OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288205 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #555 Dátum: 2016. Március 30. 21:13 »
QUQURIQ !!!

Tisztelt Dr. Mészáros László jelenlegi OMME elnök!
Nagyon szépen megkéri a barátja, Kiskakas, hogy a küldöttgyűlésen ne olvassa fel, (fejből se mondja) az eddigi önfényezős munkáját!
UN-JUK!!!
Hallhattuk az OV-n!
Olvastuk a kiküldött beszámolóban!
Olvastam ma a reklámkampányoló hírmondóban!
Hallani fogjuk április 2.-án is??

Ugye nem?
Röhejes a kaparása a következő négy évért!
..vagy talán kenyérre kell a pénzünk???
Minden küldött olvasott, és hallott mindent, a szent glóriát is látjuk a feje fölött, de nem kérünk tovább magából!
Szavazzunk, ne húzza az időt értelmetlen szófosással...
Ébresztő!!!
Mindig ugyanazoknak szajkózza a dicsfényét magáról!!!
Vagy rossz az arcmemóriája???
Ne csessze el 400 küldöttnek a szombat délutánját!!!
..ha nyer, tovább ünnepelhet a barátjaival...
..ha veszít, még világosban sétálhat egyet a Duna parton egy üveg saját vörösborral...

A türelmetlen Kiskakas!

« Válasz #556 Dátum: 2016. Március 30. 21:20 »
No ezért szállt ki Fáskerti László is. Ő ugyan nem mondta ki, de Ő is otthagyta azt az IBt/elnökséget, akiről dr. Mészáros is elmondta, ezekkel nem tud együtt dolgozni. Már Fáskerti sem tudta elviselni a hatalommániás társaság túlkapásait.

Az EB a küldöttgyűlés ellenőrzésre felhatalmazott szerve. Az EB nem az elnökségnek számol be, hanem a küldöttgyűlésnek. Persze tök mindegy a kritika, ez az egész csak színjáték: az EB mindent elfogadásra javasolt!

« Válasz #557 Dátum: 2016. Március 30. 21:49 »
Megérkezett az újabb "fényposta" az OMME-ból!
Nem valami olajozottan mennek a dolgok, hogy hetente 420 levelet küldenek, mert ennyire nem előre látóak.
Fáskerti László javasolta, hogy a motívációs leveleket postán küldjék ki, az volt a válaszuk, hogy drága!!!!!
Az önfényezés nem drága?
Komoly erőfeszítésembe tellett az anyag átolvasása, mert nem gondoltam, hogy önmagukat túl tudják licitálni.
Tévedtem!
Az EB-t gyakorlatilag az elnökség két oldalon keresztül fikázza!!!!!
Komoly bátorságra vall, mivel az EB egy önálló bizottság, az OMME tejhatalmú őrei!
Nem is értem, hogy merészelik az EB munkáját minősíteni.
Nézzük mit írnak  a "GYÖKERES SZEMLÉLETVÁLTÁS" (talán paradigma?) címszó alatt:
"A jogszerű pénzügyi folyamatok kialakítása, a negyedévenként elkészített és az OMME EB részére megküldött mérleg elkészítése, az időszakonkénti ellenőrzés érdekében, ma már alapvető követelmény."
Nézzük mi van az EB beszámoló 6. oldalán a 14. pontban:
2"A 2015. évi mérleg és pénzügyi beszámoló ellenőrzése, előzetes véleményezése során megismétlődött az előző évi eset, mely szerint az egyesület éves pénzügyi beszámolója az elvárható határidőre nem készült el."
Hoppá OMME Vezetők!
Valaki itt hazudik!!!
A március 6-i OV-n nem volt az EB részéről beszámoló, mert állítólag nem kapták meg az OMME-ból a szükséges adatokat.
Mi a jó Isten van itt?
Választások előtt az elnökség hadat üzen az EB-nek?
Nézzük meddig merészkednek, hogy sarazzák az EB munkáját.
" Az OMME Ellenőrző Bizottság 2012-2015 közötti időszakról közreadott beszámolójának 3. oldal utolsó két bekezdésében az Alapszabály témakörben tesz olyan megállapításokat, melyek konkrét tényekkel, jogszabályi helyekkel nem támasztott alá, és nem tér ki a 2014. tavaszi Küldöttgyűlésen még hatályban lévő 2005-ös Alapszabály vonatkozó pontjára sem."
Értitek?
Egymásnak üzengetnek, és előttünk folytatnak nyílt vitát!!!!
Végig az egységről, az óriási flottul menő munkájukról áradoznak, de ez nagyon átlátszó.
Valójában óriási bajok vannak, és ha az EB erre rámutat, akkor nekik esnek!
Kritikával nem szabad ám őket illetni, mért érzékeny egy társaság!
Ha nem 3 nap volna a választásokig arra buzdítanám a tagságot,  a küldötteket, hogy védjük meg az EB-t, demokratikus jogainkat gyakorló választott testületünket.
A végére hagytam a már számomra is felháborító mondatukat.
"Pusztán a parlamentarizmus szabályaira hivatkozva véleményezni 2016-ban egy 2014-ben lezajlott gyűlést, nem lehet az EB kompetenciája."
Na ez aztán mindennek a teteje!
Az EB-t soha ekkor támadás még nem érte!
A Tolna Megyei Méhész Egyesület elnökeként tiltakozom, hogy a jelenlegi vezetés az EB munkáját jogosulatlannak, illetéktelennek és mit tudom én még minek minősítse!
A választások küszöbén itt az ékes bizonyíték arra, hogy demokratikusan választott Ellenőrző Bizottságunk munkáját erőszakosan minősítsék, annak munkáját csak azért kritizálják mert rájuk nézve nem túl hízelgő megállapításokat tett!
Még jó, hogy a küldöttek (aki olvas bennünket) időben észhez tudnak kapni, hogy a jelenlegi vezetés mindenki felett áll!
Megkérdőjelezik az EB hatáskörét?
Ez már botrányt vetít előre!
Nagyernyei Attila

