Zöld gondolatok

• 526 válasz
  • 147902 megtekintés
Re:Zöld gondolatok
« Válasz #270 Dátum: 2019. Október 22. 19:46 »
Ajjjajajjj!
Mit akar?

https://www.agrotrend.hu/hireink/facsemetek-termeleset-tamogatja-az-agrarminiszterium

Ez a brigadéros.
Azt a “spermamamens” provokátorját!
Má meg a “fotöj”,meg az a “híjántusa”, meg a “fenye” nagy “ emoscionyális megközelítősdije”

Mindenki számára érthető legyen ezért a kedveskededésem alapjául szolgáló idézetek “Piktorkámtól“.
Avagy az Ű kedvéért-idegen szóval-reflektálásaim okai:

-“etikai, morális és ismeretanyag-béli hiátusaira kívántam rávilágítani”

Há!Vannak nekem “olyanaim”?
Há!Nincsen a!
Várj csak!Morális a lehet,hogy van,sőt,ha jóó megnézem akko biztosan van.
Várj csak!Etikai “hiánytusom” klímaügyben?Az tényleg van.
Várj csak!És “erdőtelepítésügyileg”?na ott “ténleg” van,sokkal több erdőt “kelletetett vona mán” ültetnem.
Ördöge van ennek a Piktornak!

-“permanensen próbál provokálni, mióta megpróbáltam korlátok közé terelni a méregzöld lobogását, szakmai kompetenciáira történő rávilágítás mellett.”

“Né mán” mi van nekem!
Szakmai kompetenciám!
Akkor én “mán” mégiscsak kompetensen loboghatok?
Vagy mégsem ezt akarta “mondané“ ez a jószándékú internet betyár?

-“ez a polémia részemről nem becsületbe gázolás, nem a jó hírnévhez, emberi méltósághoz való jog szándékos és tudatos megsértése, hanem egy párbeszéd, melyben szegényes nyelvi és szakmai eszközeimmel, érvrendszeremmel és acélos érveléstechnikámmal igyekszem meggyőzni a vitapartnert, még akkor is, amikor érzésem és véleményem szerint ama partner -gyógyija gurultával- átmegy "műböszmébe", nem lévén eszköze, érvrendszere és érveléstechnikája a kibontakozó vitához.”

Na!
Kezdjük a végérül.
Kedve nincs a “műböszmének” még csak rád gondolni sem!
A Te szegényes nyelvi és szakmai eszközeid és érvrendszereid miatt,ha néha szóba elegyedik Veled,igencsak szégyelli magát.

Mid van Neked?Acélos érveléstechnikád?
Ezt úgy “híják” az ”ittenyiek” kötekedéstechnika.
Belekötsz Te mindenbe,még egy egyszerű faültetési javaslatba is!
Aztán csodálkozó képet vágsz,hogy a másik nem hagyja magát.

A sok hülye meg faültetési napot szervez?Azok mind hülyék,meg az milliónyi ember is aki rájött,hogy a klímaváltozás ellen egyik hatékony lépés az erdőtelepítés?

Újra elálmosodtam,egyébként is úgy tartod”nem lévén eszköze, érvrendszere és érveléstechnikája a kibontakozó vitához”

Na csá Piktorkám!

Ui:Az öreg szomszéd nagymama nem tudta az unokája nevét kimondani,így lett Katona Viktorból Piktorkám,az Ormánság legnyugatibb falvàban,kb. az úrnak a 1960. évében.

Aranyos T-Ánti!

Ez az írása egyenesen briliáns, nem tudtam ellenállni a késztetésnek, s beidéztem, legyen minél több nyoma...

Az idézés és a dolgozata által generált eufória nyomán megpróbálom a lehető legkevesebb karakterrel kifejezni magam, ezúttal mellőzve a körmondatokat. Félek, ez utóbbi nehezen fog sikerülni, de értékelje a szándékot!

Valójában eredetileg csak gyönyörködni gondoltam eme eklektikusan gyönyörűséges szelfijében, s a csendes hallgatással adózni annak a gigaeuropéerbrigagyérosnak, aki mindezt megelleni volt képes a fotőjben szundikálva.

Aztán mégis meggondoltam magam, s elhatároztam: megkövetem...

