Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 472959 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #600 Dátum: 2017. Szeptember 04. 00:11 »
Ok, látom figyeltél, és jókat is emeltél ki, Attila. Én talán egyet tennék még hozzá: Franciaországban összedőlt a propoliszra szakosodott egyik cég, mert a francia méhészek által gyártott propoliszok vételre felajánlott részének 95 %-a szermaradványokat tartalmazott. Ezeket a szereket különféle technikákkal maga az ember juttatta ki. A propoliszra is igaz az általános törvényi alapelv,  szennyeződést - minden olyan molekula esetében, amelyre nincs megengedő határérték - egyáltalán nem tartalmazhat. Ebbe beleértendők a növényvédő szerből, a méhek kezeléséből származó vegyszerek, és ezek lebomlási termékei is. 

Köszönjük a megjelenteknek a sok kérdést, az összesen mintegy két és félórás túlórázást, az ehhez tartozó kitartást és tudás-szomjot. A téma hatalmas, már van, aki bejelentkezett a folytatásra - a következő témákra.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #601 Dátum: 2017. Szeptember 05. 08:05 »
Tegnap délután megtöltötték a méhészek a Babits Kulturális Központ Csatári Termét.
Bross Péter, az OMME elnöke válaszolt a feltett kérdésekre.
A 3 órás kérdezz-felelek után mindenki megnyugodhatott, az OMME irányítása jó kezekben van.
Néhány kérdés ami elhangzott.
Azonnal az első a neonikotinoidok témaköre, hogy mi lesz velünk.
Az egyik hozzászóló azt állította, hogy egy kezén meg tudná számolni, hány méhész NEM panaszkodott repce-és napraforgó virágzás idején. (Megjegyzem ezt Tóth Péter nem érzékelte?)
Az elnöki válasz amolyan diplomatikus volt, .....hogy mit tesz ez ügyben az OMME?
Aztán jött a Kínai méz, a gyanta szűrt méz, az ukrán méz.
A zöldítési program, a késői édesharmat méz (mintát is hozott egy méhész), az elnökségen belüli feszültségek, majd az újság alapítás, és Kft.
A jelenlegi mézár mizériát teljesen kielemezte az elnök.
Mi várható?
Bross Péter válaszait a különböző felvetett témákra nem közlöm.
Hívjátok meg.
Köszönöm azoknak a méhésztársaknak akik Szentlőrincről, Kalocsáról, Komlóról, Pécsről tehát másik megyékből is ellátogattak hozzánk!
Nagyernyei Attila

*

lygo67

• 144
« Válasz #602 Dátum: 2017. Szeptember 05. 08:23 »
....
Bross Péter válaszait a különböző felvetett témákra nem közlöm.
Hívjátok meg.
Nagyernyei Attila
Szolnokon ott volt és Attila által irt témákról beszélt ,DE szerintem egy vezetőtől sem elfogadható hogyha legalább 60-70 ember meghallgatja akkor a végén ne lehessen kérdezni !!! (még ha csúszás is volt időben)
Engedni a szaktanácsadónak aki NEM enged kérdéseket föltenni ,a szaktanácsadó szerint maga az előadás kimerítő (ez részben igaz is)  volt és szerinte mindenki meg kapta amire kíváncsi volt a az esetleges kérdések (szerinte) az előadástól függetlenek lennének.

« Válasz #603 Dátum: 2017. Szeptember 05. 19:16 »
Ha nem volt idő az előadás miatt a kérdezz, felelekre, hát meg kell hívni újra ebben a témában.
Szerintem, ha ideje engedi nem fog nemet mondani.

Üdv. jani bátya

« Válasz #604 Dátum: 2017. Szeptember 05. 19:27 »
Ez a gond, hogy megint csak megy a vagdalkozás.
Pont azon a napon volt Baján is a rendezvény.
Oda kellett rohannia.
Azért a szervezőknek ezt illet volna bejelenteni, de nem mindenki szimpatizál az elnökkel,így lehet nem volt véletlen, had haragudjanak rá.
Nagyernyei Attila

*

lygo67

• 144
« Válasz #605 Dátum: 2017. Szeptember 05. 22:05 »
Igen lett közölve, hogy Bajára megy, ennek ellenére Péterben meg volt a szándék ,hogy legyenek kérdések ....dehát a szaktanácsadó szerint az idő nagy úr , igaz Dénes előadása után már nem számított ,hogy mekkora a csúszás  ::)
Tulajdonképpen mindegy is csak hangosan gondolkodtam  :-X

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #606 Dátum: 2017. Szeptember 05. 23:45 »
Rádi Tibi és vidéke egy nagyon furcsa világ. (Innen töröltem egy sértő, személyeskedő mondatot!Nagyernyei Attila klubvezető)
Nem is értem, hogy milyen OMME lenne kívánatos számukra. Vissza ötven évet a történelemben. Hát igen.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Szeptember 07. 14:26 írta Nagyernyei Attila »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

izso60

• 573
« Válasz #607 Dátum: 2017. Szeptember 06. 21:19 »
Üdv.Uraim!
Tisztelt Geddekas!
Te ne beszélj önzőségről mert itt fordulok le a székről vazze!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #608 Dátum: 2017. Szeptember 06. 21:48 »
Idézet
itt fordulok le a székről vazze!!
VÉGRE!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #609 Dátum: 2017. Szeptember 07. 06:29 »
Ez a gond, hogy megint csak megy a vagdalkozás.
Pont azon a napon volt Baján is a rendezvény.
Oda kellett rohannia.
Azért a szervezőknek ezt illet volna bejelenteni, de nem mindenki szimpatizál az elnökkel,így lehet nem volt véletlen, had haragudjanak rá.
Nagyernyei Attila