« Válasz #558 Dátum: 2016. Március 31. 07:22 »

.....
[/quote]

Kedves Jenő!

Sajnos most van az a pillanat, amikor nem tudok és nem is akarok egyet érteni veled.

Írásodban összemosol két dolgot, s ez árt a tisztánlátásnak. Semmi köze ui. egymáshoz az OMME vezetésének (sem a réginek, sem az újnak, sem a régi-újnak) és a Méhész Fórumnak.
[/quote]

Ha tudsz egyetérteni, ha nem, én akkor is tudom mit írtam. Na figyelj kicsit jobban!
Azt az írást nem azért törölték, (Bicskáét) mert a mostani  OMME vezetést védik vele. Az ok egyszerű. Nem engedtek teret ennek a vége hosszat nem érő érvénytelen hadakozásnak. Tehát inkább a törlésre született reakció (írás) mossa össze, nem én.
Még1x.
"De nem is ez a lényeg. Hanem a cél, ami már régen nem az, amiért e fórum létrejött :("

Viszont senki nem mondhatja, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni. Ez nem forradalom, egyszerű polgárháború. Távolból nézve vihar a biliben a sok nagy durranásos bejelentéssel fűszerezve. Na majd ma este ;D

« Válasz #559 Dátum: 2016. Március 31. 07:33 »
Ja ja!
Te is figyelj Jenő!
Üdv:Attila

*

Bicska

• 601
« Válasz #560 Dátum: 2016. Március 31. 10:34 »
Kedves méhészkollégák!

Két nappal vagyunk a választás előtt. Sokan, itt a Méhészklub-on várjuk a változást.
Néhányan közületek azt hiszik, hogy bértollnokok írnak, kommentelnek itt.

Nos, én nem bértollnok vagyok, hanem egy dühös ember.
Előre szólok, most nem tudok indulat nélkül írni.

Régóta olvasója vagyok a méhészfórumnak, és a méhészklubnak is, bár jó ideje csak a méhészklubnak, és nem a szakma-politika miatt.
Mindig a szakmai rész topicjait olvastam, és be kell vallanom töredelmesen, a szakma-politikától távol tartottam magam.

A változást egy váratlan, és szomorú esemény indította el. 2015 karácsonyán meghalt a méhész-barátom (nagyon közeli barátom) édesapja, aki nagynevű, és köztiszteletben álló méhész-anyanevelő volt.
Neveket kegyeleti okokból nem szeretnék írni. Aki egy kicsit is tájékozott, úgyis tudja, kiről, kikről van szó.
A szomorú esemény úgy következett be, mint a villámcsapás. Nem számítottunk rá, letaglózott minket a hír. Az első pár napban csak a bénító fájdalmat próbáltuk feldolgozni.
Felocsúdva az első sokkból a barátom, az édesanyja, és barátom édesapjának a barátai arra az elhatározásra jutottak, hogy felkérik Attilát (Nagyernyei Attila), hogy írjon egy megemlékezést a 3 méhészújságba.
Valamint felkérték Pétert (Bross Péter), hogy a gyászmisén tartson beszédet. Hogy miért? Mert velük dolgozott az elhunyt méhész az egyesületben, mert őket ismerték, tisztelték, szerették, velük dolgozott az egyesületben.
A család mindig is távolt tartotta magát a szakma-politikától! Titkon kicsit remélték, hogy ez a szomorú esemény talán békét hozhat a szakadó félben lévő méhésztársadalomban.
Ugyanis az elhunytat az egész országban ismerték-szerették, aktívan részt vett az egyesületi és a méhészeti közéletben. "Nagybetűs ember és nagybetűs méhész" volt.

