Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 476870 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #90 Dátum: 2015. Január 12. 09:17 »
Sziasztok!  Szia Attila !
Akkor felénk nem jössz előadást tartani!!  Érdekelne , nagyon az is hogy vannak -e tapasztalatok hazánkban a dadant kaptártípussal kapcsolatban.
 Én is elég sok  kaptár és kerettípust végig próbáltam.

üdv János
Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót,
és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz hogy a pénz nem ehető.

« Válasz #91 Dátum: 2015. Január 12. 09:23 »

Figyelem!
A méhegészségügyi felelősök továbbképzésére minden érdeklődő eljöhet.
Aki úgy érzi, hogy a méhegészségügyi hálózathoz kíván csatlakozni, kérem szándékát nekem jelezze.
A méhegészségügyi felelősöket a NÉBIH Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal vezetője nevezi ki,
de ehhez továbbra is kell a szakmai szervezet ajánlása. 

MEGHÍVÓ

Tisztelt Méhegészségügyi felelős!

Köszönöm, hogy szakmai munkáddal segíted megyénk méhészeteinek méhegészségügyi
ellenőrzését.

Erre a tevékenységedre továbbra is számítunk.

A méhegészségügyi hálózat munkájának színvonalát szakelőadóink segítségével szeretnénk segíteni.

Emiatt a Tolna Megyei Méhész Egyesület szakmai továbbképzést tart számotokra.
A méhegészségügyi felelősök továbbképzésének időpontja:

2015. január 17. Szombat, délelőtt 9 óra.
Helyszín:
NÉBIH
Szekszárd Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal
7100 Szekszárd, Tormay Béla u. 18.

Ezen való részvételedet kötelezővé nem tehetjük.
Mégis arra kérlek, hogy próbáld meg ezt a napot a méhegészségügyi
kérdések átbeszélésére szánni.
Az előadások formabontók.
A száraz, jogszabályok ismerete mellett, tájékoztatást kapsz a méhcsaládokat sújtó
legújabb betegségekről. (Az atkák által okozott vírusok, mászkálás, kis kaptárbogár)
Az előadások után kérdezz-felelek fórumot tartunk!
Fogalmazd meg a legégetőbb problémákat, várjuk javaslataidat.
Előadóink:
Dr. Báros Györgyi
A méhtartás állategészségügyi igazgatási vonásai
Bognárné Fernczi Judit
Növényvédő szeres méhmérgezések hatósági eljárásai
Dr. Csaba György
Legfontosabb fiasításbetegségek
Dr. Rusvai Miklós
A méhek vírusfertőzései és az atka-vírus kapcsolat

Részvételedre feltétlen számítok!

A szakmai továbbképzés nyitott, azon bárki részt vehet!

Üdvözlettel: Nagyernyei Attila                            Szekszárd, 2015. január 12.

« Válasz #92 Dátum: 2015. Január 12. 23:01 »
Ez annyira közérdekű, hogy érdemes lenne felvenni videora és feltenni valamelyik megosztó oldalra. Már persze ha az előadók ezt nem kifogásolják.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #93 Dátum: 2015. Január 13. 23:37 »
Egy megtörtént esemény:

http://www.genmegorzes.hu/intézetünkben-tartotta-éves-közgyűlését-magyar-méhtenyésztők-országos-egyesülete.html
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #94 Dátum: 2015. Január 14. 19:35 »
Idézet
  "Ma Kisvárdán nagyon sokan voltak az előadásomon. Pedig munkanap volt."
 Szia Attila!Nagyon jó ,tartalmas előadást tartottál Kisvárdán örülök hogy sikerült elmennem ,bár ha nem írod meg a címet nem tudom hogy találtam volna oda.Remélem többször jössz a közeljövőben a környékünkre,és tartasz több előadást.

« Válasz #95 Dátum: 2015. Január 16. 07:06 »
                              Tisztelt Méhészek!

2015. február 2-án Kutasi Tamás lesz a Szekszárdi Méhészklub vendége a Babitsban.
Az előadás kezdete este 18 óra.

"- Méhészetünk árbevételét növelő lehetőségek.
Propolisztermelés profi szedőráccsal, technológiai fogások, tapasztalatok.
 -Gépesítés a méhészetben, de meddig van értelme?"

