OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 290115 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #330 Dátum: 2016. Február 28. 21:22 »
Ma előadást tartottam Romániában Plojesti mellett van egy nagy méhésztalálkozó. A téma a méhmérgezés volt. Románia felmentést kért és kapott, tehát használják a neonikotinoidokat repcére, kukoricára, napraforgóra. A méhek pusztulnak. Óriási a probléma náluk. Két és fél órás előadást tartottam és legalább 20 kérdés volt utána. Meghívtak Bulgáriába is előadást tartani.  Lesz ott egy olyan Rendezvény, ahol 24 ország lesz jelen és ott kérik, hogy elmondjam ugyanezt.

Miért mondom ezt ebben a rovatban?
Tavaly Tóth Péter tartott előadást ugyanebben a témában. Azt mondták, hogy amit én elmondtam, azt nem hallották Tóth Pétertől. A többi véleményt nem írom le, kérdezzétek meg a házigazda Romániai Méhészeti Szövetség vezetőitől.

Bross Péter paradigmaváltásról beszélt. Ez is beletartozik. A szőnyeggel leterített kaki nem látszik, de a szag elárulja. Hiába titkolja bárki, a neonikotinoid pusztít.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #331 Dátum: 2016. Március 01. 09:51 »
Tisztelt Méhészek!
Egyszer már feltettem a jelöltek bemutatásáról szóló linket.
Most itt egyben, a vezető tisztségviselőket láthatjátok.
http://ktme.hu/elnok-jelolt-bross-peter/
http://ktme.hu/altalanos-elnokhelyettes-jelolt-dr-horvath-zsolt/
http://ktme.hu/szakmai-elnokhelyettes-jelolt-dr-hegedus-denes/
http://ktme.hu/nemzetkozi-elnokhelyettes-jelolt-hevesi-mihaly/
Reményeim szerint minden általunk támogatott jelölt bemutatkozását itt olvashatjátok majd.
Az OMME honlapjára is talán felkerülnek.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #332 Dátum: 2016. Március 01. 11:28 »
Szerintem vannak egyeztetést igénylő szempontok két tisztségviselői poszt esetében.
Az általános alelnök és a nemzetközi alelnök személyét illetően. Az általános alelnök személyét illetően most nem akarok vitát nyitni.

Viszont!
Ami most nekem feltünt, hogy nemzetközi alelnök személyét illetően megjelent egy vadonat új arc.

Attila! Azt írod, hogy
Idézet
Egyszer már feltettem a jelöltek bemutatásáról szóló linket.
Ja. Tényleg. A linket feltetted, de Hevesi Mihály abban a listában akkor nem szerepelt.

Nem vitatom, hogy érdekes és színes személyiség Hevesi Mihály, és fogékony az új méhészeti ismeretekre, de egy vadonatúj arc, komolyabb közéleti vezetői tapasztalat nélkül. Nem ismerjük, hogy mennyire tud helytállni egy diplomáciai küzdelemben, hogyan érvel stb. Ismerem őt a facebook-ról, ahol rendszeresen jelen van és tevékenysége megismerhető az általa megjelentetett információk alapján, de ezek az információk nem elégségesek annak megítélésére, ami a posztra való alkalmasságát megdönthetetlenül igazolná.
https://www.facebook.com/mihaly.hevesi?fref=ts
Természetesen az eddigi ismereteim alapján is meg vagyok győződve róla, hogy 1000 %-kal jobb jelölt a következő ciklusra, mint Lászlóffy Zsolt, de az alábbiakat is figyelembe kell vennünk a döntésnél.

Korábban kellett volna Hevesi Mihály személyét nyilvánossá tennie a kaposváriaknak, ha komolyan gondolták elindítását, mert nagyon sok egyesületnek a jelöltállító közgyűlése már lezajlott,
pl.
Gödöllőiek február 13-án döntöttek, hogy kit támogatnak. Akkor döntöttek arról, hogy Körmendy-Rácz Jánost jelölik, mert Ő legalább 1000 %-kal jobb személy erre a posztra, mint a jelenleg fungáló Lászlóffy Zsolt. Tehát az egyesületi elnöknek és a küldötteknek kötve van már a kezük ehhez a közgyűlési döntéshez.

