Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1972822 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #1575 Dátum: 2015. Október 21. 10:16 »
A novemberi küldöttértekezletnek is csak annyi súlya lesz, mint az OV-nak volt. Egy jót beszélgetünk, aztán hazamegyünk és elmondhatjuk, hogy naprakész információink vannak, ugyanis egy szabálytalanul összehívott küldöttgyűlés határozatainak nincs semmi súlya, és azt bizonyítja, hogy a jelenlegi választott tisztségviselőink a vezetői tudást illetően erősen a tanulási fázis kezdetén tartanak. Némelyik már tizenéve koptatja az OMME érdekképviseleti iskolapadot és úgy tűnik, hogy az első osztályos érdekképviseleti tananyagból is bukásra áll.

Veszekedni meg hangoskodni nincs joga választott tisztségviselőinknek, sőt a híveiknek sem, mert amit folyamatosan csinálnak az inkább szégyelni való és illetlen, semmint meggyőző.

Ehhez képest, hogy a küldöttek itt-ott, lehet, hogy több helyen is szabálytalanul lettek megválasztva, nevetséges apróság. Persze jellemzi a jogkövetésre való képesség hiányát és az általános közállapotát a méhésztársadalomnak. De erre is csak azt mondhatom, hogy "fejétől bűzlik a hal". Továbbá, megérdemli az a közösség, azt amit kap, ha ezt eltűri. Továbbá, ha ez megtörténhet, akkor minden megtörténhet és minden kósza hír, ami a káoszról szól megalapozott lehet.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1576 Dátum: 2015. Október 21. 16:51 »
Tisztelt Méhészek!
Nagyon régóta nem foglalkoztam a Zöld Fórummal, most viszont egy, a profik elnökének bejegyzését ideemeltem.
Ezt írja Tükör:
"Miért miért? Mert lehet, hogy feltűnési viszketegségben szenved, miközben én úgy tudom, hogy nem is ő, hanem Szabó Gyuri azoknak a családoknak az egészségügyi felelőse.
De mivel Atya is csak másodkézből való, azt hallottam típusú információkat osztott meg velünk, így én is megosztom, amit én hallottam (ugyanis én sem vizsgáltam át azokat a családokat).
Szóval én is úgy hallottam, hogy probléma van a családokkal, vagy egy részével. A probléma nagyságáról,keletkezésének idejéről,pláne okairól azonban megoszlanak egyenlőre a vélemények. Azt is hallottam, hogy Szabó Gyuri szerint 2-3 hete, amikor ő vizsgálta, még rendben voltak.
Vagyis meg kellene várni amíg konkrétumok születnek az ügyben. Tudomásom szerint vizsgálják.
Ja, és azt kérem, hogy a hangulatkeltés az maradjon az eddigi helyén Atya! Köszönöm!"
Tisztelt Bezzeg Laci!
Hol, kitől hallottad, hogy probléma van a családokkal?
Ott ültél Te is az OV-n, biztosan nem az OMME elnökétől hallottad, mert ő azt mondta minden tuti!
Vagy Te erről tudtál, akkor miért nem szóltál?
Ha meg minden tuti, és utána tudtad meg a problémát akkor téged is átvágott!
Ez szerinted így rendben van, ez hangulatkeltés?
Kinek a pártján állsz?
A Fekete-Fehér Méhészklubon mindent elolvashatsz, mi a hazugságot nyíltan elutasítjuk.
Ti már a profik kirándulásán dobáltátok a sapkátokat annak a hírnek hallatán, hogy az OMME minden bírósági ügyet megnyert!
Érdekes, általában a vesztes fizet, és ez éppen az OMME!
Ne haragudj ezt nem tudtam szó nélkül hagyni.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Klubvezető, ahol elutasítják a hazugságot és Feketén-Fehéren kimondják az igazságot

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1577 Dátum: 2015. Október 21. 22:04 »
Nem tartozna a szakma-politikába ez a téma, ha nem a Méhészeti Nemzeti Program pénzének a felhasználásáról lenne szó. Vajon mekkora szaporítást vállalt be az OMME a pályázatában és vajon mekkora gyengülés, leromlást teljesített ehelyett? Emiatt tikolnak mindent. Nem szeretnék, ha az MVH számára kiderülne, hogy itt a vállalt kötelezettségek nem teljesültek.