Tényleg nem járja, hogy egy méhész-szakmán kívüli outsider kéri számon Európa legnagyobb méhészetének brigádvezető-társtulajdonosán a nem méhészeti szakmával kapcsolatos kompetenciáját, kompetenciáit. Ráadásul tévedésben tartva őt...

Kedves Aranyos T-Ánti!

Teljes joggal kéri rajtam számon:

Idézetet írta:  Csányi T-Ánti
“Né mán” mi van nekem!
Szakmai kompetenciám!
Akkor én “mán” mégiscsak kompetensen loboghatok?
Vagy mégsem ezt akarta “mondané“ ez a jószándékú internet betyár?"

Igaza van, pirul az orcám, hogy nem pontosan használtam a kifejezést. Valóban inkompetenciát kellett volna írnom, hiszen Kendnek az előző polémiáinkban felsorolt szaktudományokban valójában semmiféle kompetenciája nincs. Sebaj, most elégtételt adva kijelentem a fórumközönség, ország-világ előtt, hogy a helyesen megfogalmazott szövegrész így hangzik:

................................
A kifogásolt válasz semmivel nem konfrontatívabb, személyeskedőbb, cinikusabb, mint a jó Brigadéros üzenete, aki permanensen próbál provokálni, mióta megpróbáltam korlátok közé terelni a méregzöld lobogását, szakmai inkompetenciáira történő rávilágítás mellett.

Nem jól fogadta, mint ahogy azokat a hozzászólásaimat sem, ahol etikai, morális és ismeretanyag-béli hiátusaira kívántam rávilágítani.
................................

Kedves Aranyos T-Ánti!

Van még egy pont, ahol szintén nem a helyes kifejezést használtam:

.......
Tudom, akinek ez a polémia nem okoz kéjérzetet, az kicsit nehezen emészti, az sem boldog, aki nem az észérvekre nyitott, hanem személyes szimpátia és "antipátia" mentén értékeli a szellemi csörtét, de felhívnám a figyelmed, hogy ez részemről nem becsületbe gázolás, nem a jó hírnévhez, emberi méltósághoz való jog szándékos és tudatos megsértése, hanem egy párbeszéd, melyben szegényes nyelvi és szakmai eszközeimmel, érvrendszeremmel és acélos érveléstechnikámmal igyekszem meggyőzni a vitapartnert, még akkor is, amikor érzésem és véleményem szerint ama partner -gyógyija gurultával- átmegy "műböszmébe", nem lévén eszköze, érvrendszere és érveléstechnikája a kibontakozó vitához.

.........................

Bocsi! Hiba volt az "átmegy műböszmébe" kifejezés. Nem szívesen használom ezután, ha a Kend érveléstechnikájának mentális manifesztációját próbálom lepiktorolni.

Még egyszer elnézését kérem, de nyilvánosan ezután is csak ezt a kifejezést vagyok hajlandó használni, de  ha továbbra is kifogásolná a "műböszmét", akkor se velem akarja leíratni a "mű"-előtagtól megtisztított változatot. A szöveget ezen esetben -az elnézés-kérést fenntartva- nem javítom, érje be a bocsánatkéréssel. 

A többi kérdésben -ha nem is értünk mindenben egyet-  törekedhetünk a kompromisszumokra, ám javasolnám, hogy az újabb nyilvános vitánk előtt tegyen szert eszközökre, acélozza meg érvrendszerét és érveléstechnikáját, mert higgye el, engem tényleg nem az "Antipátia" mozgat, amikor acélos érveléstechnikámmal permanensen igyekszem hűteni kificamodott méregzöld lobogását és "bepiktorkodni" ismeretanyagának térképén a fehér foltokat. "Műböszme" meg én is tudok -erős inspiráció hatására- lenni, csak szerencsémre nekem ahhoz is megvan a megfelelően gazdag szókincsem...

Jobb lenne, ha nem akarná feltétlenül kinevettetni magát, a legnagyobb európai méhészet brigádvezető-társtulajdonosának jobban kellene tisztelnie -legalább- önmagát...
« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 22. 19:53 írta Fehér Viktor »

« Válasz #271 Dátum: 2019. Október 22. 20:03 »
Szürke Gandalf úgy látszik betakarïtottad a vadkendert és csúnyán beáltál.

« Válasz #272 Dátum: 2019. Október 22. 21:08 »
Szürke Gandalf úgy látszik betakarïtottad a vadkendert és csúnyán beáltál.

Figyusz Mekklúd!

