Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1189100 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #765 Dátum: 2016. Január 23. 15:10 »
http://www.lidl.hu/hu/2620.htm
Akciós magyar méz 2000 forint alatti áron.
Tetszik vagy nem , nem kell ide a kínai  :'(.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #766 Dátum: 2016. Január 24. 08:46 »
Mit gondolsz hova tünt a hordósan megvásárolt kinai méz? Azt csak a laboratórium tudja megmondani, hogy mennyire magyar méz.

Persze, ha bentragadt sok méz az országban az exportlehetőségek hiánya miatt, akkor bizony az árak a boltokban is zuhannak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #767 Dátum: 2016. Január 24. 09:59 »
Már Molnár Jenő igyekszik félreérteni a félre nem érthető dolgot is. Már emailt küldött, hogy nem tetszik az írásom.

Hát kiegészítem. Szerintem a hazai boltok polcain a mézárak a következő okok miatt változnak.

A kinai mézet nem kinai mézként etetik meg a vevőkkel a kereskedők, de ezt csak laborvizsgálattal lehetne kimutatni, hogy mennyire van így. Vajon mennyire győzi, mennyire akarja ezt vizsgálni a NÉBIH és az OMME?

A Klenáncz cégén kívül még néhány olyan céget felsorohatok, akik biztosan hoztak be Belgiumból és Spanyolországból kinai mézeket. Nagy és Fia kft. Albaméz kft. Mézeshordó kft.
Nem tilos!
Tehát nem követtek el bűncselekményt a behozatallal, tehát hiába van erre bizonyíték a kezünkben, nem büntethető. Ha viszont most nem megfelelő cimkével mégiscsak eladják a kinai mézet, akkor bizony bűncselekményt követnek el.

Miért nem szerepel a magyar ksh adatai között a kinai méz, holott elég nagy tömegben érkezett az ország területére?

Azért, mert az EU-n belül az áru szabadon vándorol. Vagyis a 80 000 tonna kinai méz annak a néhány országnak a statisztikájában szerepel (Spanyolország, Belgium stb) ahol a vámkezelés megtörtént. A legnagyobb tömeg kinai méz felhasználás Németországban történt és a német statisztikában pont a fenti okok miatt kinai méz alig nem szerepel.

De bizony az export eldugulása miatt is csökken a hazai bolti kiskereskedelmi ár.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 24. 10:02 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #768 Dátum: 2016. Január 24. 16:58 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 20:23 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #769 Dátum: 2016. Január 24. 19:44 »
Jenő!

Ahol te vitát vélsz felfedezni, ott nincs vita. A piaci szereplők mindig feszegetik a határokat. Ha gyenge az állam ellenőrző és szankcionáló képessége, gyenge a fogyasztók tájékoztatása, akkor bármi megtörténhet.

Ahol te vitát vélsz felfedezni, ott nincs vita. Aki eddig esélyt látott arra, hogy a kinai trutymót rá tudja apró betűs cimkével sózni a vevőkre, ami természetesen nem bűncselekmény, az most miért ne próbálná meg átcimkézéssel megoldani a trutymó értékesítését (ami viszont bűncselekmény!)?

Most fog bebizonyosodni, hogy mennyit ér a NÉBIH és az OMME közötti megállapodás!
A kinai trutymó itt van még az országban. Van mit vizsgálni.

A kinai trutymónak nem kellett engedélyt kérnie, hogy Magyarországra jöjjön.
Csak az EU-ba való belépésnél a vámeljárásnál van egyfajta "engedély"-szerűség, az országhatárok átlépését nem szükséges dokumentálni. Ilyenek a szabályok.

Ha már a kinai hordókat emlegeted, akkor te, aki előbb tudott róla mint én, miért nem hoztad nyilvánosságra?
Idézet
A Klenáncz cégén kívül még néhány olyan céget felsorohatok, akik biztosan hoztak be Belgiumból és Spanyolországból kinai mézeket. Nagy és Fia kft. Albaméz kft. Mézeshordó kft.
Én már leírtam a lényeget, de te, aki korábban tudtál erről, és a világ legbátrabb embere vagy, mit tettél?

« Válasz #770 Dátum: 2016. Január 24. 20:29 »
111

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #771 Dátum: 2016. Január 24. 21:24 »
Idézet
Én nem állítottam a kínai mézről, hogy trutymó.
Én nem állítottam azt, hogy te azt állítottad. ;D Tehát nem is kértem, hogy bizonyítsd be. 

Azt állítottam, hogy te előbb tudtad a bizonyítékot, hogy az előbb felsorolt cégek kinai mézet vásároltak sok-sok 200 literes hordóval és mégsem tettél semmit. Miközben persze most rajtam kéred számon, hogy tettem-e bármit is ez ügyben.

Azt is állítottam, hogy most fog kiderülni, mennyit ér az OMME-NÉBIH megállapodás, hiszen te is tudod, én is tudom, hogy itt van a kinai méz (trutymó) az országban. Ha meg tonnaszámra megvette a vállalkozó, akkor megpróbálja azt eladni. Ha nem megy legálisan, akkor törvényt sértő módon.
Ez valóban érdekes.

