Méhészeti programok

• 1177 válasz
  • 493817 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Méhészeti programok
« Válasz #585 Dátum: 2017. Április 28. 21:37 »
QUQURIQ !!!

Telt ház volt!
Én hordtam ba a másik teremből egy-két pótszéket.
Este 18 h- körül értem haza.
Kiskakas

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #586 Dátum: 2017. Július 31. 17:21 »
QUQURIQ !!!

Propolisz Tanfolyam Budapest
Figyelem, a weblap folyamatosan frissül. Jelen verzió Július 31-i.
Kiknek ajánljuk? Piacozó méhészeknek, termékeket gyártóknak, természetgyógyászoknak, érdeklődőknek.

A Magyar Apiterápiás Társaság tanfolyamot szervez 2017 szeptember 3-ára Budapestre a propolisz témakörében.

Az elméleti rész magába foglalja a propolisz kémiáját, feldolgozási módjait, a lehetséges termékek körét és gyógyhatásait.

Gyakorlati bemutató keretében az előadók a helyszínen készítenek propolisz kapszulát, propolisz golyót, propolisz tinktúrát, lágy propoliszt, propoliszos krémet, propoliszos nyalókát és propoliszos csokoládét.

A propolisz kémiájáról Sz.A. Popravko orosz tudós beszél.

A hallgatók megismerkednek a termékek a Magyar Apiterápiás Társaság által javasolt összetételeivel, gyártási módjaival.
Megválaszoljuk az alábbi kérdéseket (is):

Mi a különbség a piacon kapható propolisz tinktúrák között? Melyik a jó, és melyik a gyenge? Miért nem igaz, hogy a sötétebb jobb? Hogyan készítsen Ön jó,  hatásos propolisz tinktúrát?

Hogyan kell alkoholmentes propoliszt készíteni?

Hogyan kell propoliszos krémet ill. csokit készíteni?

Az is téma lesz, hogy egy adott betegségnél mely propolisz preparátum alkalmazása jobb.

Helyszín:

1026 Budapest, Tárogató u. 2-4. Nemzetközi Üzleti Főiskola épülete.
Időpont:

2017 szeptember 3. Vasárnap. 10:00  - 16:00 (tervezett vége)
Elmélet:

a propolisz kémiája,
    a propolisz gyűjtésének szabályai,
    a feldolgozási módjai,
    a lehetséges termékek köre és gyógyhatása.

Gyakorlati bemutató

Az előadók a helyszínen a propolisz feldolgozás lépéseit mutatják meg. Megmutatják a legegyszerűbb, többnyire házilag is előállítható eszközöket, módszereket és egyes laboratóriumi eszközöket is. Készítenek

propolisz kapszulát,
    propolisz golyót,
    propolisz tinktúrát,
    lágy propoliszt,
    propoliszos krémet,
    propoliszos nyalókát és
    propoliszos csokoládét.

Az előadók
Szergej Alekszejevics Popravko

A tanfolyam dísz előadójának sikerült meghívnunk Szergej Alekszejevics Popravko orsosz tudóst. A propolisz kémiáját kutatja 1969 óta. Több molekula felfedezése az Ő nevéhez fűződik. Lebilincselő könyvek sorozatát írta Moszkvában. A felfedezéseiről ismeretterjesztő film is készült. A 80 éves tudós először látogat Magyarországra. Életrajza a most megjelenés alatt álló könyv ismertetőjében olvasható
Rozs István

A Magyar Apiterápiás Társaság orosz ill. szláv nyelvterületi szakreferense, szakfordító. Popravko két könyvét fordította magyarra. A második most van megjelenés alatt. Kiemelt érdeklődésének tárgya a propolisz. Minden propoliszos technológiában otthon van. Nyugdíjas főiskolai docens, igazi előadó. Előadásai érdekesek, érthetőek és emlékezetesek.
Lipics Vilmos

