OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288103 megtekintés
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #345 Dátum: 2016. Március 02. 17:59 »
Tisztelt Méhésztársak!
Csuja Lászlóval valami történt, előző írását töröltem.
Valóban én küldtem neki egy listát, ami körbe ment,(én is úgy kaptam) viszont amit én véglegesítettem, abban sok változás történt, viszont arra nem gondoltam, hogy ezt vele közölnöm kellene.
Gyakorlatilag Csuja árnyékra ugrott.
Körmendy-Rácz Jánost végül EB elnöknek jelöltem, mert azt mondta úgy érzi abban többet tudna segíteni.
Egyébként ez volt az első alkalom, hogy bizalmas levelet Csuja László nyilvánosságra hozott az előtt, hogy ehhez a jelöltek és jómagam hozzájárultunk volna.
Én biztosan nem gördítettem volna elé akadályt, egy mert nem vagyok jelölt, kettő a jelöltek neve az OMME honlapon is nyilvános lesz.
Addig amíg csak bizalmasan beszélgetünk róla, és mindenki sakkozik, véleményem szerint minimum nem volt etikus részéről a jelöltek névsorát közölni.
Akiét eddig a Kaposvár és Vidéke Méhészeinek Egyesülete honlapján, valamin itt olvashatjátok, ők már hozzájárultak adataik, motívációs levelük közléséhez.
Körmendy-Rácz János eddig ezt még nem tette meg, így Csuja előbb ugrott mint kellett volna.
Lassan az az érzésem, hogy Csuja László szeretné iránytani a választásokat, és a legtöbb  jelöltünket kritizálja, és ebből még Bross Pétert sem hagyta ki.
Megteheti, de akkor sürgősen el kell döntenie melyik irányt választja.
Szerintem itt elválnak útjaink.
Nagyernyei Attila

« Válasz #346 Dátum: 2016. Március 02. 18:12 »
Attila: Oké, nincs jelentősége, csak a pontosság kedvéért jegyeztem meg.

*

FInta

• *
  • 23
« Válasz #347 Dátum: 2016. Március 02. 21:14 »
Sziasztok!

Próbálok képbe kerülni itt a finisben, de egyre jobban összezavarodok...
Nem értem ki-kivel van? Hová tűnt Elekes Laci?
Bross miért alázta Csuját Fehérváron?

Üdv,

« Válasz #348 Dátum: 2016. Március 02. 21:22 »
FInta!
Te ott voltál a teremben?
Nagyernyei Attila

« Válasz #349 Dátum: 2016. Március 02. 21:27 »
"Bross miért alázta Csuját Fehérváron?"

No ezt meg, honnan vetted?
Csuja az egyesület ellen folyó perek miatt került felhozatalra, ha szabályosan és demokratikusan működik az egyesület nem lesz miért pereskedni.

Üdv. jani bátya

*

atya

• 1043
« Válasz #350 Dátum: 2016. Március 02. 22:01 »
Szia FInta!

Örömmel közölhetem, hogy megvagyok, nem tűntem el.
Az hogy mostanság leginkább csak olvasója vagyok az itt zajló eseményeknek, az semmi másnak nem tudható be csak annak, hogy kezd elszabadulni a személyeskedés. Én nem vagyok hajlandó belemenni vádaskodásokba!
A másik az az hogy szeretném ha a többi méhésztársam is véleményt formálna dolgokról, mert szerintem mindenkinek van véleménye, és én kíváncsi vagyok rá.
Nem gondolom azt, hogy csak én egyedül tudom a tutit, és aki nincs velem az ellenem van. Érdekes, nagyon tanulságos csak így hátradőlve olvasgatni az itt megjelenő írásokat.

Szép estét.
Üdv:
Elekes Laci

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #351 Dátum: 2016. Március 03. 09:10 »
Én is úgy gondolom, hogy egy emberről akit nem ismerünk, nem alkothatunk véleményt, ezért ezt ne is tegyük, mert akaratunk ellenére is  árthatunk Neki.
Azonban, ha az illetőt valakik, csoportosan -  mint például egy egyesület - jelöltként állít egy bizonyos posztra, bizonyára ismeri annyira, hogy ezt megtette.