« Válasz #772 Dátum: 2016. Január 24. 21:43 »
111

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #773 Dátum: 2016. Január 24. 22:38 »
Ezzel mit akarsz bizonyítani? Merthogy ebben nincs mit vitatkozni. De, ha te nagyon akarsz vitatkozni, akkor biztos fog sikerülni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #774 Dátum: 2016. Január 26. 16:20 »
Úgy látom, hogy a NÉBIH dolgozik. Legalábbis a hírek gyártásán biztosan. Vajon mekkora arányú a felderítés?

http://www.magro.hu/agrarhirek/agrarkommunikacio/tovabb-zajlanak-mezvizsgalatok/

« Válasz #775 Dátum: 2016. Január 27. 21:21 »

« Válasz #776 Dátum: 2016. Január 27. 22:39 »
Katasztrófa!
Mit találok ezekben az írásokban?
"Csak egy testközeli példát had mondjak. Tavaly ősszel a Laci meg a Haász Feri 950-970 Ft ért is vásárolt fel virágmézet az Erzsébet asszonynak,..."
Aztán újra megismétli Takács Ferenc:
"Jeleztem az ár anomáliákat tavaly. Volt olyan felvásárló cég 2014-ben Magyarországon, amelyik 950-970 Ft/kg áron vásárolt fel virágmézet az egyik OMME vezetőségi tag üzleti részvételével."
Gondolom tudjátok ki a Laci?
Az EB elnöke?
Lehetetlen!
Nem hiszem el, hogy a szemünk láttára a Jelölő Bizottság elnöke, és az EB elnöke egy kereskedőnek a mézfelvásárlója.
Ha ez így van, azonnali etikai vizsgálatot kell kezdeményezni!
Egy érdekvédelmi szervezetben véleményem szerint ez megengedhetetlen.
Ezt egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen megtörténhet.
Lehet erre utaltak a korábbi írások, hogy néhány OMME vezető többet kap a mézért, mint mi "mezei" méhészek?
Aztán még felvásárló is?
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #777 Dátum: 2016. Január 28. 09:04 »
Szerintem az se korrekt, hogy az Ellenőrző Bizottság elnöke egy teljes Egyesület kizárását kezdeményezi csak azért, mert annak elnöke nem ért egyet az OMME mostani választott tisztségviselőinek valamelyik döntésével. Szerencsére a Küldöttgyűlés etikai ítéletet mondott és nem zárta ki a szervezetet.

Érdekes lett volna a minisztérium reakciója.

« Válasz #778 Dátum: 2016. Január 28. 13:00 »
Áll a bál a tegnapi idézetem miatt!
Egy órás telefonbeszélgetést folytattam Fáskerti László OMME EB elnökkel.
Figyelmembe ajánlotta, hogy ezen a Fekete-Fehér "szennyoldalon" megjelent Takács féle állítások valótlanok!
A gyulai mézfelvásárló Hajdú Tibor.
Haász Ferenc, a Jelölő Bizottság elnöke, és ő soha nem volt mézfelvásárló, ez rágalom.(Hála ez égnek, hogy én csak idéztem egy írást, melynek végére kérdőjelet tettem!)
Arra kért, hogy azt is közöljem, hogy az OMME NÉBIH-től kapott információja szerint az Aranynektár Kft. 600 tonna mézet hozott be Ukrajnából.
(Én úgy tudom, hogy ezt tovább is szállították, ebből Magyarországon egy deka sem értékesült, a kereskedő pedig ezért kereskedik, hogy hasznot termeljen.)
Magyarországon az Aranynektár (egyelőre) csak és kizárólag magyar méhészek mézét szereli ki, és forgalmazza.
Menjünk tovább!
Erzsébet asszonyt is megemlíti Takács Ferenc az írásában!
Én ezt is beidéztem, és kérte Fáskerti Laci, hogy említsem meg, hogy végtelen korrekt üzleti partner Erzsébet!
Én ezt csak megerősíteni tudom, soha egyetlen Tolna megyei méhésznek elszámolási problémája nem volt vele, mindig a megadott határidő előtt pontosan fizetett.
Remélem így megfelel az írás, és mindenki megnyugszik.
Én a hírekből dolgozom, ezeket hozom nyilvánosságra, ehhez senkitől nem kérek felhatalmazást.
Beszéltünk még más dolgokról is, elnöki táska, OMME méhese, arról majd este.

Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #779 Dátum: 2016. Január 28. 19:33 »
Nem zörög a haraszt, ha nem b...szik a paraszt. Szóval ha nem is közvetlenül, de közvetve biztos van ebben a felvásárlási mizériában valami. Nagyon feltűnő, ha itthon valaki ugyanannyiért vásárolja fel a mézet, mint amennyiért kint kamionszámra értékesíti. Ha ezt egy csődben levő cég tenné, akkor megértem, de az idézett cégek közel se járnak a csődhöz.

Fáskerti Laci mondott már olyanokat óriási meggyőző erővel, amit csak kisiskolások hisznek el. Mintapélda volt erre ahogy Baldavári Lacit bemószerolta. Kértem ez ügyben etikai vizsgálatot, hogy vagy igaz a Fáskerti Laci állítása, és akkor kérem Baldavári Laci elmarasztalását vagy Fáskerti laci hazudott és akkor kérem az Ő elmarasztalását. Aztán a tetemre hívásnál kiderült, hogy kamu volt Fáskerti Laci állítása. Bosszúból ő indított ellenem etikai eljárást, amiért én számonkértem rajta a hazugságát.

Fáskerti felelős azért, hogy a 2013-as és 2014-es mérleg még mindig nincs helyesen elkészítve.

Fáskerti felelős azért is, hogy a kutatási és monitoring pénzek helyes felhasználása soha nincs ellenőrizve.