OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288190 megtekintés
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #570 Dátum: 2016. Március 31. 20:50 »
7.oldal!

« Válasz #571 Dátum: 2016. Március 31. 20:51 »
8.oldal !

*

Nb18

• 797
« Válasz #572 Dátum: 2016. Március 31. 21:50 »
Sziasztok!

Aki eddig nem volt biztos a dolgában a szombati szavazással kapcsolatban, az alábbi anyag elolvasása után véleményem szerint nem sokat fog gondolkodni azon, hogy kinek, kiknek kell a jövőben irányítani az Egyesületünket! Nyilván Péternek és a az összes jelöltnek kissé kényelmetlen lehet, hogy fel kell idézni a múlt sérelmeit és el kell magyarázni a kész tényeket, de kellett már reagálni a sok valótlan mocskolódásra!

Nb18

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #573 Dátum: 2016. Március 31. 23:13 »
Az OMME szaktanácsadóknak érdekes kampányfeladatot adott ki a vezető szaktanácsadó.
Szerintetek ez mennyire illik bele a Magyar Méhészeti Nemzeti Program rendeletében foglalt szaktanácsadói feladatok körébe?

Idézet
Kedves Kollégák!

Dr. Mészáros László kérésének megfelelően mellékelten továbbítom a 2016. évi OMME tisztségvelő választással kapcsolatban Elnök Úr levelét, valamint azon jelöltek névsorát, akikkel az elkövetkező négy év során az OMME érdekképviseleti munkáját - megválasztása esetén- végezné.

Kérem, hogy a levelet és a csatolt táblázatot az érintett elnökökkel és küldöttekkel megismertetni szíveskedjetek.

Üdv., Horváth Gábor vezető szaktanácsadó

A file neve is tanulságos. A levélből és a file névből az derült ki, hogy az OMME nem áll semmi egyébből, mint Mészáros Lászlóból. Az OMME én vagyok! - mondja ezzel a levelével dr. Mészáros László. SZÉGYEN!

Az OMME tisztújító választáson induló jelöltek közül kiválogat néhányat dr. Mészáros László és azt mondja, hogy ezekkel szívesen együtt fogok dolgozni. Ehhez joga van. Miért ne tenné? De Ő többet tesz, ezeket úgy mutatja fel nekünk küldötteknek és elnököknek, hogy ezek az OMME jelöltjei. Vagyis a többiek nem az OMME jelöltjei?!Na, ne! Az ilyesmire nagyon, de nagyon kellene vigyázni.

Egy kampányban minden szónak és mondatnak súlya van. Inkább egy mondattal és egy szóval kevesebbet, de nem szabad egy egyesületen belül ellenséggé tenni senkit sem. Léteznek ellenvélemények, sőt ellenfelek is, de nincsenek ellenségek. Nem szabad önző hibákat elkövetni és kizárólagosságra törekedni.