Fiatal méhész, a propolisz elkötelezett híve. A közvetlen felhasználást fogja oktatni. Megmutatja labortitkait: hogyan készít propolisz krémet, kenőcsöt, csokoládét, cukorkát egyszerű (minden méhésznél meglévő) eszközökkel.
Körmendy-Rácz János
A nemzetközi Apiterápia Szövettség alelnöke, a Magyar Apiterápiás Társaság elnöke. Érdeklődése elsősorban a méhméreg irányába terjed ki, de behatóan foglalkozott a propolisz kémiájával és a gyakorlati gyártástechnológiával is. Rozs Istvánnal közösen végzi majd a bemutatókat. Természetgyógyász, a propoliszt mindennaposan használja a gyógyításban, megelőzésben.

Szabvány - ajánlás

A hallgatók megismerkednek a termékek a Magyar Apiterápiás Társaság által javasolt összetételeivel, gyártási módjaival.
Egyéb tudnivalók

A tanfolyamon hang és videofelvétel nem készíthető. A helyszínen lehet kérdezni minden előadótól. Popravko professzor előadása természetesen tolmácsolással kerül bemutatásra.A tanfolyamot követően a helyszínen elhangzott kérdésekkel kiegészítve névre szóló (mint a méhesház tanfolyamnál) elektronikus jegyzetet küldünk ki.

A tanfolyam szakképesítést nem ad, a lényege a tiszta tudás. Elméleti és gyakorlati.

Kiskakas

*

Kitin

• 934
« Válasz #587 Dátum: 2017. Július 31. 22:20 »
Jelentkezés a tanfolyam díjának befizetésével. Befizetés átutalással, vagy bármely MKB Bankfiókban készpénzes befizetéssel. Ekkor nagyon fontos, hogy a megjegyzésbe írják be a résztvevő nevét és emailjét illetve telefonszámát.

A tanfolyam díja 95.000 Ft. A Magyar Apiterápiás Társaság tagjai kedvezményben részesülnek, amely mértéke az utolsó két évben (2017 június 30-ig) befizetett tagdíjuk háromszorosa. Pl. ha valaki magánszemély, és folyamatosan tag, akkor 30.000 Ft kedvezményben részesül. A kedvezmény azoknak is jár, akik a tavaszi tanfolyamon már részesültek kedvezményben. A kedvezmény minden tagnak minden rendezvényen jár. A kedvezmény nem átruházható. A korábbi tanfolyamok előadói 100 % kedvezményben részesülnek. Családtag (házastárs, gyerek) 50 % kedvezményben részesül.

« Válasz #588 Dátum: 2017. Augusztus 01. 12:32 »
Köszöntjük az első jelentkezőket. Az időközben feltett kérdésekre adott válaszokkal a weblap frissült.

http://www.apiterapia.hu/news/news/297/propolisz-tanfolyam.html?sid=170801ff

Ezen a tanfolyamon kevesebb résztvevő lesz, itt ugyanis fontos, hogy mindenki jó lássa az összes gyakorlati lépést.

Megválaszoljuk az alábbi kérdéseket (is):

• Mi a különbség a piacon kapható propolisz tinktúrák között? Melyik a jó, és melyik a gyenge? Miért nem igaz, hogy a sötétebb jobb? Hogyan készítsen Ön jó,  hatásos propolisz tinktúrát?
  • Hogyan kell alkoholmentes propoliszt készíteni?
  • Hogyan kell propoliszos krémet ill. csokit készíteni?

Az is téma lesz, hogy egy adott betegségnél mely propolisz preparátum alkalmazása jobb.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #589 Dátum: 2017. Augusztus 03. 22:39 »
QUQURIQ !!!

Egy kis előzetes a tudományból!

Ki tudta, hogy a legjobb szer a propolisz a herpeszre?
Na ezekre, és egyéb kérdésekre kaphattok választ!