Gondolom sejtitek, mi történt...

Ahogy híre ment, hogy Attila írja a cikket, hogy Péter fog beszélni, a regnáló hatalom szimpatizánsai elkezdték hivogazni (uram bocsá' zaklatni) a Barátom, és az Édesanyját.
Először kedvesen-kérőn, szinte tanácsot adva, hogy "Ilyen megosztó emberek, mint Attila és Péter nem szabad, hogy belefolyjanak, mert ezt még félreértik az emberek..." (Félreértik!!!!!! Mi a büdös franc?????)
"Nem szabad szembemenni a regnáló hatalommal, nehogy kicsinálják a fiad.. Csak jó szándékkal mondom.."

Aztán már szinte követelőzően: "Ha az ELNÖK (nevet most nem írnék) nem kap szót a gyászmisén, az olyan, mintha a miniszterelnöktől vonnátok meg a szót!" "Nem lehet az, hogy egy rendezvényen nem kap szót az ELNÖK"
RENDEZVÉNY!!!!! MIFÉLE RENDEZVÉNY??? JÓHOGYNEM OMME RENDEZVÉNY!!!!
Értitek? Képesek lettek volna kisajátítani egy család gyászát kampánycélokra!

És még nincs vége. A Barátom felhívta a FŐSZERKESZTŐ urat. Amikor felhívta, autóban ült, kihangosított telefonnal, és mellette ült az édesanyja is, tehát hallotta a beszélgetést. A FŐSZERKESZTŐ úr régóta barátja volt az Elhunytnak. Ha idevándorolt a megyébe a méheivel, náluk evett, náluk aludt. Sőt képesítésének megszerzésében is az elhunyt méheit használta.
A Főszerkesztő úr annyit közölt a Barátommal, hogy a januári számban már nem tudja lehozni, de ha politikamentes az Attila megemlékezése, akkor lehozza az általa szerkesztett újság februári számában.
Attila megírta a megemlékezést, nagyon sokat dolgozott vele, időt energiát nem kímélve körbejárta a méhész-barátokat, ismerősöket, és egy igazán szép, szívhez szóló cikket készített.
Lezajlott a gyászmise is, amin rengetegen voltunk, a rossz idő, és a nagy hó ellenére is. Szép, politika mentes búcsúzás volt.

Amikor az Attila megírta a megemlékezést, átküldte a Barátomnak, ő továbbküldte a Főszerkesztő úrnak. Mivel Ő nem válaszolt, a Barátom felhívta, kérdezte, hogy mi a helyzet, elolvasta-e.
Mondta, hogy vár még másoktól is információkat, hozzászólásokat. A Barátom megkérdezte, hogy kiktől. "Ehhez neked semmi közöd!" Válaszolta FŐSZERKESZTŐ úr, majd hozzátette:
"Különben is, amit Ti a Brossal, és a Nagyernyeivel összehoztatok, az nem volt méltó apád emlékéhez! Azzal, hogy velük közösködtetek, kiástátok a csatabárdot."

Ez igen! Így kell! Belerúgni egy olyan emberbe, aki amúgy is a padlón van! Mit mondhatnék: GRATULÁLOK!

De nem kell félteni a Barátomat sem.. Elmondta a FŐSZERKESZTŐ urat mindennek, jól leordította a tudományos fejét a telefonban, és ha szemtől szemben álltak volna... 
Nos, arra jobb nem is gondolni..
Vett egy nagy levegőt, és írt egy SMS-t valamint később egy e-mailt, hogy akkor az Édesapjának az említését is letiltja a FŐSZERKESZTŐ úr újságjában, és a bajai újságban is.

Úgyhogy, ha eddig nem értettétek, hogy miért nem írt róla a fősodratú médiatermékünk.. Hát ezért.. Így kell viselkedni egy olyan ember családjával, akinek a FŐSZERKESZTŐ úr sokat köszönhet!
Persze próbálta magyarázni a bizonyítványát az özvegynek, csakhogy: KI VOLT HANGOSÍTVA A TELEFON, így a barátom édesanyja is hallott, tudott mindent, hallotta az ígéretet, és hallotta annak megszegését is.
A becsület kényes dolog..

Ezek az események feldühítettek.. Ez a magatartás gerinctelen, számomra tűrhetetlen..

Így aztán azt tettem, amit tehettem. Beléptem Attila méhészegyesületébe. Végigolvastam a szakma-politikai topicokat.
Tudjátok, ha csak a negyede igaz annak, ami itt megjelent (meggyőződésem, hogy minden igaz belőle!), akkor is óriási a baj.
Az érdek-képviseleti szervezetünk egy pénzkifizető hely, elfekvő olyan embereknek, akik a méhészekből élnek. Akiknek annyira kell a hatalom, a pénz, hogy semmi nem szent.
Jóérzésű embernek hányingere van ettől.