Az ilyen kijelentések megsértik és megalázzák azokat az embereket, akiket nem említ meg, de valójában az általa támogatott jelölteket is sérti és leértékeli.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #574 Dátum: 2016. Március 31. 23:26 »
Teljesen kiakasztó még az utolsó pillanatban is az OMME vezérkara!
A vezető szaktanácsadóval, az összes szakinak levelet küldettek.
Ez nem is lenne gond, ha az OMME fejléces papírkáján  nem azok a jelöltek lennének akiket a jelenlegi rezsim támogat.
Mészáros elnök úr nagyon bátor!
Ezt már többször bebizonyította.
Én valamikor egy "Toldi kerékpárral" lettem hosszútávú országos bajnok.
Ellenfeleim mind csilli villi olasz bringákkal versenyeztek.
Én már lezuhanyoztam mire a célba értek Dobogókőn.
Most is zajlik egy verseny, csak az ellenfél tiltott eszközöket használ, pedig egyházi neveltetésben részesült.
A programkoordinátor kisasszony küldi ki a jelöltek motívációs levelét, a szaktanácsadók meg azokét akikre szavazni kell.
A Nemzeti Program mennyi mindenre jó.
Ebből kampányol az OMME elnöke, és az egész bagázs.
A változások csapatának jelöltjeit egyszer már feltettük ide.
Akik úgy érzik, hogy Bross Péter és csapatára szeretné tenni az X-et, itt a névsor:
Elnök: Bross Péter
Szakmai elnökhelyettes: dr. Hegedűs Dénes (Kecskemét)
Általános elnökhelyettes: Dózsa Tamás (Kiskunhalas)
Nemzetközi elnökhelyettes: Hevesi Mihály (Szeged)
   Elnökségi tagok 
- Simonné Venter Éva (Környe, Komárom megye)
- Takács Ervin (Pápa)
- Csonka Imre (Kaposvár)
- Petneházy Antal (Cegléd)
- Dohos László (Tiszavasvári)
- Faragó Béla (Emőd, Borsod megye)
- Idó Gábor (Harta)
- Szabó György (Gödöllő)
- Németh Zoltán (Nemesgörzsöny)
- Kiss Norbert (Székesfehérvár)
- Bercsényi János (Kalocsa)
- Dr.Horváth Zsolt (Kadarkút)
- Varga Károly (Kerekegyháza)
Ellenőrző Bizottság:elnök -  Körmendy-Rácz János (Nagykovácsi)
Tagok:
- Kővágó Károly (Murakeresztúr)
- Kiss János (Kalocsa)
- Somogyi-Magyar József (Somogysámson)
Etikai bizottsági tagok:
- Mózes Albert
- Kerekes József

« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 01. 09:46 írta Nagyernyei Attila »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #575 Dátum: 2016. Március 31. 23:33 »
QUQURIQ !!!

Tisztelt Méhésztársaim!

Nyerjen az, akik a méhészekért többet tesznek!

Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 03. 21:01 írta kiskakas »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #576 Dátum: 2016. Március 31. 23:40 »
Hmm-

Varga Károly Kerekegyháza nevét mind a két listában olvastam. Hogy van ez? Ő Bagarja uram a béke barátja, Petőfi Sándor "Helység kalapácsa" című szindarabjában. Ő önmagának is ellenjelöltje?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #577 Dátum: 2016. Március 31. 23:48 »
Cserényiék jelöltjei között is vannak alkalmasak!!
A két halmaznak lehet közös része.
Egy kis matematika!

9. Dr. Sebők Péter OMME elnökségi tag
10. Varga Károly OMME elnökségi tag

Mindketten kiváló,becsületes emberek.Alkalmasak a vezetésbe.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 31. 23:51 írta Csányi Antal »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #578 Dátum: 2016. Március 31. 23:49 »
Kiskakas!

Ne felejtkezzünk már el "barátunkról" Tomipapa hűséges szárnysegédjéről:
11. Varga Tamás Imre OMME elnökségi tag (Jelölt)
Aki szintén szaktanácsadó, tehát jogi összeférhetetlenség miatt vagy tisztségviselő lesz vagy szaktanácsadó. Ha egyáltalán megválasztják. Ő írta egyébként a leggyengébb motivációs levelet.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 31. 23:53 írta Geddekas »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #579 Dátum: 2016. Március 31. 23:53 »
Varga Karcsi lehet, hogy becsületes ember, de Cserényi doktor vezényszavára gondolkodás nélkül kéjes örömmel gyilkolta Csuját -övön aluli mószerekkel- a küldöttgyűléseken.

« Válasz #580 Dátum: 2016. Április 01. 09:05 »
Ezt a pofátlanságot!

Olvasom az Elnökség beszámolóját. Sok mondanivalóm lenne.
Most csak egyre reagálnék.  Az EB leteremtése szekció 7-ik oldal: "Az EB tagjai a nevesített gyűléseken mindig jelen voltak, ahol nem emeltek kifogást egyetlen egyszer sem a gyűlések szervezésével, levezetésével kapcsolatosan."

Nem tudom, hogy melyik elnökségi tag követte el ezt a szemenszedett hazugságot. Nem stopperoltam, de elég sokáig tartottam a kezemet közvetlenül az elnökkel szemben szólási lehetőséget kérve. Az elnök nem adott szót.  Azóta se kért elnézést a Polgári Törvénykönyvbe és az OMME alapszabályába ütköző cselekedete miatt.

