A méhcsaládok általános állapota

• 4307 válasz
  • 1451997 megtekintés
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4290 Dátum: 2026. Augusztus 26. 07:18 »
Koki, ez a legutóbbi kirohanásod már tényleg a borzalom kategória, csak nem úgy, ahogy te gondolod. Látom, nálad a 11 léputca mellé elég komoly feszültség is párosul, remélem, a kaptárakat nem ilyen pulzusszámmal bontod meg. Lenyűgöző ez a márciusi 10 Hunor keretes fiasítás, de ha ekkora zseni vagy, akitől még az Alföldön is tanulnak, miért süllyedsz le odáig, hogy komplett méhészeteket leostobázz és tehetségtelenezz egy egyszerű szakmai vita miatt? Nem kellene a rajzást a fórumon is fékezni egy kicsit? Süt a soraidból a düh, pedig ez csak egy méhészklub. Ha a stílusod feleolyan profi lenne, mint amilyennek az állományodat beállítod, talán a 'kiváló méhészek' is szívesebben írnának ide. Lehet, hogy neked nem kell serkentés, de egy kis stílus-igazítás ráférne a fészekre, mert ez a fröcsögés jelenleg elég szűkös.

*

Koki

• 481
« Válasz #4291 Dátum: 2026. Augusztus 26. 08:41 »
Belőled sem lesz méhész soha, de néhány családdal szerencsétlenkedve beleszólsz olyan dolgokba, sőt új technológiát próbálsz a kaptárfűtéssel beetetni a méhészekkel, amiről elképzeléseid vannak.
Volt ebben az ágazatban már sok hozzád hasonló csodabogyó, aztán ma már csak múltjuk van, egyes családokban még a nevüket sem lehet kimondani családi veszekedés nélkül.

Vannak jól működő méhészetek. Vannak sok éven át kínlódó méhészek, akik nem találják az utat, még ma is kínlódnak az atkával. Próbálják megmagyarázni miért nem jutnak ötről hatra, miközben mások marhaságait követve folyamatosan a startvonalon pislognak, míg vagy abbahagyják, esetleg eljár felettük az idő, és a maradék méhet és eszközt az örökösök elkótyavetyélik, majd felteszik a kérdést, miért is dolgoztak, és nemcsak hobbiméhészetekre gondolok.
Komplett méhészeteket le lehet ostobázni, mert okot adnak rá. Ha naponta olvashatók az ostoba gondolataik, akik ostobaságokat csinálnak és azt le is írják. Nehogy már hagyja az, aki valamit létrehozott, azt fel/meg is tudja mutatni méhészetét, azokkal szemben akik csak vakvágányra vitték és viszik becsületes kezdő vagy hiszékeny emberek szakmai életét, de DUMÁVAL ellensúlyozzák tehetségtelenségüket, vagy azzal keresik kenyerüket az ágazatban.
Ha lesz időd, légy szíves keress vissza, és meglátod "milyen pulzusszámmal" bontom a kaptárokat a videókon amiket megosztottam, annak ellenére, hogy számtalan telefonhívást szoktam kapni, hogy mi a f..sz..nak tanítod te a sok hülyét, némelyik azt sem érdemli meg, hogy szóba állj vele. Azután ha ráérsz keress olyan videókat ahol ugyanezt dumagépek bemutatják saját méhészetükben.

Ha a stílusod feleolyan profi lenne, mint amilyennek az állományodat beállítod, talán a 'kiváló méhészek' is szívesebben írnának ide.
Ezt elnézem neked, mert nem ismered a múltat ezek szerint, ha ezt így gondolod.
Nagyon sokan jártak ide és ma is járnak. DE CSAK olvassák a Klubvezető folyamatosan változó, majd ugyanoda visszatérő szakmai gondolatait. Őket nem bosszantja mindez. Nekem is mondják hagyd rájuk, hadd szívjon aki utána megy. Elmentek innét. Gyakran kapok telefont munka közben, hogy ezt olvastad? Mondják mit írjak neki, nevetve ötletelnek. Majd este, ha ráérek. Többnyire inkább kihagyom. Aztán másnap folytatják, amire azt szoktam mondani, hogy most írd meg te. Én? Írjon oda  a....

