OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288118 megtekintés
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #360 Dátum: 2016. Március 03. 22:22 »

Én például sajnos arra kezdek rájönni, hogy egyáltalán mi értelme OMME tagnak lenni?   :o
Előadások szabadon látogathatók, illetve rendezvényekre is el lehet bárkinek sétálni.

Ha mindenki így gondolkodna, akkor nem lenne egy előadás sem, amire csak úgy "ingyen" be lehetne sétálni, ezek a programok ugyanis az adott egyesületi tagok pénzéből vannak "előfinanszírozva", az MVH majd fél év múlva téríti meg a kiadásokat. Meg úgy általában sem lenne olyan egyesület, ami ezeket megszervezné.

« Válasz #361 Dátum: 2016. Március 03. 22:29 »
Bogár Tamás!
A Tolna Megyei Méhész Egyesületnek 1985 óta, megszakítás nélkül vannak az őszi-téli méhészklubjai Szekszárdon.
A helyszínek az évtizedek alatt többször változtak, de általában a Babits Mihály Kulturális Központban vagyunk.
Soha egy fillért nem fizettek a tagok, akkor sem amikor még Nemzeti Programunk sem volt.
Tehát válaszom az, hogy volna, és volt is olyan egyesület amelyik megszervezné akkor is, ha nem lenne NP.
Természetesen így egyszerűbb, és nagyon jó dolognak tartom.
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #362 Dátum: 2016. Március 03. 22:40 »
Az elmúlt években sok-sok előadáson voltam. Azt mondom, hogy kb a 10-15% ami tetszett és értelmét is láttam.
Sok olyan is volt amire beültem és akkora rizsa volt, hogy csak tiszteletből ültem végig és nem mentem haza.
Van olyan is akiről látszik, hogy csak a pénzért és a csillogásért tart előadást.
Szerintem aki őszintén csinálja, azt akarja, hogy minél többen megismerjék a mondandóját az még fel is veszi és felteszi a netre, hogy mindenki elérhesse.

« Válasz #363 Dátum: 2016. Március 03. 22:54 »
Attila: Akkor miből fizettétek pl. a terembérleti díjat? Olyan összegek vannak, hogy egykettőre lehúzhatnánk a rolót, ha az MVH nem fizetné.

*

atya

• 1043
« Válasz #364 Dátum: 2016. Március 04. 06:43 »
Bogár Tamás!

A NP-re szükség van, de nyilván megérett már Ő is a változtatásra.
Írásodból hiányolom (uniós forrásból) kifejezést.
Mint ahogy Attila leírta,
Idézet
Soha egy fillért nem fizettek a tagok, akkor sem amikor még Nemzeti Programunk sem volt.
Tehát válaszom az, hogy volna, és volt is olyan egyesület amelyik megszervezné akkor is, ha nem lenne NP.
De mi lenne akkor ha az MVH azért nem tudna fizetni uniós forrásból, mert komoly összeférhetetlenségek vannak az egyesületben, és ráadásul nem is közhasznú.
Ennek tükrében szerintem az egyesület vezetői veszélyeztetik az NP létjogosultságát. NEM??
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #365 Dátum: 2016. Március 04. 08:27 »
Bogár Tamás!
Figyelj egy picit, betűzöm!
I N G Y E N V A N N A K A M É H É S Z K L U B O K !
Tehát nem kell fizetnünk!
Múltkor oda is jött a biztonsági őr, hogy 20 órakor lejárt a terembérletünk.
Ugyan annyit tudott erről a szerződésről mint Te!
A  Tavaszváró Méhésznap-Szakmai-Konferncia költségét pedig hamarosan meglátod, ha az OMME Hivatalba érkezik.
Lazán csuklóból kifizetjük!
Ne féltsd a Tolna Megyei Méhész Egyesületet!
Anyagilag stabil, és taglétszámunk közelít a régi csúcshoz.
Az önállóságnak csak az előnyét látom, a rolóval még várnék egy kicsit.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #366 Dátum: 2016. Március 04. 11:03 »
Jó nektek. Nekünk sajnos nem akar senki ingyen termet biztosítani, keményen a zsebbe kell nyúlni. "Piaci alapon" megy minden.