Itt most vonatkoztassunk el a jelenlegi elnökünk megválasztásától, mivel abban az időben is más szelek fújtak, meg ma is más szelek fújnak.(Ő egészen addig nem tudott a "jelenlegi csapattal együttműködni" amíg a fizuját (tiszteletdíját) az Ő általa meghatározott szintre nem sikerült tornáznia)

Véleményem szerint a küldöttekre kell bízni a választás kimenetelét. Ha a megválasztott személy nem nyújt elvárható teljesítményt egy év elteltével, akkor az OV, a veztőség, az EB,  a KGY -el visszahívhatja, és arra alkalmas személyt kérhet megválasztani.

« Válasz #352 Dátum: 2016. Március 03. 18:42 »
A Zöld Méhész Fórumon olvastam a következőt Ariszatiosztól.
"Sokunkat érdekel ez a kampány, egy újabb négyéves ciklus irányvonalát fogja meghatározni az egy hónap múlva bekövetkező választás. Érdemes lenne beszélgetnünk erről itt is, mert ha ellehetetlenítjük az "itthoni" véleménycserét, az érdekvédelmi munka, az OMME sorsa iránt érdeklődő fórumtagok más csatornákon keresztül igyekeznek kielégíteni a kíváncsiságukat."
A bejegyzés írója a Fekete-Fehér Méhészklubra utal.
Székesfehérváron azt hallhattuk, hogy nem tartanánk itt, ha nem lenne a Méhészklub.
A választások finisében nem árt egy kis visszatekintés.
Alig két évvel ezelőtt, bevallom sokszor lehorgasztott fejjel jöttem haza, egy OV-ról, vagy Küldöttgyűlésről.
Voltam kispados, teremből kiküldött, és még mindig tart ellenem az etikai vizsgálat.
De megérte bármi is legyen a választások vége,óriásit nyílott a méhészek szeme, szinte könyörögnek a változásért!
Legtöbbször precíz, pontos információkkal tudtunk szolgálni, amit sokszor csak itt nálunk tudtak meg a méhészek!
Nagyon köszönöm a Méhészklubhoz hozzászólóknak, hogy segítették a változást előkészítenünk!
Ez teljesen mindegy, hogy a hozzászólót Lilahagymának, Izso60-nak,Kiskakasanak stb. hívták!
Jó kis meccseket vívtunk, amit őszintén köszönök!
Azt már senki nem vitathatja el, hogy Bross Péter és csapatának, akik a változás mellett törtek pálcát, van esélyük.
Mekkora most ez az esély?
Csont nélkül egyik oldal sem fog választást nyerni, az teljesen biztos.
Én most úgy látom, jó irányba haladnak dolgaink, és a következő egy hónap pont elég lesz arra, hogy megszokják a küldöttek az új típusú gondolkodást, és támogassák azt.
Így biztosan nem mehetnek tovább az OMME dolgai!
Legnagyobb hozadéka számomra a Méhészklubnak, hogy rengeteg igaz barátot, és sajnos pár komoly ellenséget is szereztem írásaimmal.
Szépen láthatóak a határvonalak, kik az ÖN-ÉRDEK emberek, és kik a KÖZ-ÉRDEK EMBEREK.
A következő vezetésnek sokkal könnyebb dolga lesz, nem kell a sumákoktól, köpönyegforgatóktól, áll-érdekvédőktől, hasbeszélőktől, és pénz-érdek-védőktől tartaniuk, mert addigra minden kiderül.
Ezért jó, hogy négyévente választás van!
Ebből minden méhész biztosan nyer, bármely oldalon is álljon.
Nagyernyei Attila

*

FInta

• *
  • 23
« Válasz #353 Dátum: 2016. Március 03. 19:48 »
Szia Attila!

Azt írod "Legtöbbször precíz, pontos információkkal tudtunk szolgálni...", írjál párat. Én csak most kapcsolódtam be, de az ellenoldaltól azt olvastam, hogy minden peres ügyet kivétel nélkül elbuktatok az ellenük - ez igaz? Honnan tudjátok, hogy jók voltak az információitok?