Egyébként még ez se lenne probléma, ha vállalná az OMME a saját hibáját és pl. a vállalkozási eredményéből pótolná a kiesést, tehát az MVH felé vállat kötelezettséget oly módon teljesítené, hogy saját pénzen megvenné a hiányzó méhállományt. Csakhogy a vállalkozási eredménye az OMME-nak minusz 6 millió Ft, tehát abból nem tudja ezt teljesíteni.

Teljesíthetné az OMME az MVH követelését az általunk befizetett tagdíjakból is, de ahhoz kell a méhészek küldötteinek felhatalmazása, hiszen ilyen tétel nem szerepelt a tavasszal megszavazott éves kötségvetésben.

Szóval ezért megy a titkolózás. Ezért tilos megtudni, hogy mi a helyzet!

Az a kósza hír járja, hogy abba a pincébe akarják berakni a legyengült méhállományt, amiről már a 80-as években is ismert volt, hogy könnyező fonálgombával fertőzött, tehát jobb azt elkerülni. Akkor Suhajda Jenő osztályvezető tiltotta annak a helyiségnek a használatát. Nem tudom, hogy azóta megvizsgálta-e szakember, hogy milyen mértékben fertőzött és használható-e a helyiség bármire is, vagy érdemesebb örökre lezárni és ásni, építeni helyette egy másikat.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1578 Dátum: 2015. Október 21. 22:42 »
QUQURIQ !!!

Én nem a vezetésnek segítek, csak a méheket tisztelem, szeretem, féltem és sajnálom!
Nem Ők tehetnek róla, hogy hozzá nem értő a gazdájuk!
Tehát abban a pincében kell egy jó alapos két soros egészségügyi meszelés, tiszta oltott mésszel.
Jól ki kell szellőztetni, ha lehet kicsit fűtéssel is lehet rásegíteni, (dob kályha).
A pince két külső végén szellőzőt kell nyitni a szabadba a levegő csere miatt.
Így a kis családocskákat is át lehet teleltetni.
Lényeges, hogy A kaptárak levitele napsütésben történjen, hogy a fürt kicsit fellazuljon.
Mindez leszivacsozott állapotban.
A levitel de. legyen.
Levitel után kb.három órahosszat ne nyissuk ki a kaptárakat, hogy a méhecskéink teljesen lenyugodjanak.
Ezután teljes sötétben, piros elemlámpa fénynél vegyük ki a szivacsokat.
Lényeges, hogy a méhek felső takarását le kell venni az ellucskosodás miatt!
Kiszállítás, márc. 10. körül, már a jó bő virágpor hordásban, szintén délelőtt, napsütésben, hogy tájolás után rögtön tudjanak virágport hordani.
Ha kell, további szűkítést is végezzünk, a lepényt is meghálálják!
...sajnálom a méhecskéket, nem tehetnek a sorsukról...

Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1579 Dátum: 2015. Október 21. 23:09 »
Szerintem a könnyező fonalgombát nem szabad félválról venni.
Olvassátok el egy szakember tanácsát.

http://epitkezes.forum.hu/faanyagvedelem/706-pincegomba-megszuntetese.html

« Válasz #1580 Dátum: 2015. Október 22. 20:08 »
Tisztelt Méhészklub tagok!
Szeretnék feltenni nektek egy aktuális találós kérdést.
Szerintetek véletlen, hogy kétfelé lesz a tüntetés?
Szerintetek véletlen, hogy mindkettő pont október 30-a?
Szerintetek véletlen, hogy az OV óta homlokegyenest mást mond az OMME elnöke?
Annyit szeretnék előre bocsájtani, hogy mindenre tudom a választ!
Ezt még az OMME vezetők sem tudják, hogy tudom a választ!
Húzzuk le közösen a leplet a hazugságokról, és derüljön ki végre az igazság, hogy mi áll a háttérben.
Ehhez 32 éves OMME tagsági múlt szükséges, és minden OV és Küldöttértekezleten való részvétel.
Hányan rendelkezünk ezzel?
Amikor kiátkoztak, akkor is a "kispadon" végighallgattam a jelenlegi OMME vezetés görcseit.
A fenti kérdéseim amúgy, egy régi Vágó műsorban megértek volna egy millió forintos kérdést.
Kíváncsian várom megfejtéseiteket.
Kiskakasra már nem számíthatok, mert a brüsszeli demonstrációra azt mondta kacsa.
Már ő sem a régi?
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1581 Dátum: 2015. Október 22. 20:24 »
QUQURIQ !!!