Az OMME elnöke ugyanis pont azt akadályozta meg, hogy az EB tagja felhívja a súlyos szabálytalanságokra a figyelmet. Ez egyszer az EB jogkörének elvonása, törvénytelen.

Több dologról beszéltem volna, ezek közül pont az egyik az elnökség irományában szereplő hamis váddal való erőtelen védekezés: Szerettem volna felhívni a levezető elnök figyelmét, hogy a küldöttek tanácskozási jogát vonja el, amikor nem ad szót. Márpedig ezt a jogot a Polgári Törvénykönyv és az OMME Alapszabály is deklarálja. Igaz, hogy nagyon régen tanulta már a jogot, és egész életében parancs-értettem rendszerben dolgozott, de tudomásul kell vennie, hogy az OMME egy egyesület, és nem valamilyen láthatatlan fegyveres erő parancsuralmi rendszerrel. Az Egyesület demokratikus rendszer, és ne próbáljon belőle kicsi VPOP-t faragni. Ez egyben azt is jelenti, hogy meg kell adnia a szót, biztosítania kell a tanácskozás lehetőségét. Ehhez persze nem elegendő az a rövid idő, amit beterjesztett. Az EB is jelezte előtte, hogy nem jó az időpontválasztás. "Lenyomom a küldöttek torkán" gondolkodás nem alkalmas egyesület irányítására.

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #581 Dátum: 2016. Április 01. 09:07 »
A néphagyományban ismert a bolondok napja, melyen álhíreket terjesztettek, rémhíreket találtak ki,vagy kigúnyolták egymást.
Ma április 1-e van.
Ludányi bolondnak, és ellenségnek nevezte Bross Pétert, és szimpatizánsait.
Gondolom az OMME újság főszerkesztője akkor amikor kinyilvánította addig önmagában szunnyadó véleményét, nem gondolt arra, hogy milyen ellenszenvet vált ki az olvasók nagy részéből.
Még azok is elítélik (sajnos csak csendben) akik a jelenlegi vezetés szekértolói.
Szerintem már ezerszer megbánta, mert szavazatokat vesztettek azok akik nevében írogat.
Amikor az EB vendégeként az OMME "Hivatalban" jártam március 17-én, megkérdeztem az OMME elnökét miért kampányolnak a szakik.
Válasza az volt, hogy rosszul tudom!
Mint alább látjátok, nem tudtam rosszul!
Ő maga adta utasításba a vezető szaktanácsadónak, hogy  a megyei szaktanácsadókon keresztül terjesszék az ő híveinek névsorát.
Rettenetesen aggályosnak látom ezt a dolgot, és többször szóvá is tettem.
Gyakorlatilag a jelenlegi regnáló hatalom, már nem is titkolja, hogy a Nemzeti Programból fizetett emberek kampányolnak nekik.
Tantó Úr, Szépe Úr, Nagy István Úr, és az MVH mit szól ehhez?
Az OMME elnöke nem törődik a törvényekkel, EU-s szabályokkal, de még az OMME EB súlyos megállapításaival sem, sőt azt merészeli kijelenteni, hogy az EB sok mindenben nem kompetens.
Az EB tejhatalmú!
Mindent, és mindenkit ellenőrizhetnek ami az egyesületünkben történik!
Aki ezt megsérti, sőt kétségbe vonja elköveti a közösségünk elleni legsúlyosabb tettet!
Ellene megy a küldöttek által választott ellenőröknek!
Tisztelt Küldöttek!
Rendeben van ez így?
Ez már olyan mérvű hatalommánia, és diktatúra ami felér egy súlyos betegséggel.
Beteg az OMME!
Az orvosok sokan vannak.
Vannak kuruzslók, vannak doktoranduszok, kis doktorok, nagy doktorok, jogi doktorok, meg mit tudom én kicsodák.
Egyszerű a gyógyítás.
Azokra kell bízni az OMME irányítását akik értünk akarnak dolgozni, nem a zsebeiket tömik,nyitottak a változásra, tisztességesek, és nem hazugok.
Hála az égnek többen vannak ők.
Szavazzatok rájuk.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #582 Dátum: 2016. Április 01. 09:35 »
Én elhiszem, hogy volt az Ellenőrző Bizottságnak egy tagja, aki egy alkalommal a nyilvánvaló szabálysértést észrevételezni akarta és nem kapott szót, DE .....

