Szia Péter!
Nem teljesen értem, hogy most mit is szeretnél megtudni. /
De értem én csak vicceltem/
Én hasonlóképpen látom a dolgokat mint te, de másképpen fogalmazok.
........Szóval ha most lesz az IB-nek jelöltje, és az IB ellenében induló elnök lesz a befutó,...........
Változás elindításhoz elégséges egy, az IB jelölése ellenében befutó elnök?
Szerintem az IB a lehetőségeihez képest teljesen lejáratta magát, hiteltelenné vált.
Ha állítanak jelöltet, az komolyan beárnyékolhatja személyét, hisz sokakban felmerülhet az a kétely, hogy fog-e változni valami, ha megint az ő jelöltjüket választják meg.
Az elmúlt időszakot figyelembe véve, (
már akik figyelemmel kísérték, és értik hogy mi, miért történik) nyugodt szívvel kijelenthetem hogy a válaszom IGEN. (
De lehet hogy nagyot tévedek. 
)
A tagságnak már többször volt próbálkozása megállítani az eseményeket, lásd a visszahívási kezdeményezéseket. A sztorikat sokan ismerik, és mindenki maga eldöntheti a választ.
Már ezeknek a megmozdulásoknak, figyelmeztetően kellett volna hatniuk a vezetésre, hisz az IB-ből is volt aki szorgalmazta a megmérettetést. De sajnos nem ez történt.
Innentől kezdve indult el az a folyamat, ami napjainkban is tart, és fog addig tartani, míg a tagság másképp nem dönt.
Hogy a jövőt illetően mi a garancia?
Ha megtudnám mondani, akkor nem méhész lennék hanem jós.
Azt viszont tudom, hogy amikor az emberek azt mondják „a régi rendszerben jobb volt” akkor nem a kommunizmust és esetleg Kádár elvtársat sírják vissza, hanem kiszámíthatóságot, azt amikor tudtak tervezni a holnapot illetően. Ez így igaz az egyesületre is. Most azt sem értik mi történik körülöttük. A megtermelt méztermés most csak nehezen és nyomott áron adható el. Nincs érdekképviselet. A jelenlegi vezetés a támogatási rendszerrel „sakkban tartja” a tagságot. Pont ezért nyíltan nagyon kevesen merik felvállalni a véleményüket, de ez nem azt jelenti, hogy nincs véleményük, és azt sem jelenti, hogy nem a változás felé hajlanának.
Én bízom abban, hogy hamarosan eljön az idő, amikor egy a méhészek számára megfelelő jelöltet szavazhatnak meg a tisztújításon.