Kiskakas

« Válasz #590 Dátum: 2017. Augusztus 05. 20:01 »
Ma nem voltam Jászberényben, de sokan telefonáltak így hát képben vagyok.
Azért örvendenék ha valaki egy részletes beszámolót írna.
Bross tájékoztatóján állítólag telt ház volt.
Annyit mondott, hogy most nincs a mézeladásnak szezonja, ősszel ismét elérheti a 700-at a virágméz.
Aki ott volt majd leírja pontosabban.
Új mézlovagrend született, prominens tagokkal.
Csak fel kell jelenteni az egyesületet, és már lovaggá is ütnek benneteket, kivéve Csuját.
Ez az igazi diszkrimináció.
Az egyiket kizárjuk a másikat lovaggá ütjük ugyan azért?
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #591 Dátum: 2017. Augusztus 05. 21:01 »
Tényleg ez volt a legfontosabb információ a Bross előadásából, amit írsz Attila. Továbbá az, hogy világszerte kevés méz termett.

Az EU-ban egyedül Magyarországon volt bőséges méztermés, sehol máshol. Ezért is lesz érdemes várni a vegyes mézek eladásával. Argentína méztermelése a harmadára esett vissza. A vegyes virágméz felvásárlási ára most az EU-n belül Magyarországon a legalacsonyabb.

Miért?
1.
Mert a magyar méhész türelmetlen, nem tömörül értékesítési szövetkezetekbe és nincs kivárás a jobb árakra.
2.
Persze a türelmetlenséghez ehhez hozzájárul az is, hogy Nyugat Európában a mezőgazdasági termelők kapnak spéci 0,5 %-os kamatozású hiteleket, amivel áthidalják a rossz értékesítési időszakokat.

A környező országok közül egyedül Ukrajnában alacsonyabb a méz ára (Állítólag 405 Ft-os áron lépte át EU határát). Jött is onnan tavaly az EU-ba dupla annyi, mint a magyar export, vagyis 30 000 tonna. De ez évben az Ukrán mézbehozatal eddig csak 5000 tonna volt. Bár a napraforgó méze felvásárlása még ott nem indult be.

MÁS hír.

Kapkodták a méhészek a méhanyákat, Mind elfogyott. Sok méhésznek elveszett sok anyája a mézpergetés vagy kezelés során.

Általában jó közérzettel jöttek mentek a méhészek. Látszik, hogy szorgos emberek vállalják a méhészkedést.

Megkóstoltam az első magyar mézbort. Javítandó! Túl édes, nem elég száraz, az íze se eléggé kialakult. De legalább komolyan igyekszik az illető.

Megjelent az első olyan szer, ami ÁLLLÍTÓLAG megvédi a méheket a neonikotinoid mérgezéstől. Lengyel találmány. Szerintem megint egy félig kikutatott szert akarnak piacra dobni. Állítólag komlókivonat. Árát meg se mertem kérdezni. Ráadásul olyan helyen volt a pultja a komának, ahol inkább 50 C fok volt, mint 40. Szóval nem volt kedvem sokat ácsorogni ott és kérdezősködni.

Egyébként is az időjárás olyan volt mint annó a Lenin Kohászati Művek nagykohója mellett. Óránként kellett inni legalább 1 liter valamit, sört, üdítőt, bármit ami víz és van benne só és cukor.

A Ződ Fórum tartott fórumtalálkozót. Bross hivatalos volt rá, de, hogy aztán elment-e, nem tudom, mert én nem mentem el. A fene akar az agyoncigarettázott Tomipapával találkozni. Bezzegh Lacival kezében volt egy kupacnyi anya. Láthatóan elégedett volt az ez évi mézterméssel. Én evésbé vagyok elégedett az Ő OMME beli eredményeivel. Nézzetek rá az OMME honlapra. Februárra ígérte a megújítását. Hol tart vele?