« Válasz #367 Dátum: 2016. Március 04. 11:14 »
A Tolna megyei egyesületet nem féltem, bár nem is igazán értem, ez hogy jött a témához. Én arra reagáltam, hogy ha mindenki úgy vélekedne, hogy nem akar tag lenni, mert úgyis "ingyenesek" az előadások, akkor előbb-utóbb nem lennének előadások, mert nem lenne, aki meg tudná szervezni. Az hogy nektek szívességi alapon ez ingyen is megy, vagy még esetleg néhány más egyesületnek, a lényegen nem változtat, vagyis hogy borulna az egész, ha nem lennének tagok, akik összedobnák a pénzt a rendezvényekre. Nekünk ha le akarunk nyomni egy szezonban mondjuk 10 előadást, akkor több mint 1 millió forintnak a kasszában kell lennie, enélkül nem lehetne lebonyolítani a dolgot. Az MVH majd fél év múlva juttatja vissza. Vagyis ha nem lennének tagok, akkor nem lennének ilyen "ingyenes" előadások sem, ez a lényege a hozzászólásomnak. Ezek a programok csak azért tudnak létrejönni, mert az egyesületek előre kifizetik a költségeket.

*

FInta

• *
  • 23
« Válasz #368 Dátum: 2016. Március 04. 20:38 »
Attila írta: "óriásit nyílott a méhészek szeme"

Az biztos!
Én például sajnos arra kezdek rájönni, hogy egyáltalán mi értelme OMME tagnak lenni?   :o
Nekem támogatásokra nincs szükségem, nem is látom értelmét . Mindent saját erőmből hoztam létre és ezután is így fogom csinálni.

Jó egy csapathoz tartozni, jó szakmailag fejlődni (újság, kiadványok), jó lenne közösen gondolkodni... Én korábban elhittem, hogy az én véleményem is számít, de olvasgattam ezt a fórumot és rájöttem, hogy teljesen felesleges a jelenlegi vezetés felé bármilyen javaslattal élni...

Aztán regisztráltam ide, hogy megtudjam, itt hogyan képzelik a jövőt... olvasva a kérdéseimre kapott reakciókat, teljesen kiábrándultam...

De mindegy is... méhészkedni szeretnék, fejleszteni... felhívtam ma az OMME-t, hogy van-e bármilyen támogatás a Nemzeti Programon kívül és több lehetőséget is mondtak (mezőgazdasági kisüzem, várható telephely fejlesztés - állítólag most zárult le a Nemzeti Program tervezése aminek az összege bővülni fog, az eszközök úgyszintén)... Valamiért úgy éreztem, pozitívan állnak hozzám és a felvetéseimre is értelmes választ kaptam.

Az OMME honlapja katasztrófa, bejegyzéseit tekintve messze elmarad ettől a fórumtól, ezért itt 50 bejegyzést olvasok míg ott 1-et. - igaz ez egy fórum, az meg hírportál...

Most felteszem magamnak a kérdést, hogy nem-e azért vagyok kiábrándult, mert túl sok negatív dolgot olvastam itt?? Erre hagyok magamnak egy-két napot...

« Válasz #369 Dátum: 2016. Március 05. 07:51 »
Többször elhangzott, hogy 80 főnél is több jelölt van az elnökségi posztokra.
Vajon nem e azt jelenti ezen túljelentkezés, vagy inkább túlajánlás, hogy igenis valami baj van a jelenlegi vezetéssel és egyre többen jönnek rá, hogy lehetne ezt másképp esetleg jobban is csinálni?
Az biztos a tizenháromezer OMME tag közül nem kevés tenni akaró értelmes és rátermett ember található. Nem látok abban probléma forrást ha az egyesületek bizalmat szavaznak az általuk elfogadható személyek számára, hiszen a végső döntést úgyis a küldöttek sokasága hozza meg ha minden igaz.