Kiskaks a régi, csak a sok elnöki hazugság mint a kábítószer úgy hatott rám!
Elismerem, hogy az a cikk, kísértetiesen hasonló volt a pár évvel ez előttihez!!!
Azt hittem, hogy ez is egy újabb hazugság!

...én vétkem, én vétkem, én" igaz" nagy vétkem...
...most megkérem a "szeplős OMME elnökét", hogy most végre mondjon igazat!
Qu...nagy kérés?
Mi a fene ez az egy időben két helyen való tüntetés...?...
Megbeszélte legalább a két tüntető csoport, hogy mi a közös céluk???
Mert, ha egy kicsit is eltér, ...a mondandójuk, beég mind a két csoport!
"...Lányomnak mondom, hogy a Menyem is értse"!

A megmondó Kiskakas!

« Válasz #1582 Dátum: 2015. Október 22. 21:11 »
Én egészen biztos vagyok abban, hogy a somogyi egyesület volt az aki elsőként döntött az okt. 30.-ai Brüsszeli tüntetésről, hiszen Ők már egy éve jelezték, hogy gondban lesz a magyar méhész a beáramló kínai műzlitől.
A többi kérdésre - amit Attila feltett- ebből kifolyólag már adódik a válasz!

« Válasz #1583 Dátum: 2015. Október 22. 22:12 »
Bercsényi János!
Erre mondtuk gyermekkoromban, hogy meleg!
Ahhoz,hogy forró legyen még több info kell.
Egy dologra mindenkinek szeretném felhívni a figyelmét, és akármilyen furcsa itt az OMME vezetéséhez is kéréssel fordulok.
Lehet, hogy két busz is fog menni Brüsszelbe demonstrálni?
Ez egyiken az OMME jelenlegi vezetésének "hívei", a másikon az OMME Kontroll Csoport "hívei"!
Brüsszelben egységet kell mutatnunk!!!!!!
Az acsarkodásnak nem Schumann Tér a helyszíne!
Ott a magyar méhészeket fogjuk képviselni, a célunk közös, csak másként közelítjük meg a dolgokat.
Az OMME vezetése majd három hónap múlva megy ugyan ide, amikor megérti miről is van szó!(ezt viccnek szántam)
Ma nyilatkozta auz OMME elnöke, ugyan is hogy:
"Magyarországon az OMME vezetősége azt tapasztalja, hogy áll a mézfelvásárlás!"
Az biztos, hogy az egyesület már nem a régi.
Már vagy két éve üzentem az OMME elnökének, hogy ne aggódjon, lehet, ha annyi bakit vét, hogy az elődje lesz az utódja?
Nagyon nagy kérdés ez.
Óriási erők feszülnek egymásnak, ezért van kétfelé a tüntetés, viszont az egység mindenek előtt!

Nagyernyei Attila

« Válasz #1584 Dátum: 2015. Október 22. 22:17 »
""Magyarországon az OMME vezetősége azt tapasztalja, hogy áll a mézfelvásárlás!"

Ez a mondat semmiképpen nem tükrözi a méhészek érdekeinek képviseletét. Ha csak a vezetőség és nem a tagság véleménye fogalmazódik meg a nyilatkozatokban bizony nem vezet jóra.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1585 Dátum: 2015. Október 22. 22:58 »
Én arra leszek kíváncsi mikor teszik fel az OMME honlapjára, hogy Brüsszelbe demonstrációt szervez az OMME.
Vagy nem is az OMME szervezi, csak ciki belőle kimaradni mert az OV-n erről nem volt szó?
Ott Klenáncz, Nagy és Fia elleni bojkott, meg tüntetés volt még az OMME zászlón.
Rengeteg kérdésem lenne, de nincs válasz mert akinek feltenném annyira mellette van a dolgoknak, hogy a kérdést sem értené.
Annyi mentségük legyen, hogy a közel 13.000 egyesületi tag már egy magasabb szintű érdekképviseletet kíván.
Sokszor egy egyszerű ember értékesebb, és tisztességesebb mint akinek Dr. van a neve előtt.
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #1586 Dátum: 2015. Október 23. 09:37 »
Az összefogást hiányolom!