Ezért kezdtem el kommentelni, ügyelve arra, hogy csak olyan dolgokban foglaljak állást,akár like-okkal, akár hozzászólással amiről információm, és véleményem van.

(A fanyalgóknak üzenem, tévednek, ismerem Attilát és Pétert, sőt kapaszkodjatok meg, ők is ismernek engem.)

Kérek minden jóérzésű küldöttet, hogy szavazzanak ez ellen a banda ellen, ez ellen a stílus ellen.

Felelősséggel tartoztok küldöttek!!! Felelősségel a jövőnkért!

Sem pénzt, sem támogatást, sem állást, semmit nem várok az új vezetéstől.
Most sem adtam be a cukor-gyógyszer támogatási kérelmet, mert szerintem nem ez a fontos.
Nem támogatás kell, hanem kitartó munka és folyamatos tanulás, és ÉDREKKÉPVISLELET!!!
Valódi.. Nem lobbizzás a vegyszergyártók mellett..

Tudom, hogy csepp vagyok a tengerben, tudom, nem tettem, nem tehettem sokat..

Bár többett tehettem volna..

Tegnap este újra együtt kávéztam a Barátommal. Ott volt az Édesanyja is. Azt mondta:"Tudja Józsi, azért haragszom a legjobban erre a mostani bagázsra, darabokra szakította ezzel a mocskos stílussal a méhészek egységét. Ilyen SOHA nem volt."

Várom a Szombatot.

Addig már nem írok. Remélem, hamar eljön az idő, amikor a fórumokon nem arról kell értékezni, hogy milyen a stílus, mekkora a mutyi, hanem a méhekről, a méhészetől, a szakmáról.

Üdv: Bicska

« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 31. 12:06 írta bicska »
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #561 Dátum: 2016. Március 31. 11:17 »
Mit szólsz hozzá Tetűírtó!
Mit írtál tegnap,mit kell tovább vinni,kire kell szavazni?
Figyeld az esti írásokat most jön a java.
A bárdok elkezdtek énekelni,"tetteik zengeni".

Csányi Antal

« Válasz #562 Dátum: 2016. Március 31. 18:49 »
Bicska írása felkavaró, megrázó, különösen azért mert érintett is vagyok.
Ludányi a méhészek előtt leszerepelt, egy nagy senki lett.
Írogathat, szidalmazhat, nem érdekel.
Súlytalan, szívtelen, kegyeletsértő.
A jelenlegi vezetés szócsöve, Cserényi jobb keze.
Ezért alkalmazzák 500.000 Ft-ért a tagdíjunkból.
Nagyernyei Attila

*

zümi

• 1382
« Válasz #563 Dátum: 2016. Március 31. 20:19 »
Április 2. minden bizonnyal emlékezetes nap lesz az OMME történelmében! Remélem választások után, lenyugszanak a kedélyek és mindenki eltudja fogadni az új vezetőséget :)
Nagyon sajnálatos, hogy idáig fajultak a dolgok(Bicska írásán teljesen ledöbbentem :'()

Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #564 Dátum: 2016. Március 31. 20:38 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Ígéretemhez híven szeretnék Nektek közreadni egy olyan anyagot, amelyet ma a küldöttek nagy része postán is megkapott.
Ezt szántam a "nagy durranásnak" mivel itt olvashatjátok Bross Péter miért távozott, és mik a tervei.
A három alelnök jelölt elképzelései, tervei is előremutatóak.
Az anyag 7 oldalas, de aki szeretne világosabban látni, ne hagyja ki.
Az egész anyagot oldalanként csatolom, több lépésben.
Egymás után olvassátok!
Körmendy-Rácz János írása is a postai küldemények között szerepel, de stáb úgy döntött, ezt nem tesszük fel a világhálóra, mert olyan súlyos megállapítások, és adatok szerepelnek benne, ami az OMME működését veszélyeztetnék.
Majd a küldöttek eldöntik, hogy ezek után kire szavaznak.
További kellemes estét, és jó olvasást kívánok!
Nagyernyei Attila
Klubvezető
ui:
(Bicska írása kötelező olvasmány)

« Válasz #565 Dátum: 2016. Március 31. 20:39 »
2. oldal!

« Válasz #566 Dátum: 2016. Március 31. 20:40 »
3.oldal!

« Válasz #567 Dátum: 2016. Március 31. 20:42 »
4.oldal!

« Válasz #568 Dátum: 2016. Március 31. 20:46 »
5.oldal!

« Válasz #569 Dátum: 2016. Március 31. 20:48 »
6.oldal!