Örülök, hogy Elekes Laci nem adta fel... Ő az elején vállalta a harcokat, most miért nélkülözitek? Bross nem akar vele együtt dolgozni?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #354 Dátum: 2016. Március 03. 20:10 »
QUQURIQ !!!

FInta!

Kérlek, ha sok időd van, olvasd vissza a kakaskukorékolást, abban mindent megtalálsz igen részletesen.
Az meg nem igaz, hogy minden pert elvesztettünk, mert az Elekes Laci megnyerte.
..de ezt Neked tudnod kell, mert Elekes Lacit jól ismered, így az elért eredményét is.
Csuja Laci által beadott kérelmet a bíróság jóváhagyta, elismerte a törvénytelenséget, de mivel, hogy nagy létszámú egyesületről van szó, jelentéktelennek vélték visszamenőleg érvényteleníteni.
Visszaolvasva alá nem írt számlák is vannak becsatolva, titkosított jegyzőkönyvek is...
Az etikai bizottság 37 oldalas kifogását, Az EB elnöke ismertette az IB-vel, akik nem foglalkoztak a témával.
De sorolhatnám nap - estig, estétől - reggelig a szabálytalanságokat...
Lapozz át a szakma-politikába is!

Nem írom, hogy jó szórakozást, mert ez halott siratónak is vicces!!!  :-[

Kiskakas!

« Válasz #355 Dátum: 2016. Március 03. 20:20 »
FInta!
Ha most kapcsolódtál be, akkor lapozgass, olvasgass, mindent megtalálsz.
Ezt írod:
"Én csak most kapcsolódtam be, de az ellenoldaltól azt olvastam,hogy minden peres ügyet kivétel nélkül elbuktatok az ellenük - ez igaz? Honnan tudjátok, hogy jók voltak az információitok?"
Vörös iszap OMME módra.
Erről ez a véleményem, de még nem kéne pezsgőt bontani.
Sokszor a hozzászólásokból kiderül ki melyik oldalon áll.
Én azon az oldalon, akik a szabályos működést szeretnék, és ezt soha nem EMBER-hez, hanem elvhez kötöttem, nem tudom elégszer hangsúlyozni.
A törvénysértő, szabálytalan működést végrehajtókat a méhészek igazi ellenségének tekintem!
Ha az "ellenoldaltól" olvasgatsz, akkor tőlem mit vársz?
Többször írtam már, hogy ez nem egy hittérítő honlap.
Hiszem, meg nem hiszem.
Vannak tények, amikről folyamatosan értekeztünk.
Pontos precíz információm?
- Közhasznúságunk elvesztése.
- Az OMME elnökének gatyaletolása.
- Független könyvvizsgálói jelentés titkosítása.
- OMME Kft. 8.5 milliós buktájának letagadás.
Folytassam?
Nem unjátok már?
Minden igaz ebből, ha hiszed, ha nem.
Elekest nélkülözik?
Ezt a kérdést szerintem neki tedd fel.
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #356 Dátum: 2016. Március 03. 20:28 »
Attila írta: "óriásit nyílott a méhészek szeme"

Az biztos!
Én például sajnos arra kezdek rájönni, hogy egyáltalán mi értelme OMME tagnak lenni?   :o
Nekem támogatásokra nincs szükségem, nem is látom értelmét . Mindent saját erőmből hoztam létre és ezután is így fogom csinálni.
Előadások szabadon látogathatók, illetve rendezvényekre is el lehet bárkinek sétálni.
Azt tudjuk, hogy mióta létezik az OMME azóta szinte végig ment a civakodás és nagyon csodálkoznék, hogy ha a jövőben másképp lenne. Annyiféle érdek feszül egymásnak és annyi félék a méhészek, hogy itt összefogásra szerintem nem sok esély lesz.
Ne ijedjetek meg, mondandómat abszolút pártatlanul írom, a legtöbb méhész igyekszik ki is maradni az egészből, úgy érzi, hogy attól, hogy most a küldöttek kit szavaznak éppen a trónra  attól még egy cseppel sem lesznek jobbak a méhcsaládjai és nem is fog több mézet termelni . Csak színház az egész, ebben nemrég már meg is egyeztünk.  Mostanában sajnos olyan időket élünk, hogy a méhészek legnagyobb ellensége maga a méhész!
Amíg ebben az ügyben nincs változtatás addig felesleges is összefogdosni.
A méhészklubot én szeretem, az elejétől fogva követem, valóban sok itt a hiánypótló anyag és az utóbbi időben olyan jókat lehet nevetgélni egyesek szemléletén, hogy azt nem is tudom szavakba foglalni.
Remélem, hogy a választási ceremónia után sem csukódnak be a kapuk és utána is változatlanul olvasgathatjuk a háttérben zajló történéseket.