Ezt úgy kellett volna, hogy szépen végiglevelezni a környező országok méhészegyesületeit, mivel őket is érinti az ügy és egy megjelölt időpontban Európa több országából indítani a méhészbuszokat.
Mindjárt másképp csengene ha több ország részt venne a rendezvényen.
 Így meg az lesz, hogy legyintenek egyet - márt megint csak a Magyarok csinálják a cirkuszt- ezzel el is lesz intézve...

*

Kitin

• 934
« Válasz #1587 Dátum: 2015. Október 23. 09:40 »
Ahogy hallom nem csak a méz eladással van a probléma hanem pl a fokhagymával is hasonló a helyzet, kicsit más történet de behozzák a Kínai vackokat a termelő meg hasonlóképpen jár.

Át kéne nézni a hozzáértőknek a különböző ágazatokat, mert kísértetiesen hasonlók az esetek és közösen összefogva / több országgal zörgetni a kapukat

« Válasz #1588 Dátum: 2015. Október 24. 07:09 »
Jó reggelt!
Holnap új időszámítás következik. (Na ne örüljetek, csak óraátállítás, sajnos minden marad a régiben.)
Pedig ráférne néhány "más" weblapon tett hozzászólásra is az új időszámítás.
"Odaát"már fenyegetnek bennünket, hogy ne hozzuk őket hírbe, szeretnének mindenből kimaradni az OMME méhes témában.
Ez bizony nagy különbség közöttünk.
Én meg mindenről szeretnék tudni, és ezt nem is hangulatkeltésnek szánom most már vagy két éve, hanem a méhészek korrekt tájékoztatásának.
Ja, hogy a méhészeti közéletben eddig ez nem volt szokás, hogy civil egyesületünk belső dolgairól őszintén cseverészünk?
Mindig ment a "néphülyítés", most meg valaki belekakilt az OMME mellébeszélőkéjébe.
Állítólag meg kell várni az OMME méheséről készült jegyzőkönyvet, és akkor fog majd nyilatkozni a profik elnöke.
Elkésett.
Nem kell ide semmiféle jegyzőkönyv ahhoz, hogy bennünket hangulatkeltéssel vádoljon.
Hangulatot az OMME elnöke kreált azzal, hogy tutinak minősítette az OMME méhesét, és láthatóan gond van.
Az, hogy ezek után mi lesz a jegyzőkönyvben......
A papír sok mindent elbír, na meg mint az átkosban, lehet már van egy olyan bélyegzője is az OMME Hivatalnak,
hogy "SZIGORÚAN TITKOS!"
Ezért néztem meg személyesen a méhészetet, és nekem a külső jelek azt mutatták, hogy gond van, mert a zárt kijáró lehet ezt jelenti.
Nekem ennyi elég volt, hogy ismét megbizonyosodjak arról amit már rég tudtam.
Az OMME méhészete nem olyan mint amit az elnök néhány nappal előtte az OV-n állított.
Van akinek ez sem elég, akkor majmolja.
Én olyan elnököt szeretnék az OMME székében látni, aki legalább megpróbál igazat mondani.
Nagy igény ez tisztelt méhészek?
Ezért nem érdekel a jegyzőkönyv!!!!!!
Az OV-n bomba családokról volt szó.
Néhány nap múlva bomba hírként robbant, hogy gond van.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1589 Dátum: 2015. Október 25. 08:12 »
Tisztelt Méhészek!
Ismét megy az üzengetés egymásnak a két méhész portálon, a Zöld Méhészfórumon, és Fekete-Fehér Méhészklubon.
A profik elnöke személyesen nekem üzente a következőt:
"Ez így van, viszont, igaz ezt is csak hallottam, már egy másik portálon, ami magát úgy hirdeti, hogy ott mindent ki lehet mondani fehéren feketén, is törlik ha valaki olyan igazságot ír le, ami a vezérkarnak nem tetszik. Csak addig igazság az igazság amíg nekem tetszik, vagy mi?"
Ez nem igaz, mert tartalom miatt soha nem töröltem(töröltünk) semmilyen írást, viszont a hangneme miatt ezután is így lesz.
Lejjebb így folytatja:
"Akkor ott van még ami igen aktuális a tüntetés. "
Dr.Cserényi Péter az OMME OV-n valóban tüntetésről, és három kiszerelő elé szervezet bojkottról beszélt.
Én itt nálunk kifejtettem, hogy mi a különbség a tüntetés, és a demonstráció között.
És lám mi van az OMME honlapján?
Figyelemfelhívó demonstráció, tüntetésről még véletlenül sincs szó!
Azért mindent nem kell szolgalelkűen "nyomni" amit a doki kijelent.
A következő sorokat Atyának írta, de akár nekem is szegezhette volna:
"Az OV-n megbeszéltük veled, melyikünk kire szavazott anno az elnökválasztáskor (amúgy meglepett amit mondtál), ott elmondtam, neked is, amit már sok helyen, hogy a most kontroll csoportnak vagy minek nevezett anno Csintó-csapat hathatós közreműködésével kvázi igen komoly kampányával sikerült Mészáros Lacinak megnyerni az elnökválasztást.......Olyan 3 nap múlva. na innentől az addig abszolút alkalmasnak tartott elnök, ugyan ennyire alkalmatlan lett az elnökségre.
Ez szerinted nem komolytalan?"