« Válasz #610 Dátum: 2017. Szeptember 07. 06:44 »
Igazad van Attila! Csak megy a vagdalkozás, csak a korrekt tájékoztatásért, az Elnök Úr a 4-es útépítés miatt késve érkezett, a meghirdetett programban 40 perces előadásra lett felkérve, ez az előadás több mint 1 óra  lett, mert tényleg annyi új információt szeretett volna átadni és megosztani ami mindenkit érdekelt, hogy elmondhassa senki nem állította le, hogy sajnos ennyi itt a vége, igaz Ő többször is rá kérdezett a szaktanácsadónál hogy van még idő mondhatja? Amire folyton igen volt a válasz. Szolnokról az út Bajára jó 2 és fél óra ha nincs baleset vagy út építés. Jó ha 3 -ra odaért. Utána  Dr. Hegedűs Dénes a szakmai Elnök helyettes következett aki megint nagyon jó előadást tartott és  kérdezni lehetett tőle a csúszás ellenére, igen.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #611 Dátum: 2017. Szeptember 19. 12:00 »
A tüntetés bejelentése megtörtént:

Idézet
Budapesti Rendőr-főkapitányság
Postacím: Budapest Teve utca

Tárgy: közterületen tartandó rendezvény bejelentése

Tisztelt Rendőr-főkapitányság!

Alulírott Csuja László a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény (Gytv) 6-7. §-nak megfelelően az alábbi bejelentést teszem közterületen tartandó rendezvény szervezésével kapcsolatban.

A rendezvény időpontja: 2017 szeptember 27-én 10-12 óra között

A rendezvény helyszíne: Budapest Kossuth téren az Országzászló mellett a Földművelési Minisztérium bejáratával szemben a gépjárműforgalomtól elzárt közterületen.

A rendezvény célja: A méhészek békésen tiltakoznak a hatóságok által szerintünk indokolatlanul 500 ezer hektár szántóföldi földterületre kiadható és részben már ki is adott szükséghelyzeti engedélyek ellen. Az engedélyek birtokában a gazdák olyan vetőmagokat vethetnek el, amit az Európai Unió tilalma ellenére neonikotinoid tartalmú csávázószerekkel kezelnek. A vetőmagos cégek gátlástalanul szükséghelyzeti engedély kérő formanyomtatványokkal és hiányos és téves tartalmú indoklással együtt értékesítik a neonikotinoidokkal csávázott vetőmagot. A hatóság a beérkező engedélykérelmeket befogadja és pozitívan bírálja el, amivel potenciálisan 500 000 hektár jó méhlegelőtől fosztja meg a magyar méhészeket.

A rendezvény napirendje: 10 órakor sajtótájékoztató 11 órától tüntetés.

Résztvevők várható létszáma: kb. 100 fő

A rendezvény zavartalan lebonyolítását biztosító rendezők száma: 5 fő

Szervező: Csuja László méhész, ......

Kérem, hogy a T. Rendőr-főkapitányság a bejelentésemet vegye tudomásul!

Gödöllő, 2017 09. 16.

Tisztelettel:
Csuja László
« Utoljára szerkesztve: 2017. Szeptember 19. 13:39 írta Geddekas »

« Válasz #612 Dátum: 2017. Szeptember 25. 07:19 »
Privátban, és telefonon is érdeklődnek, hogy az OMME vezetése részt vesz e a tüntetésen.
Én erre válaszolni csak úgy tudok, hogy a magánvéleményemet írom le.
Mivel Isztambulban, az Apimondián lesznek ebben az időpontban, nem tartom valószínűnek, hogy ott legyenek.
(Később érdeklődtem Bross Pétertől, és azt a választ kaptam, hogy 28-án délben indul az OMME-s csapat.)
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2017. Szeptember 25. 16:25 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #613 Dátum: 2017. Szeptember 25. 07:48 »
Friss hír a tüntetésről!
http://greenfo.hu/hirek/2017/09/24/eletet-a-meheknek
Nagyernyei Attila

« Válasz #614 Dátum: 2017. Szeptember 26. 18:50 »
Privátban, és telefonon is érdeklődnek, hogy az OMME vezetése részt vesz e a tüntetésen.
Én erre válaszolni csak úgy tudok, hogy a magánvéleményemet írom le.
Mivel Isztambulban, az Apimondián lesznek ebben az időpontban, nem tartom valószínűnek, hogy ott legyenek.
(Később érdeklődtem Bross Pétertől, és azt a választ kaptam, hogy 28-án délben indul az OMME-s csapat.)
Nagyernyei Attila

Semmi akadálya tehát, hogy részt vegyenek az egyeztetésen a méhészek érdekében.