Tisztelt Méhészek!
Röviden összefoglalom a Kaposváron történteket.
Először is gratulálok a szervezőknek, Csonka Imrének és Petrus Lajosnak.
Hiába a 17. Kaposvári Regionális Méhésztalálkozó a csapnivalóan rossz idő ellenére megint sok méhészt vonzott.
A Méhészklub találkozóra gyakorlatilag nem került sor, annak ellenére, hogy sok klubtársunkkal társalogtam.
Az Admin is jelezte, hogy beszélgethetünk, de a FF teljesen rendben működik, nézettségünk csúcsokat döntöget.
Így egy laza folyosói beszélgetésben fejtettük ki a véleményünket, melybe sok érdeklődő méhész is bekapcsolódott, és talán még jobban sikerült mint gondoltuk.
Talán életemben ennyi méhésszel nem fogtam kezet mint ma, Kaposváron. Köztük voltak nagyjaink is, akik odaköszöntek a kis csapatunknak, és kézfogással üdvözöltek. Nagy Gyula IB tag, Dr. Mészáros László OMME elnök,
Egyed Árpád ügyvezető is köztük volt. Egy valaki csak morcosan brummogott felém valamit, de ő ilyen. Most már én is óvatosabban nyújtogatom a kezem, mert kellemetlen érzés a "levegővel" kezet fogni.
Többen megkérdezték, hogy bírom ezt? Válaszom, most már egész jól. Immúnis lettem a haragtartó, sértődött, buta emberekre.
A folyosói beszélgetések talán legérdekesebb momentuma, hogy mekkora kereslet van már most a méhcsaládokra.
Az egyik "eladó jelölt" méhcsaládjaira már öten licitálnak! Szinte nem kell hirdetni az eladó méhcsaládokat, pult alól elfogynak. Komoly termelő családokért 40-45.000 Ft-os árat ígérnek!
(Nálam hétfőn szerelik a kamera rendszert.) Csányi Antiéknál mind a 26 telephely 24 órában megfigyelés alatt van.
Nekem csak egy telephelyem van.
Mézárak az egekben, a méhészeknél lévő készlet minimális.
Bent az előadóteremben nem volt nagy zsúfoltság, mert a tömeg az árusok között, és a folyosókon eloszlott, valamint a parkolóban is nagyüzem volt.
Én egy előadásra voltam kíváncsi, gondolom ezt kitaláljátok.
Nem volt valami jó formában az OMME elnöke, nem volt lendületes, a szakmai része meg olyan amilyen.
Néhány gondolatát ragadom ki csupán.
A Kft, meg az IB újság sikeréről beszélt. Ezt nem kommentálom, véleményemet ismeritek.
1.920.000 üveget forgalmazott az OMME Kft. Ebből az adatból ugyan nem derül ki, hogy mennyi a kis és a nagy üveg aránya, de egyre jó volt. Meg lehet majd kérdezni OV-n, vagy küldöttértekezleten, hogy mennyi pénzt utalt át az OMME Kft. a" Nagy Tesónak" az OMME-nak, az eladott üvegek után.
Mint tudjátok akkor estünk el a két, illetve egy forintoktól, mikor kitalálták ezt a szörnyűséget.
Mondott még ilyeneket is az elnökünk, hogy ő vigyáz az OMME törvényes keretek közötti működésére meg, hogy bátran kérdezhetünk tőlük, javaslatainkat meghallgatják. Milyen jó is lenne, ha ez igaz lenne.
Említette, amit én már tegnap egy másik rovatunkban közöltem veletek, hogy 3 fő nem írta alá a tisztséget elfogadó nyilatkozatát. Érdekes így betölteni azt, amit el sem fogadtak.
Ja meg ismét bejlentette, hogy január 29-én Elnökségi ülés lesz az OMME központban. Biztosan nem olvasta elnök Úr a tegnapi neki is címzett hivatalos levelemet, amiben felhívtam a figyelmét pont erre, hogy kerülje a szabálytalanságokat. Még nincs elnökség, de erről már írtam eleget. Ez csak az ő vágyuk, hogy a múltat eltakarják.
A mézpiacról a magánvéleményét fogalmazta meg.
Ma különösen jól éreztem magam Kaposváron, a rengeteg bátorítás, meleg kézfogás azt sugallja, hogy sok méhésztárs szorít nekünk. Mi pedig azt ígérjük nem hátrálunk, csináljuk tovább!
Nagyernyei Attila