..................
Először is eddig azt gondoltam vannak önálló gondolataid, nem kell telefonos segítséget kérned...tévedtem.
...............
... ha lesz időm csinálok képet, hogy ne kelljen telefonálnod a méhészeknek.
Amiként szoktuk kérni.
Még1x olvasd el! Szépen lassan!
Közben telefonáltak barátaim. Mondják mit írjak neked.
Telefonáltak méhészek, hogy mit írjak neked. Nem én nekik. Mindenkinek elmondtam -nem csak az este már máskor is, hogy írja meg ő maga, de nem írja, vagy nem regisztrál vissza az általad ok nélkül kizárt, mert HARAGSZIK rád- Tehát nem én telefonáltam nekik. Ők nekem. Olvasták a buta-ságokat, a zakkant-ságokat. A jelzőket amivel téged illettek viszont ne írják meg, mert ki lesznek zárva újfent.
Na akkor! A szűk fészek rosszul működik most. Lekorlátozza a beömlő nektár az anyákat. Te nekem ne oszd az észt, mert minden hozzászólásodból sugárzik a hozzá nemértés, és a rátermettség hiánya. Rázd meg a kelő fiast, aztán meglátod a szűk fészekben mi van a kikelt fiasítás helyén! Majd menj el egy normálisan kezelt méhészetbe, ahol nem zárt léputcásan tarják a méheket, és nézd meg normális családnál, hogy a szélső lépekben van a friss lé. Ne zavarjon meg, hogy ott is van valamennyi a frissen begyűlő nektárból, de az töredéke a szűkített fészekhez képest.
Na most akkor más oldalról!!!
Amikor ősszel a szűkített fészken kívül felkarcolod a szórt mézeket, és behordják a fészekbe, akkor ugyanaz történik mint most HA NINCS HORDÁS. De most van. Valóban nem hordja be ilyen hordás esetén a felkarcoltat, MERT NEM TUDJA HOVA te nagyokos. De a frisset sem akarja teregetni a takarón kívülre!!! Így nyomorítják le a fészket a folyamatosan serkentők is, de most ez a természetes hordásból következik. Azt hiszik a folyamatos etetés úgy működik mint amikor a motornak több üzemanyagot adunk, és attól egyre erősebben dolgozik. Hogyne. Éppen ellenkezőleg. LEFULLAD! A leszűkített fészked is lefullad, miközben beléd ivódott, hogy a gyenge családokkal ezzel próbálod gyorsabb tavaszi fejlődésre ösztönözni.
Ebben igazad van!
Nem normálisak, amikor még a szélső lépeken is vastagon csüngenek a méhek.
Te jó ég! Szokták rád mondani, különösen "oszkár" használja e kifejezést.
A 12 keretes Hunorban lógnak a szélső lépen a méhek, nem a szűkített fészekben. Fel tudnád egyszer fogni, elraktározni a fejben, hogy nem nyúlunk a méhekhez március végéig, mert végig érik a kaptárat? Most a 9-10 léputcásak is, mert már a szélsőbe rakják a nektárt. A ép keret szélsőként már épül, és vannak bepetézett heresejtek. Hányszor regéltél a fontosságáról, és majd valamikor berakod.
Ugyanilyen időjárás volt néhány éve úgy 2 héttel elcsúszva naptárilag, amikor a konténeres méhész, aki olvasta a hülyeségeidet, beszűkítette a családjait. Küldött róluk pár hét múlva képeket. Felmentek a felsőm takarót kirágva az üres méztérbe, aztán táblás herelépeket kellett a méhésznek kivagdosnia. Nem csak a fiókokból, hanem a konténerből is "kivágta" mérgében a herelépeket, láttuk a fűben a rengeteg friss lépet. Saját magán röhögött kínjában, mint mi szoktunk rajtad.