Természetesen, ha Hevesi Mihály neve korábban felmerült volna lehetőségként, akkor nyilván be lett volna terjesztve az Ő személye is a Gödöllői Méhészegyesület közgyűlése elé és mérlegelhette volna a tagság, hogy a két személy közül ki mellé teszi le a voksát. 

Azt senki nem vetheti szemére a Gödöllőieknek, hogy kellő időben nem informálódtak volna elég széles körben, hiszen már a januári közgyűlésükön napirendi téma volt a jelöltek állítása és széles körben egyeztettek a jelöltek személyét illetően is.

Szóval ezzel a bejegyzésemmel azt kívánom jelezni, hogy nem szerencsés dolog ilyen kérdésekben a hosszú ideig tartó titkolózás, mert káros hatással van a demokrácia érvényesülésére és esetünkben ez már a választásokra is hatással lesz, ugyanis pl. a Gödöllői Méhészegyesület küldöttei a közgyűlésen már letették a szavazatukat Körmendy mellett és miért változtatnák meg a véleményüket? Miért támogatnának egy olyan jelöltet, akiről kellő időben nem kaptak semmi információt, ráadásul semmilyen korábbi ismeretük nincs róla?

Sok tanulsága lesz még ennek a választásnak, amit érdemes megjegyezni és az alapszabályunkban is kimerítően és alaposan szabályozni. Nem elég külön választási szabályzatot csinálni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #333 Dátum: 2016. Március 01. 11:45 »
Bocs! Ki kell egészítenem az előbbi hozzászólásomat.

Aki nemzetközi alelnöknek jelentkezik, annak tudnia kell, hogy az elkövetkező négy év egyik stratégiai célja a magyar méhészeknek, hogy a többi méhészegyesülettel összefogva a kinai és nem kinai mézhamisítványokat kiszorítsák az EU piacáról. Ez a feladat nemcsak nagyon okos és nyelveket tudó, hanem minden hájjal megkent, rejtetten erős agresszivitással megáldott személyt kíván erre a pozícióra. Itt farkasokkal fog találkozni a porondon az illető. Mert azért valljuk be, hogy a nagy mézkiszerelő cégek nem érdekeltek a mézhamisítások felszámolásában, ha az Ő profitjukat csökkenti. És ezeken a tárgyalásokon ők is ott lesznek a saját nagyon jól képzett, nagyon jól informált főállású profi menedzsereikkel. A nyuszikákat észrevétlenül és pillanatok alatt felfalják.

« Válasz #334 Dátum: 2016. Március 01. 14:00 »
Geddekas!
Ahogy jöttek az információk, úgy adtam közzé.
Nekem az a véleményem, hogy néha előny is származhat abból, ha valaki az ismeretlenből rukkol elő.
Te már rögtön tanácsot adtál neki, hogy mit kéne a nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöknek csinálnia.
Ezzel pedig már egy olyan embert minősítesz, akit Te sem ismersz, amikor ezt írod:
"Nem ismerjük, hogy mennyire tud helytállni egy diplomáciai küzdelemben, hogyan érvel stb. "
Tehát itt írod, hogy nem ismerjük akkor miért mondasz véleményt róla?
Megmondom úgy ahogy van, ez nekem nem szimpatikus.
Hagyjuk meg a jelöltnek azt a lehetőséget, hogy ő fejtse ki mit szeretne tenni a méhészek érdekében.
Azért van az önéletrajz, és a motívációs levél.
Én azt sem tudtam eddig, hogy Hevesi Mihály létezik!
Mégis tetszik, hogy nagyon sok nyelven beszél, szakfordító.
Akár egy új színfoltja is lehet az OMME-nak, ha a többség így akarja.
Ha ez nem tetszik, nem kell rá szavazni, ez ennyire egyszerű.
Bross megmondta, nincs csapat, ő bárkivel együtt tud dolgozni, akik a változást szeretnék.
Ebben minden benne volt!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #335 Dátum: 2016. Március 01. 16:24 »
Attila!

Miért mondok véleményt? - kérdezed.
1.
Nem szégyen véleményt mondani és nem hátrány.
2.
A nemzetközi diplomácia komoly hazai tapasztalatot és nemzetközi jártasságot kíván. Tehát nem attól lesz jó valaki nemzetközi diplomataként, mert kiválóan fecseg-locsog 10 nyelven. Ez akár még hátrány is lehet, ha nem tudja, hogy kinek mit mondhat vagy kinek mit kell vagy kötelező mondania.