Na szóval majd felébredsz, aztán elgondolkodsz azon-mint sokan mások-
Hiányzik a rossebnek az a sok agyament, vérgőzös, habzó csőrű kappan-nyekergés...!

« Utoljára szerkesztve: 2026. Augusztus 26. 08:51 írta Koki »

« Válasz #4292 Dátum: 2026. Augusztus 26. 09:15 »
Egészen elképesztő ez a messiás-komplexus: szentül meg vagy győződve róla, hogy te vagy az, aki „létrehozott és felmutat”, a többiek meg mind tehetségtelen dumagépek, akik miatt sírva fakadnak az örökösök. Komolyan elhiszed, hogy a te feladatod megmenteni a „hiszékeny kezdőket”?
Az pedig kifejezetten szórakoztató, hogy a titkos telefonos rajongói klubod tagjai este a háttérben nevetgélve ötletelnek veled, de ide kiírni már semmit nem mernek. Nyilván egyszerűbb a vonal túlsó végéről, névtelenül bátornak lenni, mint nyilvánosan felvállalni a véleményüket. Így viszont az, hogy te ki szerint lehetsz vagy nem lehetsz méhész, nagyjából annyira mérvadó, mint ezek az esti gyáva pletykálások.
Mulatságos látni, hogy amint valaki tükröt tart eléd, azonnal megkapja tőled, hogy „szerencsétlenkedik”. Miközben te a múlt századi dogmáidba kapaszkodva osztod az észt, és észre sem veszed, hogy eljárt feletted az idő, a világ, a klíma és az éghajlatváltozás kicsit megváltozott. Lehet a kaptárfűtésen meg az új technológiákon gúnyolódni a telefonban, de a felborult tavaszokat nem lehet a múltbéli bizonylatokkal vagy nosztalgiázással megállítani. De persze egyszerűbb leragadni a startvonalon és mindent leostobázni, ami modernebb egy kénlapnál.
Köszönöm a múltidézést és a Fehér Viktor-idézetet is, mert a hozzászólásoddal éppen te mutattad be a tankönyvi példáját annak a bizonyos „vérgőzös, habzó csőrű kappan-nyekergésnek”.
 Ha szerinted komplett méhészeteket le lehet ostobázni, mert okot adnak rá, akkor ne csodálkozz, ha a te stílusodat is minősítik. Lehet, hogy én nem leszek méhész a te szigorú mércéd szerint, de legalább nem egy fórumban élem ki a felsőbbrendűségi komplexusomat. Nyugodtan mutogasd tovább a videóidat, és magyarázd meg, miért te vagy a tévedhetetlen szakértő – a fórumnak is kell a napi humorforrás. Csak vigyázz, a nagy igazságosztás közben el ne felejtsd megfékezni azt a tavaszi rajzást! Nyugodj meg, az ágazat túl fogja élni a kaptárfűtést és a Klubvezetőt is – téged meg pláne. Jó telefonálgatást estére!

*

robi 75

• 1070
« Válasz #4293 Dátum: 2026. Augusztus 26. 12:50 »
Az a kevés 12 es hunoros felénk is ilyen😃,  pont ilyenek, tisztára mint a régi skodások😂egy külön faj.. Nincs amúgy baj mert segít mutat stb....de rendkívül "agyasok", főleg ha kaptárjuk kerül szóba. Akkor nincs se isten se ember, mindenki hülye.
Pedig a 2×12 is egy korlátolt elavult nehézkes kaptár, mint a 24 es fekvő pl. Nem is nagyon dolgoznak már ilyenekkel.
Úgy jó ott azon a vidéken, letéve a fák alá, és soha többet nem mozdul.
Üdv:robi

*

wr

• 1033
« Válasz #4294 Dátum: 2026. Augusztus 26. 13:28 »
Na kérem (Besenyő Pista bácsi után szabadon).