A Méhészklubon átbeszéljük a Tavaszváró Méhésznappal kapcsolatos technikai kérdéseket.
Nagyernyei Attila

« Válasz #96 Dátum: 2015. Január 17. 20:32 »
Jó estét kívánok!

A mai méhegészségügyi felelősök továbbképzésén 56-an vettünk részt.
Véleményem szerint nagyon hasznosak voltak az előadások.
Még a száraz, jogi szöveget is közérthetően adták elő.
Dr.Csaba György, és Rusvai Miklós prof. színvonalas, olykor humoros  előadása nagyon tetszett.
Mindkét előadót számtalanszor hallottam, de nem lehet megunni, mindig adnak valami újat.
Köszönöm a méhészek aktivitását, a sok hozzászólást.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #97 Dátum: 2015. Január 22. 07:02 »
Tisztelt Méhészek!

A hét végén szombaton 9.00 órától lesz, a Kaposvár és Térsége Méhészeinek Egyesülete XVII. Dunántúli Regionális Méhésztalálkozója

Ezen találkozó keretén belül szeretnék összehívni egy klub találkozót, 12óra 30perces kezdéssel. A találkozó lényege, hogy aki tagja az F-F-nek, akár személyesen is találkozhatna klubtársaival.
Nem tudtam még, olyan helységet találni (szerezni) ahol ezt lebonyolíthatnánk, mivel még nem tudom a létszámot, hogy mennyien lennénk. Ma beszélek a Kaposvári Elnökkel ez ügyben, és még a nap folyamán közzéteszem az eredményt.
Addig is szeretném ha egy tetszik-kel jeleznétek, hogy részt vennétek-e rajta.

Köszönöm.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 22. 07:18 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Nb18

• 797
« Válasz #98 Dátum: 2015. Január 22. 18:41 »
Atya!

Jó ötletnek tartok egy ilyen találkát kár, hogy szombaton dolgoznom kell.... Téli időszakban, amikor a nagyobb rendezvények vannak rendszeressé lehetne tenni. Annak ellenére, hogy nem leszek ott, nyomok egy lájkot!

Nb18

« Válasz #99 Dátum: 2015. Január 22. 21:08 »
Erre a hétvégére már más programunk van. Viszont,ha majd Szekszárdon is terveztek ilyesmit,akkor arra beneveznénk.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

atya

• 1043
« Válasz #100 Dátum: 2015. Január 22. 21:21 »
Rengetegen jelezték privátba azt, hogy jönnek, számítsak rájuk. Köszönöm.
Igen. A Szekszárdira, és a Székesfehérvárira is szeretnék szervezni.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #101 Dátum: 2015. Január 23. 18:22 »
Sajnos én most nem tudok menni. Most indul egy tanfolyam amit el akarok végezni./Nehézgép/
 Holnap lesz az első alakalom, nem szeretnék hiányozni. De üdvözlöm a kezdeményezést és azokat is akik el tudnak menni.

