenembe, vagy ennyire vastag a bőre.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1572 Dátum: 2015. Október 20. 22:15 »
QUQURIQ !!!

Pánik gomb! Riadó!

Elnök úr nadrág festés "jegyében", kiadta a legfőbb méreg analizálónak, vegyszer doktornak, hogy azonnal vizsgálódjon az OMME méhészetében.
Kiadta az ukászt, hogy keressen olyan megmagyarázható okot a méhek elhullására, ami alapján egyértelműen megállapítható, hogy az érintett felek közül, senki nem lehet hibás!
1. Márton András egészséges méheket adott el. (minisztériumban dolgozik, védeni kell.
2. Tantó Viktor, mint kezdő méhész, (nagybácsi minisztériumban dolgozik, védeni kell)!
     Igaz, kezdő méhész, hogyan mert ekkora feladatot ellátni?
    ...vagy valaki biztatta? "sebaj, majd mi segítünk szakmailag"!
3. Ki adott ilyen ígéretet? (Ő már az egyik felelős"!
4. Ellenőrizte - e-e -e valaki, hogy a felhasznált atkaölő szavatossága lejárt-eee-e!
    ....vagy az OMME kapta a méhekkel az eladótól "bónuszként"!
5. Elméletileg csak Az EU-ban szabványos, Nemzeti Programban szereplő atkaölőt lehetett volna használni!
    (ez persze számlán szerepelnie-e-e-e-, kell!)
6. Kérdés? mennyi vegyszer hiányzik?
7. Ki igazolja Viktor ledolgozott munkaidejét? (egyenlő munkáért = bért!)
8. Tóth Péter nehogy azzal álljon elő, hogy mérgezés volt, amit előre megbeszéltek?
    ...mert, a környékben nincsen mezőgazdasági kultúra...
    ...mert, a környéken nincsen gyümölcsös...
    ... mert, csak erdő, és tavak a közelben...
    ...ja! nem tudtak úszni a méhek, és bele fulladtak! Igen ez egy jó magyarázat...
9.  Nincsen a közelben Neonikotinoid, így az sem lehetett!
10. Tulajdon képen mit vizsgál Tóth Péter?
      ...üres kaptárak, esetleg maréknyi családok...
      ...ja, ja! és zöldek a kaptárak...
11. Mit találhat? Pár marék méhet, kirabolt családokat, viaszmorzsákat, reszkető méheket, jó pár ki nem kelt
      megfázott fiasítást (amit mi láttunk)
12. Tipikus kaptárelhagyás!
13. Atkákat tenyésztettek az OMME közvagyonából?
14. Ez volt a kutatás első állomása! (és ezt  a küldöttek zöme beveszi, mert be kell venni!
      ....jó, de ez az én pénzem is!... Én meg nem szavaztam meg ezt a baromságot!
15. ...jobb, ha az állatvédőknek ez a nagy baklövés nem jut a fülükbe, mert lehúzzák az OMME és gazdája
       gatyáját, és úgy oda teszik a ..., hogy arról koldul...

Tisztelt Tóth Péter! Mi már láttuk amit kell, sőt felvételeket is készítettünk, az OMME romos méhállományáról!
"Csak az igazság, a tiszta igazság..."
Tisztelt IB_EB!
Íme a kapzsiság bosszúja!
Nemelég a diktatúra, még a kapzsiság is kellett!
...mindkettőhöz ész is kéne!

Az agyalós Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1573 Dátum: 2015. Október 21. 00:42 »
Törvény mondja ki, hogy a tag a jogait személyesen gyakorolja. Tehát minden küldött csak egy szavazócédulát kaphat. A távol lévők helyett senki sem szavazhat. Meghatalmazás ezekre az esetekre nem fogadható el.

Következésképpen a budapesti küldöttválasztás érvénytelen.

« Válasz #1574 Dátum: 2015. Október 21. 08:41 »
Van akinek mindent szabad?
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Az elmúlt szombaton történt, hogy az OMME "bosszúgépezete" ismét tombolt.
Gondolom sokan tudjátok, hogy vannak sztár szakelőadók, akik úgymond "csípik" az OMME stábjának szemét, miatta képesek voltak egy szabálytalan lapot is kreálni.
Mindent eszközt bevetnek, hogy előadásaira a lehető legkevesebben menjenek el, de rendre megbukik a mutatványuk.
A megyei szaktanácsadó vagy magától, vagy utasításra rászervezett a szombati programra egy másikat, de annyira égő volt neki, hogy még a feladatát sem látta el, az ilyenkor szükséges nyomtatványokat a helyi elnökre bízta.
Pedig szereti a papírmunkát, ezt több alakalommal is bebizonyította, legemlékezetesebb írását éppen az Apimondia elnökének címezte.
Ebben az egész gyűlöletkampányban az a legszörnyűbb, hogy az OMME vezetői asszisztálnak hozzá, mi több aktív szervezői.
Ezek a hírek senkit nem érdekelnek a méhészek közül, pedig higgyétek el a részletek mindig nagyon fontosak, hogy később ki tudjuk gyomlálni azokat akik hátsó szándékkal ügyeskednek.
Nem elég, hogy alelnök úr szétszedte az ottani csapatot (a másikban ő lett az alelnök), még mindig nem hagy fel alpári módszerével.
Erről kell tájékoztatni a méhészeket, ezt tettem meg most.
Nagyernyei Attila