A klub(meg)vezető úr írt ide egy szösszenetet vasárnap. Kénytelen voltam hétfőn belépni ide, és írtam egy olyan hozzászólást hogy még én is megijedtem tőle, olyan szinten idiótáztam le, mert mást nem lehet rá már mondani. Ez mint írod egy fórum. Így van. Szakmai fórum lenne elvileg, de ez nem az! Itt annyi ökörség van leírva nap mint nap, hogy aki ezeket olvassa 3 dologra tud tippelni (azaz négyre):
1. Az illető életében nem látott még méheket
2. Látott már, de kicsit sem ért hozzá
3. Szándékosan csinál hülyét magából
4. Az előző 3 keveréke

Mutatom hogy mikre gondolok:
Idézet
Az etetés különösen veszélyes ebben a horástalanságban, a rakodó rendszerek ha a fiókok még fent vannak még keményebb kihívás.
Na aki ilyet nyilvánosan leír, arra az előbbi 3 felsorolás bármelyike ráhúzható de az semmiképpen sem, hogy valaha is dolgozott rakodó kaptárban. És valakinek kell reagálni rá, mert tényleg van olyan aki azt hiszi, hogy leül a gép elé és a fórumokból majd megtanulja a szakmát. Igen, a hülyeséget, azt fogja megtanulni!!!
Augusztus 21.-én fejeztem be az etetést, igen, a nagy melegben is nyomtam!  Kutatás és rablás nélkül! Pedig a kijáróim teljes egészégen nyitva vannak! Muszáj is hogy nyitva legyenek, mert kint ülnek a méhek a kaptár falán! Hozzáteszem, nekem nem oldaltól oldalig kijáróim vannak hanem csak 22 centi hosszúak, de az végig nyitva van most is!
Ilyenkor a kijárókat leszűkíteni jó nagy kib@szás a méhekkel, nem is kell, csak rossz kaptárak vagy hozzá nem értő méhész esetén!

Van aki él a kis saját világában, és fogalma sincs róla, hogy amúgy a világ azon kívül még mekkora! Normális rakodókaptárban az etetés sosem gond, akár 40 fokban sem! Leírom sokadszorra a gyengébbek kedvéért. Levettem a napraforgómézzel együtt a 3. fiókot, amit még véletlenül sem viszek vissza utána kinyalatni, hanem megy a tárolóba! Mert ha visszavinném, azzal indítanám el a kutatás folyamatát! Tehát 2 hunor fiókon vannak a méhek. Feletetem a téli készletet. Nem forgatom, ben csereberélem a fiókokat mint a sok töketlen fél NB-s, hanem feletetek a méztérbe! Na vajon, a méhek évmilliókon át hova hordták a téli készletüket? Vagy ki csereberélte nekik a fiókokat? Ugye senki, csak közbe teltek az évmilliók, és lett jó sok idióta méhész.
Szóval azért etetünk a méztérbe, mert a méznek ott a helye! Oda mennek majd föl lassan ahogy szűnik meg a fias és ahogy fogy az élelem, ugyanúgy, mint ahogy azt a méhek egyébként természetüknél fogva is teszik! A fészekben ilyenkor fiasítás és virágpor van, oda nem etetünk! Ugye, léputcát sem szeretnek a méhek télen váltani, nem is kell nekik, csak feljebb kell húzódniuk ugyanabban a léputcában. És igaz ez az egész szezonra. Amikor fiasítást nevelnek sem szeretnek több léputcába terjeszkedni, de muszáj nekik, mert a méhészük csinált nekik egy olyan kaptárat amibe nem tudják felfele sem a fiasítást kiterjeszteni, sem pedig a mézet elraktározni. Egy odúban pl. ezt ugye meg tudják tenni.
De ha nem ért valaki a méhekhez, akkor ne a fórumokon próbáljon okosodni mert ott csak hülyeséget fog olvasni, hanem kérdezze a méheit. Nem válaszolnak? Akkor nézzen utána, hogy mit hogyan és miért csináltak évmilliókon át, és talán meg fogja érteni, hogy neki mint méhésznek mit is kéne vagy nem kéne csinálnia.