Attól fog jó diplomata lenni valaki, hogy pozíció előnyöket tud teremteni és azokat ki is tudja használni az általa képviselt csapat számára.

Mi kell ehhez?
 - NAIVITÁS NÉLKÜLinek kell lenni.
 - Rendkívül gazdag hazai tapasztalattal kell rendelkeznie.
 - Jól kell ismerni a nemzetközi viszonyokat.
 - Egy szeretni való sviháknak kell lenni, hogy el tudja adni magát és az általa képviselt célokat.
 - jó érvelő képesség és kiváló helyzetfelismerő képesség.

Ha már egyenesen rákérdezel, akkor kimondom: Amennyire ismerem ezt a srácot, nem látom benne azt a pluszt, azt a spirituszt, ami kell a diplomáciához. Egyértelműen pozitív kisugárzású ember. Lehet, hogy kiváló tolmács és jó szakfordító. Tudom, hogy nagyon fogékony a méhészet új dolgaira, a tudományos eredményekre és pont ezért ismertem meg, de erre a pozícióra ennél sokkal több kell.
És ezt a többet nem látom benne. Ez nem lekicsinyelés, hanem álláspont. Nagyon sok területen kiválóan lehet az Ő tudását a méhészek közösségének a javára fordítani, de nem ezen a poszton. Lehet, hogy 5 év múlva már elég érett lesz erre a feladatra is. Most még nem az. Álláspontomat másféléves internetes ismeretség, egy személyes talákozás és az általa írt önéletrajz és motivációs levél alapján mondom.

Ez az én véleményem. Ráadásul a közgyűlésünk döntése ellenében sem vagyok hajlandó dönteni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #336 Dátum: 2016. Március 01. 16:36 »
Idézet
Bross megmondta, nincs csapat, ő bárkivel együtt tud dolgozni, akik a változást szeretnék.
Ebben minden benne volt!
1.
Elég baj, hogy ezt mondta. Ez az Ő dolgát is nehezíti és nehezíteni fogja. Rá fog jönni, hogy ezzel nem növeli az esélyt a változásra.
2.
Ezzel a kijelentésével egy elnöki rendszer felé mutat, ahol a vezetőség tagjainak a szerepe minimális. Ennek következménye lehet, hogy a kezdeti lekesedés hamarabb fog elolvadni, mint ahogy változást szülne.
3.
Ne legyünk már álszentek! Teljesen mindegy, hogy te, vagy Bross, vagy bárki mit mond, az emberek úgy tekintenek a kaposváriak listájára, mint Bross listájára. Tehát kimondatlanul, de létezik egy Bross lista, csak azt éppen nem Bross Péter, hanem a KTME elnöke Petrus Lajos írja alá.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #337 Dátum: 2016. Március 01. 16:43 »
Idézet
Te már rögtön tanácsot adtál neki, hogy mit kéne a nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöknek csinálnia.

Nem tanácsot adtam, mert annak most nincs itt az ideje. Tanácsot adhatok és adni is fogok, ha kér, a már megválasztott tisztségviselőnek.

Ő itt most jelölt. Itt most Ő vizsgázik. A jelöltnek kell bizonyítania, hogy tudja mi a dolga.

Én ismerve a hazai és nemzetközi helyzetet, leírtam, hogy milyen feladatkörben lesz a leglényegesebb tennivalója a nemzetközi alelnöknek. Kár, hogy erről a feladatáról még tudomása sincs a jelöltnek. Ha lett volna, akkor írt volna róla legalább egyetlen egy értelmes mondatot.

