Tehát a kevésbé ismert embereket illik, sőt véleményem szerint, kötelező bemutatni!
A mi jelöltjeink egy mukkot sem mondhat magukról, úgy fognak "felelősségteljes" döntést hozni a küldöttek?
Hogy mondhatnak bárkiről ítéletet a küldöttek, ha meg sem ismerhetik?
Én nem gondolom, hogy minden kérdésben nekem van igazam!
Viszont az megígérhetem, hogy a választás úgy nem fog elkezdődni, hogy nem mutatkoznak be pár percben a jelöltek!
Ha a jelenlegi vezetésben lévők, akik újra indulnak, és nem kívánnak bemutatkozni, szívük joga, ismerjük őket!
A mi jelöltjeinkre kíváncsiak vagyunk, hogy képzelik el a gyakorlatban a demokráciát, a méhészeti ágazat felemelkedését, és tutira vehetitek, hogy beszélni is fognak.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Attila!
Ez így nem gömbölyű.
Az indulat sehová nem vezet, ahogy Geddekas is leírta, hisztizhetsz, de az téged gyöngít.
A jelölteket nem a választás előtti "pár perces" bemutatkozójuk alapján kell ismerjék és megítéljék a küldöttek.
Ha a jelöltek eddig nem találtak módot a bemutatkozásra, akkor nehogy már a küldöttgyűlésen kelljen a küldöttnek döntenie a megválasztásukról.
A demokrácia szabályai szerint a küldötti rendszer arra szolgál, hogy a küldött az őt küldő küldő méhész közösségek döntését, választását tolmácsolja a küldöttgyűlésen. A küldöttgyűlésen a küldött nem mérlegelhet, kötelező érvénnyel az őt küldő méhészcsoport döntését kell képviselje, végrehajtsa. Netán a bemutatkozások után haza kellene telefonáljon a küldött, s meg kellene konzultálnia a küldőivel, melyik jelöltre voksoljon?
A jelöltek bemutatkozhattak, a méhész közösségeknek volt lehetőségük megismerni őket. Nem véletlenül ventyegett itt néhány ember, amikor a szuper titkos jelöltek személyét és programját nem voltatok hajlandók nyilvánosságra hozni. Most nyal vissza a fagyi?
Az meg már tényleg a vicc kategória, amikor a sokadik jelöltlista kerül fel a netre. Hová tűnt az előzőkön még elnökhelyettesként szereplő dr. Horváth Zsolt? Milyen megfontolás alapján került le a listáról Elekes László, ..........., Csuja László, Csányi Antal, Erdélyi János? Őket jól ismerjük, az általuk képviselt programot is. Volt ideje a méhész közösségeknek e jelöltek személyét, programját megismerni. Mi szükség hetente paradigmát váltani? Netán némelyik harcostárs vállalhatatlanná lett időközben? Miből gondolod, hogy a választás csomag alapú lesz? Ha a demokrácia szabályai szerint választunk, nem csomagra voksolunk, hanem azokra a jelöltekre, akik megválasztására a saját, otthoni közösségünktől a mandátumot kaptuk. Azt pedig a voksolás előtti bemutatkozás már semmilyen formában nem befolyásolhatja.
Nálunk ilyen a küldötti rendszer, engem küldöttként nem arra hatalmazott fel az egyesületem, hogy a saját véleményemet mérlegelve voksoljak, hanem hogy az otthon hozott döntést képviseljem a választás során. Én azt is fogom képviselni.
Az egész választás előtti bemutatkozásosdi is egy agyrém és teljességgel kivitelezhetetlen. Állításod szerint is hatvankilenc jelölt van jelenleg a listán, ebből a többes jelöléseket leszámítva is legalább 60 jelölti bemutatkozást kellene a küldötteknek meghallgatniuk, mert a demokrácia szabályai szerint a közismert jelöltek bemutatkozását sem lehetne elhagyni, s csak az ismeretleneket meghallgatni. Ennek alapján csak a bemutatkozások tartanának több, mint öt órán keresztül.
Megkérlek, ne akard ellehetetleníteni a küldöttgyűlés munkáját. Mutasd be a jelöltjeidet itt, add közre a programjukat, motivációjukat. Az érdeklődők innen is megismerhetik mindezt, mást sem hallunk, mint hogy ennek a honlapnak milyen pótolhatatlan szerepe és súlya van a választási harcban. Ráadásul itt nyugodtan mocskolhatod a neked nem tetsző jelölteket, a választó küldöttgyűlésen erre már semmilyen lehetőséged nem lesz. A kampányra bőséggel volt alkalom a honlapon kívül is, a személyek, programok bemutatására ott volt Kaposvár, Szekszárd, Székesfehérvár, Bak, és mindazon nemzeti programból finanszírozott rendezvény, ahol alaposan kikampányolhatta magát bárki.
Az időnket meg ne akard rabolni, mi a küldöttgyűlésre már nem kampányolni, hanem választani megyünk. Tartsd be a demokratikus szabályokat, s ne próbáld meg ellehetetleníteni a tisztújítást. Persze megpróbálhatod, de okosabb lenne Geddekas tanácsát megfogadnod, s a hiszti helyett egy legitim egyesületi vezetés megválasztását támogatnod. Mert az OMME a miénk, s mi olyan vezetést fogunk választani, amely képes higgadtan, alázattal, minden hiszti nélkül képviselni az ágazatot.