Üdv. jani bátya

« Válasz #370 Dátum: 2016. Március 05. 08:20 »
Jani bátya!
Jó látod.
A sok jelölés egyben minősítés is.
Minősíti a jelenlegi vezetést, hogy mennyien tudnák ezt náluk jobban csinálni.
Régebben örültünk ha egy posztra volt jelentkező.
Most érezzük, hogy jó dolog ez a demokrácia.
Van aki ettől szenved, és nem szeretne változást, sőt megmondta, hogy a doktorokra KELL szavazni!
Nagyernyei Attila

*

tsá

• *
  • 31
« Válasz #371 Dátum: 2016. Március 05. 08:21 »

Most felteszem magamnak a kérdést, hogy nem-e azért vagyok kiábrándult, mert túl sok negatív dolgot olvastam itt?? Erre hagyok magamnak egy-két napot...

FInta!
Csak vigyázz nehogy eltévedj a gondolataidban (most úgy látom kicsit eltévedtél, ezért méhészbarátságból szólók),     -már nem a középkorban élünk, amikor a rossz hírek hozóját felnégyelték.... Miért tehetne arról ez a fórum, ha jelenlegi vezetés ennyi "negatív dologgal" szolgál?

tsá

*

atya

• 1043
« Válasz #372 Dátum: 2016. Március 05. 08:57 »
Idézet
már nem a középkorban élünk, amikor a rossz hírek hozóját felnégyelték
Ebben én már nem vagyok olyan biztos. A "rossz" híreket sajnos itt hallod, mert itt egyesek felvállalják magukat, és mondanivalójukat. Sajnos ezek a hírek igaznak bizonyulnak. Ezért mindenhol az folyik, "még a csapból is" hogy akik szeretnének változtatni az egyesület mai szellemiségén, azok árulók, OMME ellenségei, meg akarják szüntetni az OMME-t, szét akarják szakítani, sorolhatnám akár napestig a jelzőket amiket "ránk" szeretnének testálni. Ellentétben a skandálókkal, én úgy gondolom, hogy megérett a méhésztársadalom, és már átlátja ezt a kicsinyes magatartást, már látja azt hogy mik a legfőbb problémák az egyesületünkben, és helyesen fog dönteni 2016 április 2-án.
Mondhatnám azt is,  "bezárult egy ajtó, kinyílik egy másik" a szebb jobb jövő érdekében. Most valóban a méhészek alakíthatják a sorsukat, van bőven miből választani.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 05. 09:02 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #373 Dátum: 2016. Március 05. 20:17 »
Egy biztos az én szavazatom az összeférhetetlenség meg szüntetése mellet fog dönteni, vagy vezető vagy szaktanácsadó, a kettő együtt nem megy, nem fogadok el semmi csúsztatás. Nekem már ne akarja senki bemagyarázni, hogy mikor dönteni kell, akkor nem döntök, de űgy szülessen döntés, hogy nekem tetsszen. Mert jelenleg ez van. Vagy teljes jogkörrel felruházott vezető, vagy nem!!!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 05. 20:38 írta konihoney »

« Válasz #374 Dátum: 2016. Március 05. 20:37 »
Egy biztos nekünk küldötteknek kell pontot tenni az összeférhetetlenségre. Saját lelki ismeretünk szerint!
Az elnökünk ígéretet tett, hogy kikéri a Szakhatóságtól az állásfoglalást, ez ügyben, eddig semmi választ nem kaptunk. Miért? Mert olyan választ kapott ami az összeférhetetlenséget elismeri!
Vagy. Ha ellenkező véleményt kapta volna már rég ezt hangoztatná, de így hallgat!