Nincs annak híja, mi nem a vadkendert szívjuk, hanem valami finomabbat. Viszont ha még tudunk állni, akkor mi azt két lábbal tesszük. Tudom, a libák szeretnek fél lábon "áldogálni", ennek ellenére azt is két "ll"-el írják, Meki!

« Válasz #273 Dátum: 2019. Október 23. 13:05 »
No Piktorkám!
Festők gyöngye!
Tudorok-tudora!

Most mint már tudjuk, én mint gyakorlatilag mindenféle ügyben inkompetens személy
-brigadérosnak talán szerinted is “elmegyek”-és ismételten szóba elegyedék Veled, kérdezném mi a véleményed a következő kis filmben feszegetett ügyekről.
Mindenki hülye most is?A Gyulai is,a Pusssssztaszabolcsiak is?A francia talajszakértő is “idiót”?
Növényorvosok meg mind megérdemlik a dr.-i jelzőt!Csak azért feszegetém ezt a kedvenc témádat,mert Ők azután is nyugodtan “kiírják” a parasztnak a klórpirifosz hatóanyagú szert,amit az USA (!!!!!) 2021- től  betiltott.
Nálunk nem képez szermaradványt?
Nálunk-az EU -ban -nem károsítja a gyermekeink?
Lehet,hogy az EU a neonikotinoidok keményebb részét azért tiltotta be mert tényleg minket is -meg Őket is- kinyír?
Tudom én vagyok a hülye,meg a demagóg böszme-már nem is csak műböszme-meg a lobogó méregzöld “mán” megint.
Tudom azt is-“mán”leírtad sokszor-az emocionális megközelítésemmel van a baj akkor is amikor a gyerekem eszi a “gyári” kenyeret,kiflit-és a többi szemetet is-és emiatt nekem fáj a szívem,mert nyilván
glifozátos ,meg tele van mindenféle káros élelmiszer-ipari “ganyéval”.
Tudom,akkor is “emos vagyok”,ha iszok néha egy sört és arra gondolok miközben rettenetes szomjúságom enyhítem,milyen jó,hogy glifozátos,és innen már csak egy röpke lépés csak a növényorvosi antigonisztikus szókapcsolat.

Az a helyzett kedves Piktorom,hogy az a “Világ” amit a “fejlett” civilizáció összehozott -amit létrehozott elsősorban a Te generációd,az enyém meg csinálja- az egy szőrnyű,mérgezett zsákutca.
Be kellene látnod!
Maradék időnkben meg azzal kellene foglalkozni-főleg a Neked,a Te tudásoddal (és ezt most tényleg nem pejoratív gondolom),mert úgye az én ismeretanyagaim azok nullák-,hogy mi az amin MI változtathatunk.
Jobb híján most,hogy a világ “összes baját” a nyakadba varrtam és megváltói szerepem is meguntam,megyek levelet fűnyírni,viszem a “(s)”permásnak mondott kertembe,hátha a gyerek “onnéjt” is eszik valamit,nem csak a gumi cukrot nyomja “befeléje”.

https://mediaklikk.hu/video/mergezett-fold/

Csányi Antal

Ui:Unokatestvérem a családjával Pusztaszabolcsra költözött. Kérdeztük a kisgyereket hova költöztetek? A válasz azóta a családunk kedvencévé vált,Pussssssssssztaszabolcsra.

« Utoljára szerkesztve: 2019. Október 23. 20:05 írta Csányi Antal »

« Válasz #274 Dátum: 2019. Október 23. 22:00 »
No csak,no csak!
Minden napra egy tojás!

Félreértéseket szeretném elkerülni.
Nagyon örülök,hogy ilyen jó híreket olvashatok.Nem akárki,az ENSZ főtitkára is látja a klímaválságot és ami fontosabb,hajlandó tenni is ellene.
Jó az irány,a kormányos legalábbis tudja merre kell menni-e a hajónak.

https://www.agrarszektor.hu/fold/ensz-fotitkar-nem-leszek-bunreszes-az-otthonunk-lerombolasaban.17203.html

« Válasz #275 Dátum: 2019. Október 24. 21:35 »
Mérgezett föld című kis film.
Nagyon jó!
https://youtu.be/qUvf9f72Lm8

« Válasz #277 Dátum: 2019. Október 28. 23:50 »
Kedves Antal!

Nem lekezelő szándékkal nem válaszoltam két utóbbi hozzászólására, hanem azért, mert nem az eredeti vitánkhoz kapcsolódott egyik sem. Szomorú, hogy csupán ismételten provokálni igyekezett, ráadásul irrelevánsan "érvelve", hiszen sem a "Mérgezett föld", sem klórpirifosz, sem a neonikotinoid csávázószer-probléma, sem a glifozát nem volt tárgya előző vitánknak, s az ENSZ főtitkár klímavíziója sem volt témánk.

Ezidáig a szakmai kompetenciákról-inkompetenciákról folyt a vita, kiemelten a "faültetési düh" nevű betegség kapcsán. Lám most meg azt írja a környezetvédelmi szakma, hogy nálunk lehet olyan prioritás is, ami megfelel a környezet- és természetvédelmi szempontoknak, ám a hangsúlyokat máshová javasolja tenni.

Ajánlom szeretettel a figyelmébe, s a most kibontakozó és rendkívül egyszerű -a cikk szerint is legfeljebb "kétbites"- "faültetési dühnek" kifejletéről majd beszéljünk néhány év múlva, a kampány akkorra válik valójában értékelhetővé.

https://pestisracok.hu/nem-pusztan-a-faultetes-a-termeszetvedelem-szent-gralja-projekt-indult-a-csak-hazankra-jellemzo-pannon-gyep-vedelmeben-ps-video/

Javaslom a videót is megnézni, a benne elhangzó érvek engem meggyőztek...

Addigra lehet más a miniszter, lehet más politikai irányzatú kormány és lehetnek más, legalább ilyen combos politikai kampányprogramok.

Addigra lecsenghet a mézpiaci összeomlás, talán választ kaphatunk azokra a kérdésekre is, melyeket a magyar méhészet iránti aggódásában tett fel önnek néhány méhész, firtatva azon Fulmer-féle EU-nem EU akácméz identitását. Ha ön nem tudná a választ, akkor is könnyebben megbeszélhetik a Gazdával. Megtisztelné a kíváncsi méhészeket, ha erre válaszolna, nem azon boxmeccsekbe igyekezne belebonyolódni, amelyek végén mindig garantált lesz a fájó és nehezen eltávolítható tüskék "beszerzése". Jobb, ha megőrzi a méltóságát, s higgye el, nekem sem kenyerem ama méltóság napi sűrűségű lerombolása...

*

ata67

• 525
« Válasz #278 Dátum: 2019. Október 29. 07:25 »
A gyepes videóból az jön le, hogy nem mindig az üzleti érdek a legfontosabb (állatok karámban tartása, minél több haszon kisajtolása ebből a módszerből), hanem fontos a természet sokszínűsége, netán az is, hogy az állatoknak is legyen némi mozgástere a legeltéssel. Ha csak az üzleti szempontok dominálnak, akkor az előbb- utóbb egy kizsigerelt, élhetetlen földet eredményez.
Más téma...
Felteszek egy videót egy találmányról.
https://m.youtube.com/watch?v=7PJSlKCJNR8
Megfejtettük a World Trade Center 9/11 felrobbantásának titkát - Dr. Egely György, Jakab István
Nem a videó címe érdekes, egy vélelem merült fel ezzel kapcsolatban, hanem maga a találmány.  A víz rezonátoros, és elektrolízises kezelésével olyan gáz jön létre, aminek egészen más a természete az általunk eddig ismertekhez képest.
- 80 fokos maghőmérséklettel képes arra, hogy a titán lemezt elpárologtassa, de nem bántja a műanyagot.
- A lánggal kezelt radioaktív anyag megszűnik radioaktívnak lenni.
- Autót lehet vele hajtani.
Javasolom a videó megtekintését!

*

Berci

• 317
« Válasz #280 Dátum: 2019. Október 31. 07:11 »
Terminálás gyomirtóval. pl. Glifozát?  8)

« Válasz #281 Dátum: 2019. November 01. 10:00 »
Nicsak!
Nicsak!