Na meg ez a gyöngyszem:
Idézet
Vannak akik fejlámpával etetnek, mert világosban azonnal kiüt a rablás.
  A rablás ott üt ki, ahol rossz a kaptár, b@lfasz a méhész vagy anyátlan családok vannak!!!!

Csak halkan mondom, a napraforgó alatt jött hozzám valahonnan két afféle raj, amit atkarajnak szoktak hívni, valójában nem az, mert olyan sincs, hanem vagy CCD-ben összeomlott család maradéka az anyával, vagy öreg, leváltott anya repül ki 2 marék - 2 keretnyi néppel.
Az egyik egy keret méh, a másik másfél keret. Betettem őket egy egy pároztatóba mert sajnáltam őket lekénezni. Mindkettő megvan, ezeket sem rabolták le, pedig nem fejlámpával etettem fel a téli készletet.

Szóval igen, aki egy kicsit is ért a méhekhez, annak szó szerint fáj ennyi eszeveszett baromságot olvasni, amit itt összehordotok néha néha.

A fűtésedhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ha összeszámolod, hogy melyik mennyi időt és energiát visz el, kölyökcsaládok pátyolgatása vs a kettő összerakása, akkor majd rájössz, hogy mennyivel egyszerűbb, jobb, gyorsabb a két hitvány családot tavasszal összerakni, és csinálni belőlük egy termelőt, ami hoz mézet, meg utána akár még három felé is szét tudod szedni.
Az ágazat már nem sok mindent fog túlélni, de a méhek biztosan túl fogják élni az emberiséget is.

A méhészek zöme szerintem katona lehetett előző életében, és onnan maradhatott rajtuk ez az ami kerek azt visszük ami szögletes azt meg gurítjuk mentalitás. :-)

A 12-es hunorról. Biztos jó az oda, ahol van segítség. Na de megnézném én, hogy hogyan pörgetnék az le, amikor nem áll mögötte se jobbról se balról ember. Tehát senki nincs aki kivegye a kézből a teli keretet, és beletegye az üreset. Meg talicskás ember sincs. Hanem a méhésznek egymagának kell megoldani, hogy a keret bejusson a pörgető helyiségbe... A dolog többi részéről meg nem beszélek, mert azokat már régebben leírtam.

Ha most kezdenék a nulláról méhészkedni, kétféle kaptár jöhetne szóba. Vagy egy 3x8-as hunor, vagy egy olyan fekvő amiről nemrég itt is volt szó, miszerint meleg építményű, max 15 de inkább csak 14 keretes, és a keret nem úgy néz ki mint a maiak (nem tudom melyik "okos" alkotta meg ezt a 42 centi szélességet), hanem a keret keskeny (max 35 centi széles) és magas (53-55 centi magas legalább), pontosan azért, hogy az egész család tudja élni az évmilliók alatt megszokott normális életét néhány léputcában, tehát ki tudja terjeszteni a fiasítást felfele, nem kell neki új léputca, a téli készletet is be tudja hordani ugyanabba a léputcába stb, a többi plusz keret csak azért lenne, hogy a méhésznek is legyen elvehető méze. Annyi nyilván nem lenne benne, mint egy 3 fiókos hunorban.
A másik gond az atkairtás lenne egy meleg építményű kaptárban, mert akár az amitrázt, akár az oxálsavat, hogyan fúlnám be a léputcákba? Hát sehogy. Oldalról lehetne csak, akkor meg jó nagy helyet kéne hagyni a kaptárak között ami megint csak nem jó.

*

Koki

• 481
« Válasz #4295 Dátum: 2026. Augusztus 26. 13:30 »

Az pedig kifejezetten szórakoztató, hogy a titkos telefonos rajongói klubod tagjai este a háttérben nevetgélve ötletelnek veled, de ide kiírni már semmit nem mernek.