« Válasz #338 Dátum: 2016. Március 01. 18:56 »
Geddekas!
Nem szeretnélek megsérteni, de lehet, hogy most nem fog sikerülni.
Egyáltalán egyetértesz te valakivel?
Most ezt üzened Brossnak:
"Elég baj, hogy ezt mondta. Ez az Ő dolgát is nehezíti és nehezíteni fogja.."
Mindenben és mindenkiben a hibát keresed, Brosst meg ne féltsd!
Minden témában "otthon vagy" azt gondolod.
Amikor Bross Péter azt mondja, hogy ő bárkivel együtt tud dolgozni, aki a változást szeretné, ezzel mi a gondod?
Ő egyben ezzel azt is üzeni, hogy bármelyik jelölttel, akit megválasztanak képes együttműködni, kivéve azokat akiknek a mostani helyzet megfelel.
Én nem azt kifogásoltam, hogy véleményt mondasz!
Azért van a Méhészklub, ez a fő célja.
Kifogásokat emelsz, és olyan korlátokat állítasz ami nem a te dolgod.
Hagyjuk meg a jelölteknek a szabad véleményét, a te motívációs leveledet sem fogja senki átírni.
Nem tudom, hogy neked ez mennyire esne jól ha rólad írták volna ugyanezt?
"Amennyire ismerem ezt a srácot, nem látom benne azt a pluszt, azt a spirituszt, ami kell a diplomáciához."
Most beszéltem vele, van vezetői tapasztalata is.
Szerintem nem jó ötlet valakiről úgy véleményt mondani, hogy bevallod, nem is ismered.
Bízd a döntést a küldöttekre.
Rá sem merek gondolni mi lesz akkor ha megismered az összes jelöltet.
Szerintem most egy kicsit túldimenzionálod magad.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #339 Dátum: 2016. Március 01. 19:51 »
Attila!

Nyugi! Jobb ha tudod, hogy nemcsak az én véleményem szerint tette rosszul Bross, hogy nem hírdetett csapatot. De a vita ezen részét lezárom, mert Ő így döntött.

De ahogy írtam, majd rá fog jönni, hogy ennek a döntésének nemcsak jó következményei vannak, hanem ilyen kellemetlen vadhajtásai is, mint a Hevesi Mihály jelölése körül kirobbant vita. Hevesi egy nagyon értékes ember és nem kellene elveszíteni, sőt meg kell tartani, mert sok más pozicióra nagyon kiváló, de erre a posztra JELEN HELYZETBEN ALKALMATLAN. Ahogy írtam, lehet, hogy öt év alatt megérik rá, lehet, hogy nem, de most én nem dobnám bele a mélyvízbe. Persze csábító dolog érdekes helyekre utazgatni a világba OMME pénzen, de azt tegye saját pénzen a szabad idejében, nekünk eredmény orientált munkát kell végeznie. Ehhez a munkakörhöz csak beugró a széleskörű nyelvtudás és a szakfordítói készség. Nem kell itt feltalálni a spanyol viaszt. Van erre a feladatra a mi köreinkben tapasztalt és alkalmas ember Körmendy-Rácz János személyében.

Idézet
Egyáltalán egyetértesz te valakivel?
Tudod, ez a mondatod kicsapta nálam a biztosítékot. DE NAGYON!

Azzal vádolsz, hogy nekem semmi se jó.
Gondold át mégegyszer amit írsz és amit gondolsz!
Emlékezz vissza!
Szó nélkül elfogadtam az általad javasolt több mint 10 embert jelöltnek. Sőt az egyesületünk is elfogadta!Most mi a jó fenét vetsz a szememre! Tőlem azt várod el, hogy maradéktalanul fogadjam el azt amit elém tálasz, akár nyers, akár félig főzött, de te amikor kértem a viszonosságot az általunk javasolt jelöltekre, azt visszautasítottad!
Tud meg, hogy gondolkodás nélkül semmit el nem fogadok!
Szokd meg, hogy gondolkodás nélküli elfogadás a Gödöllői Méhészegyesület részéről soha nem lesz!
Vagy működik a kölcsönösség, vagy ...., de nincs vagy, mert nincs más út, csak a kölcsönösségen alapuló.

Idézet
Rá sem merek gondolni mi lesz akkor ha megismered az összes jelöltet.
A jelöltek döntő többségét ismerem. Amikor a listát a közgyűlésünk elé tártam ismertettem a jelöltek erényeit és hibáit egyaránt. Ezek után szavaztunk.
Két jelölttel szemben van kifogásom és te ebből végzetes következtetést vonsz le, azt észre se veszed, hogy közben tizenvalahány másikat elfogadtunk. Nem gondolod, hogy túlőttél a célon!