Nem három nap múlva, hanem 3 perc múlva rádöbbentünk, hogy mellényúltunk!
A frissen megválasztott elnök az összes küldöttet átvágta, mert a pár perccel előbb tartott kortesbeszédében azt mondta, hogy a jelenlegi IB-vel nem tud együtt dolgozni ha megválasztják!
Ezért lett Dr.Mészáros László az OMME elnöke!
Nem csupán rá szavaztunk, hanem a jelenlegi vezetés ellen!
Hoppá, ez nagy különbség!
És most jön a lényeg amiért valójában a "billentyűt ütögetem."
"Értem én, hogy mit szeretnétek, de:
ártottatok-e bárkinek az eddigi tevékenységetekkel az OMME-n kívül?
Meg is válaszolnám: nem?
Ugyanis mi történt eddig?
Formai okokra hivatkozva támadtatok egyébként demokratikus döntéseket. Mert ezekről lehet (magán) véleményt mondani, de vitatni azt, hogy a küldöttek nagy többséggel elfogadták, azt elég nehéz lenne."

Ez egy többször felmerült, komoly kérdés, gyakorlatilag a két "társaság"  között kialakult  mély árok titka.
Tisztelt Bezzeg László!
Sajnos rossz hírem van, mert ha ma Magyarország egy demokratikus jogállam, akkor ott vannak szabályok, ez nem Szíria, és nem Afganisztán!
Akár milyen kellemetlen, de van egy alapszabályunk, és vannak törvények!
Ahhoz, hogy a küldöttek demokratikus úton gyakorolni tudják a méhészközösségek érdekeinek képviseletét, ahhoz a napirendi pontokat jó időben, éppen 14 nappal a Küldöttértekezlet előtt már kézhez kell kapniuk.
Erre azért van szükség, mert így el tudja dönteni a küldött, hogy azon a napon ő szabad e, valamint egyáltalán érdeklik e a meghívóban foglaltak.
Csak ezek ismeretében tudja eldönteni, hogy részt tud, vagy részt kíván e venni a döntésekben.
Amennyiben ezt a napirendi pontot néhány órával a Küldöttgyűlés előtt önkényesen megváltoztatják, ne adj Isten átírják, az olyan szabálytalan mint a nagyágyú!
Szerintem kijelenthetem, hogy közülünk senki nem a döntéseket kérdőjelezte meg, egyébként arra nem is volt módunk, mert szót sem kaptunk.
Annak örüljön az OMME vezetése, hogy a bíróság a Gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezletet érdemben nem vizsgálta!
Akkor már rég túl lennénk rajtuk, mert az annyira antidemokratikus, és olyan méltatlan egy jogállamhoz, hogy az minősíthetetlen, de erről az EB jelentésben is olvashatsz.
Ehhez a sorhoz szeretnék még hozzászólni:
"Te ugyan nem, de Attila meg én elég régi motorosok vagyunk Bizony volt ez mindenhogy a "régi szép időkben" is. Hagy ne kapirgáljam, de csak egy példa: küldöttek. Csak akkor egység volt, egyfelé húztuk a szekeret, és ilyen dolgokkal nem foglalkozott senki."
Ezzel egyet értek!
És ez az OMME elnökének történelmi bűne, hogy az egységet nem volt képes megtartani!
Ez az Ő hibája, mert szabálytalanságokat vét, és az igazmondásai miatt meg nem fog bekerülni az emlékkönyvembe.
A profik konferenciájához sok sikert kívánok!
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila 
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 25. 08:27 írta Nagyernyei Attila »