Tisztelt Méhészek!
Ismét megy az üzengetés egymásnak a két méhész portálon, a Zöld Méhészfórumon, és Fekete-Fehér Méhészklubon.
A profik elnöke személyesen nekem üzente a következőt:
"Ez így van, viszont, igaz ezt is csak hallottam, már egy másik portálon, ami magát úgy hirdeti, hogy ott mindent ki lehet mondani fehéren feketén, is törlik ha valaki olyan igazságot ír le, ami a vezérkarnak nem tetszik. Csak addig igazság az igazság amíg nekem tetszik, vagy mi?"
Ez nem igaz, mert tartalom miatt soha nem töröltem(töröltünk) semmilyen írást, viszont a hangneme miatt ezután is így lesz.
Lejjebb így folytatja:
"Akkor ott van még ami igen aktuális a tüntetés. "
Dr.Cserényi Péter az OMME OV-n valóban tüntetésről, és három kiszerelő elé szervezet bojkottról beszélt.
Én itt nálunk kifejtettem, hogy mi a különbség a tüntetés, és a demonstráció között.
És lám mi van az OMME honlapján?
Figyelemfelhívó demonstráció, tüntetésről még véletlenül sincs szó!
Azért mindent nem kell szolgalelkűen "nyomni" amit a doki kijelent.
A következő sorokat Atyának írta, de akár nekem is szegezhette volna:
"Az OV-n megbeszéltük veled, melyikünk kire szavazott anno az elnökválasztáskor (amúgy meglepett amit mondtál), ott elmondtam, neked is, amit már sok helyen, hogy a most kontroll csoportnak vagy minek nevezett anno Csintó-csapat hathatós közreműködésével kvázi igen komoly kampányával sikerült Mészáros Lacinak megnyerni az elnökválasztást.......Olyan 3 nap múlva. na innentől az addig abszolút alkalmasnak tartott elnök, ugyan ennyire alkalmatlan lett az elnökségre.
Ez szerinted nem komolytalan?"
Nem három nap múlva, hanem 3 perc múlva rádöbbentünk, hogy mellényúltunk!
A frissen megválasztott elnök az összes küldöttet átvágta, mert a pár perccel előbb tartott kortesbeszédében azt mondta, hogy a jelenlegi IB-vel nem tud együtt dolgozni ha megválasztják!
Ezért lett Dr.Mészáros László az OMME elnöke!
Nem csupán rá szavaztunk, hanem a jelenlegi vezetés ellen!
Hoppá, ez nagy különbség!
És most jön a lényeg amiért valójában a "billentyűt ütögetem."
"Értem én, hogy mit szeretnétek, de:
ártottatok-e bárkinek az eddigi tevékenységetekkel az OMME-n kívül?
Meg is válaszolnám: nem?
Ugyanis mi történt eddig?
Formai okokra hivatkozva támadtatok egyébként demokratikus döntéseket. Mert ezekről lehet (magán) véleményt mondani, de vitatni azt, hogy a küldöttek nagy többséggel elfogadták, azt elég nehéz lenne."
Ez egy többször felmerült, komoly kérdés, gyakorlatilag a két "társaság" között kialakult mély árok titka.
Tisztelt Bezzeg László!
Sajnos rossz hírem van, mert ha ma Magyarország egy demokratikus jogállam, akkor ott vannak szabályok, ez nem Szíria, és nem Afganisztán!
Akár milyen kellemetlen, de van egy alapszabályunk, és vannak törvények!
Ahhoz, hogy a küldöttek demokratikus úton gyakorolni tudják a méhészközösségek érdekeinek képviseletét, ahhoz a napirendi pontokat jó időben, éppen 14 nappal a Küldöttértekezlet előtt már kézhez kell kapniuk.
Erre azért van szükség, mert így el tudja dönteni a küldött, hogy azon a napon ő szabad e, valamint egyáltalán érdeklik e a meghívóban foglaltak.
Csak ezek ismeretében tudja eldönteni, hogy részt tud, vagy részt kíván e venni a döntésekben.
Amennyiben ezt a napirendi pontot néhány órával a Küldöttgyűlés előtt önkényesen megváltoztatják, ne adj Isten átírják, az olyan szabálytalan mint a nagyágyú!
Szerintem kijelenthetem, hogy közülünk senki nem a döntéseket kérdőjelezte meg, egyébként arra nem is volt módunk, mert szót sem kaptunk.
Annak örüljön az OMME vezetése, hogy a bíróság a Gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezletet érdemben nem vizsgálta!
Akkor már rég túl lennénk rajtuk, mert az annyira antidemokratikus, és olyan méltatlan egy jogállamhoz, hogy az minősíthetetlen, de erről az EB jelentésben is olvashatsz.
Ehhez a sorhoz szeretnék még hozzászólni:
"Te ugyan nem, de Attila meg én elég régi motorosok vagyunk Bizony volt ez mindenhogy a "régi szép időkben" is. Hagy ne kapirgáljam, de csak egy példa: küldöttek. Csak akkor egység volt, egyfelé húztuk a szekeret, és ilyen dolgokkal nem foglalkozott senki."
Ezzel egyet értek!
És ez az OMME elnökének történelmi bűne, hogy az egységet nem volt képes megtartani!
Ez az Ő hibája, mert szabálytalanságokat vét, és az igazmondásai miatt meg nem fog bekerülni az emlékkönyvembe.
A profik konferenciájához sok sikert kívánok!
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila