Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 472938 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #1110 Dátum: 2024. Február 09. 23:43 »
Az OMME elnökének hónapokkal ezelőtt fix programja volt, a demonstráció pedig pillanatok alatt szerveződött.
Voltak nyilatkozatok méhész vezetőktől, ezt megnézhetitek a különböző hírcsatornákon.
Láttam amikor riportokat készítettek, én nem kívántam szerepelni, örültem hogy odáig elvergődtem.
Sok baleset, óriási forgalom, örülök hogy épen hazaértem a 880 Km megtétele után.
Ez egy profi szervezés volt az OMME részéről is.
Örülök, hogy ott lehettem, nagy élmény volt.
Szerintem (ettől a demonstrációtól függetlenül) változás lesz, ne csüggedjetek!
Nektek más feladatok nincs mint minőségi mézet termelni, és meg fogjátok találni a számításotokat!
Fel a fejjel, ne legyetek negatívak!
Aki kitart, és szeretetből IS méhészkedik, mint én is, boldogulni fog!
A mai nap erről szólt.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1111 Dátum: 2024. Február 10. 07:27 »
Köszönjük szépen a beszámolót.
Attila Te vagy a kék zászlóval?

« Válasz #1112 Dátum: 2024. Február 10. 19:07 »
Igen.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1113 Dátum: 2024. Február 10. 22:12 »
Köszönöm!

Nehogy magadra vedd, nem téged kerestelek a képeken, csak a táblából gondoltam. De komolyan, becsszó.

Mivel említettél néhány nevet akikről köztudott, hogy narancskommúnisták, gondoltam megkeresem Tóth Gabit és Győzikét. Mert ugye ez inkább hasonlított egy békemenetre.
Na de valami elindult. N. Kati, V. Judit. Reménykedjünk a dominóhatásban...

« Válasz #1114 Dátum: 2024. Február 11. 07:57 »
Az tuti, hogy aki engem közelről ismer az tudja, hogy én melyik oldallal szimpatizálok, sőt ha egy kicsit kutakodtok akkor arra is fény derül mi volt az 1.000 Ft/méhcsalád támogatásának kiinduló pontja, melyik párt kezdeményezte.
Azért segítek kicsit, de a jegyzőkönyvek, a tények sosem csapnak be.
Kanyarodjunk vissza, olyan 2010-ig, és egy kicsit későbbre is.
Anno akkor amikor Szekszárdon a Babits Műv. Központot felújították, néhány évre a Tanítóképző Főiskolán tartottuk a Szekszárdi Tavaszváró Szakmai Méhésznapot.
És mi volt Dr.Morvai Krisztina előadásának címe, amit én írtam, és én készítettem fel az akkor még EU parlamenti képviselő asszonyt az OMME Központban.
Perc pontosan jött, és mindent jegyzetelt!
Előadásának címe, a....Szervezett méhes megporzás a közjóért!!!!
Ezt adta elő a Tavaszvárón!
Ja ja, és ezt előadta az EU Mezőgazdasági Bizottságában is.
Az EGÉSZ anyagot én írtam, sokszor telefonon egyeztettem vagy vele, vagy a kinti titkárnőjével.
Emiatt kaptam itthon hideget-meleget, hogy idecsődítem vele a Magyar Gárdát is.
Nekem az volt a célom, hogy ebből valamikor támogatás legyen, és ő akkor az EU Mezőgazdasági Bizottságában képviselte a méhészeket.
A hanganyagot előkereshetitek, nekem nincs rá időm.
Nagy István, jelenlegi agrárminiszter többször elszólta magát a vele készített riportok készítésekor amikor azt mondta, ....a méhészek 1.000 Ft-os megporzási támogatásban részesülnek!
Tehát ez volt az alap, de ehhez kellett Bross is, hogy továbbvigye, és  valós támogatás legyen belőle.
Ezt mind azért írtam le, hogy akik engem fikáznak legyenek szívesek ne vegyék fel ezt a támogatást!
Mivel ez a párt szétzilálódott, van még ettől JOBB is a mi kis hazánkban!
Elnökként soha nem politizáltam, próbáltam ezektől a dolgoktól magam távol tartani, és alapszabályunk is tiltja.
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1115 Dátum: 2024. Február 11. 10:34 »
Szép és jó ez az 1000ft.  De azért azt sem felejtsd már el ,hogy csak a méhészek egy része kapta volna meg!

Akik itt kardoskodtak az ellen ,( Tomipapa,Kiváncsi ,  jómagam, és sokan másoka fórumozók közül)  hogy NE csak az OMME tagok kapják meg, azoknak a méhészeknek a véleménye semmit sem ért?  DEHOGYNEM!!!

Nélkülük az OMMÉn kivüli méhészeknek semmi sem járt volna!!!!

Erre is Büszke lehet az OMME  vezetése,  erre is büszke lehetsz!?

Más "ötleteink ellopását" és sajátként feltüntetését hogy is nevezik? Plágium.

Én csak más tollával való ékeskedésnek nevezem.

« Válasz #1116 Dátum: 2024. Február 11. 14:23 »

Szép és jó ez az 1000ft.  De azért azt sem felejtsd már el ,hogy csak a méhészek egy része kapta volna meg!

Akik itt kardoskodtak az ellen ,( Tomipapa,Kiváncsi ,  jómagam, és sokan másoka fórumozók közül)  hogy NE csak az OMME tagok kapják meg, azoknak a méhészeknek a véleménye semmit sem ért?  DEHOGYNEM!!!

Nélkülük az OMMÉn kivüli méhészeknek semmi sem járt volna!!!!

Oszkár! Erről lenne szó? Nem ők voltak a "rabsicok"?

Attila!

Folytatjuk még az eszmecserét a MEGPORZÁSI TÁMOGATÁSról, vagy nem vezetett nálatok eredményre a brainstorming ?  ;D

Megkérlek, ne vezesd félre a méhészeket (mivel nem csak OMME tagok olvassák a bejegyzéseket), mert ez a mondatod nem állja meg a helyét:

"A megporzási támogatás nem az OMME elnökének jár hanem a méhészeknek, a méhek munkájáért."

A TE álláspontod szerint így helyes (tegnapelőtt írtad, ha esetleg nem emlékeznél rá) : KIZÁRÓLAG AZ OMME TAGOKNAK JÁR, AZ OMME MÉHEK MUNKÁJÁÉRT! ( A nem tag Méhésztársak figyelmét egyúttal szeretném felhívni: Magyarország területén a "rabsic" méheknek légtérzár van érvényben !   ;D )

Kérlek abban a hozzászólásomban - amelyikbe érthetetlen módon beleírtál - , ahol kikértem a "rabsicot", a Tőled származó mondatot ,a tisztesség végett ,írd át pirosra .

Ha már ződ meg Tomipapa: A cukrászmesterség művelésének akkor lesz vége, ha mindenki a méze mögé áll, és a méhésztársadalom nem bújtatja a mestert....
Erről is szívesen meghallgatnám a véleményed!

Méh Elemér .

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1117 Dátum: 2024. Február 11. 16:12 »
Igen, erről lenne szó!

A "rapsicoknak" semmi sem járt volna! Őket "törvényen kívülinek, nem létezőnek gondolta az OMME vezetése!
Lehetne még idézgetni az akkori hozzászólásokból még egy jópárat, de nincs értelme.

A "dicsőség babérjait" mindig le szereted aratni? pedig nem mindig téged és az Omét illeti!

Lásd:GAZDA tüntetést!  Önállóan ez sem ment! "Odacsapódni" egyszerűbb volt.

« Válasz #1118 Dátum: 2024. Február 11. 18:12 »
Legyetek kedvesek idézzetek az ÉN írásaimból, hol találkató, hogy én azt állítom CSAK OMME tagoknak jár az 1.000 Ft!!!!!!!!!!
Az, hogy Bross Péter harcolta ki, nem azt jelenti, hogy csak OMME tagok kaphatják.
Nagyon befordult a gondolkodásotok, amolyan egy nótát fújtok, és ha valós információt kaptok, teljesen összezavarodtok.
Most is ez látható.
Csak sajnálkozásomat tudom kifejezni irántatok.
Azért nézzük a "gyökeret" honnan is indult ki az egész.
Szekszárd város polgármestere (SZDSZ) volt Kocsis Imre, egyetemi tanár.
A Szekszárdi Tavaszváró Méhésznapot többször ő nyitotta meg, és személyesen is találkoztam vele.
A Polgármesteri Hivatal titkárságán a Tolna Megyei Méhész Egyesület méhészeinek mézei voltak egy vitrinben, hogy az ott megfordulók is láthassák, a történelmi borvidék borai mellett.
Egyik alkalommal kértem polgármester Urat, ha Brüsszelben jár, beszéljen a méhészek érdekében.
Pont a méhésznapunkon tárgyalt az akkori EU-s Mezőgazdasági Biztos asszonnyal, és hívott, hogy pontosan mit szeretnénk.
Mondtam neki, hogy mellettem van az OMME elnöke, beszéljenek.
Így kezdődött a méhes megporzási támogatás.
Aztán Krisztina fojtatta, a többit leírtam.
Ez gyakorlatilag egy normatív támogatás, ami az EU jogszabályokkal ellentétes, ezért kellett neki kitalálni egy "ehető" támogatási formát, úgy mint a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban a gyógyszer-cukor támogatást.
Mivel a témában nem szakemberek döntenek, így Bross ezt is át tudta nyomni.
Az egész programot egyébként Péter írta, de csak fikázzátok.
Ha új vezetés lesz, azonnal 15.000 Ft lesz 1.000 helyett, és 4.000 az akác felvásárlási ára.
Ja a lengyel gazdák lezárták korlátlan ideig a határt.
Azt is Bross szervezte.
Nevetségesek vagytok, úgy mint az utolsó pár sor.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1119 Dátum: 2024. Február 11. 20:29 »
Legyetek kedvesek idézzetek az ÉN írásaimból, hol találkató, hogy én azt állítom CSAK OMME tagoknak jár az 1.000 Ft!!!!!!!!!!

Rosszul tetted fel a kérdést. Úgy kellett volna, hogy :

Legyetek kedvesek idézzetek az ÉN írásaimból, hol találkató, hogy én azt állítom CSAK OMME tagoknak járJON az 1.000 Ft!!!!!!!!!!

Természetesen a témában a magánvéleményemet fogalmazom meg.
......................

Én ettől függetlenül azt vallom, hogy azok akik tagdíjat fizetnek élvezzék ennek az előnyeit is.
A "rabsicokat"sehol nem szeretik.
Vannak szabályok, ezek mindenkire érvényesek.
Ja, hogy nem tetszik?
.................

Nagyernyei Attila

« Válasz #1120 Dátum: 2024. Február 12. 07:11 »
Ezt a véleményemet fenntartom.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1121 Dátum: 2024. Február 12. 07:19 »
Nincs is azzal nekem semmi bajom, csak kérted.
Nekem például ezzel kapcsolatban semmi véleményem sincs.

« Válasz #1122 Dátum: 2024. Február 12. 07:47 »
Azért írtam a "rapsic" kifejezést, mert akinek nincs horgász engedélye, az nem foghat halat.
Egyébként az OMME teljesen nyitott a javaslatokra, csak abból van kevés.
Ha összeraktok egy értelmes csomagot, és azt elkülditek akár a küldötteknek, akár az elnökségnek, vagy egyszerűen az OMME címére, biztosan foglalkoznak vele.
Számtalan példa van erre.
Most nem állok neki felsorolni mennyi külső kezdeményezés volt, és mennyi valósult meg belőle, mert van jó és rossz példa is.
Mindkettőre csupán egyet írok.
Rossz: Egyelőre nem valósult meg az élő közvetítés az elnökségi ülésekről, hogy otthon is tudjátok nézni.
Jó példa:
Már vagy 10 éve javasoltam, hogy ne kellejen bejárnunk az Állategészségügyi Állomásra a méhcsaládok számát aktualizálni, mert a méheü felelősök ugyan arra az asztalra teszik le a létszámot.
Az idén már így fog működni.
Ha akár ide is leírjátok javaslataitokat, akkor azokat továbbítom.
Így jött képbe neo ötlete is.
Aztán, hogy meddig jut....majd meglátjuk.
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1123 Dátum: 2024. Február 12. 08:53 »
Kettő "világmegváltó" javaslatom lenne:

1,  Ne kössék a támogatásokat az OMME tagsághoz.
2, B.P. Mondjon le ! ("érdemei" elismerése mellett)  :)  Adjon lehetőséget másnak is a bizonyításra. Mert amíg ez nincs meg viszonyítási alap sincs . Lehet hogy ő a nyerő, vagy NEM.

Nekem ez lenne a program javaslatom.

« Válasz #1124 Dátum: 2024. Február 14. 22:30 »
Utolsó soraim valóban ironikusak, de ettől függetlenül szeretettel várlak.
A Fritz Borházban kiváló mustok vannak, és iszonyú finom ragulevesük.
Olyan 12 országból voltak már ott méhészek ahogy számoltam, köztük Etiene, és az Apimondia volt elnöke is.
Szerintem neked is ízlene.
Tőlem mindössze 9.5 Km-re van!
Nagyernyei Attila
Nem ironikus. Az mást jelent. Egyszerűen kényszerből erőltetett pótcselekvés, amihez nyúlni szoktál normális magyarázat hiányában, amikor megfognak.

Olyat nem lehetne, hogy elmennénk néhányan a megüresedett egyesületi elnöki széked
valódi elnökkel történő feltöltésének választására? A sza-bájosra.

Ki lett az új Tolna Vármegyei Elnök? Már meg kell. hogy legyen az eredmény. Nem tudja valaki, hogy ki az új elnök?

Csere Tibor!
A szekszárdi méhegészségügyi felelős.
Nagyernyei Attila

Mert azt csicsergik.... Mit is?