Mekkora állatságokat írsz. Folyamatosan hívtak, hogy láttad mit írt ez ab.....hagy ez nem normális.............ez egy troll........... Most. Nem este.

Az ágazat valóban túl fogja élni kaptárfűtést, meg remélem a méhészek közé pottyant senkiháziakat is, akik méhésznek képzelik magukat, mert építőipari hulladékból sikerült összeeszkábálniuk egy dobozt amit kaptárnak neveznek, és műrajszerű nyomorék családocskákat fűtenek benne a túlélés reményében.
Majd tavasszal ha belenézel, nagyot fogsz csalódni.

Na még egyszer. Ez olyan igaz.

Az pedig kifejezetten szórakoztató, hogy a titkos telefonos rajongói klubod tagjai este a háttérben nevetgélve ötletelnek veled, de ide kiírni már semmit nem mernek.

Na beszari barátaim, ezt jól megkaptátok.

*

Koki

• 481
« Válasz #4296 Dátum: 2026. Augusztus 26. 13:46 »
Az a kevés 12 es hunoros felénk is ilyen😃,  pont ilyenek, tisztára mint a régi skodások😂egy külön faj.. Nincs amúgy baj mert segít mutat stb....de rendkívül "agyasok", főleg ha kaptárjuk kerül szóba. Akkor nincs se isten se ember, mindenki hülye.
Pedig a 2×12 is egy korlátolt elavult nehézkes kaptár, mint a 24 es fekvő pl. Nem is nagyon dolgoznak már ilyenekkel.
Úgy jó ott azon a vidéken, letéve a fák alá, és soha többet nem mozdul.

Ajánlanék néhány nevet -ha gondolod - adok telefonszámot. H12-esek.
Hány pergető megy akáckor? Hány száz hordója van a többszáz méteres/2 raktárában?
Mikor készíttette az első napelemrendszerét, mégsem fűti a kaptárjait villannyal.
Mennyiért csináltat kaptárokat, ha éppen kedve van, és mennyi idő alatt tölti meg azokat a következő évben méhekkel?
Kérdezd meg Skodával járnak-e? Mennyi autó van a családban?
Hányadik házát építi, vásárolja befektetésként, mert különben elinflálódik a pénze? Gyerekeinek is. Ja és hol? Nem bivaly...nádon.
Van-e hajója? Mondjuk az Adrián.
Éppen a Penninek épít bérlésre üzletet? Vagy egyébként is....honnét van mindez, aztán amit ezek hoznak abból mi válik még tőkévé, miközben játszva dolgozik.
« Utoljára szerkesztve: 2026. Augusztus 26. 13:50 írta Koki »

*

Koki

• 481
« Válasz #4297 Dátum: 2026. Augusztus 26. 13:57 »
Na kérem (Besenyő Pista bácsi után szabadon).

A klub(meg)vezető úr írt ide egy szösszenetet vasárnap. Kénytelen voltam hétfőn belépni ide, és írtam egy olyan hozzászólást hogy még én is megijedtem tőle, olyan szinten idiótáztam le, mert mást nem lehet rá már mondani. Ez mint írod egy fórum. Így van. Szakmai fórum lenne elvileg, de ez nem az! Itt annyi ökörség van leírva nap mint nap, hogy aki ezeket olvassa 3 dologra tud tippelni (azaz négyre):
1. Az illető életében nem látott még méheket
2. Látott már, de kicsit sem ért hozzá
3. Szándékosan csinál hülyét magából
4. Az előző 3 keveréke

Van még egy: az ostobaság.