Ha vége lesz a haddelhadnak ígérjétek meg, hogy mindenféle támogatást megszüntettek és az így megspórolt pénzekből inkább mézelő fákat ültetgettek, erdő telepítésekbe fogtok, hogy a jövőben legyen a újra az erdészeknek rendes munkája, a méhecskéknek legelője, a kirándulóknak jó levegőjű turistaútja, a vadaknak búvóhelye és az embereknek tűzifája.
Ha még nem késő!

« Válasz #357 Dátum: 2016. Március 03. 21:53 »
Kitin!

Nagyon tetszett az írásod!
Egy valamiben nem értek egyet veled.
Ezt írod:"a legtöbb méhész igyekszik ki is maradni az egészből, úgy érzi, hogy attól, hogy most a küldöttek kit szavaznak éppen a trónra  attól még egy cseppel sem lesznek jobbak a méhcsaládjai és nem is fog több mézet
termelni ".
Ez az amiben szerintem tévedsz.
Cserényi ül a trónon,mindennek úgy kell lennie,ahogy ő akarja.
Neonikotinoidok,kínai gyári műméz ügyben is az ő szava a döntő.
Ő azt mondja nincs probléma a hosszú hatású rövarölőkkel,nem
okoz problémát,méhcsalád gyengülést.Teszi,mondja mindezt úgy,
hogy rengeteg tudományos munka bebizonyitotta roettenetesen káros
hatását.Neki ez nem számít.(5 f
A jó vezető a tagság elé tenné(méhészújság,OMME honlap)a nemzetközi
eredményeket és rábízná a küldöttekre a döntést,mit tegyen az OMME .
Mit csinál Cserényi ehelyett ?
Kussoltat!
Ülj le paraszt!
Majd én,én eldöntöm mi az OMME véleménye.
Kínai méz ügyében is ugyan így van .

Csányi Antal

Fontos számunkra kik vezetik az egyesületet.
Sok nagyon sok ügyhöz

« Válasz #358 Dátum: 2016. Március 03. 22:10 »
Kitin!
Ezt kérdezed?
"Én például sajnos arra kezdek rájönni, hogy egyáltalán mi értelme OMME tagnak lenni?"
Ez fájt.
Szerintem ez az eddigi legnagyobb kritikád a jelenlegi vezetéssel szemben!
Ez a bajok gyökere.
Mi értelme az OMME tagságnak?
32 éve alakult az újkori OMME, az akkori vezetés nem erről álmodott.
Titkolódzás, hazugságok, zárt ajtók, kirekesztés....
Ezen kell változtatnunk, hogy Te is akarj OMME tag lenni, érezd, hogy érted is van az egyesület.
Most az egyesület a vezetésért van, nem a méhészekért!
Vissza kell kapnunk azt a mi a miénk.
És ez az újságra is vonatkozik.
Az OMME újság a méhészeké, nem az OMME vezetésé!
Végre egy írásod, ami végül is tetszett.
Támogatást én sem veszek fel már jó rég óta, mégis tag vagyok.
Akkor azért szereted az OMME-t ne tagadd!
Nagyernyei Attila

« Válasz #359 Dátum: 2016. Március 03. 22:21 »
Sziasztok!
Íme egy újabb jelölt bemutatkozása:
http://ktme.hu/elnoksegi-tag-jelolt-csonka-imre/
(Állítólag 81 jelölés érkezett az elnökségi pozícióra.)
Mindenki változást akar?
Nagyernyei Attila