Láttam a mézkirálynő választást. Olyan szépeknek láttam a lányokat, hogy akármelyik lehetett volna királynő. De lehet, hogy korom miatt tévedek és már nekem minden fiatal lány világszép. De ez így is van rendjén. Csak azt sajnálom, hogy a fiatalság a legmulandóbb dolog a világon.

Rádóczki Karcsi bátyámmal ebéd mellett jót beszélgettünk. Üdvözöl mindenkit és nagyon sajnálja, hogy az OMME nem emlékezett meg kellő tisztelettel Király Endre méhésztársról, aki lelkes és erős akaratú szervezője volt az OMME-nak és a Melliferának is. Igaza van. Tényleg méltatlanul elfelejtkezünk róla. Hansági méhészbarát is ott volt a beszélgetésnél és elmondott néhány történetet Endréről.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #592 Dátum: 2017. Augusztus 08. 20:39 »
"Üdvözöllek dicső lovag. Szép a ruhád szép a lovad. Mi szél hozott, mondssza, erre? S mi vajon a szíved terve?"
Feljelenteni az OMME-t a Munkaügyi Bíróságon......
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #593 Dátum: 2017. Augusztus 08. 23:38 »
QUQURIQ !!!

Lovagnak lenni jó, csak lovagként is kell viselkedni...

Kiskakas

« Válasz #594 Dátum: 2017. Augusztus 09. 21:42 »
Tisztelt Méhésztársak!
Ismét elkezdődnek az őszi-téli méhészklubok a Babitsban!
2017. szeptember 4-én méhészklubunk vendége,
 Bross Péter az OMME elnöke.

Előadásának címe: „Kérdezzetek, felelek!
Itt lehetőségetek nyílik az OMME elnökével egy kötetlen beszélgetésre.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2017.október  2-án Pájer Lajosné tart előadást a KB egyenlő lépes rakodó rendszerről, és a  professzionális virágporgyűjtésről.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2017. november 6-án Dr.Darvas Béla a biológiai tudományok doktora lesz vendégünk.
Előadásának címe: „Méhek a Neonikotinoidok kábulatában”
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A méhészklubok 17 órakor kezdődnek, a Babitsban, a szokott helyen, a Csatári Teremben.
A Tolna Megyei Méhész Egyesület klubjai nyitottak, ide bárki bejöhet, szívesen látjuk.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #595 Dátum: 2017. Augusztus 09. 21:44 »
Szerintem Péter miatt szűkös lesz a terem! :D

« Válasz #596 Dátum: 2017. Augusztus 10. 18:12 »
Tisztelt Méhésztársak!
Prof. Dr. Darvas Béla a Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnöke jelezte, hogy a "Méhek a neonikotinoidok kábulatában" című eladásának fő mottója:
A neonikotinoidok tündöklése és bukása
Minden előadásra meglepően nagy az érdeklődés, aminek igen örvendek.
Egyesületem tagjainak üzenem, hogy a kirándulásra már CSAK 4 hely van!!!!!!!!!!
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #597 Dátum: 2017. Augusztus 10. 22:41 »
QUQURIQ !!!

"A neonikotinoidok tündöklése és bukása"

Tóth Pétert is szeretettel hívjátok meg!