Üdv. jani bátya

« Válasz #102 Dátum: 2015. Január 24. 18:00 »
Tisztelt Méhészek!
Röviden összefoglalom a Kaposváron történteket.
Először is gratulálok a szervezőknek, Csonka Imrének és Petrus Lajosnak.
Hiába a 17. Kaposvári Regionális Méhésztalálkozó a csapnivalóan rossz idő ellenére megint sok méhészt vonzott.
A Méhészklub találkozóra gyakorlatilag nem került sor, annak ellenére, hogy sok klubtársunkkal társalogtam.
Az Admin is jelezte, hogy beszélgethetünk, de a FF teljesen rendben működik, nézettségünk csúcsokat döntöget.
Így egy laza folyosói beszélgetésben fejtettük ki a véleményünket, melybe sok érdeklődő méhész is bekapcsolódott, és talán még jobban sikerült mint gondoltuk.
Talán életemben ennyi méhésszel nem fogtam kezet mint ma, Kaposváron. Köztük voltak nagyjaink is, akik odaköszöntek a kis csapatunknak, és kézfogással üdvözöltek. Nagy Gyula IB tag, Dr. Mészáros László OMME elnök,
Egyed Árpád ügyvezető is köztük volt. Egy valaki csak morcosan brummogott felém valamit, de ő ilyen. Most már én is óvatosabban nyújtogatom a kezem, mert kellemetlen érzés a "levegővel" kezet fogni.
Többen megkérdezték, hogy bírom ezt? Válaszom, most már egész jól. Immúnis lettem a haragtartó, sértődött, buta emberekre.
A folyosói beszélgetések talán legérdekesebb momentuma, hogy mekkora kereslet van már most a méhcsaládokra.
Az egyik "eladó jelölt" méhcsaládjaira már öten licitálnak! Szinte nem kell hirdetni az eladó méhcsaládokat, pult alól elfogynak. Komoly termelő családokért 40-45.000 Ft-os árat ígérnek!
(Nálam hétfőn szerelik a kamera rendszert.) Csányi Antiéknál mind a 26 telephely 24 órában megfigyelés alatt van.
Nekem csak egy telephelyem van.
Mézárak az egekben, a méhészeknél lévő készlet minimális.
Bent az előadóteremben nem volt nagy zsúfoltság, mert a tömeg az árusok között, és a folyosókon eloszlott, valamint a parkolóban is nagyüzem volt.
Én egy előadásra voltam kíváncsi, gondolom ezt kitaláljátok.
Nem volt valami jó formában az OMME elnöke, nem volt lendületes, a szakmai része meg olyan amilyen.
Néhány gondolatát ragadom ki csupán.
A Kft, meg az IB újság sikeréről beszélt. Ezt nem kommentálom, véleményemet ismeritek.
1.920.000 üveget forgalmazott az OMME Kft. Ebből az adatból ugyan nem derül ki, hogy mennyi a kis és a nagy üveg aránya, de egyre jó volt. Meg lehet majd kérdezni OV-n, vagy küldöttértekezleten, hogy mennyi pénzt utalt át az OMME Kft. a" Nagy Tesónak" az OMME-nak, az eladott üvegek után.
Mint tudjátok akkor estünk el a két, illetve egy forintoktól, mikor kitalálták ezt a szörnyűséget.
Mondott még ilyeneket is az elnökünk, hogy ő vigyáz az OMME törvényes keretek közötti működésére meg, hogy bátran kérdezhetünk tőlük, javaslatainkat meghallgatják. Milyen jó is lenne, ha ez igaz lenne.
Említette, amit én már tegnap egy másik rovatunkban közöltem veletek, hogy 3 fő nem írta alá a tisztséget elfogadó nyilatkozatát. Érdekes így betölteni azt, amit el sem fogadtak.
Ja meg ismét bejlentette, hogy január 29-én Elnökségi ülés lesz az OMME központban. Biztosan nem olvasta elnök Úr a tegnapi neki is címzett hivatalos levelemet, amiben felhívtam a figyelmét pont erre, hogy kerülje a szabálytalanságokat. Még nincs elnökség, de erről már írtam eleget. Ez csak az ő vágyuk, hogy a múltat eltakarják.
A mézpiacról a magánvéleményét fogalmazta meg.
Ma különösen jól éreztem magam Kaposváron, a rengeteg bátorítás, meleg kézfogás azt sugallja, hogy sok méhésztárs szorít nekünk. Mi pedig azt ígérjük nem hátrálunk, csináljuk tovább!
Nagyernyei Attila

« Válasz #103 Dátum: 2015. Január 26. 14:52 »
Tisztelt Méhészek!
A XI. Szekszárdi Tavaszváró Méhésznap-Szakamai Konferencia első előadója
Dr. Roszík Péter Úr lesz.
A mellékelt linket beharangozónak szánom.
http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_contact&view=contact&id=31%3Adr-roszik-peter&catid=23%3Amunkatarsaink&Itemid=91&lang=hu
Nagyernyei Attila

« Válasz #104 Dátum: 2015. Január 27. 09:23 »
Attila!

Köszönöm a rövid, de tömör tájékoztatást és az "elnökünk" előadásának rövid kommentjét.
Szóval mégis csak Önfényezéssel egybekötött igazság elhallgatás, népbutítás volt?

Arról nem beszélt, hogy az OMME a közhasznúságot miként veszítette el?  Ja, hogy az nem említésre méltó?
A törvényes működés az Ő szájából - így utólagosan - már egészen jól hangzik!!!!

Egyes vélemények szerint az elnökünk nagyon jó fej- okos, talpraesett, tettre kész, becsületes !?
Hát igen, ezt írja az OMME újság is!!

Köszönettel: Bercsényi