A sztárok is faültetési düh én szenvednek!
Ezek is hülyék -meg az egész világ- tudjuk mi ezt a gönyűi nagyokostól!
Ők se glifozátot szórnak orrba-szájba?
Pedig azt is tehetnék,mint a kertészek,akik még ma is nyomják,mert nyomathatják a gyilkos neokat-és a szemetebbnél szemetebb mérgeiket-a fólia sátraikban,üvegházaikban.
Amikor ránézek a piacon a szebbnél szebb cuccaikra egyből hányingerem van.
Tegnap bementem vadon termő gombát venni a pécsi vásárcsarnokba,gondoltam megnézem van-e olyan aki kiskertjében termő zöldséget árulja.Hát!Sajnos nagyon sovány a helyzet.Az öreg Mamàk is ma már viszont eladók,árulják a neos ”gyári” cuccot.

https://index.hu/techtud/2019/10/31/faultetes_mrbeast_pewdiepie_elon_musk_jack_dorsey_arbor_day_project/

Csànyi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 01. 12:37 írta Csányi Antal »

« Válasz #282 Dátum: 2019. November 01. 12:24 »
Kedves Antal!

Nem lekezelő szándékkal nem válaszoltam
Jobb, ha megőrzi a méltóságát, s higgye el, nekem sem kenyerem ama méltóság napi sűrűségű lerombolása...
A nagyérdemű figyelmébe ajánlom,milyen ember is osztja a forúmokon az észt,milyen ember is a mindennapi dezinformáló,ezer nevű Szenttamási Úr,most éppen Fehér Viktor.
A pofátlanság csúcsa az idézett hozzászólása.
Mondjuk nincs min csodálkozni,hiszen minden írása hírhedten alpári módon belegázol a másik emberbe,abba aki “merészel” más véleményen lenni mint Ő.
Van képe arról regélni,hogy nem lekezelő a szándéka miközben ezt írja:
Kedves Antal!

talán választ kaphatunk azokra a kérdésekre is, melyeket a magyar méhészet iránti aggódásában tett fel önnek néhány méhész, firtatva azon Fulmer-féle EU-nem EU akácméz identitását. Ha ön nem tudná a választ, akkor is könnyebben megbeszélhetik a Gazdával.

Gazdizik,miközben nagyon jól tudja,hogy üzlettársak vagyunk!Takács Ferivel,közös a méhészetünk
Ez az ember lenéz és lekezel Mindenkit!

A gőzölgő topicban közben már válaszoltam erre a nagy kérdésére,de itt is essen pár szó,mert attól félek meg fog veszni,ha újra nem reagálok.
Miért ne használná a Fulmer GmbH ezt a címkézési lehetőséget?Csak a konkurenciának szabad?Mindig mindenért,az alacsony világpiaci mézárért is a Fulmer cégek a hibásak?
Röhej!
Szegény Viktor!
Csak az EU,mit tudom én vagy 500 ezer tonna mézet fogyaszt.Mit számít az egy-két ezer t-ás Fulmer GmbH,egy-két száz t-ás Fulmer Kft?Milyen piac befolyásoló szerepük lehet?A magyar termés kb 10%-ával kereskedik a GmbH.
Kedves Fórumozó Méhészek!
Gondolkodjatok!
Ez meg váltólázban szenved,mert mindenért A Fulmer GmbH és a tulajdonosa hibás.
Tényleg röhej!

Na meg itt van ez a klímavédelmet szolgáló faültetéseket támadó szent ingerülete.
Ezidáig a szakmai kompetenciákról-inkompetenciákról folyt a vita, kiemelten a "faültetési düh" nevű betegség kapcsán.
Ki a franc akar kompetens lenni ez ügyben?
Én nem!
Semmi más célom nem volt a vita előtt ,mint ,itt a méhészek közt a klímavédelem egyik lehetőségeként felhívni a figyelmet a faültetésre.Javasoltam,hogy használaton kívüli,“elfekvő” területekre ültessenek fát.
Ebbe kötött bele a gönyűi lélekölő,persze,hogy ezek után idézek egy rakás cikket,amik bizonyítják,hogy ez nem hülyeség,hiszen rengetegen látnak benne rész megoldást.

Hogy én mennyire sajnálom “erre”’a dezinformátorra pazarolni az időm!

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2019. November 02. 18:55 írta Csányi Antal »

*

Berci

• 317
« Válasz #283 Dátum: 2019. November 01. 16:14 »
Nem túl uras olyan fórumtagról írni, aki nem tud reagálni, mert ki van tiltva a fórumról.

*

Bicska

• 601
« Válasz #284 Dátum: 2019. November 01. 16:27 »
Fehér Viktor nincs kitiltva. Most néztem meg.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"