Kiskakas

« Válasz #598 Dátum: 2017. Szeptember 02. 17:25 »
Ne feledjétek!
2017. szeptember 4-én méhészklubunk vendége,
Bross Péter az OMME elnöke.
Előadásának címe: „Kérdezzetek, felelek!
Itt lehetőségetek nyílik az OMME elnökével egy kötetlen beszélgetésre.
Szerintem van bőven téma.
Azt kértem Pétertől, hogy hagyja otthon a számítógépet, ne készüljön előadásra.
Sokan szeretnének kérdezni tőle, üljön le közénk és beszélgessünk.
17 óra Babits, Csatári Terem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #599 Dátum: 2017. Szeptember 03. 20:29 »
Ma minden a propoliszról szólt!
Ugyanis a Magyar Apiterápiás Társaság szervezésében ma volt a PROPOLISZ TANFOLYAM.
Én csak örvendeni tudok, hogy részt vettem ezen a szakmai eseményen.
Sokat jegyzeteltem, de mivel fizetős dologról van szó nem kaptam rá engedélyt, hogy leírjam a különböző propoliszos készítmények receptúráját, a vele való gyógyítás módját.
Annyit megemlítettem Dr.Körmendy-Rácz János elnöknek, hogy röviden beszámolok a történtekről, erre rábólintott.
Amit szeretnék külön kiemelni, hogy Dr. Szergej Alekszejevics Popravkó moszkvai propolisz kutató, világszínvonalú előadása lenyűgözött.
Csak néhány "szösszenet" jegyzetemből.
A biológiai fegyverek által okozott egészségre káros baktériumok ellen kezdték el a propoliszkutatást.
A kutatási téma megjelölésénél, amikor professzor úr először előadta ötletét, teljes ellenállásba ütközött.
Amikor el kezdtek jönni az eredmények, a legnagyobb orosz olajipari cég finanszírozta a kutatást, és felállítottak egy erre szakosodott kutatócsoportot, melynek a mai napig vezetője Popravkov professzor.
Az intézmény is az Ő nevét viseli.
A hidegháborús időszakban a legnagyobb konkurensük Franciaország volt, akik előttük jártak 2 évvel, majd természetesen az USA.
1961-ben amikor Gagarin az űrbe ment, óriási presztízsharc  volt a világhatalmak között, ebbe a csokorba tartozott az antibiotikum kutatás is, ami később bebizonyosodott, hogy zsákutca, mivel előbb-utóbb a rezisztencia kialakulása borítékolható.
És ekkor jött a képbe a propolisz.
A propolisznak ugyanis 30 féle ismert és megnevezett hatóanyaga van, erre a mikroorganizmusok, baktériumok "nincsenek felkészülve" így a propoliszra soha nem lesz rezisztencia.
Felismerték, hogy a méhkaptár sterilizálásáért, a kaptárban lévő baktériummentes környezetért egyedül a propolisz a felelős.
A farancia és az orosz kutatás fej-fej mellett haladt, de az oroszokban nagyobb volt a hit, és ma a világ propoliszkutatásának 80%-a(!!!!!!!) tőlük származik!
Sikerült kimutatniuk a propolisz bonyolult biokémiáját, és meghatározniuk kémiai összetételét, először a világon.
A propolisz nagy része, szinte egésze Oroszországban a nyírfa rügyről való, Magyarországon a nyárfarügyről!
A propolisz fő tulajdonsága, hogy antioxidáns.
A propolisz folyamatos fogyasztásával, a szív és érrendszeri betegségek minimalizálhatók.
13-18 antioxidáns egyszerre működik benne, és antibakteriális hatása is kiváló.
Hosszú ideig megőrzi egészségvédő hatását, a viasztartalma rontja a minőséget.
Tehát jegyezzétek meg.
A propoliszt a méhek a nyárfa rügy bevonatából nyerik!
Ebben az időszakban már a levélhajtások alatt ott van a "jövő rügye", ez a propolisznyerő hely.
Mit jegyezzetek meg rövid beszámolómból?
Egyétek, igyátok, rágjátok a propoliszt!
Minden nap!
A propoliszban rengeteg hatóanyag van, a baktériumok nem tudnak védekezni ellene.
A daganatos betegséget mindig egy hosszan tartó gyulladás előzi meg.
A propolisz kiváló gyulladásgátló, fájdalomcsillapító.
Az utolsó gondolatok már Dr. Nagy Anna Máriától valók, aki belgyógyász szakorvos aki a propolisszal is gyógyít.
Végezetül szeretném megjegyezni, hogy Popravkó professzor magyar nyelvre fordított könyve hamarosan elérhető lesz.
A hallottak alapján kötelező olvasmány.
Nagyernyei Attila