« Válasz #340 Dátum: 2016. Március 01. 20:08 »
Hát úgy látom nem tudunk megegyezni.
Továbbra is az a gondom, hogy egy emberre te úgy mondod ki, hogy ALKALMATLAN, hogy nem is ismered.
Az, hogy ki alkalmas, és ki alkalmatlan, nem is szavazáskor fog kiderülni.
Én is Dr.Mészáros Lászlóra szavaztam, hogy ő legyen az OMME elnöke.
Akkor még azt gondoltam alkalmas.
Az csak akkor derül ki, hogy a megválasztott milyen képességű, mit tud hozzátenni a közösséghez, ha esélyt kap.
Te úgy mondasz rá ítéletet, hogy nem ismered a jelöltet, nekem ezzel az a gondom.
Részemről a téma bezárva, nem értek veled egyet.
Nagyernyei Attila

« Válasz #341 Dátum: 2016. Március 01. 20:38 »
Igaza volt Kíváncsi111 nek, hogy akinek a Geddekas a barátja annak már ellenség nem is kell.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #342 Dátum: 2016. Március 01. 21:07 »
Köszönöm a példát Attila!

Azt hiszem, hogy a következőben egyet fogunk érteni:
Dr. Mészáros László megválasztása a közelmúlt történelmének legjobb példája, a legjobb tanulsága arra, hogy miért nem szabad olyan emberre szavazni, akit nem is ismerünk.

Különösen nem szabad olyan kényes posztra megszavazni egy ismeretlen és láthatóan tapasztalatlan személyt, ahol önállóan és felelősen kell adott helyzetben az illetőnek döntést hoznia miértünk.

« Válasz #343 Dátum: 2016. Március 02. 08:22 »
Lilahagyma!
Örülök, hogy nem lett végleges a búcsúd.
Nekem a "Pá pád" azt jelentette.
A barát szó az nagyon meghitt, bensőséges fogalom.
Íme egy idézet:
"Nem az az igazi barát, aki szenvedéseink közepette szánalommal fordul felénk, hanem aki irigység nélkül tudja szemlélni boldogságunkat."
Boldog vagyok, hogy a még néhány éve törpe 10% alatti kisebbségről most úgy beszélnek, hogy "Óriási esélyük van!"
A jelenlegi vezetés berezelt, fél.
Fél attól, ha a változást akarók tábora lesz nagyobb, kegyvesztettek lesznek!
Sokan ezt tévesztik össze a barátsággal!
Az OMME-nak jelenleg sincs elnöke, csak papíron.
Dr.Mészáros László gyakorlatilag egy bábú, akit doktor Úr ráncigál.
Azért jó elnök ő, természetesen neki.
Cserényi Péter, Brosst is a barátjának mutatta be sok helyen!
Aztán amiről Kiskakas írt, hogy doktor Úr fia szaktanácsadói pályázatot adott be, amire Péter azt mondta, hogy ez elfogadhatatlan, hogy az alelnök fia szaki legyen.
Az ÁLL barátságnak ezennel vége szakadt, és IGAZI ellenség vált belőle!
Geddekasról ezt írod, amiért valójában válaszoltam:
"......akinek a Geddekas a barátja annak már ellenség nem is kell."
Csujával addig egyet értettem, és ezután is egyet fogok érteni, amíg a szabálytalanságok ellen küzd, azért, hogy
az OMME a mindenkori alapszabályának megfelelően működjön.
Véleményem szerint ez kötelesség is valahol.
Mivel ezt Csuja képviseli, támogatom érte, de ha XY képviselné akkor őt is támogatnám.
Én egy ELVET támogatok, nem egy EMBERT!
Ez az elv pedig a demokratikus normákon nyugvó, szabályos keretek között működő egyesület.
És végzetül.
Csuja László utolsó bejegyzéseitől elhatárolódom!
Nem értek vele egyet!
Sokan felhívtak, hogy állítsam le, töröljem mert kárt okoz!
Erre két jelöltünk, és több küldött is felhívta a figyelmemet.
A Méhészklub nyitott, ide bár ki írogathat, de ha a jelölteknek kárt okoz az én felelősségem, hogy ezt meddig engedem!
Ha valaki nincs velünk, legalább ne legyen ellenünk!
Ez is a barátsághoz tartozik.
Nagyernyei Attila

« Válasz #344 Dátum: 2016. Március 02. 13:22 »
Tiszavasvári nem Hajdú-Bihar megyében van.

Innen töröltem Geddekas írását, azért nem passzol ide a hozzászólás!
Nagyernyei Attila
Klubvezető
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 02. 18:05 írta Nagyernyei Attila »