« Válasz #4298 Dátum: 2026. Augusztus 26. 14:09 »
Koki, látom, sikerült elérni a kritikus üzemi hőfokot, de kérlek, ne rajtam és a barátaidon verd le a feszültséget.
Kifejezetten kellemetlen lehet a háttérországodnak, hogy a dührohamod közepette nyilvánosan le„beszariztad” őket a fórumban, miközben ők napközben támogató hívásokkal igyekeznek tartani benned a lelket.
Csupán azért vetettem fel itt a fórumon az XPS témát, mert kíváncsi voltam, hátha valaki már jártas benne, de tőled egyből csak a lekezelést és a kioktatást kaptam, hogy ebből úgysem lesz semmi.
Pontosan az ilyen stílus miatt van az, hogy az esetleg tanácsot kérő méhészek el se mernek kezdeni ide írni, mert a normális eszmecsere helyett azonnal a letorkolás fogadja őket. Nem kellene itt önjelölt fórumpolitikusként uraskodnod, mert úgy látszik, a destruktív bírálaton kívül nem sok érdemi segítséget nyújtasz – valódi, használható szakmai tanács helyett csak a feszültséget generálod, a saját tévutjaidat pedig igazán megtarthatnád magadnak.
Ami pedig az általad leminősített technológiát és a „nyomorék családocskákat” illeti: az XPS-kaptáras kísérletemben februárban még 3 léputcás, gyenge ugymond családocskákból indultam, amikből mára nem sok munka árán, csupán a természetet kijátszva 25 telelőképes családot hoztam össze. Emellett 20 kg NB műlép is ki lett építtetve, és még elvehető méz is lett a családfejlesztés mellett. Megértem, hogy a te hagyományos módszereid és nézeteid mellett ez a fajta hatékonyság hihetetlennek tűnik, de a számok és a gyakorlati eredmények makacs dolgok.Nyugodtan minősítgesd a többi méhészt senkiházinak, én a magam részéről inkább az eredményekre koncentrálok. Te addig is vigyázz az egészségedre, és sok sikert kívánok a barátaid megbékítéséhez!

« Válasz #4299 Dátum: 2026. Augusztus 26. 14:11 »

Ha most kezdenék a nulláról méhészkedni, kétféle kaptár jöhetne szóba. Vagy egy 3x8-as hunor, vagy egy olyan fekvő amiről nemrég itt is volt szó, miszerint meleg építményű, max 15 de inkább csak 14 keretes, és a keret nem úgy néz ki mint a maiak (nem tudom melyik "okos" alkotta meg ezt a 42 centi szélességet), hanem a keret keskeny (max 35 centi széles) és magas (53-55 centi magas legalább), pontosan azért, hogy az egész család tudja élni az évmilliók alatt megszokott normális életét néhány léputcában, tehát ki tudja terjeszteni a fiasítást felfele, nem kell neki új léputca, a téli készletet is be tudja hordani ugyanabba a léputcába stb, a többi plusz keret csak azért lenne, hogy a méhésznek is legyen elvehető méze. Annyi nyilván nem lenne benne, mint egy 3 fiókos hunorban.
A másik gond az atkairtás lenne egy meleg építményű kaptárban, mert akár az amitrázt, akár az oxálsavat, hogyan fúlnám be a léputcákba? Hát sehogy. Oldalról lehetne csak, akkor meg jó nagy helyet kéne hagyni a kaptárak között ami megint csak nem jó.

Na ez érdekelne, meg lehet másokat is.

*

Koki

• 481
« Válasz #4300 Dátum: 2026. Augusztus 26. 16:14 »
Koki, látom, sikerült elérni a kritikus üzemi hőfokot, de kérlek, ne rajtam és a barátaidon verd le a feszültséget.
Kifejezetten kellemetlen lehet a háttérországodnak, hogy a dührohamod közepette nyilvánosan le„beszariztad” őket a fórumban, miközben ők napközben támogató hívásokkal igyekeznek tartani benned a lelket.
Csupán azért vetettem fel itt a fórumon az XPS témát, mert kíváncsi voltam, hátha valaki már jártas benne, de tőled egyből csak a lekezelést és a kioktatást kaptam, hogy ebből úgysem lesz semmi.
Pontosan az ilyen stílus miatt van az, hogy az esetleg tanácsot kérő méhészek el se mernek kezdeni ide írni, mert a normális eszmecsere helyett azonnal a letorkolás fogadja őket. Nem kellene itt önjelölt fórumpolitikusként uraskodnod, mert úgy látszik, a destruktív bírálaton kívül nem sok érdemi segítséget nyújtasz – valódi, használható szakmai tanács helyett csak a feszültséget generálod, a saját tévutjaidat pedig igazán megtarthatnád magadnak.
Ami pedig az általad leminősített technológiát és a „nyomorék családocskákat” illeti: az XPS-kaptáras kísérletemben februárban még 3 léputcás, gyenge ugymond családocskákból indultam, amikből mára nem sok munka árán, csupán a természetet kijátszva 25 telelőképes családot hoztam össze. Emellett 20 kg NB műlép is ki lett építtetve, és még elvehető méz is lett a családfejlesztés mellett. Megértem, hogy a te hagyományos módszereid és nézeteid mellett ez a fajta hatékonyság hihetetlennek tűnik, de a számok és a gyakorlati eredmények makacs dolgok.Nyugodtan minősítgesd a többi méhészt senkiházinak, én a magam részéről inkább az eredményekre koncentrálok. Te addig is vigyázz az egészségedre, és sok sikert kívánok a barátaid megbékítéséhez!