Az Ellenőrző Bizottság egyáltalán nem tekinthető makulátlannak 2013 nyara óta zajló folyamatos szabálysértő elnöki magatartás miatt. Gondolkodjatok, hogy hány olyan döntéshozó ülés zajlott azóta, ahol JOGA ÉS KÖTELESSÉGE lett volna az Ellenőrző Bizottság ELNÖKÉNEK VAGY BÁRMELY tagjának megszólalni, szankciókat kezdeményezni az Országos Vezetőség ülésen, Küldöttgyűlésen, DE NEM TETTÉK!

« Válasz #583 Dátum: 2016. Április 01. 17:03 »
Tükör írta odaát:

"Itt közvetlen választás van, nem pedig egy pártvezér mondja meg, hogy kikkel akar dolgozni. Sem egyik, sem másik oldalon. Én erősen gondolkodok azon, és küldött társaimat is erre biztatom, hogy akitől már olyasmit hallottunk, olvastunk, hogy ezzel vagy azzal nem hajlandó együtt dolgozni, arra egyáltalán szabad-e voksot tenni, ill őt sem értem, hogy akkor miért vállalta a jelöltséget, hisz potenciálisan bárki mellé odakerülhet.
Na de ez legyen az ő dolga."

Azt hiszem itt nagy baj van, ha egy nagy méhészünk (Tükör) sem látja át miről fog szólni ez a választás holnap!

A jelenlegi minden szép és jó, csak így tovább csapat hogy is mondjam nem teljesen az igazságokra épülő irányvonala szakikkal megtámogatva kerül megválasztásra vagy egy a problémákat el nem fedő és azokat megoldani próbáló társaság.

Az együtt dolgozásról.

Ha az elmúlt 3 év nem olyan lett volna mint amilyen volt nem lenne probléma bárkivel együtt dolgozni.

Nagyot változott az egyesület és annak vezetősége (sajnos nem a jó irányba!).
Van aki ezt észrevette, van aki nem.
Van akinek jó ez így, van akinek nem.
Erről fog szólni a holnapi nap!

A két irányvonal közül fog választani a tagság.

Ha ne adj isten olyan elnököt választanak meg akinek az utóbbi 3 éves tevékenysége nem nyerte el a tetszésedet és még ki is jelenti április 3-án folyt köv. feladnád-e az elveidet és beállnál-e a "csapatába" segítve az Ő "tevékenységét"?  ???

Kíváncsi leszek hány köpönyegforgató, bármit a hatalomért megtevő kerül be a mostani vezetésbe?
(2-án még ököl rázás, 3-án meg haverkodás??)

Ilyen emberekre van szüksége az OMME-nak??  :o

Részemről, ha a mostani irányvonal megváltozik nem gond bárkivel is együtt dolgozni, ha az a munka a közjót szolgálja!

Én sajnos csak az egyik elnökjelölt részéről fedeztem fel ez irányú próbálkozást és ezért írtam, hogy kizárólag vele vagyok hajlandó együtt dolgozni!

Nem becsületesebb így???  ;)

Én nem árulok zsákba macskát és a lelkemet sem adom el!! 

Tudod ha Tükörbe nézek nem mindegy kitekint vissza rám! :D

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #584 Dátum: 2016. Április 01. 17:11 »
Texas: Tükör arra mutatott rá, hogy a példa kedvéért: Bross Pétert választja meg a küldöttek többsége elnöknek, de Cserényit szakmai alelnöknek akkor ő nem mondhatja, hogy vele nem akarok dolgozni. Az igaz, hogy ez csak egy lehetetlen példa, de az Elnökségi tagok között minden bizonnyal kerül be olyan aki vagy egyik, vagy másik oldal támogatottja. Nem csomagra szavazunk holnap, hanem emberekre még akkor is, ha mindkét fél kijelentette, hogy kikkel dolgozna szívesen.