Elfogsz te is tűnni innét, mint a többi okostojás. Mások meg miattatok okostojások miatt nem írnak ide. Te fajtáddal lett felhígítva a méhésztársadalom, az ilyen emberek miatt jutott ide az ágazat. Nem fogsz te termelni mézet, csak betegséget.
Neked nincsenek eredményeid, csak azt hiszed. Te nem a természetet játszottad ki, hanem készítettél nyomorékokból további nyomorékokat, amit folyamatosan etettél, aztán abból az etetőanyag feleslegből amit nem használtak fel, még méznek nevezett málét is pergettél. Na látod! Az ilyen összefüggéseket buta emberek nem értik meg, a többi viszont ezen is jót nevetett. Mondtam már? Tavasszal ismét nagy meglepetés fog érni.

« Válasz #4301 Dátum: 2026. Augusztus 26. 17:10 »
Koki, látom, a makacs tények és a számok végleg kihoztak a sodrodból, és mivel szakmai érved nem maradt, áttértél a hamis vádaskodásra és a gyanúsítgatásra. Megértem a frusztrációdat: egy lecsengett, letűnt kor emlékeként nehéz lehet tétlenül nézni, hogy a világ és a technológia elhalad melletted, miközben te még mindig a múlt századi dogmáid startvonalán pislogsz.Nyugodtan jósolj nekem tavaszi összeomlást és betegségeket, ha ezzel sikerül megnyugtatnod a megmaradt fórumpolitikusi büszkeségedet.

Én a magam részéről a fórumnak ezt a személyeskedő szintjét meghagyom neked és a láthatatlan háttérklubodnak – úgyis remekül elszórakoztatjátok egymást.
Részemről a vita lezárva, a kaptárakban ott vannak az eredmények, tavasszal pedig úgyis a tények fognak dönteni, nem a fórumos próféciák. További jó nosztalgiázást és békés telelést kívánok! 

*

robi 75

• 1070
« Válasz #4302 Dátum: 2026. Augusztus 26. 18:07 »
Hej koma lehet kaptárról vitatkozni, meg wr bá 3x8 as és 35x55 ös ötleteiről🤭 meg ilyesmi, de hogy Jenő bá a startvonalon pislogna....😂😂😂???
A világ meg nem elmegy mellette hanem épp összeomlóban van, a technológia ami szintén elment mellette😂kutyaszart se ér. Ilyen körülmények között ahol ha így megy tovább az egész országott félsivataaggá nyilvánítják 2 éven belül. Méhek meg max vadon lesznek.
Üdv:robi

« Válasz #4303 Dátum: 2026. Augusztus 26. 18:46 »
Lelötted a poént :D Tőle vártam ezt a startvonalas irásra a reakciót :D

« Válasz #4304 Dátum: 2026. Augusztus 26. 18:50 »
Na de megyek megserkentem kicsit a nyomorék családjaimat, hátha kitelelnek, Meg tudjak jövöre pergetni egy kis cukorszirupot.